Miksi mitään aikaansaamattomat kommentoivat yrittäjien epäonnistumisia?

Huomasin jälleen kerran, että tällaiset henkilöt, jotka eivät näytä saavan omassa elämässään mitään aikaan ilman ohjeita tai neuvoja, tuntuvat aina kommentoivan yrittäjien onnistumisia tai epäonnistumisia jollain tavalla.

Tänään sattui taas sellainen tilanne, joka on tapahtunut niin monta kertaa aiemminkin, joten päätin jakaa sen myös tänne blogiini.

Paikallislehtemme julkaisi mukavan ruokaan liittyvän artikkelin Facebookissa, ja päätin jättää siihen kommentin.

Ei mennyt kauaakaan, kun eräs henkilö ilkkui kommenttini perään nauraen emojiensa kanssa. Vastasin hänelle kohteliaasti, ja silloin hän alkoi puhua mielipiteistään yrittäjistä ja siitä, että “kaikkien ei kannata kaikkeen ryhtyä.”

Kävin katsomassa kaverin profiilia, ja vaikutti siltä, että siinä elämänkokemusta kartuttanut “eki” taas ilmaisi mielipiteensä aiheesta, josta ei ollut perillä.

Huomasin jälleen kerran, että tällaiset henkilöt, jotka eivät näytä saavan omassa elämässään mitään aikaan ilman ohjeita tai neuvoja, tuntuvat aina kommentoivan yrittäjien onnistumisia tai epäonnistumisia jollain tavalla.

Onko todella joku, joka luulee, että jokaisen yrittäjän ensimmäinen yritysidea onnistuu ja menestyy? Kuka oikein kuvittelee, että esimerkiksi Saaren Taika olisi ollut minun ensimmäinen yritykseni tai kokeiluni? Ei todellakaan 😀

Olen ollut yritteliäs jo alle 10-vuotiaasta lähtien! Ensimmäinen yritykseni oli myydä itse tekemiäni koivuvihtoja mummolan portin pielessä ohikulkijoille.

Pienistä vihdoista pyysin 3 markkaa ja isommista 5 markkaa. Muistan, että yhden päivän aikana myin vain kaksi vihtaa, vaikka olin valmistanut yhteensä viisi. Se on mielestäni aika kova suoritus alle kymmenvuotiaalta! 🙂

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Olen kokeillut muitakin yritysideoita. Olen ollut valokuvausyrittäjä, valmistanut ja myynyt sisustustuotteita, luonut saunamittareita ja seinäkelloja valokuvista.

Olen ollut verkkokauppias ensin sisustusalalla ja sitten kauneusalalla. Monta vuotta yritin eri ideoilla, kunnes lopulta Saaren Taika lähti lentoon.

Ja Saaren Taian räjähdysmäisen kasvun myötä kokeilimme muitakin ideoita, kuten esimerkiksi kivijalkaliikettä Myllyssä. Lisäksi suunnittelimme koronan jälkeen täysin remontoitua ja uniikkia konseptia noudattavaa fine dining -ravintolaa Perniöön.

Valitettavasti Mylly osoittautui kannattamattomaksi ja jouduttiin sulkemaan sen ovet. Syyt liikkeen avaamisen viivästymiseen oli meistä riippumattomia, ja valitettavasti viivästys osui myynnin huippukauteen, ja saimme ovet auki ovet vasta silloin, kun myynti yleensäkin sitten puoleksi vuodeksi tippuu.

Ravintolaideamme oli jo aika pitkälle suunniteltu. Olimme harkinneet remontteja sekä sisällä että ulkona, ja yhteistyökumppaneiksemme olimme saaneet Suomen ravintolalan huippuosaajia, joiden kanssa olimme kehittäneet konseptia, ruokalistaa, lähiruoan käyttöä ja monia muita yksityiskohtia.

Kuitenkin yllättäen Euroopassa alkanut sota nosti valitettavasti elinkustannukset niin korkeiksi, että kassavirtamme alkoi jälleen huveta.

Emme olleet ajatelleet ottaa lainaa tällaisen tilanteen varalle, joten päätimme jättää idean toistaiseksi sikseen ja keskittyä olennaiseen, mihin onnistuimme keskittymään erinomaisesti.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Verkkokauppojen myynti Suomessa on yleisesti noin 25 prosenttia laskenut viimeisen vuoden aikana, ja yritysten konkurssiaalto on pyyhkäissyt markkinoilta monia tunnettuja ja julkisuudessakin hypetettyjä brändejä. Meidän tilanteessamme tälle vuodelle ennustetaan kuitenkin suurempaa liikevaihtoa kuin koskaan aiemmin!

Siksi, kuten aiemmin mainitsin yritysideani arvostelijalle, mieluummin yritän ja epäonnistun kuin vain nojaan lapioon, kuten “eki” profiilissaan kertoo työkseen.

Olen myös ylpeä hyvin toteutetusta markkinoinnista, jota ei siis edes ehditty aloittaa! Riitti, että tilan ikkunassa oli salaperäinen kyltti ja siinä vain Instagram-osoite, jossa oli muutama yhtä arvoituksellinen kuvajulkaisu.

Tämä riitti herättämään uteliaisuuden kyläläisissä, ja ilmeisesti idea jäi mieleen monille, sillä siitä on keskusteltu, ja ilkuttukin, Facebookin ryhmissä jo yli vuoden ajan. Joten voimme todeta:

✅Ennakkomarkkinointi onnistui erinomaisesti!

Mutta niin se vain menee. Tekijät tekevät, ja toiset vain “neuvovat”. Tsemppiä “elämämkouluun” “ekille”! 😀

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.