Kosmetiikkatuotteiden pahikset – Selvitys ihonhoitotuotteiden yleisistä haitallisista ainesosista

Kosmetiikkatuotteiden pahikset - Selvitys ihonhoitotuotteiden yleisistä haitallisista ainesosista
Tämä artikkeli pyrkii valaisemaan näiden ihonhoitotuotteisiin piilotettujen pahantekijöiden mahdollisia vaaroja. Tieto on voimaa, ja näiden yleisten kosmeettisten ainesosien tunteminen auttaa sinua tekemään tietoisempia valintoja ihosi hyväksi.

Kauneuden tavoittelussa turvaudumme usein erilaisiin ihonhoitotuotteisiin, joiden avulla pyrimme parantamaan ulkonäköämme ja ylläpitämään terveettä ihoa.

Kuitenkin kauniiden pakkauksien alla piilee joitain kosmeettisia ainesosia, joilla voi olla haitallisia vaikutuksia ihmiselle tai ympäristölle.

Tämä artikkeli pyrkii valaisemaan näiden piilotettujen pahantekijöiden mahdollisia vaaroja. Tieto on voimaa, ja näiden yleisten kosmeettisten ainesosien tunteminen auttaa sinua tekemään tietoisempia valintoja ihosi hyväksi.

Kosmetiikkatuotteiden pahikset (1)

Parabeenien vaarat

Mikä on parabeeni?

  • Parabeenit ovat yleisesti käytettyjä säilöntäaineita kosmetiikkatuotteissa. Ne lisätään tuotteisiin estämään mikrobikasvua ja pidentämään niiden säilyvyyttä.
 1.  
  • Parabeenit ovat synteettisiä kemikaaleja, joita voidaan löytää monenlaisissa tuotteissa, kuten voiteissa, shampoissa, puhdistusaineissa, hiuslakoissa ja deodoranteissa.

Mahdolliset riskit ja huolenaiheet

  • Parabeenit ovat herättäneet huolta terveysriskeistä, erityisesti niiden mahdollisesta kyvystä toimia estrogeenin kaltaisina aineina elimistössä. Tätä kutsutaan hormonihäiriöksi.
  • Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että parabeenit voivat imeytyä iholta ja kertyä elimistöön, mikä herättää kysymyksiä niiden vaikutuksista hormonitoimintaan ja mahdollisista yhteyksistä rintasyöpään ja lisääntymisterveyden ongelmiin.
 1.  

Miten tunnistaa ja välttää parabeeneja

  • Vaikka parabeenien turvallisuudesta on kiistelty, kosmetiikkateollisuus on reagoinut huolenaiheisiin ja tarjoaa nykyään myös parabeenittomia vaihtoehtoja.
  • Monet brändit mainostavat tuotteidensa olevan “parabeenittomia” vastatakseen kuluttajien kysyntään.
 •  
  • Lisäksi luonnolliset säilöntäaineet ja vaihtoehtoiset säilytysjärjestelmät ovat yleistyneet kosmetiikkateollisuudessa.

Saaren Taika tuotteet eivät koskaan sisällä parabeeneja!

Sulfaatit

Sulfaatit ihon- ja hiustenhoidossa

  • Sulfaatit ovat kemiallisia yhdisteitä, joita käytetään yleisesti puhdistusaineina ja vaahtoavina aineina kosmetiikkatuotteissa, kuten shampoissa, suihkugeeleissä, saippuoissa ja hammastahnoissa. Yleisesti käytettyjä sulfaatteja kosmetiikassa ovat natriumlauryylisulfaatti (SLS) ja natriumlauretisulfaatti (SLES).

  • Sulfaatit ovat tehokkaita puhdistusaineita, sillä ne hajottavat rasvaa ja likaa sekä muodostavat runsaan vaahdon. Ne auttavat poistamaan epäpuhtauksia ja öljyjä ihon ja hiusten pinnalta, jolloin tuotteiden käyttö tuntuu tehokkaalta ja puhdistavalta.

Mahdollinen ihoärsytys ja kuivuminen

  • Kuitenkin sulfaateilla voi olla haitallisia vaikutuksia iholle ja hiuksille. Ne voivat aiheuttaa ihon kuivumista, ärsytystä ja allergisia reaktioita erityisesti herkälle iholle altistettaessa.
  • Sulfaatit voivat myös poistaa ihon luonnollisia öljyjä ja häiritä ihon kosteustasapainoa, mikä voi johtaa ihon kuivuuteen ja kutinaan.
 •  
  • Lisäksi sulfaatit voivat olla ympäristölle haitallisia. Ne voivat päätyä vesistöihin jätevesien mukana ja aiheuttaa ekologista haittaa esimerkiksi vesistöjen eliöille.
 •  
  • Sulfaattittomia vaihtoehtoja on saatavilla kosmetiikkatuotteissa, ja ne ovat suosittuja erityisesti herkälle iholle tai kuiville hiuksille.
 •  
  • Sulfaatittomat tuotteet tarjoavat hellävaraisemman puhdistuksen ja auttavat säilyttämään ihon ja hiusten luonnollisen kosteustasapainon.

Saaren Taika tuotteet eivät koskaan sisällä sulfaatteja!

Tuoksut

Keinotekoiset tuoksut, joita usein kutsutaan myös synteettisiksi tuoksuiksi, ovat yleisiä ainesosia monissa kosmetiikkatuotteissa, kuten hajuvedessä, voiteissa, shampoissa, deodoranteissa ja hiuslakoissa.

Nämä tuoksut on luotu laboratoriossa erilaisten kemiallisten yhdisteiden avulla jäljittelemään luonnollisia tuoksuja tai luomaan uusia hajuja.

Keinotekoisilla tuoksuilla voi olla haitallisia vaikutuksia sekä ihmisille että ympäristölle. Tässä on joitain yleisimpiä haittoja:

  • Ihoärsytys: Keinotekoiset tuoksut voivat aiheuttaa ihon ärsytystä, punoitusta, kutinaa ja jopa allergisia reaktioita joillekin ihmisille. Herkkäihoiset yksilöt voivat olla erityisen alttiita tällaisille reaktioille.
  • Hengitysvaikeudet: Voimakkaat keinotekoiset tuoksut voivat ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia, erityisesti astmaatikoille ja herkille henkilöille. Tuotteiden käyttö suljetuissa tiloissa, kuten kylpyhuoneissa, voi aiheuttaa hajuherkkyyttä ja pahentaa oireita.
  • Ympäristövaikutukset: Keinotekoiset tuoksut voivat päätyä ympäristöön tuotteiden käytön ja pesuveden kautta. Näillä tuoksuilla voi olla haitallisia vaikutuksia vesistöille ja niiden eliöille, kuten kalat ja muut vesieläimet.
  • Haitalliset kemikaalit: Keinotekoiset tuoksut voivat sisältää monia kemikaaleja, kuten ftalaatteja ja formaldehydiä, jotka ovat tunnettuja terveysriskejä. Nämä kemikaalit voivat olla haitallisia ihmisen terveydelle ja liittyä esimerkiksi allergioihin, hormonitoiminnan häiriöihin ja jopa syöpään.
 • On tärkeää tiedostaa, että luonnollisillakin tuoksuilla voi olla joillekin ihmisille haitallisia vaikutuksia, ja reaktiot voivat vaihdella yksilöittäin.

 • Jos sinulla on herkkä iho tai taipumusta allergioihin, kannattaa harkita tuotteiden valintaa, joissa on kevyempiä tai luonnollisempia tuoksuja. Aromiaineiden selkeä merkintä tuoteselosteissa auttaa tekemään tietoisempia valintoja kosmetiikkatuotteiden suhteen.

Saaren Taika tuotteissa ei ole käytetty allergisoivia keinotekoisia hajusteita.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.