Mail Chimp uutiskirjeen asennusohje

Mail Chimp uutiskirjeen asennusohje WordPressille.

Aloitetaan lataamalla YITH WooCommerce Mailchimp -lisäosa Worpressin hallintapaneelista kohdasta Lisäosat -> Lisää uusi.

mailchim1

Asennuksen jälkeen ota lisäosa käyttöön ja mene oikealta sivupalkista kohtaan YITH Plugins -> Mail Chimp

 

mail2

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt Mail Chimpiin, sinulle aukeaa seuraavanlainen näkymä. Klikkaa nuolen osoittamaa kohtaa ja pääset luomaan Mail Chimp tilin.

mail chimp ohje

Kirjoita sähköpostiosoitteesi, nimesi ja salasanasi ja klikkaa ”Create my account”

mail3

Käy aktivoimassa Mail Chimp sähköpostissasi ”Activate Your MailChimp Account” ja sinut ohjataan takaisin mail Chimpiin. Joudut vielä klikkaamaan ”En olo robotti” kohtaa ja ”Confirm signup” jotta pääset aloittamaan.

Turvatoimet ovat sitä varten, etteivät spämmiobtit pääse Mail Chimpin kautta lähettelemään roskaposteja..

 

Seuraavaksi sinulta pyydetään etunimi ja sukunimi ja muutamia tietoja yritykseesi liittyen kuten montako työntekijää yrityksessäsi on, kuinka vanha yrityksesi on, onko sinulla valmis email lista jonka haluat tuoda Mail Chimpiin ja avasitko tilin asiakkaan puolesta. Valitse alasvetovalikosta sinulle sopivin vastaus kuhunkin kysymykseen.

Täytä sen jälkeen yrityksen tiedot ja aikavyöhyke (Suomi GMT +2.00).

Lisää kuvasi (jos haluat) ja lopuksi klikkaa ”Save and get started”.

 

Ensinnä on luotava lista ”List”

list

list2

Anna listalle kuvaava nimi, tämä nimi näkyy myös uutiskirjeen tilaajille, sen jälkeen täytä Default from email, eli sähköpostiosoite jonka haluat näkyvän lähettäjänä uutiskirjeen tilaajille, Default from name, eli uutiskirjeen lähettäjän nimi, tämä voi olla vaikka yrityksesi nimi.

Seuraavaksi kirjoita pikkuinen muistiinpano miksi tilaaja saakaan tämän meilin, esim: ”Saat tämän sähköpostin, koska olet tilannut uutiskirjeemme” ja lopuksi yrityksesi tiedot.

Ilmoitusasetukset tilaajjista ja tilauksen lopettaneista:

Notification: Daily summary – päivittäinen yhteenveto, One-by-one – ilmoitus sitä mukaa kun tilaajia tulee ja One-by-one unsubscribe – eli ilmoitukset tilausperuutuksista (uutiskirjeen).

Lopuksi ”Save”

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

 

Nyt kun sinulla on lista, voit tehdä uutiskirjeen tilauspainikkeen sivuillesi listan oikeasta reunasta avautuvasta alasvetovalikosta.

mail7

Tässä oppaassa teemme painikkeen Call to action nappulalla ja tavallisella tekstillä, joten valitsemme ”General forms” vaihtoehdon.

mail8

Mitä vähemmän täytettävää uutiskirjeen tilaaminen vaatii, sen helpommin sen tilaajaksi haluaa ryhtyä. Eli aloitamme karsimalla tilaamisesta kaiken ylimääräisen.

Klikkaa Last name kohta keltaiseksi ja paina miinusta, jolloin se poistuu. Joudut vielä kirjoittamaan DELETE varmistaaksesi deletoinnin. Tee samoin First name kohdalle, jolloin tilaamiseen tarvitaan vain sähköpostiosoite.

mail9

Seuraavaksi käännetään lomake Suomeksi, klikkaa ”Translate it” kohtaa yläoikealla.

mail10

Valitse alasvetovalikosta ”Finnish” ja alhaalta ”Save translation settings”.

Nyt voit siirtyä ulkonäköasetuksiin ylhäältä kohdasta ”Design it”

 

Background asettaa taustavärin, minä käytän valkoista joten laitan värikoodin #ffffff (hex värikoodit löytyy mm. täältä tai täältä).

”Click to add message” kohtaan voi kirjoittaa vaikka ”Tilaa uutiskirje”. Voit vaihtaa mm. fonttia ja koko nuolen osoittamista kohdista. Lopuksi ”Save & Close”.

mail11

Seuraavaksi laitetaan ”Email Address” teksit Suomeksi klikkaamalla kohta keltaiseksi ja muokkaamalla tekstiä nuolen osoittamasta kohdasta.

mail12

Uutiskirjeen tilauslomake alkaa olla valmis, kopioidaan uutiskirjeen tilaamisen osoite nuolen osoittamasta kohdasta ja mennään WordPressin hallintapaneeliin.

mail13

Jos et vielä ole laittanut API keytä Mail Chimpille, niin tee se nyt kohdasta YITH Plugins -> Mail Chimp ja ”here” linkistä mail Chimpiin mistä API key löytyy, kopioi API key ja kirjoita se WordPressin hallintapaneeliin Mail Chimpin API key kohtaan.

api2

api

Seuraavaksi valitaan sivu jolle uutiskirjeen tilauspainikkeen haluaa (sinulla on varmasti joko Page builder, tai Visual Composer tai vastaava työkalu sivuillasi, jos ei ole, niin ohjeen sellaisen asentamiseen ja käyttämiseen löydät täältä).

Tee sivuille uusi rivi ”Row” kohtaan jonne haluat painikkeen ja lisää riville Call to action nappi. Mikäli sinulla ei ole Call to action nappia niin voit lisätä pelkän tekstilaatikon, jonka lisäämiseen laitan ohjeen ihan kohta.

mail14

Klikkaa Call to action kohtaa ja tee sille haluamasi asetukset ja lisää kopioimasi uutiskirjeen tilauslomakkeen osoite.

mail15

Nyt uutiskirjeen tilaaminen näyttää tältä:

mail16

ja jos sinulta ei löytynyt valmista Call to action nappulaa niin teemme tilausnapin tekstilaatikolla.

mail17

Lisää riville siis tekstilaatikko, klikkaa se auki ja kirjoita esim ”Tilaa uutiskirje tästä” tee linkki ”tästä” sanasta maalamalla se hiirellä ja klikkaamalla nuolen osoittamaa ketjun kuvaa ylhäältä. Liitä kopioimasi uutiskirje lomakkeen osoite laatikkoon ja paina rattaan kuvaa josta valitset ”Avaa linkki uuteen välilehteen”.

mail19

mail20

Nyt uutiskirjeen tilaus näyttää seuraavalta:

mail21

Ja kun klikkaamme linkkiä, pääsemme tilaamaan uutiskirjeen:

mail22

Ohje itse uutiskirjeen laatimiseen tulee myöhemmin, kiitos kun luit, muista jakaa ohje myös ystävillesi joilla on tarvetta uutiskirjeelle 🙂%d bloggaajaa tykkää tästä: