Loman päivä 7 – Praha, KGB museo, päivän kohokohta!

Moikka taas ihana lukijani!

Loman tokavika päivä on käynnissä ja aloitimme sen reippaalla kävelyllä vuokraamastamme huoneistosta Astronomiselle kellolle ja tsiigaamaan Prahaa Raatihuoneen tornilta 😊

Raatihuoneelta jatkoimme kohti Pyhän Vituksen Katedraalia pysähtyen matkalla kuvaamaan Kaarlen Siltaa ja nauttimaan lämpimiä juomia.

Pyhään Vitukseen ei olisi tainnut päästä Jumalanpalveluksen vuoksi, joten päätimme käydä KGB museossa ja se olikin hyvä valinta!

Museon omistaja, venäläinen mies, jonka yksityiskokoelmaa kaikki museon kamat ovat, oli tooooodella hyvä opas, joka eläytyi aseiden esittelyyn todella mahtavasti!

Tämä oli tämän kertaisen Prahan reissun kohokohta ja toivoisin, että jaksaisin runoilla kaiken uuden oppimani historiapläjäyksen tänne blogiin, mutta tyydyttäköön nyt vain kuviin ja muutamaan yksityiskohtaan.

Esim. tämä ase oli kuulemma ensimmäisenä venäläisten keksimä, jonka jälkeen se oli sitten kopioitu Saksan, Suomen, Espanjan, Italian ja lähes kaikkien tämän puolisen pallonpuoliskon maiden armeijoille!

Tässä kaksipiippuinen tupakkiaski ase. Se oli lähietäisyydeltä ampumiseen.

Tämä puukko oli jonkun agenttien, jotka olivat taistelleet natseja vastaan. Puukon kahva on ontto ja museon omistaja on teettänyt sille dna-testin. Puukon kahvan sisältä löytyy noin 150 eri verta! 8 eläinten, parikymmentä naisten ja loput miesten verta! Museon omistaja sanoi, että tällä puukolla tapettu paljon natseja.

Tämä rasia on Fabergen itsensä valmistama lääkerasia, jossa on synteettistä kokaiinia. Rasia esittää koppakuoriaista ja kun sen tuntosarvet kääntää ylöspäin voi siitä suoraan imaista kokaiinia nokkaan 😂

Rasia oli jonkun KGB:tä edeltäneen agenttitoimiston johtajan henkilökohtaisessa käytössä, mutta en nyt muista enää kyseisen heebon nimeä..

Museon omistajalla oli paljon numeroitua harvinaista kamaa. Monia niistä oli valmistettu vain muutamia tai muutamia kymmeniä kappaleita, ja hänellä oli tavaroita joiden numerointi oli ihan sieltä alkupäästä. Eli varmasti aika kallista ja harvinaista kamaa! Siitä heräsinkin mieleeni ajatus, että ehkäpä koko ukkeli oli joku entinen agentti?

Erityisesti esitellessään vielä tänäkin päivänä käytössä olevaa tikaria, joka lennättää teriä, hän vilkuili useaan kertaan ulko-ovelle! Ja ennen kuin kaivoi tiskin alta tämän tikarin, joka oli kääritty visusti kuplamuoviin, hän kävi sulkemassa oven ja laittamassa kyltin sinne, ettei kukaan vaan tule kesken kaiken sisään!!!

Tikari oli alla olevan lainen, mutta uudempi, nykyään käytössä oleva malli.

Museon jälkeen käppäilimme läheiseen meksikolaiseen ravintolaan syömään erittäin herkulliset ruoka-annokset 😋

Kiitos taas että luit! Nyt me mennään hetkeksi lepäämään.. Huomen illalla lennetään takaisin Suomeen ja pitää kerätä voimia lentoa ja ajomatkaa varten 😊

Olethan muistanut käydä katsomassa jälleenmyyjiemme valikoimaa, että keille on mahtanut tulla jo uutuustuotteet myyntiin?

Uutuutena myyntiin on lomamme aikana tullut Makadamia Sheavoide, joka on todella todella todella ihana ja hyvä talvi-iholle, ikääntyneelle iholle ja aivan kaikille iholle ja sen tuoksu on vallan lumoava 🥰

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.