Kun kaikki on paskaa paitsi kusi -kevätmasennus

Moi taas arvoisa lukijani!

Follow my blog with Bloglovin

Kevät on alkanut suurimmalle osalle meistä ja uutisointi kevään tulevasta säästä ennustelee lämmintä ja aikaista kesän alkua. Kaiken tämän pitäisi tuntua ihanana energiana ja onnellisuutena, onhan kevät! Vaan entäpä jos kaikki onkin paskaa, paitsi kusi?

Heti kevätauringon alkaessa lämmittää alkoi itselläni masennus syventyä. Voimat on totaalisen loppu ja mieli maassa, vaikka kaikki ympärillä on paremmin kuin hyvin! Ollaan saatu viettää pitkiä viikonloppuja merenranta mökillämme, olen sisustanut, hemmotellut itseäni kotispa hoidoilla, ollaan suunniteltu isoa kylppäriremonttia, tehty yritykseen liittyviä suuria tulevaisuuden investointisuunnitelmia ja vaikka mitä! Silti olo on kuin homeisella märällä rätillä, vetelä ja ällöttävä.

Mistään ei saa arjessa oikein kiinni. Paljon tapahtuu, mutta robotisoituna, ihan kuin asiat tapahtuisi jotakin raidetta pitkin ja itse katselen vähän niin kuin sivusta niiden kulkua. Tuntuu, kuin viime talvi ja kevät olisi ollut helpompaa aikaa masennuksen kannalta.

Vaikka talvi oli meillä musta ja lumisia päiviä mahtui talveen yhden käden sormilla laskettava määrä, eli ei juuri yhtään. Silti talvi oli helpompi kestää ja kevät tuntui onnelliselta ja energiseltä, niin kuin sen kuuluukin. Ehkä lumi ja sitä myötä tietous, että kevät ei ala ennen kuin lumi on sulanut, sai masennukseni jotenkin syvenemään? Ehkä musta talvi voi masentuneelle mielelle olla hyvä huijaus nopeammasta kevään ja kesän saapumisesta? Mene ja tiedä. Mielen oikkuja on vaikeaa ymmärtää tai tulkita!

Nyt olemme viettäneet pitkää pääsiäisvapaata täällä mökillä. Oli mielenkiintoista seurata miten jäät lopulta sulivat. Ensin ne alkoivat sulaa jäälle tehtyjen latujen kohdalta, tehden kapean railon jääpeitteeseen. railo suli ja jäätyi auringon ja yöpakkasten vaikutuksesta ees ja taas reilun viikon ajan, kunnes lopulta pääsiäislauantain lämmin auringonpaiste sai railon levenemään kymmeniksi metreiksi ja lopulta tuulet ja vesi sunnuntain aikana sulatti jäät rantoja myöten.

Nautimme toista kertaa täällä rantasaunan ihanista lempeistä löylyistä ja kävimme heittämässä talviturkkimme jäähyhmäreisessä rannassamme. Muuttolintuja on täällä saatu ihailla jo yli viikon, kun ensinnä pelloille saapuivat joutsenet, hanhet ja kurjet ja sitten ne valtasivat jäälle ilmestyneen railon reunat. Nyt joutsenet ja muut vesilinnut ruokailevat rannassamme, ja olemmepa saaneet ihastella kahta kotkaakin ihan lähietäisyydeltä!

Kotka istuu jäällä
Kaksi laulujoutsenta lentää ohi
Kaksi kurkea harppoo pellolla
Lauma laulujoutsenia pellolla

Pulahdus meressä ja lämmin rantasauna saivat hetkellisesti mielen lähes euforiseen tilaan. Kylmän meriveden aiheuttama kipu jaloissa oli alkuun lähes sietämätöntä, mutta rohkenimme kuitenkin pulahtaa ja kastautua kokonaan, ja sen jälkeen, kun pääsi saunan lempeän pehmeisiin löylyihin, oli olo mitä mahtavin!

Rantakassissa hamam pyyhkeet ja saariston suolasaippua
Saunassa hamam pyyhe laudeliinana
Joni kahaaa jääsohjoisessa meressä
Johanna ui ja kirkuu jäiden keskellä

Lauantain ja sunnuntaina kaunis auringonpaiste vaihtui sateeseen ja tuuleen tänään, pääsiäis maanantaina. Mutta se taisikin olla kotkien hyvä saalistus ilma, sillä kummatkin lentelivät lekotellen rantamme tuntumassa veteen tähyten ja ruokaa selvästi etsien. Kauempana vaahtopäät myllersivät kohisten ja tuntui mukavalta saada vain olla, ilman velvollisuuden tuntua ulkoilusta ja tehokkuudesta, jota aurinkoiset päivät usein aiheuttavat. Sateella, kun et voi oikein tehdä muuta kuin olla sisällä vaan.

Kotka lentää rannassa
Vaahtopäiset aallot kaukaisuudessa

Kiitos, että luit! Saaren Taika Shopissa on varastontyhjennys ale, tuotteita jopa -50% ja toimituskin ilmaseksi. Katso lisää verkkokaupastamme!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.