Loman päivä 7 – Praha, KGB museo, päivän kohokohta!

Loman päivä 7 – Praha, KGB museo, päivän kohokohta!

Moikka taas ihana lukijani!

Loman tokavika päivä on käynnissä ja aloitimme sen reippaalla kävelyllä vuokraamastamme huoneistosta Astronomiselle kellolle ja tsiigaamaan Prahaa Raatihuoneen tornilta 😊

Raatihuoneelta jatkoimme kohti Pyhän Vituksen Katedraalia pysähtyen matkalla kuvaamaan Kaarlen Siltaa ja nauttimaan lämpimiä juomia.

Pyhään Vitukseen ei olisi tainnut päästä Jumalanpalveluksen vuoksi, joten päätimme käydä KGB museossa ja se olikin hyvä valinta!

Museon omistaja, venäläinen mies, jonka yksityiskokoelmaa kaikki museon kamat ovat, oli tooooodella hyvä opas, joka eläytyi aseiden esittelyyn todella mahtavasti!

Tämä oli tämän kertaisen Prahan reissun kohokohta ja toivoisin, että jaksaisin runoilla kaiken uuden oppimani historiapläjäyksen tänne blogiin, mutta tyydyttäköön nyt vain kuviin ja muutamaan yksityiskohtaan.

Esim. tämä ase oli kuulemma ensimmäisenä venäläisten keksimä, jonka jälkeen se oli sitten kopioitu Saksan, Suomen, Espanjan, Italian ja lähes kaikkien tämän puolisen pallonpuoliskon maiden armeijoille!

Tässä kaksipiippuinen tupakkiaski ase. Se oli lähietäisyydeltä ampumiseen.

Tämä puukko oli jonkun agenttien, jotka olivat taistelleet natseja vastaan. Puukon kahva on ontto ja museon omistaja on teettänyt sille dna-testin. Puukon kahvan sisältä löytyy noin 150 eri verta! 8 eläinten, parikymmentä naisten ja loput miesten verta! Museon omistaja sanoi, että tällä puukolla tapettu paljon natseja.

Tämä rasia on Fabergen itsensä valmistama lääkerasia, jossa on synteettistä kokaiinia. Rasia esittää koppakuoriaista ja kun sen tuntosarvet kääntää ylöspäin voi siitä suoraan imaista kokaiinia nokkaan 😂

Rasia oli jonkun KGB:tä edeltäneen agenttitoimiston johtajan henkilökohtaisessa käytössä, mutta en nyt muista enää kyseisen heebon nimeä..

Museon omistajalla oli paljon numeroitua harvinaista kamaa. Monia niistä oli valmistettu vain muutamia tai muutamia kymmeniä kappaleita, ja hänellä oli tavaroita joiden numerointi oli ihan sieltä alkupäästä. Eli varmasti aika kallista ja harvinaista kamaa! Siitä heräsinkin mieleeni ajatus, että ehkäpä koko ukkeli oli joku entinen agentti?

Erityisesti esitellessään vielä tänäkin päivänä käytössä olevaa tikaria, joka lennättää teriä, hän vilkuili useaan kertaan ulko-ovelle! Ja ennen kuin kaivoi tiskin alta tämän tikarin, joka oli kääritty visusti kuplamuoviin, hän kävi sulkemassa oven ja laittamassa kyltin sinne, ettei kukaan vaan tule kesken kaiken sisään!!!

Tikari oli alla olevan lainen, mutta uudempi, nykyään käytössä oleva malli.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Museon jälkeen käppäilimme läheiseen meksikolaiseen ravintolaan syömään erittäin herkulliset ruoka-annokset 😋

Kiitos taas että luit! Nyt me mennään hetkeksi lepäämään.. Huomen illalla lennetään takaisin Suomeen ja pitää kerätä voimia lentoa ja ajomatkaa varten 😊

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Olethan muistanut käydä katsomassa jälleenmyyjiemme valikoimaa, että keille on mahtanut tulla jo uutuustuotteet myyntiin?

Uutuutena myyntiin on lomamme aikana tullut Makadamia Sheavoide, joka on todella todella todella ihana ja hyvä talvi-iholle, ikääntyneelle iholle ja aivan kaikille iholle ja sen tuoksu on vallan lumoava 🥰

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!