Matkasuunnitelma: Lissabon

Moikka!

Bukarestin suunnittelemattomasta harhailusta oppineena teimme nyt aika tarkan matkasuunnitelman Lissaboniin jotta ehdimme nähdä ne kaikkein ihanimmat nähtävyydet lomamme aikana.

Aamulla siinä 4.30 lähdemme ajamaan kotoa Lentoparkkiin ja seitsemän aikaan pitäisi olla kentällä. Saavumme Lissaboniin kahdentoista aikaan päivällä paikallista aikaa ja siitä suuntaamme ensinnä hotellille viemään matkalaukut ja hetkeksi hengähtämään. Lissabonissa ekan päivän nähtävyyksiin kuuluu Lissabonin vanha kaupunki Alfama sekä siellä Pyhän Yrjänän keskiaikainen linna; Castelo de São Jorge jonka vanhin osa on 900-luvulta peräisin.

Kuva: Wikipedia; Marco Verch

Linnan jälkeen olisi tarkoitus käydä katsomassa samassa kaupunginosassa sijaitsevaa Santa Justan hissiä; Elevador de Santa Justaa. Lissabonin kerrotaan olevan mäkinen kaupunki ja aika monessa turistioppaassa neuvotaankin liikkumaan mäet esim. bussin tai raitiovaunun kyydillä, sillä ne ovat korkeita ja raskaita kävellä. Santa Justan hissi on yksi tällainen keksintö jolla alakaupungista pääsee yläkaupunkiin helpommin. Hissi on valmistunut vuonna 1902.

Kuva: Wikipedia; Luca Galuzzi

Tiistaina olisi tarkoitus ottaa juna ja käydä Estorilin ja Cascain rannoilla. Tiistaiksi on luvattu jopa +18 astetta lämmintä, sehän on meille suomalaisille jo ihan täysi kesä! Uikkarit mukaan jos vaikka tarkennuttaisiin uida Portugalin kuulemma aina kylmässä merivedessä!

Kuva: Wikipedia; Michel Meunier

Keskiviikkona käymme katsomassa Oceanário de Lisboaa eli Euroopan suurinta sisäakvaariota ja sen lähistöllä sijaitsevaa tiedepaikkaa; Pavilhão do Conhecimentoa, jossa lapset voivat kokeilla kuukävelyä sekä tehdä itse hurrikaanin 😀 Lähellä sijaitsee myös Euroopan pisin silta, eli Vasco da Gaman silta joka olisi myös kiva nähdä 🙂

Kuva: Wikipedia; Osvaldo Gago

Torstaina aamulla hyppäämme taas junaan ja ajamme Sintraan, siellä olemme yhden yön, koska Sintrassa on niin paljon nähtävää niin suurella alueella, että niitä ei ehdi yhdessä päivässä koluta läpi. Ekana päivänä koitamme nähdä nämä; Park and National Palace of Pena, Moorish Castle, National Palace of Sintra. Harmillisesti talviaikaan, joka nyt siellä on, vallitsee talvi aukioloajat, eli kaikki em. paikat myyvät vimpat lippunsa siinä viiden aikaan, eli ilta pyöritään sitten kaupungin kauniiksi kehutussa keskustassa, jossa sielläkin on kuulemma paljon nähtävää.

Kuva: Wikipedia; Carlos Luis M C da Cruz

Perjantaina menemme sitten bussilla tai junalla taas pienen matkan päähän katsomaan salaperäistä Quinta da Regaleiraa jonka kuvia netistä katsoessamme olemme aivan haltiointuneita esim sammaloituneisiin kaivoihin jotka näyttävät maanalaisilta torneilta jne!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Kuva: Wikipedia; Lusitana

Ja lauantaina vielä päiväretki Cristo Reille jonne ajattelimme mennä laivalla. Samalla toivottavasti näemme San Fransiscon Golden Gate sillan kanssa samannäköisen Huhtikuun 25.päivän sillan 🙂 Sen on muuten rakentanut American Bridge Company joka on rakentanut myös  San Francisco–Oakland Bay-sillan.

Kuva: Wikipedia; Deensel
Kuva: Wikipedia; Vitor Oliveira

Siinä taas kävelyä, puuhaa ja nähtävää ihan riittävästi ja kotiin tullaan jälleen kerran reissusta väsyneenä, mutta henkinen omaisuus rutkasti kasvaneena 😀 Kuten aikaisemminkin olen jo maininnut, emme oikeastaan ole lainkaan kiinnostuneita lähtemään ulkomaille ryypiskelemään tai lojumaan rannoilla, olemme enemmänkin kultuuri- ja historia ihmisiä joita kiinnostaa kauniit rakennukset ja paikat sekä niiden historia, ja tietenkin hyvä ruoka! Olenkin (nirsona ja ennakkoluuloisena) päättänyt, että ulkomailla maistan rohkeasti vieraitakin ruokia ja tähän mennessä olen yllättynyt positiivisesti useita kertoja ja löytänyt jopa yhden uuden lempiruuan, harmi ettei sitä saa Suomesta 😀

Kiitos, että luit, koitan matkalta blogata minkä kännykällä voin 🙂 Instagramissa kannattaa seurata hashtageja #jonijajohannareissaa ja #jonijajohannalissabon niin saa heti ajantasaista kuvatulvaa reissultamme <3

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: