Kun keskittymiskyky tilttaa

Kun keskittymiskyky on tiltissä ADD ADHD aikuinen
Viimeaikoina pillaaminen on alkanut ärsyttämään siinä määrin, että helpolla lentää jo haarukka kädestä, kun sottaaminen raivostuttaa itseäni niin kovin ja etenkin ravintoloissa asia hävettää julmetusti! Olen pohtinut, että mikä minussa on vikana, aikuisessa ihmisessä, joka ei osaa syödä pillaamatta?!

Moikka taas arvoisa lukijani!

Enpä olekaan taas hetkeen kirjoitellut kuulumisiani osittain siksi, että olen ollut tolkuttoman väsynyt jatkuvasti ja osittain siksi ettei ole vaan huvittanut. Yksi asia kuitenkin on ollut mielessä jo monta kertaa mistä pitäisi kirjoittaa ja se on keskittymisvaikeudet, jotka ovat pahentuneet tässä viimeaikoina mielestäni jo häiritsevän pahoiksi.

Jokapäiväisessä arjessa sen huomaa eräänä itseäni tolkuttomasti ärsyttävänä juttuna! Se on ruuan “pillaaminen” syödessä. Tämä ei ole mikään silloin tällöin esiintyvä ongelma, vaan ihan järjestäin JOKA ikisellä ruokailulla ilmenevä juttu, oli se sitten pelkkä aamukahvi kotona tai koko menyy ravintolassa.

Viimeaikoina pillaaminen on alkanut ärsyttämään siinä määrin, että helpolla lentää jo haarukka kädestä, kun sottaaminen raivostuttaa itseäni niin kovin ja etenkin ravintoloissa asia hävettää julmetusti! Olen pohtinut, että mikä minussa on vikana, aikuisessa ihmisessä, joka ei osaa syödä pillaamatta?!

Nyt, kun olen itseäni oikein tarkkaillut aina kun tätä tapahtuu, olen pannut merkille, että mikäli ajatukseni herpaantuu hetkeksikään johonkin muuhun kuin siihen kupin nostamiseen huulille tai haarukan työntämiseen suuhuni, niin pillaus tapahtuu. Jos siis syödessäni puhun vaikka mieheni kanssa sateesta, pillaan välittömästi paidalle! En siis malta saattaa ruokaa suuhuni asti, kun jo oletan että se on siellä ja haarukan asento muuttuu tai suu menee kiinni ja ruuat on taas pöydällä/paidalla/housuilla/kaikilla niillä.

Tässä kaksi viimeksi käyttämääni paitaa:

Keskittymiskykyni on todella paljon huonontunut viimeaikoina ja lähimuistini siinä samalla. Unohdan ihan säännöllisesti esim. missä olemme eilen käyneet syömässä tai mitä olemme syöneet! En pysty muistamaan edes huomisen päivän asioita mikäli ne ei lue minulla kalenterissa.

Kalenteri onkin kätevä apu, mutta tarkkaavaisuushäiriöiselle ei aina kuitenkaan se lopullinen helpotus. Nimittäin, kun yhdelle päivälle on liian monta merkintää, jää ne alimmat väkisinkin hoitamatta/lukematta/huomaamatta. Yritänkin tärkeimmät laittaa heti aikaisin aamuun, jotta ne tulee hoidettua. Kello 16 menee puhelimeni automaattisesti hiljaiselle ja niin myös kalenterin ilmoitukset. Tässä viime viikolla jäikin hammaslääkärin aika käyttämättä, koska aika oli klo 18.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Muuten, oletko huomannut, että korona ja koti alkaisi jo tympimään? Jos olet, niin kerron tähän väliin upean uuden jutun, jonka kekkasin! Nimittäin inspiraatio artikkelit kotoilun mukavoittamiseksi! Löydät ne alta! Aiheina mm. sisustus ja kauneudenhoito sekä myöhemmin myös reseptejä!

https://www.saarentaika.com/inpiraatio/
kotoilu hygge sisustus blogi lifestyle sisustusblogi
kotoilu hemmottelu kauneusblogi

Sellaisen ideoisin kaikille, joita korona ja kotona nysvääminen on alkanut kyllästyttää! Artikkeleista löytyy mm. kotispa hoito, jolla voi tehdä omaan kylpyhuoneeseen aidon spa tunnelman sekä tietenkin ne aidot kylpylähoidot. Ohje on aivan yksinkertainen, eli et tarvitse mitään kummia sen tehdäksesi 🙂

Lisäksi artikkeleista löytyy syksyyn sopivia hyggeily juttuja, sellaisia, joilla saa kotiaan viihtyisämmäksi tuoksujen ja pienten kauniiden yksityiskohtien avulla. Käy lukaisemassa ja kokeile yksi vinkki, tule sitten kommenttiosioon kertomaan onnistuinko saamaan sinun päivästäsi hieman mukavamman ohjeillani <3 Aijuu, ja on siellä alekoodejakin!Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: