Kun keskittymiskyky tilttaa

Kun keskittymiskyky on tiltissä ADD ADHD aikuinen
Viimeaikoina pillaaminen on alkanut ärsyttämään siinä määrin, että helpolla lentää jo haarukka kädestä, kun sottaaminen raivostuttaa itseäni niin kovin ja etenkin ravintoloissa asia hävettää julmetusti! Olen pohtinut, että mikä minussa on vikana, aikuisessa ihmisessä, joka ei osaa syödä pillaamatta?!

Moikka taas arvoisa lukijani!

Enpä olekaan taas hetkeen kirjoitellut kuulumisiani osittain siksi, että olen ollut tolkuttoman väsynyt jatkuvasti ja osittain siksi ettei ole vaan huvittanut. Yksi asia kuitenkin on ollut mielessä jo monta kertaa mistä pitäisi kirjoittaa ja se on keskittymisvaikeudet, jotka ovat pahentuneet tässä viimeaikoina mielestäni jo häiritsevän pahoiksi.

Jokapäiväisessä arjessa sen huomaa eräänä itseäni tolkuttomasti ärsyttävänä juttuna! Se on ruuan “pillaaminen” syödessä. Tämä ei ole mikään silloin tällöin esiintyvä ongelma, vaan ihan järjestäin JOKA ikisellä ruokailulla ilmenevä juttu, oli se sitten pelkkä aamukahvi kotona tai koko menyy ravintolassa.

Viimeaikoina pillaaminen on alkanut ärsyttämään siinä määrin, että helpolla lentää jo haarukka kädestä, kun sottaaminen raivostuttaa itseäni niin kovin ja etenkin ravintoloissa asia hävettää julmetusti! Olen pohtinut, että mikä minussa on vikana, aikuisessa ihmisessä, joka ei osaa syödä pillaamatta?!

Nyt, kun olen itseäni oikein tarkkaillut aina kun tätä tapahtuu, olen pannut merkille, että mikäli ajatukseni herpaantuu hetkeksikään johonkin muuhun kuin siihen kupin nostamiseen huulille tai haarukan työntämiseen suuhuni, niin pillaus tapahtuu. Jos siis syödessäni puhun vaikka mieheni kanssa sateesta, pillaan välittömästi paidalle! En siis malta saattaa ruokaa suuhuni asti, kun jo oletan että se on siellä ja haarukan asento muuttuu tai suu menee kiinni ja ruuat on taas pöydällä/paidalla/housuilla/kaikilla niillä.

Tässä kaksi viimeksi käyttämääni paitaa:

Keskittymiskykyni on todella paljon huonontunut viimeaikoina ja lähimuistini siinä samalla. Unohdan ihan säännöllisesti esim. missä olemme eilen käyneet syömässä tai mitä olemme syöneet! En pysty muistamaan edes huomisen päivän asioita mikäli ne ei lue minulla kalenterissa.

Kalenteri onkin kätevä apu, mutta tarkkaavaisuushäiriöiselle ei aina kuitenkaan se lopullinen helpotus. Nimittäin, kun yhdelle päivälle on liian monta merkintää, jää ne alimmat väkisinkin hoitamatta/lukematta/huomaamatta. Yritänkin tärkeimmät laittaa heti aikaisin aamuun, jotta ne tulee hoidettua. Kello 16 menee puhelimeni automaattisesti hiljaiselle ja niin myös kalenterin ilmoitukset. Tässä viime viikolla jäikin hammaslääkärin aika käyttämättä, koska aika oli klo 18.

Muuten, oletko huomannut, että korona ja koti alkaisi jo tympimään? Jos olet, niin kerron tähän väliin upean uuden jutun, jonka kekkasin! Nimittäin inspiraatio artikkelit kotoilun mukavoittamiseksi! Löydät ne alta! Aiheina mm. sisustus ja kauneudenhoito sekä myöhemmin myös reseptejä!

https://www.saarentaika.com/inpiraatio/
kotoilu hygge sisustus blogi lifestyle sisustusblogi
kotoilu hemmottelu kauneusblogi

Sellaisen ideoisin kaikille, joita korona ja kotona nysvääminen on alkanut kyllästyttää! Artikkeleista löytyy mm. kotispa hoito, jolla voi tehdä omaan kylpyhuoneeseen aidon spa tunnelman sekä tietenkin ne aidot kylpylähoidot. Ohje on aivan yksinkertainen, eli et tarvitse mitään kummia sen tehdäksesi 🙂

Lisäksi artikkeleista löytyy syksyyn sopivia hyggeily juttuja, sellaisia, joilla saa kotiaan viihtyisämmäksi tuoksujen ja pienten kauniiden yksityiskohtien avulla. Käy lukaisemassa ja kokeile yksi vinkki, tule sitten kommenttiosioon kertomaan onnistuinko saamaan sinun päivästäsi hieman mukavamman ohjeillani <3 Aijuu, ja on siellä alekoodejakin!Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.