Loppu loma tutulla Fuerteventuralla autoillen

Talviloma 2020 Kanarialla ūüôā Viime vuoden talviloma Gran Canarian ja Fuerteventuran maisemissa oli niin mieleenpainuva, ett√§ p√§√§timme ottaa uusiksi t√§n√§ vuonna ja niinp√§ autoloma Kanarialla vol. 2 oli p√§√§tetty! Aikaisemmat postaukset saarilta p√§√§set lukemaan esim. avainsanasta autoloma Kanarialla.

Loman ensimm√§inen puoli vietettiin Lanzarotella, josta tein oman postauksensa ūüôā Siirtym√§t t√§nne Fuerteventuralle veiv√§t taas meid√§n tuurillamme iltaan asti, sill√§ lentomme Las Palmasista Fuerteen oli siirretty, eik√§ meille asti ollut tullut asiasta tietoa, niinp√§ olimme missanneet lentomme jo ennen kuin olimme edes Las Palmasiin saapuneet ūüėÄ Onneksi Aireuropan virkailija oli niin reilu, ett√§ laittoi meid√§t ilmaiseksi seuraavalle lennolle, vaikka vika oli Travellinkin eik√§ heid√§n, eik√§ heid√§n olisi tarvinnut p√§√§st√§√§ meit√§ ilman maksua koneeseen. Saavuimme siis pelipaikalle j√§lleen auttamattomasti liian my√∂h√§√§n mihink√§√§n aktiviteettiin, mutta sen verran ehdimme rannalle, ett√§ n√§imme upean auringonlaskun Playa de las Hermosan rannalta, mutta ensin esittelen meid√§n t√§m√§nkertaisen kotimme t√§√§ll√§ saarella ūüôā

Asuntomme on t√§ll√§ kertaa vuoristossa Tuinejen l√§hist√∂ll√§ sijaitsevan pienen kyl√§n laitamilla. Paikka vaikuttaa rauhalliselta illalla m√§√§kivine vuohineen ja aamulla laulavine kukkoineen ūüôā N√§kym√§t talolta ovat kauniit <3 Linnunratakin n√§kyy illalla suoraan katetulta terassilta <3

Playa de las Hermosas oli suunnilleen lähin ranta, jonne pääsi suoraan autolla ilman pitkää kävelymatkaa ja siksi suuntasimme sinne katsomaan auringonlaskun sekä kokeilemaan josko perheen teini olisi päässyt uimaan. Ei päässyt, mutta kivikkoisen rannan auringonlasku oli kyllä upea!

Toisena päivänä lähdimme liikkeelle heti auringon noustua. Heräsimme muuten kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan, kun naapuruston kukot alkoivat herätellä kanojaan siinä kuuden maissa aamulla!

Auringonnousu oli t√§√§ll√§ vuorilla juuri niin kaunis kuin olin kuvitellutkin ja olin todella tyytyv√§inen rohkeaan p√§√§t√∂kseeni kerrankin ottaa vuoristotalo ainaisen rantatalon sijaan ūüôā

Aamukahvien j√§lkeen siis ekalle etapillemme, joka oli Playa de Garcia. Siell√§ sijaitsee SS American Star laivanhylky! Tie sinne kulki “lempireittej√§ni”, eli vuoriston halki! Aikaisin aamulla ei matkan varralla ollut juuri ket√§√§n. Takaisin p√§in tullessa n√§k√∂alapaikka olikin tupaten t√§ynn√§ autoja kummallakin puolella tiet√§!

SS American Starista on enää näkyvillä vain vähäsen. Se ajautui rantahiekkaan kovassa tuulessa joskus vuonna 1994, jolloin se meni kahtia. Myöhemmin se katosi syvemmälle eikä siitä enää näy paljoakaan. Rantahietikolle on ajatunut osia siitä.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS P√Ą√ĄTTYY
Mustat kohdat kuvan keskivaiheilla on osa laivaa.
SS Amrican Star kahtia menneenä. Kuva: Wikipedia

Samalla rannalla on suuri veden muovaama luola, jota pojat kävivät katsomassa.

Seuraava etappimme olisi ollut Playa la Pared, mutta siellä filmattiin parhaillaan saksalaista elokuvaa ja rannalle oli pääsy kielletty. Jatkoimme siis matkaa kohti Sotaventon upeaa rantaa!

Illalla pojat kävivät kämppämme lähistöllä sijaitsevalla karting radalla ajamassa ja auringonlasku käytiin katsomassa talomme takana vuoristossa näköalapaikalla, jossa on myös historiallinen aurinkokellojärjestelmä.

Viimeinen kokonainen lomapäivä meni autoillen saaren luoteisosissa. Ensin ajoimme Ajuyin kylään katsomaan luolia ja rantaa, sieltä jatkoimme kohti Playa del Aguilaa, jonka jälkeen pysähdyimme El Cotilloon hetkeksi uimaan. Siellä löysin rantavedestä ravun saksen uimiseni päätteeksi!

Fuerteventura on ihana paikka ja suosittelen kohdetta etenkin hieman rauhallisempaa lomailua arvostaville ūüôā Alta p√§√§set katsomaan alkulomamme Lanzarotelta, sek√§ aikaisemmat autolomamme Kanariansaarilta. Kiitos, ett√§ luit!

Lis√§ys: Mahtava tuurimme sen kun jatkuu! Juuri Norwegianin k√§ynnistelless√§ paheni Saharasta hiekkamyrskyn√§ lent√§nyt hiekkasumu niin sankaksi, ett√§ koko kent√§lle annettiin liikkumakielto, mutta kerron t√§st√§ lis√§√§ seuraavassa kirjoituksessa…

https://www.starsonmap.com/ulkomaanmatkat/lanzarote-autolla/

https://www.starsonmap.com/tag/autolla-kanarialla/

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS P√Ą√ĄTTYY

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITK√Ė MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTT√Ą JA MUKAVUUTTA L√ĄHELL√Ą MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELK√ĄMEREN PUHTAIDEN VESIEN √Ą√ĄRELT√Ą?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESS√Ą PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON M√Ą√ĄR√Ą K√ĄSITY√ĖT√Ą, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON M√Ą√ĄR√Ą K√ĄSITY√ĖT√Ą, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: