Kevään kaunein päivä pilalla ahdistuksen vuoksi!

Kevään kaunein päivä pilalla ahdistuksen vuoksi!

Moikka moi ihana lukijani!

Huomasit varmaan, että kirjoitankin tänne vanhaan koti saaressa -blogiini sen uuden sijaan? Perustin sen uuden yhdessä vaiheessa kärsiessäni aivan mielettömästä ahdituksen tunteesta, joka osin johtui varmaan tästä blogista, mutta myös kai vain siitä, että satun kärsimään voimakkaasta ahdistuksesta aika ajoin.

Tänään oli taas yksi sellainen päivä ja epäilen sen johtuvan yrittäjyyteen liittyvistä asioista, kuten lähiaikoina tulleista useista todella kuormittavista sähköposteista. Olenkin niiden takia valvoskellut jo muutaman yötä, mutta tänään heti aamupäivän jälkeen alkoi lisäksi rinnassa tuntumaan todella raskas painon tunne, ikään kuin olisi voimakas astmakohtaus päällä, mutta eihän siihen astmalääkkeet auttaneet. Myöhemmin painon tunteen lisäksi alkoi vasen puoli rintaa vihlomaan, jolloin ymmärsin, että kyseessä on ahdistus eikä astmakohtaus.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

En oikein edes tiedä voinko ahdistuksen aihetta avata enempää, sillä yrittäjyydessä on sellainen paska juttu, että et voi henkilönä kirjoittaa miltä sinusta tuntuu, koska se katsotaan heti brändisi sanomaksi tai jonkun haukkumiseksi. Olen siis koittanut viime kuukaudet olla mahdollisimman näkymätön ja kuulumaton tuntemuksineni, koska 70% kaikista olotiloistani liittyy tavalla tai toisella yrittäjyyteen. Olen siis niellyt tunteitani tässä jo todella pitkään eikä se ole tuntunut yhtään hyvältä!

Blogihan on minulle aina ollut se ainoa terapiamuoto, johon olen sosiaalisen rajoittuneisuuteni takia pystynyt ja blogin avulla olen selvinnyt osin masennuksesta ja myös vakavan perheväkivallan aiheuttamasta vuosien traumasta. Nyt tämä terapiamuoto on minulta riistetty ja vain siksi, että toimin yrittäjänä.

Toisinaan tekisi mieleni haistattaa kukkaset niillä, jotka sekoittavat brändimme sanoman omiin henkilökohtaisiin ongelmiini ja estävät siten mieleni tasoittumisen ja paranemisen ahdituksen tuomista voimakkaista tuntemuksista. Toisaalta taas jollain erittäin pienellä tasolla saatan osin ymmärtää, että yksityishenkilö ja brändi saattaa joillakin sekoitua jos henkilö on kovin vahvasti brändiviestinnässä näkyvillä. Tämä on mielestäni kyllä täysin väärin, sillä mielestäni ihmiselle tulisi suoda oikeus ja mahdollisuus pysyä myös yksityisenä persoonana eikä jokaisena vuorokauden sekuntina minkään brändin hahmona!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Sellaista ahdistusta minulle siis tätä nykyä kuuluu. Ahdistus on pirun väsyttävää niin kuin tuossa pari päivää sitten tuli huomattua, kun nukuin pitkiä päikkäreitä kolme kertaa yhden päivän aikana ja niiden lisäksi menin aikaisin nukkumaan ja nukuin aamuun saakka! Koko alkukeväen ajan minulla on ollut alkavaan vatsahaavaan viittaavia oireita, eli jatkuvaa närästystä riippumatta siitä mitä on syönyt! Tämän lisäksi unettomuutta ja rintakipua ajoittain pitkiäkin aikoja kerrallaan.

Ei ole helppoa täysin pystymetsästä tulleena vailla minkäänlaista kokemusta yhtäkkiä olla liki miljoonan euron vuosimyyntisen yrityksen johdossa ja koittaa pitää kaikki langat ohjauksessa samaan aikaan kun kärsii masennuksen aiheuttamasta jatkuvasta väsymyksestä sekä sosiaalistentilanteidenpelon aiheuttamista rajoituksista.

Tätä ei 99% meihin liittyvistä ihmisistä ymmärräkään, sillä jatkuvalla syötöllä meiltä vaaditaan puhelinyhteydenpitoa tai lisätyövoiman palkkaamista tänne kodissamme sijaitsevaan tehtaaseemme, joka paitsi olisi liian pieni enemmälle porukalle, mutta se ei myöskään millään muotoa olisi mahdollista, koska mieheni ja minä olemme kumpikin sosiaalisesti erittäin rajoittuneita. Voit lukea lisää sosiaalistentilanteidenpelostani täältä.

Tähän päälle toisten yrittäjien kuormitavat sähköpostit, joita nyt lähiaikoina on tullut meille ihan tulvimalla, mutta normaalistikin pari kertaa viikossa, joka syö erittäin tehokkaasti lähes koko viikkoni voimat työntekoon!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Yritä tässä sitten pähkäillä yksinkertaisilla aivoilla näin suuren yrityskuvion pyörittämistä ja pitää hallinnassa riittävät varastot raaka-aineita ja tarvikkeita, hoitaa laskut ja mainonta sekä huolehtia kaikesta, että kaikki pyörii pysähtymättä vaikka mikä tulisi! Tähän kaikkeen päälle vielä erityisoppilaan kotikoulu, korona, joka aiheuttaa saatavuusongelmia monilla eri tasoilla ja sitten vielä omat ongelmat 😀3 thoughts on “Kevään kaunein päivä pilalla ahdistuksen vuoksi!”

 • Hei Johanna!
  En yritäkään sanoa, että ymmärrän, koska ymmärrykseni ei varmasti riitä. Vaikka olen itsekin jonkin sortin ongelmainen näissä sosiaalisissa kuvioissa.
  Haluan vain sanoa, että teette upeaa työtä.
  Korona menee ohitse aikanaan.. seurauksia on, mutta silti.
  Sinussa on voimaa. Olet sen osoittanut. Katso luontoa, hengitä syvään…Tämä on kaikki, mitä tarvitset. Sinä selviät 🙂
  EtäVoimaRutistus täältä jostain…Erja

 • Hei Johanna,
  Kiitos rehellisistä ja avoimista blogiteksteistäsi! Yrittäjänä ja julkisuudessa olevana ei ole helppoa. Toivot että ihmiset yrittäisivät ymmärtää sitä kaikkea mitä tämä pitää sisällään. Se voi olla silmiä avaavaa monelle, mutta väistämättä on niin (halusit tai et) että olet ”uravalintasi tehtyä” ihmisten ajatusten ja mielipideiden ja tunnepurkaustenkin kohteena ja kaikki ei ole mieluisaa vastaanotettavaa ja voi käydä raskaaksi… Vaikka itse näkisi oman ”työminän” ja ”arkiminän” erillään, eivät muut välttämättä sitä pysty tai suostu näkemään. Tämä on monissa ammateissa yrittäjien lisäksi läsnä, mm. julkisella sektorilla työskentelevillä viranomaisilla. Omista kokemuksista vapaasti kirjoittaminen ei sen sijaan ole heille niin yksiselitteisesti mahdollista, koska eivät edusta vain itseään tai voi olla myös vaitiolovelvollisuuden liittyviä asioita. Hyvä puoli näissä töissä on palkansaajan edut kuten säännölliset työtunnit jne. Mikä sitten on itsen ohittamista (”hajutonta ja mautonta”)ja mikä on itsen ja läheisten ja oman toimeentulon/asiakkaiden suojaamista, niin jokaisella on varmaan tässä oma rajansa ja omat arvojärjestyksensä mitä on valmis kohtaamaan. Olet valinnut avoimuuden ja arvostukseni siitä! Teksteistäsi osa saa voimaa omaan elämäänsä ja osaa se voi pahastuttaa, ja yrityksen myyntiin voi vaikuttaa molempiin suuntiin. Jäin miettimään, mille sinusta tuntuisi lukea esim. sinun asioitasi hoitaneen viranomaisen avautumista työpäivistään (ehkä etäisesti viitaten myös kohtaamisiin sinun kanssasi) ja kuulla pyyntöä ymmärtää häntä? En tiedä onko ihan verrattavissa olevia asia, mutta voisi varmasti herättää ajatuksia suuntaan ja toiseen, mikä voisi näkyä siinä haluatko käyttää palvelua aiempaa innokkaammin tai toisaalta vähemmän. Vai vaikuttaisiko se ollenkaan? Kirjoittamasi aiheet avoimuudesta ovat tärkeitä, ja sen kanssa moni kipuilee some-aikana. Voin samaistua moniin eri tekstiesi tunnelmiin ja herättää pohdintaa. Kiitos! Sekä teksteistä että myymistäsi tuotteista 🙂