Kurkista saippuantekijän mielen syövereihin!

Kurkista saippuantekijän mielen syövereihin!

Moikka moi arvoisa lukijani!

Lämpö on hellinyt tänä keväänä ja ihanan kylmän ja lumisen talven päätyttyä päästiin melkein suoraan hyppäämään kuivaan ja helteiseen kesään! Omaan 42-vuotiseen muistiini tämä tuntuu aika poikkeukselliselta, mutta varmasti vanhemmat ihmiset muistavat tällaisia joskus aiemminkin olleen?

Täällä saarella hommat ovat jatkuneet helteestä huolimatta samalla radalla kuin aiemminkin. Saaren Taialta on tullut muutamia uusia tuotteita kuten kodin ekosiivoukseen todella tehokas ja monikäyttöinen Siivoussaippua; juuri eilen sain Facebook-sivuillemme kuvaparin tyytyväiseltä siivoussaippuan käyttäjältä joka oli pessyt siivoussaippualla tehdyllä suihkeella ötökät vaivattomasti auton keulasta (kuvaparin löydät tästä linkistä)!

Uutuuksia on myös imurointipuuterit joista olen mm. saanut sellaisen käyttäjäkommentin, että imurointipuuteri tuoksuu niin hyvälle, että kommentoijan tekisi mieli ripotella sitä ihan joka paikkaan 😀 Lisäksi meiltä tuli juuri markkinoille aito wanhanajan pyykkisaippua <3

Wanhanajan pyykkisaippua on tehty näyttämään aidosti wanhalta, kuten monet muutkin saippuoistamme, sillä itse rakastan historiaa, sukututkimuksia ja kaikkea vanhaa!

Itsestäni on aina tuntunut, että ennen vanhaan osattiin!

Oli niksit ja konstit millä kaikki saatiin toimimaan. Sitten tuli turhat kemikaalit, jotka markkinoitiin ja myytiin meille tehokkaampina ja parempina, mutta pikkuhiljaa onkin selvinnyt miten haitallisia ne oikeastaan ovatkaan, ja olen iloisena seurannut ihmisten siirtymistä takaisin luonnollisempiin ja yksinkertaisempiin asioihin, noihin, jotka itselläni on aina, ihan lapsesta saakka, ollut lähellä sydäntä!

Tänään saankin luotsata yhtä ehkäpä Suomen aidointa ja avoiminta ekologisiin ja luonnollisiin tuotteisiin keskittynyttä yritystä; Saaren Taikaa! (Avoimuudessa on myös huonot puolensa, nimittäin kopioinnit, mutta ei niistä tässä sen enempää.)

Saaren Tailalla on poikkeuksellisesti koko valikoima 100% luonnollinen, 100% vegaaninen, eikä kalliimpien luonnollisten tuotteiden huonohkoa katetta olla alettu kompensoimaan parempi katteisilla keinotekoisilla tuote-sisarilla, vaikka toisinaan kyllä paineet tähän ovatkin olleet korkealla!

Täällä saaressa se luonto alkaa vain konkreettisesti suoraan ikkunan alta ja olenkin ahkeraan postaillut someenkin kuvia tuotekuvausreissuiltamme lähirannoille, joilla lähes poikkeuksetta ollaan saatu ihastella milloin metsäkaurisperheen uteliasta tuijottelua, useiden joutsenparien samanaikaista läsnäoloa ja pesintäpuuhia, merikotkan ylvästä kaartelua yläpuolellamme, vain muutamia mainitakseni.

Olenhan itse kuvannut myös hylkeen saaremme edustalla ja saaremme itäpuolella on talvella bongattu myös karhun tassun jäljet! Myös kolme villisikaa on kuvattu täällä lähistöllä, kurjet, hanhet ja muut suuret matkalaiset lentävät kotimme yli useita kertoja päivässä, metsäkauriit saattavat juosta ympäri taloa tai käydä pitkää nurmikkoa syömässä, joten tässä on hyvin helppoa loppujen lopuksi valita toiminnalleen se luontoystävällisempi tie, vaikka kova kilpailu tuntuukin välillä painavan päälle ja niiden muiden vaihtoehtojen suuntaan. (Alla oleva video on keittiömme ikkunasta kuvattu.)

Nämä kuvat kahdelta eri tuotekuvausreissulta lähirannoille:

Erityisesti Saaren Taika saippuoissa näkyy oma entisaikojen ihannointini. Saippuat ovat hyvin yksinkertaisilla resepteillä valmistettuja kuitenkin suunnitellen ainesosat hyvin tarkkaan siihen tarkoitukseen mahdollisimman hyvin sopiviksi, johon kukin saippua on tarkoitettu.

Esimerkiksi Rasvanäpin saippua, josta olemme saaneet todella paljon palautetta käyttäjiltä, että se pesee puhtaaksi myös sellaiset likakädet joihin aikaisemmin ei ole tehonnut mikään miedompi tuote. Rasvanäpin saippuassa on kolme luonnollista ainesosaa. Yhdessä ja oikeassa suhteessa nämä kolme ainetta saippuoituna tekevät saippuasta esim. autonrasvan jopa paremmin puhdistavan saippuan kuin monet vahvat käsienpesuaineet. Tästä olen todisteena saanut käyttäjiltä useita ennen ja jälkeen kuvapareja, kiitos muuten niistä!

 

Musta on aivan ihanaa, kun meidän tuotteiden käyttäjät viitsivät vaivautua noita kuvia ottamaan ja niitä meille välittämään <3 Tuotteidemme käyttäjät ovat aivan mahtavaa porukkaa! Meillä onkin paljon vipinää Facebook-sivuillamme, kun käyttäjämme jättävät niin ihania kommentteja tämän tästä <3 En voi riittävästi kiittää!!

Suolasaippuoissa taasen meri on ollut innoittajani! Merisuola jota käytämme suolasaippuoissamme, on valmistettu merivedestä auringossa haihduttamalla ilman mitään kemiallisia toimenpiteitä. Myös vesi jota saippuoiden valmistuksessa tarvitaan yhtenä suurimpana ainesosana on meillä Saaren Taian saippuoissa aitoa puhdasta luonnon pohjavettä saaremme korkeiden kallioiden uumenista, eli Saaren Taika saippuoissa ei ole vesijohtoveden kloorin tai muiden kemikaalien jäämiä.

Mainos
Saaren Taika - Aidosti ekologista!
Saaren Taika jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Saartemme kalliohin lyövät aallot antoivat minulle idean suolasaippuoidemme pinnan kuvioinnista ja Saaren Taika suolasaippuoiden pinnalla voitkin erottaa Itämeren aaltojen lyövän rantakalliota vasten!

Nämä ovatkin ihka aitoja artesaanisaippuoita, ei mitään ”kaada massa muottiin ja siinä se” -saippuoita! Jokaisen pinnan muoto on yksilöllinen eikä kahtaa samanlaista saippuaa pysty millään valmistamaan. Saippuan valmistus onkin käsityötä parhaimmillaan ja itselleni se on myös sitä omaa aikaa, terapiaa, rauhaa ja ihanaa käsillä tekemistä mitä tällainen masennuksesta, sosiaalisesta stressistä, paniikkihäiriöstä ja hiukan erakkoluonteesta ”kärsivä” taiteellinen ihminen säännöllisesti kaipaa <3

Kaikkien saippuoidemme, ja muidenkin tuotteidemme, reseptit on pidetty niin yksinkertaisina kuin suinkin mahdollista. Emme ole lisänneet tuotteisiimme turhia ainesosia vain jotta ne kuulostaisivat paremmilta tai erikoisemmilta. Olen halunnut pysytellä niin lähellä entisaikojen tuotteita kuin vain mahdollista ja tätä vanhan ajan tuntua olen tuonut myös tuotteidemme ulkonäköön vahvasti mukaan.

Suurin osa saippuoistamme on pakattu ekosilkkipaperiin, tätä samanlaista ruskeaa paperia on käytetty myös ennen vanhaan palvelevissa kaupoissa käärittäessä tuotteita ostajan matkaan!

Olenko muuten kertonut, että suvussani on ollut kauppiaita tiettävästi jo yli sata vuotta? Äitini isoisä piti kauppaa 1900-luvun alussa Turun torin laidalla! Voin melkein kuvitella Isoisoisäni Viktor Ahlmanin myyneen juuri tämän kaltaisia saippuoita siihen aikaan kaupassaan! Muistan myös lapsuudestani isoäitini siskon kaupan Pohjanmaalta ja lapsena oli aina jännää mennä Muorin siskon talon yhteydessä olleeseen ”makasiiniin” joka oli pitkä matalahko viileä huone, jossa oli vanhoja kaupan tarvikkeita kuten suuri metallinen vaaka ja ruskeaa pakkauspaperia. Tuolla makasiinissa leikimme toisinaan kauppaa itsekin 🙂

Olisikin hauskaa päästä matkustamaan ajassa taaksepäin ja katsoa mitä isoisoisä sanoisi jos näyttäisin hänelle meidän saippuoita!

Harmillista, että ajassa ei pääse (vielä?) matkustamaan, mutta sen verran voi palata aina ajassa taaksepäin sinne parempaan aikaan, että käyttää mahdollisimman luonnollisisa tuotteita. Sehän on tällä hetkellä muotiakin, esim. pyykkietikka on nyt kovassa suosiossa ja sen eduista ja voimasta tunnutaan paukuttavan joka toisessa blogissa! Meillekin on tulossa uudet tuoksut, entistä voimakkaammat, mutta edelleen 100% luonnolliset, eli ei keinotekoisilla hajusteilla hajustettuja.

Näistäkin olen saanut testaajilta jo sellaista palautetta, että tuoksuu niin hyvältä, että tekisi mieli kylpeä siinä, ja myös, että tuoksu on sopivan voimakas, muttei aiheuta migreeniherkälle migreeniä 🙂

Toki tämä luonnollisuus vaikuttaa hiukan sitten hintaankin, sillä jopa 30 kertaa kalliimmilla eteerisillä öljyillä tuoksutettua tuotetta ei millään pysty valmistamaan ja myymääm niin edullisesti kuin keinotekoisesti hajustettuja, mutta hinta ei olekaan se seikka jolla Saaren Taika markkinoilla erottuu. Me erotumme sillä, että meillä koko tuotevalikoimamme noudattaa samaa luonnollisuuden ja ekologisuuden linjaa. Ei piilotettuja ainesosia, ei keinotekoisesti aikaansaatuja aineksia, ei mitään piilotettua, salaista tai epäselvää, joka ikisen tuotteemme joka ainoa ainesosa on kotisivuillamme kaikkien luettavissa ja ekologisuusväitteet todeksi todistettavissa:

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Toki tämä avoimuus on aiheuttanut myös sen, että tuotteitamme on röyhkeästi kopioitu, tuotteidemme ulkonäköä on kopioitu, tuotekuvauksiamme on kopioitu sanasta sanaan kilpailevien tuotteiden hyväksi, jopa yrityksemme periaatteista kertova sivu on kopioitu lähes sanasta sanaan kilpailevan yrityksen kotisivuille. Itse olen  käyttänyt tuhottomasti aikaa, rahaa ja vaivaa tuotteidemme kehittelyyn saadakseni ne oikeasti niin tehokkaiksi omaan tarkoitukseensa kuin vain mahdollista, sekä tuotteidemme seikkaperäisiin tuotekuvauksiin ja hetken kuluttua tulee joku, joka kopioi kaiken ja myy samankaltaista tuotetta puolet halvemmalla! Tämä on samaan aikaan ollut todella ärsyttävää, stressaavaa ja suorastaan harmittavaa, mutta lopulta aika hupaisaakin.

Ensinnäkin tajusin, että näin massiivisen kopioinnin kohteeksi joutuminen on suuri kunnia! Kukapa kopioisi keskinkertaista? Meidän täytyy olla siis parhaimmistoa! Ja toisekseen tällaista kilpailijaa tuskin kannattaa ottaa kovin vakavasti, jolta puuttuu omat ideat ja mielikuvitus lähes kokonaan 🙂

Mutta eipä tuosta enää tämän enempää; kuin vettä joutsenen selässä!

Sellaisia ovat siis Saaren Taika tuotteet sekä ne asiat, jotka ovat toimineet tuotteidemme innoituksena. Toivottavasti selaat ihania palvelevien jälleenmyyjiemme listan lävitse ja katsot josko sieltä löytyisi joku kiva pieni liike, joka sattuu olemaan sinua lähellä. Toki meillä on monta todella mahtavaa verkkokauppiastakin, ja heidät onkin merkattu listaan selkeästi sinisellä, että selaamiseen ja arvuutteluun ei kulu turhaan aikaa, voit siis ostaa myös netistä ja saat toimituksen ihan lähellesi, asuitpa missä päin Suomea tahansa!

Osallistu myös keskusteluun somessa vaikka postaamalla Facebook-sivullemme käyttökokemuksia tai Instaan häshtägillä #saarentaika <3

 

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: