Kylmäuinti alentaa stressitasoja

Kun kroppa saa saunan jälkeen viileää uiskentelun merkeissä, on jo vedestä noustessa niin raukea tunne, ettei sitä oikein osaa edes kuvailla. Vaikkei 16 astetta vielä mitään kylmäuintia varsinaisesti ole, on se kuitenkin sen verran viileää, että uskon sen vaikuttavan positiivisesti kehooni ja tressitasoihini.

Kylmässä uimisen jälkeinen autuas ja raukea tunne

Jaakko heitti kylmän kiven ja totta tosiaan, vedet kylmeni ihan päivissä!

Vaikkei täällä avomeren äärellä samoihin lämpöihin olekaan päästy, kuin mitä esimerkiksi Bromarvissa tai Särkisalossa (parhaimmillaan 26-28 astetta!), niin tiputus 20 asteesta 16 asteeseen on ollut sormenpäissä ja reisissä kipristyttävä tunne.

Kun kroppa saa saunan jälkeen viileää uiskentelun merkeissä, on jo vedestä noustessa niin raukea tunne, ettei sitä oikein osaa edes kuvailla.

Vaikkei 16 astetta vielä mitään kylmäuintia varsinaisesti ole, on se kuitenkin sen verran viileää, että uskon sen vaikuttavan positiivisesti kehooni ja tressitasoihini.

 

Kylmäuinti alentaa stressitasoja

Kylmäuinti
  1. Endorfiinien vapautuminen: Kylmä vesi stimuloi kehoa vapauttamaan endorfiineja, jotka ovat luonnollisia kipulääkkeitä ja mielialan kohottajia.
  2. Hengityksen syventyminen: Kylmässä vedessä uiminen voi syventää hengitystä, mikä auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä.
  3. Parantunut verenkierto: Kylmä vesi supistaa verisuonia, mikä parantaa verenkiertoa ja auttaa hapen ja ravinteiden kuljettamisessa kehossa, mikä taas auttaa lievittämään lihasten jännitystä ja stressiä.
  4. Meditatiivinen vaikutus: Kylmäuinti voi myös olla meditatiivinen kokemus, joka auttaa keskittymään hetkeen ja irrottamaan mielen muista huolista.

Muita kylmäuinnin hyötyjä

  1. Immuunijärjestelmän vahvistuminen: Säännöllinen kylmäuinti voi vahvistaa immuunijärjestelmää ja vähentää sairastumisen riskiä.
  2. Lihasten palautuminen: Kylmä vesi voi auttaa lihasten palautumisessa rasituksen jälkeen ja vähentää lihaskipuja.
  3. Stressin ja ahdistuksen vähentyminen: Kylmäuinti voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta sekä parantaa mielialaa.
  4. Aineenvaihdunnan tehostuminen: Kylmä vesi voi tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa kalorien polttamisessa.
  5. Ihon ja hiusten kunnon parantuminen: Kylmä vesi voi tiivistää ihohuokosia ja vahvistaa hiuksia, mikä tekee ihosta kiinteämmän ja hiuksista kiiltävämmät.

Mikä on kylmäuinti?

Yleisesti ottaen kylmä vesi (alle 15°C) voi edesauttaa monia edellä mainittuja hyötyjä. Kuitenkin äärimmäisen kylmässä vedessä (esim. alle 5°C) uiminen voi myös lisätä hypotermian riskiä.

On tärkeää muistaa, että kylmäuintiin liittyy myös riskejä, joten on suositeltavaa aloittaa varovaisesti ja kuunnella omaa kehoa.

Oletkos sinä käynyt kylmässä uimassa?

Lue lisää aiheeseen liittyvää blogissani: 

HEITETTIIN TALVITURKIT, VESI OLI +5 ASTETTA!

ILTAUINTIA, SAUNAA JA KYNTTILÖITÄ SYYSKUISESSA SAARISTOSSA. VIELÄKÖ SINÄ TARKENET UIDA?

MÖKKI MEREN RANNALLA, SISUSTUSTA OSA 2 JA JOULUSAUNA RANTASAUNASSA

ULKOPOREALLAS CELLO PYHÄ NYT KÄYTÖSSÄ PIAN 3 VUOTTA, KOKEMUKSIA POREALTAASTA

Kurkista myös Saaren Taika blogiin ja nappaa mukavat vinkit saunommiseen liittyen!

Rentouttava saunahetki ystävän kanssa

Saunan pesu – Paras vinkki saunan pesuun nopeasti, puhtaaksi jopa 15 minuutissa!

Kuori & helli saunan jälkeen, auttaa jaksamaan!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.