Korona ja luottamus valtaapitäviin…

koronavirus kriisi suojain

Moikka moi ihana lukijani!

En ole kovinkaan montaa korona-blogikirjoitusta tehnyt, osin siksi, että korona ei juuri kotikoulun ja käsihygienian lisääntymisen lisäksi ole muuttanut arkeamme mitenkään, eikä minulla siksi ole ollut asiaan liittyen mitään erityistä kirjoitettavaa. Nyt kuitenkin ajattelin avata sanaisen arkkuni tänne blogiini ja kirjoittaa omia mietteitäni tämän koko ihmiskuntaa koskettavan kriisin jäljiltä ja erityisesti miten koen, että meidän suomalaisten hallitus ja asiasta vastuussa olevat tahot ovat tätä asiaa hoitaneet. Ja sehän on huonosti se!

Muutamia asioita, joista olisin toivonut hallituksen ja muiden vastuussaolevien tahojen suoriutuvan hieman kunniakkaammin

  • Huoltovarmuuskeskuksessa ollut varmuusvarasto ja erityisesti siellä olevien tuotteiden päiväykset! Jokainen kömpelömmänkin ajatusmaailman omaava henkilö ymmärtää, ainakin kotioloissa, että hyödykkeiden parasta ennen -päiväyksiä tulee seurata ja, että vanhentuneet tavarat tulee vaihtaa käypiin. Miksei niinkin mahdottoman tärkeässä paikassa kuin koko Suomen HUOLTOVARMUUSKESKUKSEN VARASTOSSA ole ymmärretty aika ajoin käydä läpi päiväyksiä ja laittaa ajoissa tavara kiertoon siten, että varastoitu tavara olisi tullut käyttöön ja tilalle hankittu uutta odottamaan? Toivottavasti virheestä on nyt otettu oppia ja siellä jäljellä olevien asioiden, oli ne sitten tarvikkeisiin tai ravintoon liittyviä, on päiväykset tsekattu ja toimittu sen mukaisesti.
  • Kun suojaimet kävivät vähiin ja oli tarve kiireellisesti tilata uusia, miksi toimittajana käytettiin tunnettuja huijareita ja puoli-rikollisia? Jälleen kerran voin todeta kuten edellä, että kömpelömmänkin ajatusmaailman omaava henkilö olisi ymmärtänyt, että tuollaiseen ei kannata ryhtyä, eikä ainakaan antaa rahaa ennen kuin saa tavaraa 😀 Tämä suojain-farssi on itseasiassa niin NOLO; että olen syvästi hävennyt suomalaisuuttani siitä asti! Onneksi me tavan kansalaiset sentään omaamme arkijärjen, tai maalaisjärjen, kutsuttakoon sitä nyt ihan millä tahansa, mutta omaamme sellaisen kuitenkin ja toivottavasti koko muu maapallo ei tuomitse meitä kaikkia suomalaisia tämän takia aivan daijuina!
  • Lentokentän turvatoimenpiteet viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Huoh. Tämä tehtiin aivan liian myöhään ja varmasti osin siksi koko Uusimaa joutui sijaiskärsijän rooliin! Mikäli lentokentille olisi hallitukselta tai THL:tä tullut selkeä ohjeistus miten jokainen maahan saapuva ohjataan karanteeniin ja miten lentokentällä liikutaan hygieenisesti, olisi varmasti iso osa tartuntoja jäänyt leviämättä? Myös hotellikaranteeni olisi saattanut olla paikallaan, ainakin viruksen saastuttamista paikoista saapuville?
  • Hoitajat ja heidän palkkaus. Muualla maailmassa hoitajien työpanosta arvostetaan ja joissakin maissa hoitajille maksetaan jopa koronalisää. Miksei Suomessa? Mielestäni kaikille, joiden on pakko olla vastaanottamassa työnsä puolesta tätä virusta, tulisi saada nyt vaarallisentyönlisää! Näitä ovat hoitajien lisäksi tottakai lääkärit, välinehuoltajat, siivoojat, kassahenkilöt, palokunta, poliisi jne.
  • Ohjeet kumihanskojen käyttöön. Tälläkään hetkellä ei löydy kunnollista suomenkielistä opasta eikä opastevideota, jossa selitettäisiin OIKEANLAINEN kumihanskojen käyttö. Pahimmillaan nämä hanska-sankarit levittävät virusta hanskojensa kautta entistä pahemmin mm. asiakkaiden tavaroihin, asiakkaisiin, maksupäätteisiin ja itseensä. Eräs tapahtuma, jota itse seurasin järkyttyneenä oli yksi kassatapahtuma. Kassahenkilö oli pukeutunut kumikäsineisiin ja otti vastaan asiakkaan tuoman Postin palautuspaketin. Paketti oli siis pyörinyt asiakkaan kotona ja käsissä ennen kassalle saapumistaan. Kassahenkilö pyöritteli pakettia, punnitsi sen ja siirsi syrjään ennen viemistä lähtevien kärryyn. Palautustapahtumassa tarvittiin myös toisen työntekijän apua ja myös hän kosketteli pakettia ja laitteita omilla kumihanskoillaan tämän tapauksen edetessä. Paketti siis oli kosketuksissa tiskiin, vaakaan ja sivupöytään ennen kuin se lähti eteenpäin kassalta. Kassahenkilö kosketti myös kumihanskoillaan tämän asiointitapahtuman aikana kerran nenäänsä sierainten alta. Tässä kohtaa hanskoissa olisi voinut jo olla vähintään kahdesta eri paikasta tulleita viruspartikkeleita. Tämän jälkeen kassahenkilö palveli meidät ja toi saapuvan paketin tiskille meidän kotiin vietäväksi. Mikäli edellisellä asiakkaalla tai kassahenkilöillä olisi ollut korona, olisi se luultavasti tullut pakettimme mukana myös meille. Kumihanskat antavat todella väärän turvallisuuden tunteen, sillä moni virheellisesti luulee, että käyttämällä hanskoja olet suojassa virukselta! Siksi itse en hanskoja käytä kaupassa, koska muistan paljon helpommin olla koskettelemasta kasvojani tai tuotteita ja desinfioida käsiäni kun kädet ovat koko ajan paljaat ja periaatteessa alttiina virukselle, kuin jos ne olisivat suojassa kumihanskojen alla. Hanska suojaa vain jos sen pitää yhtä hygieenisenä ja eristyksessä kuin paljaan kädenkin! Hanskan pinnalla elää virus ja se tarttuu siihen oikein hyvin. Muista siis tämä!
  • THL:n jatkuvasti muuttuvat lausumat ja ohjeet eivät todellakaan anna kovinkaan luotettavaa kuvaa laitoksesta! Moni asia on muuttunut matkalla ja väärää tietoa on paljon liikkeellä myös THL:n itsensä laittamana. Otetaan nyt esimerkiksi ne suojaimet. Ensin sanotaan, että “se” tai “tämä” suojain ei suojaa eikä sitä voida käyttää virukselta suojautumiseen. Sitten hetken kuluttua “se” ja “tämä” suojain käykin oikein hyvin ja niitä suositellaan käyttämään. Samaten tämä koronatestaaminen. Ensin kerrotaan, että testejä ei ole riittävästi eikä kaikkia oireisiakaan siksi testata ja sitten tiedotetaan, että ei ole löytynyt todettuja tartuntoja lennoilta palaavilta! No vaikeahan niitä on todeta jos 90% tartunnan saaneista on edelleen testaamatta 😀

Tässä valtaapitävien ja terveydestämme vastuussa olevien tiedottamisen soutamis ja huopaamis -näytelmässä on kieltämättä hieman sellaista Venäjän tai Pohjois-Korean toiminnan makua. Kansalle syötetään mikä tahansa valhe, jotta näytettäisiin sivistyneiltä ja asiansa osaavilta ja sitten valhetta korjataan sitä mukaa kun huomataan, että sössitty on taas ja isosti. Tämä on tietenkin tulevaisuutta ajatellen aika ikävä juttu, koska vaikka uutisissa koko ajan väitetään, että kansa luottaa hallitukseen ja viranomaisiin (luottavat siihen, että jos jotakin asiaa tarpeeksi kauan jankutetaan, niin se muuttuu todeksi!), niin tosiasia on, että epäilyksen ja epäluottamuksen siemen on jo kylvetty ja se alkaa kasvamaan heti, kun tämä kriisi on ohi ja näitä mokia aletaan perin juurin tutkimaan.

Toinen pettymykseni aihe on hallituksen korona”tuet” pienyrittäjille

Meille annetaan ymmärtää, että yrittäjille on jaossa miljoonia ja heillä ei ole hätää. Tosiasiassa heikoimmalla pohjalla oleville yrittäjille, eli niille yhden naisen ja yhden miehen yrityksille, ja muille pienyrityksille, joita omakin yritykseni eniten työllistää, on jaossa vain huonoja ja huonompia vaihtoehtoja. Miljoonat menevät firmoille, jotka työllistävät useita – useita kymmeniä! Miljoonat menevät niille, joilla on jokin suurempi tulevaisuuteen liittyvä hanke nyt jäissä. Hankkeesta maksetaan osa itse ja osan saa tukena esim. Business Finlandilta. Tähän tukeen liittyy tottakai tiukka seuranta hankkeen etenemisestä kuitteineen ja tuloksineen.

Kuinka monella esim. pienellä kauneusliikkeellä on jokin suuri tulevaisuuden hanke meneillään, johon voisi hakea tukea ja miten se hankkeeseen haettu tuki auttaisi esim. ihan vaan kuukaisittaisen vuokran maksussa taikka oma palkan maksuun? Ei mitenkään. Entä se kehuttu 700€:n työttömyyskorvaus? Monella yrityksellä jo pelkkä kuukausivuokra on tukea suurempi!

No entäpä tämä naurettava arvonlisäverojen takaisin lainaus, joka käytännössä on siis kallis laina valtiolta yrittäjälle? Moni pieni (ja suurempikin) yritys saa vaivoin kerättyä sen arvonlisäveron (24% jokaisen myydyn tuotteen hinnasta, eli n. 1/4 tuotteesta saadusta rahasta) kuukausittain tilitettäväksi valtiolle. Mitä sen rahan itselleen takaisin lainaaminen auttaa, kun joudut edelleen maksamaan jatkuvasti käynnissä olevan myynnin alvit kuitenkin ja vielä nämä takaisin lainatut alvit korkealla korolla!? Jos yrityksellä menee jo valmiiksi huonosti ja tulevaisuus on epävarma, niin kuka hullu uskaltaa ottaa siihen päälle vielä lainaa??

Näitä pöhköjä esimerkkejä on varmasti vielä monia lisää. Itse en ole niistä niin kartalla, koska olen vielä toistaiseksi niin onnekkaassa asemassa, että yritykseni ei tarvitse tukiasioita miettiä. Toivotaan, että niin myös jatkuu, sillä meitä veronmaksajia on tämän tilanteen myötä aina vaan vähemmän ja vähemmän, ja pian meidän veropanosta kaivataan entistä enemmän, kun tämä koronakriisin aiheuttama kassavaje lyö päin kaikkien meidän kasvoja! Toivottavasti päättäjillä riittäisi kauaskatseisuutta nyt myös meille pienemmille yrittäjille, sillä moni meistä selviäisi, mikäli apu olisi jotain järkevämpää, kuin heikkoon tilanteeseen lainan tarjoamista kalliilla korolla.

Lue alta miten ehkäiset viruksen leviämisen kodissasi sekä ohjeet oikeanlaiseen käsihygieniaan. Jos edelleen kaipaat käsidesiä esim. autoon, retkille mukaan tai kauppareissuille, suosittelen Saaren Taika Shopista saatavaa taskukokoista kovaa matkakäsidesiä, joka ei lytisty eikä vuoda taskussakaan.

Koodilla: “KORONA” PAKETTI KOTIOVELLE ILMAISEKSI!* Koskee kaikkia yli 75€ ostoksia. Voimassa toistaiseksi. HUOM kassalla alimpana “Toimitus kotiin”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.