Kun kaikki on paskaa paitsi kusi -kevätmasennus

Moi taas arvoisa lukijani!

Follow my blog with Bloglovin

Kevät on alkanut suurimmalle osalle meistä ja uutisointi kevään tulevasta säästä ennustelee lämmintä ja aikaista kesän alkua. Kaiken tämän pitäisi tuntua ihanana energiana ja onnellisuutena, onhan kevät! Vaan entäpä jos kaikki onkin paskaa, paitsi kusi?

Heti kevätauringon alkaessa lämmittää alkoi itselläni masennus syventyä. Voimat on totaalisen loppu ja mieli maassa, vaikka kaikki ympärillä on paremmin kuin hyvin! Ollaan saatu viettää pitkiä viikonloppuja merenranta mökillämme, olen sisustanut, hemmotellut itseäni kotispa hoidoilla, ollaan suunniteltu isoa kylppäriremonttia, tehty yritykseen liittyviä suuria tulevaisuuden investointisuunnitelmia ja vaikka mitä! Silti olo on kuin homeisella märällä rätillä, vetelä ja ällöttävä.

Mistään ei saa arjessa oikein kiinni. Paljon tapahtuu, mutta robotisoituna, ihan kuin asiat tapahtuisi jotakin raidetta pitkin ja itse katselen vähän niin kuin sivusta niiden kulkua. Tuntuu, kuin viime talvi ja kevät olisi ollut helpompaa aikaa masennuksen kannalta.

Vaikka talvi oli meillä musta ja lumisia päiviä mahtui talveen yhden käden sormilla laskettava määrä, eli ei juuri yhtään. Silti talvi oli helpompi kestää ja kevät tuntui onnelliselta ja energiseltä, niin kuin sen kuuluukin. Ehkä lumi ja sitä myötä tietous, että kevät ei ala ennen kuin lumi on sulanut, sai masennukseni jotenkin syvenemään? Ehkä musta talvi voi masentuneelle mielelle olla hyvä huijaus nopeammasta kevään ja kesän saapumisesta? Mene ja tiedä. Mielen oikkuja on vaikeaa ymmärtää tai tulkita!

Nyt olemme viettäneet pitkää pääsiäisvapaata täällä mökillä. Oli mielenkiintoista seurata miten jäät lopulta sulivat. Ensin ne alkoivat sulaa jäälle tehtyjen latujen kohdalta, tehden kapean railon jääpeitteeseen. railo suli ja jäätyi auringon ja yöpakkasten vaikutuksesta ees ja taas reilun viikon ajan, kunnes lopulta pääsiäislauantain lämmin auringonpaiste sai railon levenemään kymmeniksi metreiksi ja lopulta tuulet ja vesi sunnuntain aikana sulatti jäät rantoja myöten.

Nautimme toista kertaa täällä rantasaunan ihanista lempeistä löylyistä ja kävimme heittämässä talviturkkimme jäähyhmäreisessä rannassamme. Muuttolintuja on täällä saatu ihailla jo yli viikon, kun ensinnä pelloille saapuivat joutsenet, hanhet ja kurjet ja sitten ne valtasivat jäälle ilmestyneen railon reunat. Nyt joutsenet ja muut vesilinnut ruokailevat rannassamme, ja olemmepa saaneet ihastella kahta kotkaakin ihan lähietäisyydeltä!

Kotka istuu jäällä
Kaksi laulujoutsenta lentää ohi
Kaksi kurkea harppoo pellolla
Lauma laulujoutsenia pellolla

Pulahdus meressä ja lämmin rantasauna saivat hetkellisesti mielen lähes euforiseen tilaan. Kylmän meriveden aiheuttama kipu jaloissa oli alkuun lähes sietämätöntä, mutta rohkenimme kuitenkin pulahtaa ja kastautua kokonaan, ja sen jälkeen, kun pääsi saunan lempeän pehmeisiin löylyihin, oli olo mitä mahtavin!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Rantakassissa hamam pyyhkeet ja saariston suolasaippua
Saunassa hamam pyyhe laudeliinana
Joni kahaaa jääsohjoisessa meressä
Johanna ui ja kirkuu jäiden keskellä

Lauantain ja sunnuntaina kaunis auringonpaiste vaihtui sateeseen ja tuuleen tänään, pääsiäis maanantaina. Mutta se taisikin olla kotkien hyvä saalistus ilma, sillä kummatkin lentelivät lekotellen rantamme tuntumassa veteen tähyten ja ruokaa selvästi etsien. Kauempana vaahtopäät myllersivät kohisten ja tuntui mukavalta saada vain olla, ilman velvollisuuden tuntua ulkoilusta ja tehokkuudesta, jota aurinkoiset päivät usein aiheuttavat. Sateella, kun et voi oikein tehdä muuta kuin olla sisällä vaan.

Kotka lentää rannassa
Vaahtopäiset aallot kaukaisuudessa

Kiitos, että luit! Saaren Taika Shopissa on varastontyhjennys ale, tuotteita jopa -50% ja toimituskin ilmaseksi. Katso lisää verkkokaupastamme!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: