Miksi Airbnb on parempi kuin hotelli?

Heippa ihana lukijani!

Täällä sitä odotellaan jo valmistautumista lähtöön Madeiran saarille. Käytiin mieheni kanssa klo 18 paikkeilla päikkäreille ja itse heräsin klo 20 aikaan. Miehelläni soi kello 23.30, jonka jälkeen aloitetaan pakkaaminen. Kahden paikkeilla lähdetään ajelemaan kohti lentoparkkia.

Sain upgradettua paikkamme ykkösluokaan viimehetken huutokaupassa varsin edullisesti, joten poistuu yksi suuri stressin aihe paikalta nousemista yms. näiden vatsaompeleiden ynnä muiden kipujen kanssa (olin tovi sitten suurehkossa vatsan alueen leikkauksessa, jonka jäljiltä vatsan peitteissä 50 metallista kiinnitysnipsukkaat plus tähystysreijät ja niiden ompeleet). Leikkauksen pitkä toipuminen saikin meidät melkein perumaan matkamme, mutta vailla peruutusturvaa olisimme menettäneet rahamme. Matka oli siis varattu jo vuosi sitten, kun taas leikkauspäätös ja sen ajankohta ilmeni n. 1kk ennen leikkausta 🙁


Mietin tässä yksin keittiön pöydän ääressä istuskellessani ja kahvia siemaillessa sellasia lomailijoita, jotka majoittuvat hotellikomplekseihin ja lomakyliin. Itselleni nämä turistikylät olivat tuntematon käsite ja suuri järkytyksen aihe, kun moisia ensimmäistä kertaa näin Kanarialla!

Olen varsin noviisi matkustaja. Pienituloisen perheen lapsena meillä ei koskaan käyty ulkomailla ja elämäni ensimmäiseen ulkomaanmatkaan sain säästettyä niin, että pääsimme tyttäreni kanssa 4.ksi päiväksi halpaan hotelliin Prahaan keväällä halvimpien matkojen aikaan vuonna 2014 😀

En usko, että itse kykenisin “lomailemaan” turistikylissä. Kylpyläyönkin jälkeinen hotelliaamiainen on varsin stressaava, saati sitten joku viikon loma jossain lomakylässä/hotellissa, jolloin olisi luultavasti pakko tervehtiä tutuiksi käyneitä naamoja, tai jopa rupatella heidän kanssaan!


Airbnb:t on varsin kivoja tällaselle sosiaalisesti rajoittuneelle, sillä ainoa stresaava hetki niissä on, kun omistaja tulee päästämään sisään ja antaa ohjeet. Lopun ajan saa olla ihan rauhassa eikä tarvitse kohdata yhtään ihmistä 😀

Kuvissa meidän AIRBNB kämppä Sintran historiallisessa keskustassa meidän ensimmäiseltä Portugalin reissulta <3

Airbnb kämpissä on useimmiten myös pesukone, jolloin matkatavaraa tulee pakattua mukaan huomattavasti vähemmän!

Toisella kerralla Portugalissa yövyimme rauhallisessa Estorilissa eräässä kattohuoneistossa, jonka ehdottomasti paras piirre oli asuntoakin suurempi yksityinen parveke merinäköalalla! Näköalat olivat niin upeat, että itse huoneistosta unohtui ottaa kuvat lähes kokonaan 😀

Meidän Airbnb Prahassa, vanhan kaupungin kupeessa:

Kanarialla asuimme Gran Canarialla pienessä hotellissa, jossa ei ollut aamiasta, mutta varsin tilava kaksio ylimmässä kerroksessa.

Fuerteventuralla asuimme Airbnb:ssä:

Krakovassa taas Airbnb:ssä:

Tuo silta näkyi muuten ikkunasta. Tosin kuvassa se on varmaan vähintään 50 v sitten!

Itse tykkään mieluummin Airbnb:istä ensinnäkin siksi, että ne ovat tilavampia kuin hotellit (ellei ole varaa ottaa kalleinta sviittiä) ja Airbnb:ssä ei ole respaa tai muuta porukkaa, jota pitää tervehtiä ja jotka seuraavat joka askeltasi lipuessasi ulos aulasta. Airbnb:ssä ei myöskään ole yhteisaamiaista, jossa on kaksi hyvää puolta: ei ihmisiä, eikä tule ahnehdittua aamupalaa enempää kuin olisi tarvis 🙂

Kiitos, että luit 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.