Kevään kaunein päivä pilalla ahdistuksen vuoksi!

Moikka moi ihana lukijani!

Huomasit varmaan, että kirjoitankin tänne vanhaan koti saaressa -blogiini sen uuden sijaan? Perustin sen uuden yhdessä vaiheessa kärsiessäni aivan mielettömästä ahdituksen tunteesta, joka osin johtui varmaan tästä blogista, mutta myös kai vain siitä, että satun kärsimään voimakkaasta ahdistuksesta aika ajoin.

Tänään oli taas yksi sellainen päivä ja epäilen sen johtuvan yrittäjyyteen liittyvistä asioista, kuten lähiaikoina tulleista useista todella kuormittavista sähköposteista. Olenkin niiden takia valvoskellut jo muutaman yötä, mutta tänään heti aamupäivän jälkeen alkoi lisäksi rinnassa tuntumaan todella raskas painon tunne, ikään kuin olisi voimakas astmakohtaus päällä, mutta eihän siihen astmalääkkeet auttaneet. Myöhemmin painon tunteen lisäksi alkoi vasen puoli rintaa vihlomaan, jolloin ymmärsin, että kyseessä on ahdistus eikä astmakohtaus.

En oikein edes tiedä voinko ahdistuksen aihetta avata enempää, sillä yrittäjyydessä on sellainen paska juttu, että et voi henkilönä kirjoittaa miltä sinusta tuntuu, koska se katsotaan heti brändisi sanomaksi tai jonkun haukkumiseksi. Olen siis koittanut viime kuukaudet olla mahdollisimman näkymätön ja kuulumaton tuntemuksineni, koska 70% kaikista olotiloistani liittyy tavalla tai toisella yrittäjyyteen. Olen siis niellyt tunteitani tässä jo todella pitkään eikä se ole tuntunut yhtään hyvältä!

Blogihan on minulle aina ollut se ainoa terapiamuoto, johon olen sosiaalisen rajoittuneisuuteni takia pystynyt ja blogin avulla olen selvinnyt osin masennuksesta ja myös vakavan perheväkivallan aiheuttamasta vuosien traumasta. Nyt tämä terapiamuoto on minulta riistetty ja vain siksi, että toimin yrittäjänä.

Toisinaan tekisi mieleni haistattaa kukkaset niillä, jotka sekoittavat brändimme sanoman omiin henkilökohtaisiin ongelmiini ja estävät siten mieleni tasoittumisen ja paranemisen ahdituksen tuomista voimakkaista tuntemuksista. Toisaalta taas jollain erittäin pienellä tasolla saatan osin ymmärtää, että yksityishenkilö ja brändi saattaa joillakin sekoitua jos henkilö on kovin vahvasti brändiviestinnässä näkyvillä. Tämä on mielestäni kyllä täysin väärin, sillä mielestäni ihmiselle tulisi suoda oikeus ja mahdollisuus pysyä myös yksityisenä persoonana eikä jokaisena vuorokauden sekuntina minkään brändin hahmona!

Sellaista ahdistusta minulle siis tätä nykyä kuuluu. Ahdistus on pirun väsyttävää niin kuin tuossa pari päivää sitten tuli huomattua, kun nukuin pitkiä päikkäreitä kolme kertaa yhden päivän aikana ja niiden lisäksi menin aikaisin nukkumaan ja nukuin aamuun saakka! Koko alkukeväen ajan minulla on ollut alkavaan vatsahaavaan viittaavia oireita, eli jatkuvaa närästystä riippumatta siitä mitä on syönyt! Tämän lisäksi unettomuutta ja rintakipua ajoittain pitkiäkin aikoja kerrallaan.

Ei ole helppoa täysin pystymetsästä tulleena vailla minkäänlaista kokemusta yhtäkkiä olla liki miljoonan euron vuosimyyntisen yrityksen johdossa ja koittaa pitää kaikki langat ohjauksessa samaan aikaan kun kärsii masennuksen aiheuttamasta jatkuvasta väsymyksestä sekä sosiaalistentilanteidenpelon aiheuttamista rajoituksista.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tätä ei 99% meihin liittyvistä ihmisistä ymmärräkään, sillä jatkuvalla syötöllä meiltä vaaditaan puhelinyhteydenpitoa tai lisätyövoiman palkkaamista tänne kodissamme sijaitsevaan tehtaaseemme, joka paitsi olisi liian pieni enemmälle porukalle, mutta se ei myöskään millään muotoa olisi mahdollista, koska mieheni ja minä olemme kumpikin sosiaalisesti erittäin rajoittuneita. Voit lukea lisää sosiaalistentilanteidenpelostani täältä.

Tähän päälle toisten yrittäjien kuormitavat sähköpostit, joita nyt lähiaikoina on tullut meille ihan tulvimalla, mutta normaalistikin pari kertaa viikossa, joka syö erittäin tehokkaasti lähes koko viikkoni voimat työntekoon!

Yritä tässä sitten pähkäillä yksinkertaisilla aivoilla näin suuren yrityskuvion pyörittämistä ja pitää hallinnassa riittävät varastot raaka-aineita ja tarvikkeita, hoitaa laskut ja mainonta sekä huolehtia kaikesta, että kaikki pyörii pysähtymättä vaikka mikä tulisi! Tähän kaikkeen päälle vielä erityisoppilaan kotikoulu, korona, joka aiheuttaa saatavuusongelmia monilla eri tasoilla ja sitten vielä omat ongelmat 😀

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Yksi vastaus

 1. Hei Johanna!
  En yritäkään sanoa, että ymmärrän, koska ymmärrykseni ei varmasti riitä. Vaikka olen itsekin jonkin sortin ongelmainen näissä sosiaalisissa kuvioissa.
  Haluan vain sanoa, että teette upeaa työtä.
  Korona menee ohitse aikanaan.. seurauksia on, mutta silti.
  Sinussa on voimaa. Olet sen osoittanut. Katso luontoa, hengitä syvään…Tämä on kaikki, mitä tarvitset. Sinä selviät 🙂
  EtäVoimaRutistus täältä jostain…Erja

Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.