Kun kaikki on paskaa paitsi kusi -kevätmasennus

Kun kaikki on paskaa paitsi kusi -kevätmasennus

Moi taas arvoisa lukijani!

Follow my blog with Bloglovin

Kevät on alkanut suurimmalle osalle meistä ja uutisointi kevään tulevasta säästä ennustelee lämmintä ja aikaista kesän alkua. Kaiken tämän pitäisi tuntua ihanana energiana ja onnellisuutena, onhan kevät! Vaan entäpä jos kaikki onkin paskaa, paitsi kusi?

Heti kevätauringon alkaessa lämmittää alkoi itselläni masennus syventyä. Voimat on totaalisen loppu ja mieli maassa, vaikka kaikki ympärillä on paremmin kuin hyvin! Ollaan saatu viettää pitkiä viikonloppuja merenranta mökillämme, olen sisustanut, hemmotellut itseäni kotispa hoidoilla, ollaan suunniteltu isoa kylppäriremonttia, tehty yritykseen liittyviä suuria tulevaisuuden investointisuunnitelmia ja vaikka mitä! Silti olo on kuin homeisella märällä rätillä, vetelä ja ällöttävä.

Mistään ei saa arjessa oikein kiinni. Paljon tapahtuu, mutta robotisoituna, ihan kuin asiat tapahtuisi jotakin raidetta pitkin ja itse katselen vähän niin kuin sivusta niiden kulkua. Tuntuu, kuin viime talvi ja kevät olisi ollut helpompaa aikaa masennuksen kannalta.

Vaikka talvi oli meillä musta ja lumisia päiviä mahtui talveen yhden käden sormilla laskettava määrä, eli ei juuri yhtään. Silti talvi oli helpompi kestää ja kevät tuntui onnelliselta ja energiseltä, niin kuin sen kuuluukin. Ehkä lumi ja sitä myötä tietous, että kevät ei ala ennen kuin lumi on sulanut, sai masennukseni jotenkin syvenemään? Ehkä musta talvi voi masentuneelle mielelle olla hyvä huijaus nopeammasta kevään ja kesän saapumisesta? Mene ja tiedä. Mielen oikkuja on vaikeaa ymmärtää tai tulkita!

Nyt olemme viettäneet pitkää pääsiäisvapaata täällä mökillä. Oli mielenkiintoista seurata miten jäät lopulta sulivat. Ensin ne alkoivat sulaa jäälle tehtyjen latujen kohdalta, tehden kapean railon jääpeitteeseen. railo suli ja jäätyi auringon ja yöpakkasten vaikutuksesta ees ja taas reilun viikon ajan, kunnes lopulta pääsiäislauantain lämmin auringonpaiste sai railon levenemään kymmeniksi metreiksi ja lopulta tuulet ja vesi sunnuntain aikana sulatti jäät rantoja myöten.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Nautimme toista kertaa täällä rantasaunan ihanista lempeistä löylyistä ja kävimme heittämässä talviturkkimme jäähyhmäreisessä rannassamme. Muuttolintuja on täällä saatu ihailla jo yli viikon, kun ensinnä pelloille saapuivat joutsenet, hanhet ja kurjet ja sitten ne valtasivat jäälle ilmestyneen railon reunat. Nyt joutsenet ja muut vesilinnut ruokailevat rannassamme, ja olemmepa saaneet ihastella kahta kotkaakin ihan lähietäisyydeltä!

Kotka istuu jäällä
Kaksi laulujoutsenta lentää ohi
Kaksi kurkea harppoo pellolla
Lauma laulujoutsenia pellolla

Pulahdus meressä ja lämmin rantasauna saivat hetkellisesti mielen lähes euforiseen tilaan. Kylmän meriveden aiheuttama kipu jaloissa oli alkuun lähes sietämätöntä, mutta rohkenimme kuitenkin pulahtaa ja kastautua kokonaan, ja sen jälkeen, kun pääsi saunan lempeän pehmeisiin löylyihin, oli olo mitä mahtavin!

Rantakassissa hamam pyyhkeet ja saariston suolasaippua
Saunassa hamam pyyhe laudeliinana
Joni kahaaa jääsohjoisessa meressä
Johanna ui ja kirkuu jäiden keskellä

Lauantain ja sunnuntaina kaunis auringonpaiste vaihtui sateeseen ja tuuleen tänään, pääsiäis maanantaina. Mutta se taisikin olla kotkien hyvä saalistus ilma, sillä kummatkin lentelivät lekotellen rantamme tuntumassa veteen tähyten ja ruokaa selvästi etsien. Kauempana vaahtopäät myllersivät kohisten ja tuntui mukavalta saada vain olla, ilman velvollisuuden tuntua ulkoilusta ja tehokkuudesta, jota aurinkoiset päivät usein aiheuttavat. Sateella, kun et voi oikein tehdä muuta kuin olla sisällä vaan.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY
Kotka lentää rannassa
Vaahtopäiset aallot kaukaisuudessa

Kiitos, että luit! Saaren Taika Shopissa on varastontyhjennys ale, tuotteita jopa -50% ja toimituskin ilmaseksi. Katso lisää verkkokaupastamme!