Lanzarote autolla

Heippa taas ihana lukijani!

Talviloma 2020 Kanarialla ūüôā Viime vuoden talviloma Gran Canarian ja Fuerteventuran maisemissa oli niin mieleenpainuva, ett√§ p√§√§timme ottaa uusiksi t√§n√§ vuonna ja niinp√§ autoloma Kanarialla vol. 2 oli p√§√§tetty! Aikaisemmat postaukset saarilta p√§√§set lukemaan esim. avainsanasta autoloma Kanarialla.

Eka matkustuspäivä meni oikeastaan pelkissä siirtymisissä paikoista toisiin. Lähdimme kotoa siinä n. 01.45 paikkeilla ajelemaan kohti Helsinkiä. Siellä meille kerrottiin koneen olevan niin täyteen buukattu, että matkan sujumisen vuoksi toivottiin isompien käsimatkatavaroiden laittamista ruumaan.

Mehän kiltteinä tottakai toteltiin vaikka siinä jo perheelle kerroinkin omat epäilykseni ja kokemukseni meidän huonosta tuurista, että meidän matkalaukut todennäköisesti katoavat matkalla. Lentomme Helsingistä Lissaboniin oli myöhässä ja vaikka Lissabonin päässä meille edelleen vakuuteltiin, että matkalaukut ehtivät kyllä, niin eiväthän ne ehtineet! Tämä selvisi meille Las Palmasissa, jonne lensimme taas vain koneen vaihtoon. Kolmet lennot ja automatka siis samoissa vaatteissa, perillä niin väsyneinä ettei ollut toivoakaan jaksaa ajaa mihinkään kaupunkiin vaateostoksille.

Asumme siis Los Cocoteroksen pikkukyl√§ss√§, jossa ei muuten ole my√∂sk√§√§n k√§nnykk√§signaalia, aika extreme√§ siis ūüėÄ Talvivaatteissa t√§√§ll√§ +22 auringonpaahteessa, sill√§ kaikki vaihtovaatteet, uikkareita ja alusvaatteita my√∂ten ovat nyt hukassa, samaten p√§ivitt√§iset l√§√§kkeemme ja tietty laturit kaikkiin s√§hk√∂laitteisiin k√§nnyk√∂it√§ lukuunottamatta (eli kamerat, l√§pp√§ri, jne). Onneksi emme anna asian t√§m√§n enemp√§√§ h√§irit√§ lomaamme. Los Cocoteroksen kyl√§ss√§, ihan asuinpaikkamme vieress√§, on merisuolan kuivattamo, joka kiinnostaa minua siksikin, ett√§ k√§yt√§mme useissa k√§sintehdyiss√§ saippuoissamme merisuolaa ja on mukavaa n√§hd√§ kuinka sit√§ tehd√§√§n merivedest√§. Ehk√§ jopa ostamme sit√§ hiukan mukaamme kotiin viet√§v√§ksi!

Asumme Airbnb asunnossa meren rannalla, kylässä lähellä Quatizaa. Asunto on valkoisessa (täällä kaikki rakennukset ovat valkoisia) kauniissa asuntokompleksissa, jossa on upeita kaktustarhoja ja mustaa hiekkaa lähes kaikkien pihoilla.

Lanzarotella kaikki rakennukset ovat valkoisia ja muuhun kuin vaaleaan talonväriin tarvitaan erikoislupa!

Yläkerrassa on makuuhuone sekä iso parveke, jolta avautuu näkymä vuoristoon sekä suolatehtaalle!

Tämän kertaisen reissun suunnitelmana on siis olla ekat 4 päivää Lanzarotella ja sitten 4 päivää Fuerteventuralla. Keskittymiskyvyttömänä ja helposti kyllästyvänä (diagnosoitu ADD) en yleensä jaksa 3-4:ää päivää kauemmin samassa paikassa olla ja siksi monesti jaammekin lomalle kahteen osaan ja kahteen eri paikkaan, kuten jouluisen Madeiran reissun, josta loman loppupuolen Porto Santo oli sata kertaa itse Madeiraa parempi kohde!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS P√Ą√ĄTTYY

Eka päivä menikin niissä siirtymissä ja lentojen myöhästelyjen ja muiden lentokentillä kestäneiden selvittelyjen vuoksi ekan päivän iltana olimme jo niin väsyneitä että emme tehneet muuta kuin pakolliset ruokaostokset ja suihkun kautta nukkumaan! Toisena päivänä on tarkoitus lähteä Quatizasta pohjoiseen päin, siellä ensin Malaan katsomaan löytyykö vaatekauppoja. Sitten matka jatkuu Arrietaan samoille asioille. Toki kummasakin, sekä matkanvarrella katsomme kaikki kiinnostavat nähtävyydet mitä osuu kohdalle. Matkan pääetappi on Yen kylän lähellä sijaitseva kraaterivuori Montana Corona, jonne Airbnb emännän mukaan on lyhyt kävelymatka ja, jolta aukeaa upeat näköalat!

Starttasimme siis automme kohti seuraavia seikkailuja samalla vaatekauppoja silm√§ll√§ pit√§en. Malassa ei n√§kynyt mit√§√§n puotia mist√§ olisi sunnuntaina voinut saada vaatteita, joten ei edes pys√§hdytty siell√§. Arrieta oli seuraavana kartalla ja se olikin hiukan Malaa suurempi kyl√§, josta l√∂ytyi jo ravintolaa ja pieni turistishoppi, josta sai turistihintaisia vaatteita. Parit shortsit, t-paidat, uikkarit ja hiukan muuta maksoivatkin yli 200‚ā¨! No, mink√§s teet. Ei sit√§ talvitamineissakaan oikein +22 asteessa viihtynyt!

Matkalla Arrietaan n√§imme pitk√§n hiekkarannan ja saatuamme vihdoin uikkarit, suuntasimme auton nokan hiukan takaisin p√§in ja k√§vimme virkist√§ytym√§ss√§ Atlantin aalloissa! Paikka oli nimelt√§√§n Playa de la Garita ūüôā

Virkistäytymisen jälkeen suuntasimme automme taas kohti pohjoista ja Arrietan jälkeen maisema tien ympärillä muuttui mustasta laavalouhikosta kasvien valtaamaksi! Luulen, että tämä tienvarsikasvi on Tabaiba Dulce, Lanzarten virallinen kansalliskasvi jos niin voi sanoa. Suomeksi sen nimi on Palsamityräkki.

1700-luvun ja 1800-luvun tulivuorenpurkaukset peittivät 1/4 saarta laavan alle. Aiemmin vehreä ja hedelmällinen Lanzarote muuttui hetkessä karuksi ja kiviseksi paikaksi, jossa ei juuri mikään kasva!

Lanzarotella kasvaa muuten valtavasti kaktuksia! Myös kohotettuun kasvimaahan istutetua perunaa näimme juurikin Arrietan lähistöllä suuren suuria alueita! Arrietassa kävimmekin eräässä ravintolassa ja maistoimme Kanarianperunaa, joka oli punaista päältä ja valkoista sisältä.

Alkupalaksi oli kuumaa patonkia ja dippejä.
Startersiksi otimme Kanarianperunoita 3,5‚ā¨/annos
P√§√§ruuaksi grillattu filee 14‚ā¨

Ruuan jälkeen kävimme katsomassa Arrietan paikalliset nähtävyydet, luonnonvesialtaat, joista ensimmäisen vieressä oli tämä talo, jonka seinät oli täytetty kukkaruukuilla, joista roikkui erilaisia kasveja!

Piscinas Naturales de Punta Mujeres

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS P√Ą√ĄTTYY

Vesi oli ihan mielettömän kirkasta!

Ja sitten kylän toidella puolella vähän pienempi vastaava, Piscina Natural La Rosas.

N√§ht√§vyydet katsottuamme jatkoimme matkaamme. Alkuper√§iseen suunnitelmaamme kuului k√§yd√§ katsomassa my√∂s kuuluisa ja upea n√§ht√§vyys Jameos del Agua, mutta n√§hty√§mme sen t√§yteen ahdetun parkkipaikan ja siell√§ parveilevat ihmiset, alkoi ahdistus voimakkaasti nostaa p√§√§t√§√§n ja jouduimme j√§tt√§m√§√§n t√§m√§n v√§liin ūüôĀ Jameos del Agua on syntynyt viereisen tulivuoren Monte Coronan purkauksessa ja se on yhteens√§ n. 6 km pitk√§ repe√§m√§, joka syntyi laavan valueassa alas tulivuorelta. Repe√§m√§st√§ noin 1,5 km on maan alaista tunnelia, joita n√§ht√§vyydess√§ olisi p√§√§ssyt ihastelemaan. Jameos on asuinpaikka my√∂s herk√§lle ja harvinaiselle, n. 1cm mittaiselle ravulle, joka on niin herkk√§ mm. veden muutoksille, ett√§ laavatunnelin vesiin on kielletty√§ heitell√§ onnenkolikoita! Harmi juttu, ett√§ jouduimme j√§tt√§m√§√§n t√§m√§n erikoisen paikan v√§list√§, olisin niin mielell√§ni halunnut n√§hd√§ sen ūüôĀ

Matkamme jatkuessa bongasin kartalta suurehkon hiekka alueen, jolla näytti olevan kirkas matala vesi. Muutamia autoja nähtyämme parkissa lähistöllä, päätimme koukata katsomaan mitä sieltä löytyisi!

Kartalta katsottunakin paikka oli jo aivan mahtava ja viel√§ mahtavammaksi se muuttui kun jalkauduimme hiekalle ja k√§velimme kauas ihmisist√§, paikkaan, jossa saimme rauhassa heitt√§√§ uikkarit p√§√§lle ja kahlailla matalikossa! Laavakivien alla piileskeli akvaariokalojen n√§k√∂isi√§ imumonneja. Harmi, ett√§ vedenalaiskameramme j√§i matkasta lentoyhti√∂n mokan vuoksi, joten vedenalaisia kuvia emme niist√§ nyt saaneet ūüôĀ

Caleton Blanco

T√§m√§n reitin lopussa oli Orzola niminen kyl√§, sek√§ kartasta lupaavalta n√§ytt√§nyt hiekkaranta Playa de la Canteria, joka osoittautuikin liian vaaralliseksi uimiseen ūüėÄ

Seuraavaksi suuntasimme länteen aikomuksenamme käydä katsomassa Corona tulivuoren kraateria, mutta päivä oli kuuma, ja kaikille meille, kun ei ollut löytynyt shortseja ja kevyempiä kenkiä talvilenkkareiden sijaan, jätimme kraaterille kiipeämisen tällä kertaa väliin ja tyydyimme ihastelemaan tulivuorta sen tyveltä.

Paluumatkalla majapaikkaamme k√§vimme viel√§ iltainnilla hyv√§ksi havainneessamme rannassa, mutta t√§ll√§ kertaa etsimme pikkuisen hiekkapolun hieman kauampaa, jolta p√§√§simme rannan toiseen p√§√§h√§n. Kyl√§npuoleisen p√§√§n parkkialue, kun oli aika piukassa surffareiden asuntoautoja, vaikkei vedess√§ ket√§√§n silloin ollutkaan. T√§√§ll√§ toisessa p√§√§ss√§ olimme vain me ūüôā

Matkalaukkumme saapuivat muuten Lanzaroten lentokent√§lle viel√§ illalla, mutta kello oli jo sen verran, ett√§ olimme juuri menossa nukkumaan, kun saimme meilin, joten niiden nouto j√§i seuraavaan p√§iv√§√§n ūüôā

Pyykki√§ onkin pesty t√§√§ll√§ ahkeraan ja koska kosteassa meri-ilmassa on hankalaa saada niit√§ kuivumaan seuraavaksi p√§iv√§ksi, virittelimme t√§llaisen kuivausnurkkauksen pyykeillemme. Kaksi irtopatteria t√§ysill√§ pyykkitelineen ymp√§rill√§ ei sek√§√§n riitt√§nyt saamaan pyykki√§ aamuksi kuivaksi. No voihan vitsi ūüôĀ

Aamulla ennen lentokent√§lle l√§ht√∂√§ k√§ytiin katsomassa milt√§ naapurissa sijaitseva suolatehdas n√§ytt√§√§. Ennen vanhaan merivesi pumpattiin tuulivoimalla maanp√§√§lle rakennettuihin ”poteroihin” kuivumaan, mutta nyky√§√§n siin√§kin k√§ytet√§√§n jo ihan s√§hk√∂pumppua.

Saaren reuna on paikoin komeaa laavalouhikkoa, jossa meren pyöreäksi hieromat mustat laavakivet asuvat rintarinnan uudempien laavalohkareiden kanssa meriveden hierottavana.

Lentokentällä pyörähtämisen jälkeen lähdetiin saaren eteläosiin katsomaan Salina de Janubio:a, eli Lanzaroten saaren suurinta suolatehdasta. Janubion suolatehdas on ollut toiminnassa osin kiitos 1700-luvulla sattuneen tulivuorenpurkauksen, jonka ansiosta muinainen lahti jäi saarroksiin ja sinne saatiin tehtyä suolatehdas 1800-luvun lopulla. Sama perhe onkin operoinut kyseistä suolatehdasta aina tähän päivään saakka!

Janubion jälkeen suuntasimme syömään ja kohti eteläkärkeä missä sijaitsee myös saaren parhaat rannat!

Sapuskat olivat yhteens√§ n. 33‚ā¨. Kuten kuvista n√§kyy, burgeriannokset olivat v√§hint√§√§nkin ep√§ilytt√§v√§t ja miesv√§en kommenttien perusteella olen tyytyv√§inen, ett√§ kerrankin otin itselleni salaatin ūüėÄ

Papagayon rannat sijaitsevat luonnonsuojelualueella, jonne maksoimme 3‚ā¨ sis√§√§np√§√§symaksua autollisesta. Tie vuorien reunoilla oli niin kuoppaisa, ett√§ saadakseen h√∂rpyn limut√∂lkist√§ oli pys√§ytett√§v√§ auto kokonaan. Rantoja niemenk√§rjess√§ on useita. Playa Mujeres, joka oli tupaten t√§ynn√§, Palaya Pozo, jonne emme edes katsoneet, Playa Caleta del Congrio ja karttaan merkkaamaton ranta Papagayo camping alueen takana. Se vaikutti tyhjimm√§lt√§, joten suuntasimme sinne! Tyhj√§ se ranta l√§hestulkoon olikin ja saimme aika rauhassa uiskennella ja viett√§√§ mukava p√§iv√§ uimakelpoisissa aalloissa ūüôā

Uimisen j√§lkeen olikin aika suunnata iltapalalle ja kaupan kautta ”kotiin”. Maisemat olivat auringonlaskun aikaan huikeat, kun karun vuoristomaiseman ylle laskeutuu kaunis pastellihuntu.

Pizza, joka n√§ytti ja maistui pizzapohjan p√§√§lle laitetulta lihakastikkeelta ūüėÄ

Viimeisen√§ kokonaisena Lanzaroten p√§iv√§n√§ suuntasimme ihan ensiksi matkalaukku ostoksille, sill√§ meill√§ on nyt sattuneista syist√§ aika paljon enemm√§n vaateita ja tavaraa, kuin tullessa ūüėÄ Lyhyen shoppailukierroksen j√§lkeen suuntasimme saaren l√§nsipuolelle Playa de Famaraan, jossa oli pisin ranta mit√§ me ehtisimme saarella n√∂hd√§.

Famaran aallot olivat niin voimakkaat ja ilmeisesti nousuveden aiheuttama virtaus my√∂s, ett√§ rantavahti tuli kehoittamaan poikia pois vedest√§ (siis poikani ja mieheni) ūüėÄ

Sen jälkeen matka jatkuikin taas vuorten viertä kohti Papagayoa ja tällä kertaa Playa de Mujeresiin.

Kauempaa n√§ytti ettei rannassa ollut juuri lainkaan aaltoja, mutta l√§hemm√§s p√§√§sty√§mme totesimme olleemme v√§√§r√§ss√§. T√§m√§n rannan aallot olivatkin hurjimmat koko reissulla ja min√§ mm. lensin aallon mukana useita metrej√§, ensin veden alla ja sitten viel√§ hiekkaa pitkin kohti rantaa! Mieheni keikahti pariin otteeseen yl√∂s alaisin aallon alla ja toisella kertaa l√∂i p√§√§ns√§ hiekkapohjaan. Viattomankin n√§k√∂iset aallot voivat olla yll√§tt√§v√§n voimakkaita ja siksi seuraankin rannalta silm√§ tarkkana uimareita valmiina l√§htem√§√§n apuun js tarve vaatii. Laitan my√∂hemmin viel√§ kuvia ja videoita t√§nne loppuun, mutta nyt pit√§√§ kiirehti√§ ravistelemaan hiekat sandaaleista ja siivoamaan Airbnb k√§mpp√§, aamulla on l√§ht√∂ Fuerteventuralle, josta tulee tottakai oma kirjoituksensa my√∂hemmin ūüôā

Kiitos, ett√§ luit ūüôā

Loppu loman Fuerteventuralla pääset lukemaan alta.

https://www.starsonmap.com/ulkomaanmatkat/loppu-loma-tutulla-fuerteventuralla-autoillen/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITK√Ė MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTT√Ą JA MUKAVUUTTA L√ĄHELL√Ą MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELK√ĄMEREN PUHTAIDEN VESIEN √Ą√ĄRELT√Ą?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESS√Ą PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Haluatko tietää miksi Saaren Taika tuotteet ovat niin kalliita

Haluatko tietää miksi Saaren Taika tuotteet ovat niin kalliita?

Tervetuloa blogini pariin! Tänään haluan avata teille, rakkaat lukijat, syitä siihen, miksi Saaren Taika tuotteet voivat tuntua hintavilta.

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: