Mille eka vuosi Saaren Taian ”puikoissa” tuntui?

Mille eka vuosi Saaren Taian ”puikoissa” tuntui?

Moikka moi ihana lukijani!

Aika tarkalleen vuosi sitten myin mun silloin kovassa kasvussa olleen luonnonkosmetiikan verkkokauppani ja keskitin kaikki ajatukseni ja energiani piskuiseen Saaren Taikaan, jolla oli valikoimassa 6 eri pyykkietikkaa ja 2 sheavoidetta.

Millainen tää eka vuosi on nyt sitten ollut?

Aika hirmuista kasvua ainakin! Ja haluankin muistuttaa, että mullahan ei ole mitään yrittäjäkoulutusta, enkä oo käynyt mitään yrittäjyyskurssia tms. (eikä sen puoleen ole ollut mitään starttirahaakaan, ei sijoittajia, ei lainaa, ei liikekumppania, ei mitään). Mä oon kaiken tämä ”tyhjästä nyhjässy!” Peruskoulusta kun pääsin 6.2 keskiarvolla niin olin tuuliajolla karkeasti 20 vuotta. Muutamaa asiaa olen kuitenkin kantanut aina mukanani, olin mä sitten 14v ja karkureisulla Lapissa tai 26v ja heroiiniluolassa. Ne asiat ovat olleet taiteilu, valokuvaus, uuden idointi, ja kiinnostus vanhanajan konsteihin.

 

38 vuotiaana suoritin tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon. Se on ainoa koulutukseni, kaikki muu on itse kirjoista ja tekemällä opittua.

Ja tuotekehittäjä musta sitten tulikin 😀 Tänäpäivänä ahmin kosmetiikkaan liittyviä kirjoja iltalukemiseksi ja ideoin uusia ainesosayhdistelmiä unissani ja toteutan niistä koeversioita aamuisin!

Uusimmat ideoinnit liittyvät täällä saarella kotipihallani kasvaviin tyrneihin, joiden lehdistä kekkasin uuttaa tyrniuutetta. Meidän tyrnit kasvavat vapaana täällä ilman torjunta-aineita ja ilman lannoitteita, ihan luomuna siis ja vieläpä puhtaassa saaristoilmassa <3

Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain ja se sisältää runsaasti A, C- ja E-vitamiineja, flavonoideja, antioksidantteja sekä hyödyllisiä rasvahappoja.

Tyrnin lehdissä on ravintoaineita jopa marjaakin enemmän ja lehdistä valmistetulla uutteella onkin voimakas antibakteerinen vaikutus.

Sen tiedetään lievittävän kipuja, nopeuttavan arpien ja haavojen paranemista sekä auttavan taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan. Tyrninlehtiuute helpottaa myös kihtiä, reumaa ja palovammoja.

 

 

Uusien juttujen ideointi on ihanaa puuhaa ja tunnen oikein stressin hälvenevän koko kropastani kun pääsen toteuttamaan uusia ideoitani ja ottamaan niistä kauniita kuvia! Äitini vitsaileekin, että olen aamuisin kuin ”Maestro”, joka tanssahtelee tuotantotiloihin ja komentaa muut pois tehdäkseen koe-erän jotakin uutta ja sitten häipyy taas tanssahdellen paikalta 😀 Ehkäpä se ei nyt ihan noin mene, mutta tuo on ihan hauska mielikuva kuvitella 😀

 

 

Saaren Taialla on nyt liki 10 000 seuraajaa Facebookissa ja Instassakin melkein 3000. Silloin vuosi sitten seuraajia oli Facebookissa muistaakseni joku 800 ja Instassa ehkä 600, joista suurin osa oli mun omia seuraajiani, koska muutin silloin oman Instani Saaren Taian Instaksi, sillä myydessäni osan liiketoimintaani, myin myös siihen kuuluvat somekanavat ja blogin.

Kasvu on ollut niin hurjaa, että välillä kirjanpitäjäkin on ihmetellyt ja sanonut, että tää juttu on yllättänyt meidät kaikki. Myynti on kasvanut helmikuusta (jolta mulla on ekat tilastot käsillä, kun vaihdettiin verkkokaupan järjestelmä tähän nykyiseen) myynti on kasvanut marraskuulle 900%.

Kun tuollainen yht’äkkinen kasvu yllättää yrittäjyydessä kokemattoman ihmisen, jolla vielä on masennusta ja ADD, eli keskittymishäiriö, niin voi vaan arvata miten paljon ongelmia se tuo mukanaan!

Tuotantotiloijen ahtaus oli meidän eka iso pullonkaulamme, mutta tuotannon kiihtyessä täällä uusissa tiloissa tuli paljon muitakin ongelmia! Saaren Taika on saanut jonkin verran noottia, että toimitusaikamme ovat venähtäneet. Syy siihen on myyntijärjestelmässämme ilmennyt vika, jota ei asiantuntijatkaan ole saanut korjattua ja nyt vaihdammekin uuteen kotimaiseen järjestelmään joulun tienoilla, jolloin tämä virhe ei enää kiusaa meitä. Järjestelmä myi siis tavaraa, jota meillä ei ollut hyllyssä valmiina ja toisaalta taas näytti varastojen loppuneen tavaralle, jota oli hyllyt pullollaan. Tämä johti siihen, että tilaaja, joka tilasi vaikka 20 Veera suolasaippuaa, joutuikin odottamaan kunnes seuraava erä oli kypsynyt, kun järjestelmä oli myynyt 20 Veeraa vaikka hyllyssä oli vain 15 kappaletta.

Monelaista muutakin ongelmaa on ollut. Eniten meitä on häirinnyt muiden toimitusongelmat. Aika usein eteeristen öljyjen tilaukset tulevat ilmoittamatta vajaina ja jos viikkolukkarissamme on maanantaille laitettu Laventeli pyykkietikka, joita tilanneet tilaukset on jo tulostettu valmiina järjestelmästä ulos ja perjantaisessa eteeristen toimituksessa ei olekaan laventelia niin taas asiakas joutuu odottamaan kunnes saamme laventelin.

Mainos
Saaren Taika - Puhdasta kosmetiikkaa saaristosta! Saaren Taika® - Puhdasta kosmetiikkaa saaristosta
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Myös pyykkietikan tarrojen kanssa on ollut hirmuisia ongelmia! Kun on ollut kova kiire, on unohtunut laskea tarrat välillä. Tai on voinut yllättää jokoin yllättävä menekki, esim yht’äkkiä alkoi mennä Kukkaketo pyykkietikkaa hurjia määriä, vaikka se aina on ollut sellainen keskipään menekin tuote.

Myös pullojen kanssa on ollut toimitusongelmia. Aina ennen 4:ssä päivässä tulleet pullot ei kerran tullutkaan, koska pyykkietikassa on niin kova buumi, että toimittajalta oli pullot loppu ja niitä jouduttiin odottamaan kuukauden päivät ja korvikkeeksi jouduin tilaamaan pullot ulkomailta ja taas odoteltiin, ja meidän jälleenmyyjäasiakkaat odottivat, ja te kuluttajat odotitte.

Saippuoiden valmistuksessa hankalinta on pitkä kypsytysaika, sekä kuluttajamieltymysten muutokset. Koko alkuvuoden kesään asti antibakteerinen Teepuusaippuamme oli häntäpään tuote, kunnes yhtäkkiä loppukesällä se pomppasi Veera suolasaippuan jälkeen myydyimmäksi saippuaksi, ja taas kaikki odottivat. Enhän voi mitenkään nopeuttaa 4 viikon kypsymisaikaa enkä ollut voinut ennustaa, että aiemmin joka toinen viikko valmistettava Teepuusaippua erä ei riitäkään vaan viikkolukkari täytyy vetää uusiksi ja tehdä Teepuusaippuaa kahdesti viikossa 😀

Työntekijäpula kuitenkin kun täällä vähän vaivaa, siis sellainen tuotannon puolen työntekijä, joka tulisi kun käsketään/tarvitaan. Ja toki meitä vaivaa myös tilan puute. Ei tänne 120m2 tiloihin kuitenkaan mitään mahottomia mahdu. Tilat ovat ulko-oven suuta myöten täynnä, eikä tänne saa tämän enempää esim. varastoitua etikettitarroja tahi tyhjiä etikkapulloja.

Monenlaisia ongelmia on matkalla ollut siis ja monista niistä on kärsinyt heti meistä seuraavana jälleenmyyjämme ja sitten te kuluttajat. Nyt alkaa sävelet olla kuitenkin sitä myöten selvät, että tuotanto pyörii aika tarkalleen nykyisen menekin mukaan ja työntekijämäärä on lisääntynyt minun ja mieheni lisäksi niin, että tyttäreni ja äitini (pyykkietikoiden äiti, kuten yksi ihana jälleenmyyjämme totesi, kun kuuli, että äitini valmistaa ne) lisäksi meillä on 3 tarvittaessa kutsuttavaa jotka käyvät 4:nä päivänä viikossa. Edelleen ongelmana on, että kun kaikki työntekijät ovat toistaiseksi tarvittaessa töihin kutsuttavia niin osalla on myös oma yritys ja osalla muita menoja, niin aina tänne ei saa hälyytettyä työvoimaa silloin kuin kovin tarve olisi ja pitäisikin saada palkattua tänne koeajalla yksi, jolla olisi vakituiset työajat ja joka olisi oikeasti täällä 4 päivää viikosta, mutta tänne kaukaiseen Salon saaristoon on hankalaa löytää ketään, ketä olisi oikeasti innokas loppuelämänsä tänne asti ajamaan töihin 😀

Monia monia ongelmia on ollut siis ja aina kaikki osapuolet eivät oikein ymmärrä, että samat ongelmat on täällä meidän päässä kuin heidänkin päässään. Joskus on tullut vihaista meiliä toimitusajoistamme, kun jälleenmyyjä on myynyt tuotteen hyllystä ennen kuin uusi on meiltä tilattu ja meidän pitäisi se nyt kiireen vilkkaa toimittaa ja jos meilä on itsellämmekin juuri ollut sama ongelma, että järjestelmä on myynyt jonkin, jota meillä ei heti ole niin siinä sitten kummatkin odotamme näreissämme, minä, että tuote valmistuu/kypsyy ja jälleenmyyjä, että saamme sen toimitettua 😀

Onneksi tämä ongelma saatiin nyt taklattua vihdoin, kun joulua kohden meillä onneksi ihanasti hiljenee. Jämyt ovat ostaneet jo varastot täyteen ja meillä päin ei enää näy jouluostosbuumia. Saimme siis vihdoin kaikki tilaukset tulostettua järjestelmästä ulos ja tehtyä inventaarion. Ruuhkaisimmillaan on tullut 70 tilaustakin per päivä, joten olemme olleet aika äärirajoilla pakkaamisen kapasiteetin kanssa ja silloin kun on paljon avoimia tilauksia on ihan turhaa hommaa alkaa hyllytavaraa inventoimaan! Nyt varastosaldot pitävät kuitenkin vihdoin paikkaansa, kun saatiin ne laskettua pari päivää sitten. Tilattu tavara löytyy heti hyllystä ja tilaus lähtee seuraavana arkipäivänä. Uusi järjestelmäkin tulee kohta käyttöön eikä saldojen heittoa pitäisi sen kanssa enää tapahtua.

Uuden järjestelmän kehittäjä kertoi, että todennäköisesti tässä Shopifyssä ongelma on siinä, että kaikki osat, kuten kassa, toimitus, varastotilanteen ilmoittimet, jne. toimivat erillisillä lisäosilla ja jokaisella on oma tietokantansa, silloin kun jotakin odottamatonta sattuu, kaikki tietokannat eivät pysy ajantasalla. Esim. jos kassalla ostotapahtuma keskeytyy niin tavara ei palaudukaan varastoon ja näyttää meille vähempää varastosaldoa kuin todellisuudessa onkaan jne. Uudessa Shuriken järjestelmässä on vain yksi tietokanta, jonne kaikki toiminnot on ohjelmoitu, eikä erillisiä lisäosia tarvita joka asian hoitamiseen ja tämän pitäisi taata toimivampi ja vakaampi järjestelmä!

Paljon on ihanaakin tapahtunut! Esim. ne ihanat meilit joita meille tulee nykyään jo ihan päivittäin, joissa kerrotaan hyvin henkilökohtaisistakin ongelmista mihin on löytynyt apu Saaren Taian tuotteilla tai kiitellään  tuotteistamme ja kannustetaan meitä <3 Ne tuntuvat ihan äärettömän ihanilta ja mieltä lämmittäviltä! Ne ovat sellaista kultaa ja timanttia, joiden avulla jaksaa ylittää ne vaikeat päivät! Kiitos siis jokaiselle, joka niitä on lähettänyt <3 Olette kultaisia ihmisiä <3

Ihana juttu tapahtui myös pari päivää sitten, kun poimimme postilaatikostamme kauniin itsekoristellun kirjekuoren, jonka sisältä paljastui mitä lämpimin jouluntoivotus vieraalta ihmiseltä <3 Kortin sisällä kiitettiin ihanista tuotteista ja ahkeruudesta <3 Ette arvaakaan miten iloiseksi, yllättyneeksi ja onnelliseksi kortti minut teki!

Paljon tämä on ottanut ja 100 kertaa enemmän antanut. Vuosi on ollut hyvä ja ilokseni huomasin tässä yksi päivä, että markkinoille Saaren Taika tuotteiden kopiolla pompahtanut yrityskin on jo vihdoin keksinyt jotakin ihan omaakin, eikä onnekseni koko tuotevalikoima ole enää pelkkää Saaren Taikaa mutta halpisversioina 😀 Onnea teille siis, jatkakaa samaan malliin 😀

Ymmärrän todellakin, että yrittäjyydessä tottakai käydään urkkimassa ja kurkkimassa kilpailijoiden tuotevalikoimaa ja otetaan niistä hiukan mallia. Olen itsekin alussa katsonut mallia muilta ja kehittänyt sitten joitakin omia tuotteita muiden tuotteista innostuneena, mutten kyllä koskaan ole kopioinut tuotetta suoraan saati koko tuotevalikoimaa 😀

Meillä tuotteet on pyritty alusta alkaen tekemään sellaisiksi, joita silloin vielä ei markkinoilla ollut. Esim. Sheavoidehan on kaikilla, mutta silloin alussa kun omamme tuli markkinoille, oli suurin osa Sheavoiteista sitä valkaistua ravinteetonta ”moskaa” ja Saaren Taialta tuli Sheavoide, joka ei ole läpikäynyt kemiallisia puhdistusmenetelmiä ja joka sisältä paljon enemmän ihon terveyttä tukevia ravintoaineita. Deodorantit olivat kovassa suosiossa silloin kuin ekat omani toin markkinoille, mutta kellään ei ollut soodatonta, joten tein soodattomat jne. Että kyllä ideoita otetaan, siitä ei mihinkään pääse, mutta koko valikoiman täysi kopioiminen (ja vieläpä tuotteen kuvaustekstitkin sanasta sanaan nettisivuiltamme) on kyllä ”so lame”, että nyt jo ihan naurattaa 😀

Silloin toki asia otti päähän, mutta nyttemmin ajattelen, että aivan sama. Tuotteet ja tekstitkin voi kopioida, mutta yksi mitä kukaan ei voi kopioida on minun tarinani ja se taitaa olla aika monelle se yksi pikkuinen juttu, jonka vuoksi Saaren Taika on se purkki, joka hyllystä kotiin kulkeutuu <3 Kiitos siis kaikille meidän tuotteita ostaneille ja ostaville tuestanne <3 Olette minulle arvokastakin arvokkaampia ja teidän antamat kommentit ja kannustus on joinakin päivinä ainoa asia joka pitää mut tässä kiinni ja järjissäni <3 Suuren suuri kiitos siis <3

Ensi vuodeksi meiltä onkin tulossa paljon paljon uudistuksia! Tyttäreni ideoima oma kaskoetiikasarja alkaa tulla näkyville pikkuhiljaa. Sarja on nimeltään Kålsjö tämän nykyisen saaremme mukaan (Kaukassalo/Kolsjö ennen vanhaan Kålsjö)

Saaren Tailta tulee paljon uutuuksia ja osa vanhoista uudistuu jne. Paljon jännää siis tulossa ja joskus tekisi mieli jo kirkua ääneen kaikki ne ihanat uudistukset, joita meille on kaavailtu mutta enpäs voikaan kertoa vielä enempää 😀

Joulun tienovilla meiltäkin tulee joitakin uutuusjuttuja. Ne eivät ehdi joulumyyntiin, mutta onhan sitä elämää joulun jälkeenkin totesi yksi ihana jälleenmyyjämme uutuuksista, joten älkää tuhlatko kaikkia rahojanne jouluun, sillä saatatte haluta ostaa uutuuksiakin, kun ne tulevat 😀

Yksi jo paljastettu uutuus on vegaaninen versio vuohenmaito-hunajasaippuasta. Tällaista ei vielä markkinoilta löydy. Ei kotimaan, eikä kaupallisena ulkomailtakaan. Kyseessä on siis aika käänteentekevä saippua vegaaneille ja he pääsevät vihdoin hyötymään vuohenmaidon hellävaraisista ominaisuuksita ilman sitä vuohenmaitoa! Miten se sitten voi olla vegaaninen, multa kyseltiin. No sepä se! Kun se on vegaaninen VERSIO 😀 Eli vegaanisena se ei sisällä eläinperäistä vuohenmaitoa, eikä -hunajaa, vaan joitakin ainesosia, joilla on vastaavat ominaisuudet saippuassa, mutta ovat kasviperäisiä. Tästä saippuasta oli arvauskisakin Facebookissa, mutta toistaiseksi kukaan ei onnistunut arvaamaan ainesosia oikein 😀 Me taas olemme täällä kotona laittaneet arvauskisan pystyyn, että kauanko menee, että tämä Saaren Taika -kopioita tehtaileva yritys on tuonut vastaavan tuotteen markkinoille 😀

Kasvoille ja kokovartalolle sopiva erityisen hellävarainen hajusteeton [XXX]saippua on vegaaninen versio suositusta vuohenmaito-hunajasaippuasta.

Riittoisan ja täyteläisesti vaahtoavan saippuan sisältämät ainesosat tukevat ihon terveyttä ja kosteustasapainoa.

Luomu kookosöljy antaa saippualle kuohkean vaahdon sekä toimii tehokkaana puhdistajana.

Luomu kaakaovoi tekee saippuasta ylellisen ja kermaisen sekä auttaa ihosi kosteustasapainon säilyttämisessä.

Luomu sheavoi sisältää paljon vitamiineja ja rasvahappoja. Se on erittäin tehokas kosteuttaja, joka hoitaa ihoasi hellävaraisesti.

Extra-virgin oliiviöljy puhdistaa ihosi hellävaraisesti poistamatta iholtasi sen luonnollisia rasvoja jättäen ihosi kosteutetun tuntuiseksi.

Auringonkukkaöljy antaa saippualle rikkaan, kermaisen vaahdon ja tekee saippuasta erittäin kosteuttavan.

Saippua sisältää runsaasti kauraa, joka kosteuttaa, suojaa ja puhdistaa ihoa samalla kun se ehkäisee kutinaa ja auttaa tulehtunutta ihoa paranemisessa. Runsaasti kauraa sisältävä saippua hillitseekin tehokkaasti kutinaa, joka on erityisen hyödyllinen ominaisuus mikäli ihosi on ärtynyt tai kuiva, tai mikäli kärsit ötökän puremista, aknesta, ekseemasta, psoriasiksesta, tai ihottumista. Kaura rauhoittaa myös auringonpolttamaa tai nokkosen pistämää ihoa ja siitä voi myös olla apua vesirokolle, ruusufinnille ja muille iho-ongelmille.

Saippua sisältää myös [XXX] ja [XXX], jotka tekevät saippuasta kermaisesti vaahtoavan ja hellävaraisen.

Saippua on hajusteeton, erittäin hellävarainen ja kosteuttava.

Sellainen on ollut siis Saaren Taian eka vuosi. Millainen mahtaa olla seuraava vuosi? Toivottavasti yhtä hyvä tai jopa parempi <3

 

 Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: