Kylmäuinti alentaa stressitasoja

Kun kroppa saa saunan jälkeen viileää uiskentelun merkeissä, on jo vedestä noustessa niin raukea tunne, ettei sitä oikein osaa edes kuvailla. Vaikkei 16 astetta vielä mitään kylmäuintia varsinaisesti ole, on se kuitenkin sen verran viileää, että uskon sen vaikuttavan positiivisesti kehooni ja tressitasoihini.

Kylmässä uimisen jälkeinen autuas ja raukea tunne

Jaakko heitti kylmän kiven ja totta tosiaan, vedet kylmeni ihan päivissä!

Vaikkei täällä avomeren äärellä samoihin lämpöihin olekaan päästy, kuin mitä esimerkiksi Bromarvissa tai Särkisalossa (parhaimmillaan 26-28 astetta!), niin tiputus 20 asteesta 16 asteeseen on ollut sormenpäissä ja reisissä kipristyttävä tunne.

Kun kroppa saa saunan jälkeen viileää uiskentelun merkeissä, on jo vedestä noustessa niin raukea tunne, ettei sitä oikein osaa edes kuvailla.

Vaikkei 16 astetta vielä mitään kylmäuintia varsinaisesti ole, on se kuitenkin sen verran viileää, että uskon sen vaikuttavan positiivisesti kehooni ja tressitasoihini.

 

Kylmäuinti alentaa stressitasoja

Kylmäuinti
  1. Endorfiinien vapautuminen: Kylmä vesi stimuloi kehoa vapauttamaan endorfiineja, jotka ovat luonnollisia kipulääkkeitä ja mielialan kohottajia.
  2. Hengityksen syventyminen: Kylmässä vedessä uiminen voi syventää hengitystä, mikä auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä.
  3. Parantunut verenkierto: Kylmä vesi supistaa verisuonia, mikä parantaa verenkiertoa ja auttaa hapen ja ravinteiden kuljettamisessa kehossa, mikä taas auttaa lievittämään lihasten jännitystä ja stressiä.
  4. Meditatiivinen vaikutus: Kylmäuinti voi myös olla meditatiivinen kokemus, joka auttaa keskittymään hetkeen ja irrottamaan mielen muista huolista.

Muita kylmäuinnin hyötyjä

  1. Immuunijärjestelmän vahvistuminen: Säännöllinen kylmäuinti voi vahvistaa immuunijärjestelmää ja vähentää sairastumisen riskiä.
  2. Lihasten palautuminen: Kylmä vesi voi auttaa lihasten palautumisessa rasituksen jälkeen ja vähentää lihaskipuja.
  3. Stressin ja ahdistuksen vähentyminen: Kylmäuinti voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta sekä parantaa mielialaa.
  4. Aineenvaihdunnan tehostuminen: Kylmä vesi voi tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa kalorien polttamisessa.
  5. Ihon ja hiusten kunnon parantuminen: Kylmä vesi voi tiivistää ihohuokosia ja vahvistaa hiuksia, mikä tekee ihosta kiinteämmän ja hiuksista kiiltävämmät.

Mikä on kylmäuinti?

Yleisesti ottaen kylmä vesi (alle 15°C) voi edesauttaa monia edellä mainittuja hyötyjä. Kuitenkin äärimmäisen kylmässä vedessä (esim. alle 5°C) uiminen voi myös lisätä hypotermian riskiä.

On tärkeää muistaa, että kylmäuintiin liittyy myös riskejä, joten on suositeltavaa aloittaa varovaisesti ja kuunnella omaa kehoa.

Oletkos sinä käynyt kylmässä uimassa?

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Lue lisää aiheeseen liittyvää blogissani: 

HEITETTIIN TALVITURKIT, VESI OLI +5 ASTETTA!

ILTAUINTIA, SAUNAA JA KYNTTILÖITÄ SYYSKUISESSA SAARISTOSSA. VIELÄKÖ SINÄ TARKENET UIDA?

MÖKKI MEREN RANNALLA, SISUSTUSTA OSA 2 JA JOULUSAUNA RANTASAUNASSA

ULKOPOREALLAS CELLO PYHÄ NYT KÄYTÖSSÄ PIAN 3 VUOTTA, KOKEMUKSIA POREALTAASTA

Kurkista myös Saaren Taika blogiin ja nappaa mukavat vinkit saunommiseen liittyen!

Rentouttava saunahetki ystävän kanssa

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Saunan pesu – Paras vinkki saunan pesuun nopeasti, puhtaaksi jopa 15 minuutissa!

Kuori & helli saunan jälkeen, auttaa jaksamaan!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 803 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

Syksyinen hemmotteluhetki kotona

Haluatko hemmotella itseäsi ja kumppaniasi/kaveriasi kotona, lue vinkit!

Syksy on täydellistä aikaa pysähtyä, rentoutua ja hemmotella itseään ja läheisiään. Kun ulkona tuulee ja sataa, mikä olisikaan parempaa kuin sytyttää kynttilöitä, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia spa-hetkestä oman kodin lämmössä.

Saaren Taian legendaarinen Teepuushampoo nyt nestemäisenä & alekoodi!

Koska oma elämäni olisi todella hirvittävää puolessa päivässä rasvoittuvien hiusteni ja kutisevan päänahkani kanssa, ilman kehittämääni Teepuu palashampoota, olen 100% vakuuttunut, että tämä uusi nestemäinen Teepuu shampoo tulee olemaan paras ja ikiaikainen suosikkini for ever!

Kesän 2023 suosituimmat postaukset

Kesä 2023 oli täynnä unohtumattomia hetkiä, ja blogini heijasteli tätä innostusta. Nyt, kun syksy on saapunumassa ja kesä on jäämässä taakse, on täydellinen aika katsahtaa taaksepäin ja muistella niitä postauksia, jotka keräsivät eniten huomiota ja inspiroivat lukijoitani.

%d bloggaajaa tykkää tästä: