Loman päivä 8 – Vimppa päivä Prahassa ja miten sosiaalisten tilanteiden pelko on näyttäytynyt lomalla

Moikka taas arvoisa lukijani ja kiitos, että olet tullut blogiini lukemaan reissustamme!

Lomamme alkoi viime viikon maanantaina ihanalla neljän päivän vierailulla aurinkoisessa Estorilissa. Lämpö helli meitä ja koko loman ajan oli lämpimät t-paita kelit 🌞

Perjantaina pyrähdettiin sitten neljäksi päiväksi tänne Prahaan, jossa kaunis aurinkoinen sää jatkui, mutta n. nollan asteen tienoilla.

Tänään illalla palaamme klo 19.10 lennolla ja olemme kotona joskus puolen yön jälkeen.

Mitä olen saanut oppia itsestäni tällä reissulla? Vaikka miehen kanssa onkin turvallista matkustaa (puhun nyt omasta sosiaalisten tilanteiden pelkooni liittyvästä turvasta, enkä siitä turvasta, jota sinä todennäköisesti ajattelit), on pitkä loma ihmispaljoudessa ollut hiukan vaikea.

Olen huomannut etten halua liikkua ulkona hämärällä eli n. klo 17 jälkeen. Olen myös huomannut, että esim. tilatessamme ruokaa tilanne saattaa ahdistaa niin paljon ja haluan nopeaa poispääsyä niin kovin, että sanon myyjälle mitä tahansa päästäkseni äkkiä pakoon tilanteesta. Esim. eilen illalla mieheni joutui puuttumaan ruuan tilaukseeni, kun huomasi minussa jotakin poissa olevuutta siinä kohtaa kun vastasin burritomyyjälle, että ”juu, otan tulisena”!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Ruuhkaiseen ihmisvilinään en halua mennä laisinkaan ja jos joudun sellaiseen, kohoaa kävelyvauhtini huomaamattani melkein juoksuksi.

Metelit saavat pois tolaltaan ja hätääntyneen mielen aikaan jolloin on vaikeaa keskittyä mihinkään muuhun kuin pakenemiseen.

En tiedä onko kaikilla tällaista, mutta huomaan, että nämä jonkun verran rajoittavat liikkumistamme, aikataulujamme ja paikkoja jonne voimme mennä. Ei sillä, että se itseäni haittaisi, mutta jäähän tämän takia paljon paikkoja näkemättä ja paljon ajasta käyttämättä, kun vain istuskelemme kämpässä illat.

Tänään ei varmaan tehdä paljon muuta kuin joku kävely ruokapaikkaan. Kotona on kuulemma liukas keli ja meillä on kesärenkaat alla. Pitää siis levätä, että on skarppina yöllä ajaessa Helsingistä kotiin 💖

Olen reissulla saanut paljon uusia ideoitakin Saaren Taian tuotevalikoimaan ja myös suuntaukseen, johon haluan yritystäni ohjata.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Meillähän on kotimaista kosmetiikkaa ajatellen ihan poikkeuksellisen mahtava miljöö tällä hetkellä missä tuotteitamme saamme valmistaa.

Särkisalon saaristo on aika pitkälti puhtainta saaristoluontoa mitä asutuista saarista löytyy. Saarillamme on yhteensä vain n. 700 asukasta ja jos verrataan esim. Paraisiin, jossa asukkaita on n. 4000, on Särkisalon saaret hyvin harvaan asuttuja (Särkisalo 9 asukasta/km2, Parainen 15 asukasta/km2, Tammisaari 20 asukasta/km2)

Meillä on tontillamme lähdevesikaivo, jonka vettä käytämme saippuoidemme valmistamisessa. Puhtaan lähdeveden käyttö takaa sen ettei saippuoissamme ole vedenpuhdistukseen käytettyjen kemikaalien jäämiä (esim. Virttaankankaalta tulevaan Turun vesijohtoveteen lisätään klooria, eli klooriamiinia, jonka erottaa vedestä maistamalla tai haistamalla). Kaivovetemme laatu tutkitaan säännöllisesti puhtauden varmistamiseksi.

Meillä on tontillamme myös entinen puutarha, jossa kasvaa eri lajikkeita viinirypäleitä, omenoita, luumuja ja marjoja, joiden lisäksi myös tyrniä, raparperia yms.

Meillä on kasvihuone, joka mahdollistaisi hiukan eksoottisempienkin yrttien kasvatuksen, joten meillä on mahdollisuus vaikkapa uuttaa näitä kasveja itse esim. saippuoidemme ja voiteidemme tehoaineiksi.

Miltä kuulostaisi esim. Pohjoisen luonnon puhtaassa saaristossa luonnonmukaisesti kasvatetun tyrnin lehtiuute voiteessa? Tyrni on paitsi mahtava luonnontuote ikääntymisen merkkejä vastaan, siinä on moninkertaisesti ravintoaineita moniin muihin marjoihin verrattuna.

Mies tuossa houkuttelee mua kameraliikkeeseen ja aamupalalle ulos. Mua ei kovasti huvittais lähteä, mutta sitten kuului taikasanat ”vanhojen kameroiden liike” ja ”laatikkokamera”, nyt lienee pakko pukeutua ja nousta sängystä! 😂

Kameraliikkeissä onkin vissiin useissa myös vintage kameroita. Suhteellisen kalliita vain! Esim. tämän saman Canonin ostin toimivana Kamera-Torilta parilla kympillä ja täällä siitä pyydetään 126€ 🤔

Sain kuitenkin yllä olevan kuvan antiikkikameraliikkeestä (Foto Optika Video) 2 eurolla ruosteisen laatikkokameran ja 34 eurolla paljekameran. Piti ostaa olkakassi, että saan nää ostokset mukaan käsimatkatavaroihin kun meidän matkalaukut on jo täynnä 😁

Kotimatkalla poikkesimme jo tuttuun Domyno Burgeriin, jossa lounastarjouksessa kuvan hamppariateriat juomineen yht. 456kr eli 17,5€.

Ruoka on täällä edelleen halpaa vaikka hinnat ovatkin hiukan mielestäni nousseet viime käynniltä (2014) 😊

Liharuoat ovat täällä keskimäärin parempia kuin Portugalissa, jossa useimmat pizzat, kebabit ja pihviannokset ovat olleet aikamoisia pettymyksiä. Täällä on myös yleisesti siistimmät vessat kun Portugalissa. Täällä on jopa siistimmät vessat kuin Suomessa 😎 Tälläisiä pikku havaintoja luulen tehneeni 😁

Kiitos taas lukemisesta. Olethan kurkannut Saaren Taika jälleenmyyjien tarjouksia ja valikoimaa?

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: