Kosmetiikkatuotteiden pahikset – Selvitys ihonhoitotuotteiden yleisistä haitallisista ainesosista

Kosmetiikkatuotteiden pahikset - Selvitys ihonhoitotuotteiden yleisistä haitallisista ainesosista
Tämä artikkeli pyrkii valaisemaan näiden ihonhoitotuotteisiin piilotettujen pahantekijöiden mahdollisia vaaroja. Tieto on voimaa, ja näiden yleisten kosmeettisten ainesosien tunteminen auttaa sinua tekemään tietoisempia valintoja ihosi hyväksi.

Kauneuden tavoittelussa turvaudumme usein erilaisiin ihonhoitotuotteisiin, joiden avulla pyrimme parantamaan ulkonäköämme ja ylläpitämään terveettä ihoa.

Kuitenkin kauniiden pakkauksien alla piilee joitain kosmeettisia ainesosia, joilla voi olla haitallisia vaikutuksia ihmiselle tai ympäristölle.

Tämä artikkeli pyrkii valaisemaan näiden piilotettujen pahantekijöiden mahdollisia vaaroja. Tieto on voimaa, ja näiden yleisten kosmeettisten ainesosien tunteminen auttaa sinua tekemään tietoisempia valintoja ihosi hyväksi.

Kosmetiikkatuotteiden pahikset (1)

Parabeenien vaarat

Mikä on parabeeni?

  • Parabeenit ovat yleisesti käytettyjä säilöntäaineita kosmetiikkatuotteissa. Ne lisätään tuotteisiin estämään mikrobikasvua ja pidentämään niiden säilyvyyttä.
 1.  
  • Parabeenit ovat synteettisiä kemikaaleja, joita voidaan löytää monenlaisissa tuotteissa, kuten voiteissa, shampoissa, puhdistusaineissa, hiuslakoissa ja deodoranteissa.

Mahdolliset riskit ja huolenaiheet

  • Parabeenit ovat herättäneet huolta terveysriskeistä, erityisesti niiden mahdollisesta kyvystä toimia estrogeenin kaltaisina aineina elimistössä. Tätä kutsutaan hormonihäiriöksi.
  • Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että parabeenit voivat imeytyä iholta ja kertyä elimistöön, mikä herättää kysymyksiä niiden vaikutuksista hormonitoimintaan ja mahdollisista yhteyksistä rintasyöpään ja lisääntymisterveyden ongelmiin.
 1.  

Miten tunnistaa ja välttää parabeeneja

  • Vaikka parabeenien turvallisuudesta on kiistelty, kosmetiikkateollisuus on reagoinut huolenaiheisiin ja tarjoaa nykyään myös parabeenittomia vaihtoehtoja.
  • Monet brändit mainostavat tuotteidensa olevan ”parabeenittomia” vastatakseen kuluttajien kysyntään.
 •  
  • Lisäksi luonnolliset säilöntäaineet ja vaihtoehtoiset säilytysjärjestelmät ovat yleistyneet kosmetiikkateollisuudessa.

Saaren Taika tuotteet eivät koskaan sisällä parabeeneja!

Sulfaatit

Sulfaatit ihon- ja hiustenhoidossa

  • Sulfaatit ovat kemiallisia yhdisteitä, joita käytetään yleisesti puhdistusaineina ja vaahtoavina aineina kosmetiikkatuotteissa, kuten shampoissa, suihkugeeleissä, saippuoissa ja hammastahnoissa. Yleisesti käytettyjä sulfaatteja kosmetiikassa ovat natriumlauryylisulfaatti (SLS) ja natriumlauretisulfaatti (SLES).

  • Sulfaatit ovat tehokkaita puhdistusaineita, sillä ne hajottavat rasvaa ja likaa sekä muodostavat runsaan vaahdon. Ne auttavat poistamaan epäpuhtauksia ja öljyjä ihon ja hiusten pinnalta, jolloin tuotteiden käyttö tuntuu tehokkaalta ja puhdistavalta.

Mahdollinen ihoärsytys ja kuivuminen

  • Kuitenkin sulfaateilla voi olla haitallisia vaikutuksia iholle ja hiuksille. Ne voivat aiheuttaa ihon kuivumista, ärsytystä ja allergisia reaktioita erityisesti herkälle iholle altistettaessa.
  • Sulfaatit voivat myös poistaa ihon luonnollisia öljyjä ja häiritä ihon kosteustasapainoa, mikä voi johtaa ihon kuivuuteen ja kutinaan.
 •  
  • Lisäksi sulfaatit voivat olla ympäristölle haitallisia. Ne voivat päätyä vesistöihin jätevesien mukana ja aiheuttaa ekologista haittaa esimerkiksi vesistöjen eliöille.
 •  
  • Sulfaattittomia vaihtoehtoja on saatavilla kosmetiikkatuotteissa, ja ne ovat suosittuja erityisesti herkälle iholle tai kuiville hiuksille.
 •  
  • Sulfaatittomat tuotteet tarjoavat hellävaraisemman puhdistuksen ja auttavat säilyttämään ihon ja hiusten luonnollisen kosteustasapainon.

Saaren Taika tuotteet eivät koskaan sisällä sulfaatteja!

Tuoksut

Keinotekoiset tuoksut, joita usein kutsutaan myös synteettisiksi tuoksuiksi, ovat yleisiä ainesosia monissa kosmetiikkatuotteissa, kuten hajuvedessä, voiteissa, shampoissa, deodoranteissa ja hiuslakoissa.

Nämä tuoksut on luotu laboratoriossa erilaisten kemiallisten yhdisteiden avulla jäljittelemään luonnollisia tuoksuja tai luomaan uusia hajuja.

Keinotekoisilla tuoksuilla voi olla haitallisia vaikutuksia sekä ihmisille että ympäristölle. Tässä on joitain yleisimpiä haittoja:

  • Ihoärsytys: Keinotekoiset tuoksut voivat aiheuttaa ihon ärsytystä, punoitusta, kutinaa ja jopa allergisia reaktioita joillekin ihmisille. Herkkäihoiset yksilöt voivat olla erityisen alttiita tällaisille reaktioille.
  • Hengitysvaikeudet: Voimakkaat keinotekoiset tuoksut voivat ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia, erityisesti astmaatikoille ja herkille henkilöille. Tuotteiden käyttö suljetuissa tiloissa, kuten kylpyhuoneissa, voi aiheuttaa hajuherkkyyttä ja pahentaa oireita.
  • Ympäristövaikutukset: Keinotekoiset tuoksut voivat päätyä ympäristöön tuotteiden käytön ja pesuveden kautta. Näillä tuoksuilla voi olla haitallisia vaikutuksia vesistöille ja niiden eliöille, kuten kalat ja muut vesieläimet.
  • Haitalliset kemikaalit: Keinotekoiset tuoksut voivat sisältää monia kemikaaleja, kuten ftalaatteja ja formaldehydiä, jotka ovat tunnettuja terveysriskejä. Nämä kemikaalit voivat olla haitallisia ihmisen terveydelle ja liittyä esimerkiksi allergioihin, hormonitoiminnan häiriöihin ja jopa syöpään.
 • On tärkeää tiedostaa, että luonnollisillakin tuoksuilla voi olla joillekin ihmisille haitallisia vaikutuksia, ja reaktiot voivat vaihdella yksilöittäin.

 • Jos sinulla on herkkä iho tai taipumusta allergioihin, kannattaa harkita tuotteiden valintaa, joissa on kevyempiä tai luonnollisempia tuoksuja. Aromiaineiden selkeä merkintä tuoteselosteissa auttaa tekemään tietoisempia valintoja kosmetiikkatuotteiden suhteen.

Saaren Taika tuotteissa ei ole käytetty allergisoivia keinotekoisia hajusteita.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: