Las Palmasin vanhin hotelli Santa Catalina, Royal Hideaway ja sen Presidential suite

Las Palmasin vanhin hotelli Santa Catalina, Royal Hideaway ja sen Presidential suite

Heippa ihana lukijani!

Pari aikaisempaa kirjoitustani kertoo talvilomastamme autoillen Gran Canarian saarilla Lanzarote ja Fuerteventura. Lomamme oli tupaten täynnä epäonnea niin koneiden myöhästelyjen, kuin matkatavaroidemmekin katoamisineen ja aivan epäonnistumisen loppuhuipentumana vielä Kanarian saaret kohdannut vuosisadan pahin Calima eli Saharasta puhaltanut hiekkatuuli, jonka vuoksi jumahdimme saarelle useiksi päiviksi.

Mutta ei sen enempää epäonnestame, vaan nyt keskitytään Las Palmasin vanhimpaan ja kuuluisimpaan hotelliin, Santa Catalinaan, joka täytti tänä vuonna 130 vuotta!

Vuonna 2019 täysin remontoitu hotelli on nimensä ”A royal hideaway” -mukaisesti luksusta nykyaikaisella maulla ja lukuisia yksityisyyttä tarjoavia soppia tursuava viiden tähden hotelli keskeisellä paikalla Las Palmasissa.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Santa Catalina on vuosiensa varrella nähnyt historiaa sekä kuuluisuuksia. Hotelli on toiminut valtion virkaatekevien, kuninkaallisten ja kuuluisien tähtinäyttelijöiden tapaamispaikkana, kuin myös rentouttavana piilopaikkana. Se sijaitsee upean Doramas-puiston kupeessa ja sen suihkulähtein ja palmuin koristeltu pihamaa houkuttaa niin villit papukaijat sikertämään palmuihinsa, kuin rauhaa etsivät hotellivieraatkin syleilyynsä.

Hotellin täysi remontti on kunnioitanut vanhaa Brittiläistä aristokraatti tyyliään yhdistäen saumattomasti tämän päivän teknologian sekä nykyajan vaatimukset. Hotelli ei suotta kanna viiden tähden statustaan, sillä jokainen yksityiskohta, niin sisustuksessa, rakennusteknisyydessä, kuin henkilökunnassakin on hiottu loppuun saakka premium laatuun, eikä mikään pieninkään asia ole jäänyt miettimättä luksuksen kannalta!

Hotellilla on lukuisia baareja ja ravintoloita, joihin kaikkiin on pukukoodi, sekä allasosasto yleiseen käyttöön ulkona, että katolla sijaitseva vip-osasto sviitti majoittujille. Vip-osastolla on infinityallas, useita auringonpalvontaan soveltuvia aurinkotuoleja, lepotuoleja, varjoisia sohvaryhmiä, baari, sisätilat sekä henkilökunta täyttämässä pienimmätkin toiveesi, kuten pyyhkeesi asettelu sekä herkkujen kantaminen pöytääsi!

Meillä sattui käymään onni onnettomuudessa Caliman aiheuttaman katastrofin suhteen, sillä saaren hotellit täyttyivät ylibuukatuiksi minuuteissa lentokentän suljettua ja alunperin varaamamme perhehuone oli annettu jonkin lentoyhtiön asiakkaille. Niinpä meille lopulta jäljelle jäänyt huone sattui olemaan hotellin Presidential Suite.

Minun pitää ihan alkuun kuitenkin pahoitella kuvien laatua, joista suurin osa on aika kiireessä kännykällä napsittuja. Kiireessä siksi, että lähes yöhön asti epätietoisuudessa huoneen järjestymistä odotettuamme huoneen kuvaaminen järkkärillä ei ollut ihan ensinnä mielessä. Myöhemmin olimme jo ehtineet levitellä tavaramme huoneeseen ja matkan raskaan luonteen vuoksi ei vain ole riittänyt voimat niitä alkaa blogikirjoituksen takia siivoamaan, joten mennään niillä kuvilla mitä on käsillä.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Huoneessa on suuri sisääntuloaula, josta on käynti isommalle parvekkeelle sekä kumpaankin huoneeseen:

Päämakuuhuoneessa on jättisuuri parisänky erittäin hyvillä patjoilla ja kolmilla eri tyyny vaihtoehdoilla. Huoneessa on myös kirjoituspöytä, peiliksi naamioitu jätti tv, minibaari, vaatekaappi valolla, käynti isommalle kalustetulle parvekkeelle, oma kylppäri, jossa wc, designamme, suihku sadesuihkulla ja vaatekaappi jälleen valolla ja pesulapalveluilla:

Toisessa huoneessa on toinen sisäänkäyntiovi, siivoojankutsu -nappula, toinen kylpyhuone omalla wc:llä ja suihkulla, vaatekomero valolla, minibaari, lipasto ja peiliksi naamioitu jätti tv, sekä istumaryhmä, joista sohvan saa levitettyä vuoteeksi, sekä käynti pienemmälle parvekkeelle:

Katolla sijaitsee vip-alue, jonne on pääsy avaimella vain sviitti asiakkaille, sekä tiettyinä kellonaikoina myös vapaasti muillekin.

Hotelli on Gran Canarian ja Englannin kauppasuhteiden sinetöijä, joka suunniteltiin Englantilaiseen tyyliin ja makuun sopivaksi. Suuri kylpylähotelli on tarjonnut vieraanvaraisuuttaan kuuluisuuksille, kuten Maria Callas, Sophia Loren, Winston Churchill, Agatha Cristie, Ranier of Monaco, Duke of Windsor, Ava Gardner ja Gregory Peck, vain muutamia mainitakseni.

Ja kun kerta luksuselämää täällä päästiin leikkimään, niin tottakai piti tilata myös huonepalvelun menusta kokeeksi ruuat huoneeseen <3 Oli muuten erinomaisen hyvää!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Palvelu täällä on ollut ihan huippuunsa laadukasta vaikkemme ehkä täytäkään luksushotellin unelma-asiakkaan standardeja.

Kiitos, että luit. Epäonnisen reissumme muut osiot pääset selaamaan alta, ja koska jumahdimme tänne, enkä pääsyt edes työmeilejä lukemaan huonojen nettiyhteyksien takia, laitoin Saaren Taika Shoppiin -10% alekoodin 24.-25.2. koko valikoimaan: P7CSXKD5F5QQ