Kiitos myötäelämisestä ja tsempeistä juuri Sinulle!

Kiitos myötäelämisestä ja tsempeistä juuri Sinulle!

Moikka taas ihana lukijani!

Eilen oli jännittävä päivä, kun paikkakuntamme suurin paikallislehti Salon seudun Sanomat teki musta laajan henkilöhaastattelun.

Mua jännitti ihan älyttömästi ja illalla kun tilanne oli lauennut ja puuhailin iltajuttujani; tajusin miten ihanalle tuntui Facebookissa kommentit joissa tsemppasitte mua ja elitte siinä mukana.

Vaikken tunne suurinta osaa teistä ja todennäköisesti emme tule koskaan edes tuntemaan, tuntuu se silti erityisen voimaannuttavalta ja rohkaisevalta saada tuollaista kannustusta ja tukea!

Suuri kiitos siis sinulle joka tsemppasit minua 💖 Selvisin päivästä ja siitä kuuluu iso kiitos myös sinulle!

Lehtihaastattelija piti tarinaani ihmeellisenä! Jo pelkästään nousu työttömästä yrittäjäksi, jonka liikevaihtoennuste tällä vuodelle ylittää 200t rajan on jotakin ennen kuulumatonta ottaen huomioon vielä nollabudjetin, eli sen, että yritykselläni ei koskaan ole ollut lainaa, starttirahaa, vierasta pääomaa, eikä pääomaa laisinkaan. Pelkkä käsillä tekemisen vimma!

Tähän päällä kun iskee vaikean nuoruuteni, vankilan, huumeet, väkivaltaiset parisuhteet, pitkän masennuksen voidaan jo puhua ihmeestä. Ja ihme se todella onkin. Ihmettelen itsekin tätä joka päivä 😁

Jos kysyttäisiin, että mistä tämä huikea nousu tai menestys johtuu, en osaisi vastata. Luultavasti mahtavista asiakkaista, jotka ovat ottaneet ekologiset tuotteemme omikseen ja kannustavat kommenteilla minua niiden kehittämisessä ja valmistamisessa!

Haastattelussa sivuttiin myös kaiken tämän alkua.
Niin.
Siitähän se kaikki alkoi, että olisin halunnut erästä tuotetta erääseen verkkokauppaani, mutta erään paikkakunnan eräs yksinmyyntimafia esti tämän toiveen, josta ärsyyntyneenä bloggasin hiukan asiasta. Toki mainitsematta mistä yrityksestä oli kyse, mutta pienellä paikalla firman nimi oli kuitenkin arvattu eikä aikaakaan, kun sain sen kuuluisan lakimiehellä uhkailusoiton tältä yritykseltä.

Siitä kimpaantuneena aloin selvittämään mitä vaaditaan jos valmistan pyykkietikkaa itse. Tukesiin yhteys ja siitä se lumipalloefekti sitten lähti vyörymään. Nyt onkin valikoimassa jo 40-50 tuotenimikettä ja tämän kesän aikana tulee kymmenkunta lisää. Piskuinen yhden naisen toiminimikin muuttui 4 henkilöä työllistäväksi osakeyhtiöksi keväällä ja parhaillaan painitaan jälleen tilanpuutteen aiheuttamista ongelmista 🙁

Uskomaton tarina.
Kyllä.
Niin se on minunkin mielestäni 😀 Enpä olisi uskonut pari vuotta sitten pyörittäessäni hassua pikkuista käsityöläisten verkkokauppaa Salon Sydäntä, että pian mulla on menestyvä osakeyhtiö, jonka liikevaihto hipoo ihan oikeiden isojen firmojen liikevaihtoa (isojen siis mun silmissä, ei nyt lähdetä vertaamaan mihinkään Appleen 😀 !)

Aika hyvin masentuneelta kotiäidiltä, jolla ei ollut koulutusta peruskoulun 6.2 päästötodistusta enempää ja jolla ei ole koskaan ollut mitään yrittäjäkaveriverkostoja, joista olisi saanut vaikka tutun kauppaan edullisesti logon suunnittelua, kotisivujen tekemistä, verkkokapan pystytystä, kirjanpidollisia neuvoja, tai joiden kanssa olisi voinut peilailla liikeideoita ja pohtia yrittäjyyden suuntaa. Ei. Mulla ei koskaan ole ollut mitään apuverkostoja, olen kaiken edelläkin mainitun opetellut tekemään itse.

Ainoa apu on ollut perheeni. Äiti joka on auttanut taloudellisesti, kun omat rahat on mennyt yrittämiseen, on hän kantanut ruokaa lapsille. Isä joka on keksinyt monet tekniset toteutukset ideoilleni, kuten saunamittareiden taustakiinnikkeen, sekä nyt rakentanut minulle saippuoiden kuivaustelineet, sekä neuvonut koneiden käyttöä ja tekniikoita.

Myöhemmin tapasin mieheni, jolta sain entistä enemmän uskoa ja tarmoa ideoideni toteuttamiseen ja jonka vankkumattoman tuen ja neuvojen avulla olen saanut kehitettyä sekä itseäni, että liiketoimintaani sinne suuntaan jossa kaikki nyt seisoo.

Olen opetellut vetämään henkeä, kun tekisi mieli päästää näppäimiltä sammakoita, olen opetellut olemaan kohtelias, töksäyttelemisen sijaan. Olen opetellut päästämään toisesta korvasta ulos, kun joku loukkaa tai arvostelee minua. Olen oppinut luottamaan itseeni ja siihen, että teen mitä oma intuitioni sanoo. En enää kuuntele muiden neuvoja, sillä ne ovat menneet metsään niin monet kerrat ja vieneet mennessään paljon aikaa ja rahaa virhe liikkeisiin. Trust No One -tatuoin käsivarteeni väkivaltaisen eron jälkeen. Trust my self! Pitäisi tatuoida nyt! 🙂

Kuva © Susanna Kekkonen

Olen siis kasvanut ihmisenä hyvin paljon tämän yrittämisen myötä ja siihen on vaikuttanut erittäin paljon sosiaalinen media ja sitä kautta saamani kannustus. En voi kiittää teitä mukana eläjiä ja kannustajia tarpeeksi! Niin kuin joku eilenkin kirjoitti; olemme tässä yhdessä. Niin olemme! Te minun kanssa ja minä teidän kanssa. Vaikka emme tunnekaan 🙂

Tuntuu todellakin uskomattomalta olla tässä. Itseasiassa en ollut tämän vuoden liikevaihtoa edes seurannut muuta kuin kuukausitasolla ja eilen vilkaisin graafeja siltä varalta jos haastatteluun kysytään lukuja ja luvut yllättivät itsenikin aivan täysin!

Helmikuulta, jolloin mulla on ollut koko kuukauden tämä nykyinen järjestelmä, on kasvua tullut liki 400% viime kuuhun. Huh! Miten tällaisen saa aikaan, en tiedä? Ja tottakai tällaiset luvut houkuttelevat myös kopioijia, kuten olen saanut jo karvaasti kokeakin 🙁 Toivon vain, että kuluttaja huomaa yhdennäköisyyden ja pohtii tuotetta ostessaan, että onko tuotteen takana aito ja aikaavievä suunnittelutyö, sekä tuotteen toimivuuden testaus, vai onko tuote kopioitu toiselta helppo tienisti silmissä.

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Itse olen aina pyrkinyt siihen, että kehitän markkinoille tuotteen jollaista ei vielä ole, tästä hyvät esimerkit ovat meidän alumiinittomat ja SOODATTOMAT deot, soodattomia voidedoja ei ollut markkinoilla, tai en ainakaan sellaisia löytänyt, kun itse kärsin soodan aiheuttamista palohaavoista kainaloissani. Hienhajuun kehitin erittäin tehokkaat ja aivan toisenlaiset suolasaippuat joita silloin oli markkinoilla.

Pyykkietikoista kehitin silloiset ihmeet, eli täysekologiset vaihtoehdot, nyt tuntuu, että niitäkin on jo joka toisella! Voiteista suurin osa silloisista sheavoiteista oli sitä valkaistua vitamiinitonta mönjää ja itse toin markkinoille valkaisemattoman vitamiinirikkaan voiteen, jota sitäkin myydään nyt lähes joka valmistajalla. Sen kumppaniksi kehittelin KamomillaShean, jota myös on yritetty kopioida!

Se on helppoa hypätä valmiille markkinalle kopioiduilla tuotteilla, kun ei tarvitse käyttää aikaa eikä rahaa tuotteiden kehittämiseen eikä testaamiseen. Sitä vaan ihmettelen, että miten jonkun suomalaisen oletettavasti suoraselkärankaisen yrittäjän moraali kestää tuolaisen toiminnan? Itse ainakin häpeisin, ja hävettäisi sellaisia myös jälleenmyyjilleni markkinoida, saati esitellä teille kuluttajille. Ettekö muka huomaisi jos tuote on liki tarkka kopio jo markkinoilla olevasta?

Mutta sitten tämä sama kulkee myös toiseen suuntaan 😀 Olen saanut huomata, että toiset yrittäjät loukkaantuvat verisesti jos kehittelen tuotteen jollaista heillä EI ole, eivätkä he ole suostuneet sellaista valmistamaan, kun olen aikoinani kuluttajaverkkokaupan omistajana ja kuluttajien toiveesta pyytänyt.

Sitten on suututtu, kun itse kehitän tuotteen, jolla on jo markkina ja jollaista on toivottu, enkä ole sitä muualta saanut, kuin tekemällä itse. Me yrittäjät ja käsityöläiset olemme herkkänahkaista porukkaa. Tottakai. Eihän meillä muutoin virtaisi ideatkaan eikä olisi luovuutta niitä toteuttaa 🙂

Siinäpä se. Tämän aamuinen pohdinta. Kiitos, että luit ja toivottavasti käyt shoppailemassa ekologisia Saaren Taika® tuotteita ihanien jälleenmyyjiemme liikkeissä tai verkkokaupoissa <3

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: