Miksi mitään aikaansaamattomat kommentoivat yrittäjien epäonnistumisia?

Huomasin jälleen kerran, että tällaiset henkilöt, jotka eivät näytä saavan omassa elämässään mitään aikaan ilman ohjeita tai neuvoja, tuntuvat aina kommentoivan yrittäjien onnistumisia tai epäonnistumisia jollain tavalla.

Tänään sattui taas sellainen tilanne, joka on tapahtunut niin monta kertaa aiemminkin, joten päätin jakaa sen myös tänne blogiini.

Paikallislehtemme julkaisi mukavan ruokaan liittyvän artikkelin Facebookissa, ja päätin jättää siihen kommentin.

Ei mennyt kauaakaan, kun eräs henkilö ilkkui kommenttini perään nauraen emojiensa kanssa. Vastasin hänelle kohteliaasti, ja silloin hän alkoi puhua mielipiteistään yrittäjistä ja siitä, että ”kaikkien ei kannata kaikkeen ryhtyä.”

Kävin katsomassa kaverin profiilia, ja vaikutti siltä, että siinä elämänkokemusta kartuttanut ”eki” taas ilmaisi mielipiteensä aiheesta, josta ei ollut perillä.

Huomasin jälleen kerran, että tällaiset henkilöt, jotka eivät näytä saavan omassa elämässään mitään aikaan ilman ohjeita tai neuvoja, tuntuvat aina kommentoivan yrittäjien onnistumisia tai epäonnistumisia jollain tavalla.

Onko todella joku, joka luulee, että jokaisen yrittäjän ensimmäinen yritysidea onnistuu ja menestyy? Kuka oikein kuvittelee, että esimerkiksi Saaren Taika olisi ollut minun ensimmäinen yritykseni tai kokeiluni? Ei todellakaan 😀

Olen ollut yritteliäs jo alle 10-vuotiaasta lähtien! Ensimmäinen yritykseni oli myydä itse tekemiäni koivuvihtoja mummolan portin pielessä ohikulkijoille.

Pienistä vihdoista pyysin 3 markkaa ja isommista 5 markkaa. Muistan, että yhden päivän aikana myin vain kaksi vihtaa, vaikka olin valmistanut yhteensä viisi. Se on mielestäni aika kova suoritus alle kymmenvuotiaalta! 🙂

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Olen kokeillut muitakin yritysideoita. Olen ollut valokuvausyrittäjä, valmistanut ja myynyt sisustustuotteita, luonut saunamittareita ja seinäkelloja valokuvista.

Olen ollut verkkokauppias ensin sisustusalalla ja sitten kauneusalalla. Monta vuotta yritin eri ideoilla, kunnes lopulta Saaren Taika lähti lentoon.

Ja Saaren Taian räjähdysmäisen kasvun myötä kokeilimme muitakin ideoita, kuten esimerkiksi kivijalkaliikettä Myllyssä. Lisäksi suunnittelimme koronan jälkeen täysin remontoitua ja uniikkia konseptia noudattavaa fine dining -ravintolaa Perniöön.

Valitettavasti Mylly osoittautui kannattamattomaksi ja jouduttiin sulkemaan sen ovet. Syyt liikkeen avaamisen viivästymiseen oli meistä riippumattomia, ja valitettavasti viivästys osui myynnin huippukauteen, ja saimme ovet auki ovet vasta silloin, kun myynti yleensäkin sitten puoleksi vuodeksi tippuu.

Ravintolaideamme oli jo aika pitkälle suunniteltu. Olimme harkinneet remontteja sekä sisällä että ulkona, ja yhteistyökumppaneiksemme olimme saaneet Suomen ravintolalan huippuosaajia, joiden kanssa olimme kehittäneet konseptia, ruokalistaa, lähiruoan käyttöä ja monia muita yksityiskohtia.

Kuitenkin yllättäen Euroopassa alkanut sota nosti valitettavasti elinkustannukset niin korkeiksi, että kassavirtamme alkoi jälleen huveta.

Emme olleet ajatelleet ottaa lainaa tällaisen tilanteen varalle, joten päätimme jättää idean toistaiseksi sikseen ja keskittyä olennaiseen, mihin onnistuimme keskittymään erinomaisesti.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Verkkokauppojen myynti Suomessa on yleisesti noin 25 prosenttia laskenut viimeisen vuoden aikana, ja yritysten konkurssiaalto on pyyhkäissyt markkinoilta monia tunnettuja ja julkisuudessakin hypetettyjä brändejä. Meidän tilanteessamme tälle vuodelle ennustetaan kuitenkin suurempaa liikevaihtoa kuin koskaan aiemmin!

Siksi, kuten aiemmin mainitsin yritysideani arvostelijalle, mieluummin yritän ja epäonnistun kuin vain nojaan lapioon, kuten ”eki” profiilissaan kertoo työkseen.

Olen myös ylpeä hyvin toteutetusta markkinoinnista, jota ei siis edes ehditty aloittaa! Riitti, että tilan ikkunassa oli salaperäinen kyltti ja siinä vain Instagram-osoite, jossa oli muutama yhtä arvoituksellinen kuvajulkaisu.

Tämä riitti herättämään uteliaisuuden kyläläisissä, ja ilmeisesti idea jäi mieleen monille, sillä siitä on keskusteltu, ja ilkuttukin, Facebookin ryhmissä jo yli vuoden ajan. Joten voimme todeta:

✅Ennakkomarkkinointi onnistui erinomaisesti!

Mutta niin se vain menee. Tekijät tekevät, ja toiset vain ”neuvovat”. Tsemppiä ”elämämkouluun” ”ekille”! 😀

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 803 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

Syksyinen hemmotteluhetki kotona

Haluatko hemmotella itseäsi ja kumppaniasi/kaveriasi kotona, lue vinkit!

Syksy on täydellistä aikaa pysähtyä, rentoutua ja hemmotella itseään ja läheisiään. Kun ulkona tuulee ja sataa, mikä olisikaan parempaa kuin sytyttää kynttilöitä, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia spa-hetkestä oman kodin lämmössä.

Saaren Taian legendaarinen Teepuushampoo nyt nestemäisenä & alekoodi!

Koska oma elämäni olisi todella hirvittävää puolessa päivässä rasvoittuvien hiusteni ja kutisevan päänahkani kanssa, ilman kehittämääni Teepuu palashampoota, olen 100% vakuuttunut, että tämä uusi nestemäinen Teepuu shampoo tulee olemaan paras ja ikiaikainen suosikkini for ever!

Kesän 2023 suosituimmat postaukset

Kesä 2023 oli täynnä unohtumattomia hetkiä, ja blogini heijasteli tätä innostusta. Nyt, kun syksy on saapunumassa ja kesä on jäämässä taakse, on täydellinen aika katsahtaa taaksepäin ja muistella niitä postauksia, jotka keräsivät eniten huomiota ja inspiroivat lukijoitani.

%d bloggaajaa tykkää tästä: