Kun keskittymiskyky tilttaa

Kun keskittymiskyky tilttaa

Moikka taas arvoisa lukijani!

Enpä olekaan taas hetkeen kirjoitellut kuulumisiani osittain siksi, että olen ollut tolkuttoman väsynyt jatkuvasti ja osittain siksi ettei ole vaan huvittanut. Yksi asia kuitenkin on ollut mielessä jo monta kertaa mistä pitäisi kirjoittaa ja se on keskittymisvaikeudet, jotka ovat pahentuneet tässä viimeaikoina mielestäni jo häiritsevän pahoiksi.

Jokapäiväisessä arjessa sen huomaa eräänä itseäni tolkuttomasti ärsyttävänä juttuna! Se on ruuan ”pillaaminen” syödessä. Tämä ei ole mikään silloin tällöin esiintyvä ongelma, vaan ihan järjestäin JOKA ikisellä ruokailulla ilmenevä juttu, oli se sitten pelkkä aamukahvi kotona tai koko menyy ravintolassa.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Viimeaikoina pillaaminen on alkanut ärsyttämään siinä määrin, että helpolla lentää jo haarukka kädestä, kun sottaaminen raivostuttaa itseäni niin kovin ja etenkin ravintoloissa asia hävettää julmetusti! Olen pohtinut, että mikä minussa on vikana, aikuisessa ihmisessä, joka ei osaa syödä pillaamatta?!

Nyt, kun olen itseäni oikein tarkkaillut aina kun tätä tapahtuu, olen pannut merkille, että mikäli ajatukseni herpaantuu hetkeksikään johonkin muuhun kuin siihen kupin nostamiseen huulille tai haarukan työntämiseen suuhuni, niin pillaus tapahtuu. Jos siis syödessäni puhun vaikka mieheni kanssa sateesta, pillaan välittömästi paidalle! En siis malta saattaa ruokaa suuhuni asti, kun jo oletan että se on siellä ja haarukan asento muuttuu tai suu menee kiinni ja ruuat on taas pöydällä/paidalla/housuilla/kaikilla niillä.

Tässä kaksi viimeksi käyttämääni paitaa:

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Keskittymiskykyni on todella paljon huonontunut viimeaikoina ja lähimuistini siinä samalla. Unohdan ihan säännöllisesti esim. missä olemme eilen käyneet syömässä tai mitä olemme syöneet! En pysty muistamaan edes huomisen päivän asioita mikäli ne ei lue minulla kalenterissa.

Kalenteri onkin kätevä apu, mutta tarkkaavaisuushäiriöiselle ei aina kuitenkaan se lopullinen helpotus. Nimittäin, kun yhdelle päivälle on liian monta merkintää, jää ne alimmat väkisinkin hoitamatta/lukematta/huomaamatta. Yritänkin tärkeimmät laittaa heti aikaisin aamuun, jotta ne tulee hoidettua. Kello 16 menee puhelimeni automaattisesti hiljaiselle ja niin myös kalenterin ilmoitukset. Tässä viime viikolla jäikin hammaslääkärin aika käyttämättä, koska aika oli klo 18.

Muuten, oletko huomannut, että korona ja koti alkaisi jo tympimään? Jos olet, niin kerron tähän väliin upean uuden jutun, jonka kekkasin! Nimittäin inspiraatio artikkelit kotoilun mukavoittamiseksi! Löydät ne alta! Aiheina mm. sisustus ja kauneudenhoito sekä myöhemmin myös reseptejä!

https://www.saarentaika.com/inpiraatio/
kotoilu hygge sisustus blogi lifestyle sisustusblogi
kotoilu hemmottelu kauneusblogi

Sellaisen ideoisin kaikille, joita korona ja kotona nysvääminen on alkanut kyllästyttää! Artikkeleista löytyy mm. kotispa hoito, jolla voi tehdä omaan kylpyhuoneeseen aidon spa tunnelman sekä tietenkin ne aidot kylpylähoidot. Ohje on aivan yksinkertainen, eli et tarvitse mitään kummia sen tehdäksesi 🙂

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Lisäksi artikkeleista löytyy syksyyn sopivia hyggeily juttuja, sellaisia, joilla saa kotiaan viihtyisämmäksi tuoksujen ja pienten kauniiden yksityiskohtien avulla. Käy lukaisemassa ja kokeile yksi vinkki, tule sitten kommenttiosioon kertomaan onnistuinko saamaan sinun päivästäsi hieman mukavamman ohjeillani <3 Aijuu, ja on siellä alekoodejakin!