Moikka taas ihana lukijani!

Kevät näyttäisi vihdoin alkavan! Hiukan myöhässä minun mielestäni vaikka alkukevään ennusteet väittivät kevään olleen kuukauden etuajassa! Mikä sinun mielipiteesi kevään alkamisen ajankohtaan on, onko se ajoissa vai myöhässä vai juuri oikeassa ajassa?

Olen toipunut leikkauksesta mielestäni ihan kohtalaisen hyvin. Kumartuminen alas asti on vielä mahdotonta ja toki nukkuminen missään muussa asennossa kuin selällään, muutoin alkaa kaikki jo sujua suht kivuitta, ainoastaan ajoittaista kipuilua tuntuu vatsassa silloin tällöin.

Vielä en ole uskaltanut syödä niitä ruoka-aineita, joista pahimmat vatsakrampit tulivat ennen tyräleikkausta ja veikkaan, että menee jonkun aikaakin ennen kuin uskaltaudun taasen niitä maistamaan (maitotuotteet, suklaa, vaaleat ruuat jne).

Puutarhahommiinkin olen pikkuhiljaa päässyt ja sen verran jo onnistuin, että palellutin meidän tomaatintaimet, chilin ja pari krysanteemia 😀

Eilen saatiin otettua jo vene pihalle ja kokeilimme pohjan pesua pelkällä painepesurilla. Levät lähtivät kyllä, mutta kotilot jäivät. Tein sitten hiukan vahvemman Saaren Taika Siivoussaippualiuoksen suihkepulloon ( 2tl siivoussaippuaa raastettuna ja loput lämmintä vettä), suihkin veneen pohjan sillä ja annoin vaikuttaa n. 5 minuuttia ennen uutta painepesua. Alla kuvat:

Tulos oli mielestäni ihan ok. Joihinkin kohtiin jäi jälki siihen missä kotilo oli ollut, mutta pääasiassa tulos oli mielestäni hyvä. Vähän vene kaipaa huoltoa ennen veteen laskun ajattelemistakaan, sillä etupäässä on jonkun kiinnikkeen jättämä reikä, joka ajateltiin paikata ja samalla laitetaan uudet pohjamaalit alaosaan, ja tietty veneen sisäpuolikin pitää pestä 😀

Puutarhassa pääsin jo hiukan haravoinnin makuun ja se onkin vähän sellaista hommaa, että kun haravaan tarttuu, ei siitä oikein malta päästää irti 😀 Meidän talon viereinen kivikkopenkki koki niin kovaa haravointia, että aiemmin piilossa olleet kauniit mustat kivireunukset paljastuivat 😀

Meidän pihassamme kasvaa erikoisen paljon pinkkejä sinivuokkoja! Ne ovat kyllä aika yleisiä täällä meidän kalkkipitoisilla saarilla, mutten koskaan olisi arvannut, että niitä ihan pihassakin kasvaa monessa eri paikassa!

Iltaisin ollaan saatu ihailla mitä kauniimpia auringonlaskuja ja Ulkoluodolla kohdattiin rohkea ja utelias laulujoutsen pariskunta, jotka poseerasivat meille hyvän tovin ilta-auringon aikaan <3 Vaikutti siltä, että uteliaat joutsenet tulivat katsomaan saisiko meiltä ruokaa? Ehkä jotkut ihmiset olivat ruokkineet niitä? Muistuttaisin, että luonnonvaraisten lintujen ruokkiminen etenkin kesäaikaan voi olla niille jopa haitallista. Yksipuolisella ravinnolla (esim. pulla, leipä) kasvavat linnut saattavat saada kasvuhäiriöitä ja jäädä kokonaan esim. lentokyvyttömiksi. Älä siis syötä söpöille vesilinnuille ainakaan leipää tms!

Tällaiset jokapäiväiset luonnon ihmeet ovat kyllä niitä seikkoja, jotka vahvistavat joka kerta sitä ajatusta, että meidän pitäisi enemmän valvoa mitä myrkkyjä päästämme viemäreistämme vesistöihin ja vähentää luontoon päätyvää kemikaalikuormaa radikaalisti! Tuntuu hämmästyttävältä, että osa ihmisistä ei vieläkään välitä meidän luonnosta ja sen eläimistä?!

Tiedon puutteesta ei ainakaan nykyään voida enää puhua, eikä myöskään ekologisten tuotteiden saatavuuden hankaluudesta! Vaihtoehtoja löytyy kyllä ja aivan jokaiselle kukkarolle ja lähes joka kaupasta!

Kevään mittaan olemme saaneet ihastella ihan kotimme välittömässä läheisyydessä kurkiparia ja merihanhia. Naapurisaarilla ollaan bongattu hylje, laulu- ja kyhmyjoutsenia sekä Kanadanhanhia. Peuroja ja metsäkauriita tottakai omallakin pihalla 🙂

Meillä on omassa Saaren Taika verkkokaupassamme muuten saatavilla noita tämän hetken myydyimpiä siivoussaippuoita ja pieni erä ei-kokoaikaisessa tuotannossa olevaa ihan vaan tuoksutonta siivoussaippuaa, joka siis käytännössä on Marseillesaippua, mutta ilman sitä ”ylirasvaa”. Jos haluat kokeilla niin blogin lopusta voit suoraan ostaa verkkokaupastamme niitä 🙂 Kätsyä eikö totta!

Saaren Taika Siivoussaippua sisältää vain kahta luonnollista öljyä; oliiviöljyä ja kookosöljyä, emme käytä tuotteissamme palmuöljyä laisinkaan.

Siivoussaippua on erittäin riittoisa ja se kannattaakin leikata heti kotona vaikka kahteen tai neljään osaan eri käyttötarkoituksille.

Saaren Taika Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille jne, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille.

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun ja meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Kiitos, että luit! Laitan veneen sisäpesusta postauksen ihan erikseen sitten kun sen aika on 🙂