Keski-ikäisen naisen ihonhoito, kuinka Saaren Taika pelasti ihoni!

Keski-ikäisen naisen ihonhoito, kuinka Saaren Taika pelasti ihoni!

Moikka moi arvoisa lukijani!,

Tänään haluan jakaa kanssasi oman tarinani ihonhoidosta. Se on tarina, joka alkaa huolimattomuudesta ja päättyy ihonhoitotuotteiden löytämiseen, jotka ovat muuttaneet elämäni.

Nuoruudessani en käyttänyt mitään ihonhoitotuotteita. Kaksikymppisenä ajattelin, että ihoni oli riittävän nuori ja terve, eikä tarvinnut erityistä hoitoa. Tuskin olin edes kuullut ihonhoidosta terminä, enkä varsinkaan ollut koskenut voidepurkkiin tai muihinkaan kasvojenhoitotuotteisiin.

Kolmekymppisenä todennäköisestä käytin samaa Palmolive-nestesaippuaa koko vartalolleni ja kasvoilleni, ja ihmettelin miksi ihoni oli kutiava ja kuiva.

Jo kolmikymppisenä aloin huomata ensimmäiset rypyt ihollani, ne olivat hyvin näkyviä. Iho oli hilseilevä, karhea ja kuiva. Atopiani oli huonossa kunnossa, samoin kuin käteni ekseema. 

Johannan kolmekymppisenä

Sitten syntyi Saaren Taika

Saaren Taian luonnolliset ihonhoitotuotteet ovat pelastaneet ihoni. Ne ovat pysäyttäneet ryppyjeni etenemisen ja parantaneet ihoni kuntoa merkittävästi. Olen niin iloinen, että olen kehittänyt tämän upean ihonhoitobrändin, joka käyttää luonnollisia ja turvallisia ainesosia, jotka eivät kerry kehooni eivätkä vahingoita ympäristöä.

Saaren Taian tuotteet ovat tuoneet iholleni elinvoimaa ja hehkua, jota en ole nähnyt vuosiin. Ne ovat myös auttaneet minua ymmärtämään, kuinka tärkeää on hoitaa ihoa oikein.

Nyt, kun olen jo kohta viisikymppinen, voin rehellisesti sanoa, että ihoni näyttää ja tuntuu paremmalta kuin koskaan ennen. Enää ei ole kutinaa tai kuivuutta. Atopiani ja käteni ekseema ovat hallinnassa. Ja mikä parasta, rypyt eivät ole syventyneet.

Olen niin kiitollinen Saaren Taiasta. Se on antanut minulle mahdollisuuden tuntea oloni kauniiksi ja itsevarmaksi ihossani. Ja se on antanut minulle mahdollisuuden jakaa tämän lahjan kanssanne, rakkaat lukijat.

Toivon, että tekin löydätte Saaren Taian tuotteista avun iho-ongelmiinne. Muistakaa, että iho on kehomme suurin elin, ja se ansaitsee parhaan mahdollisen hoidon.

Mitä ihonhoitotuotteita suosittelisin muille keski-ikäisille?

Kun iholla alkaa näkyä ensimmäiset juonteet, on viimeinen hetki alkaa pohtimaan omaa ihonhoitoaan.

Vaikka somessa monesti näkee kommentoijia, jotka ovat sitä mieltä, että ”voiteella ei ryppyjä suoristeta”, niin ihon vanhenemisen peruuttamisesta on nykyään jo ihan hirveästi tieteellistä näyttöä. En lähde tässä nyt klaivamaan kaikkia tieteellisten tutkimusten tuloksia, joihin olen itse kosmetiikan kehittäjänä tutustunut valitessani ainesosia Saaren taika tuotteisiin, mutta halutessasi voit lukea niitä vaikka PubMedistä itse.

Keski-ikäisen ihon puhdistus

Mitä itse en ole nuorempana ymmärtänyt, on ihon puhdistuksen tärkeys. Olen ollut se tyyppi, joka menee nukkumaan hiuslakat päässä ja meikit naamassa, ja ymmärtämättäni myös kaikki ilmansaaste, bakteerit ja muut epäpuhtaudet iholla. Olen hieronut näitä ällötyksiä 6-10 tuntia vuorokaudessa tyynyyni ja lakanoihini ja ihmetellyt miksi ihoni oireilee.

En voi tärkeämmäksi korostaa ihon puhdistuksen tärkeyttä ennen nukkumaanmenoa! Vietäthän sängyssäsi noin 1/3 koko elämästäsi.

Etenkin kasvojen iholle laskeutuu päivän mittaan miljoonittain likapartikkeleita ihan viruksista ja bakteereista katupölyyn ja kaikkeen mahdolliseen, vietitpä aikaasi sisällä tai ulkona. Siksi iho kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen nukkumaanmenoa.

Suosittelen puhdistukseen joko ihoa kuivattamatonta kasvosaippuaa, joita itse olen käyttänyt päivittäin vuodesta 2017 asti ja ihoni voi paremmin kuin koskaan! Tai sitten öljyputsaria, joka on alkoholiton ja luonnollinen

Johanna ilman meikkiä

Missään nimessä en itse käyttäisi mitään puhdistusvaahtoja tai muitakaan ihoa ärsyttäviä ja kuivattavia puhdistustuotteita, sillä oma ihoni ainakin alkaa kiristellä ja nipistellä tällaisten käytöstä.

Kannattaa siis tutkia putsarinsa ainesosaluettelo ja vähintäänkin vältellä kaikkia sulfaatteja (Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ja Sodium Laureth Sulfate (SLES)), jotka paitsi kuivattavat ja ärsyttävät ihoa, ovat myös ympärisölle haitallisia.

Laadukas kasvovesi on kosteutuksen tärkein asia

Nuorempana en myöskään ymmärtänyt kasvoveden päälle. Kasvovesi ei vain ole ihon Ph:n tasapainottaja, vaan kasvovesi toimii myös lisäkosteuden antajana. Se, mitä moni ei ymmärrä ihonhoidossa on, että iho tarvitsee kosteutta, ja sitä kosteutta ei saa mistään muualta kuin vedestä.

Joten voit unohtaa ne ”en kanna vettä kotiin” iskulauseet, sillä noudattamalla vedettömän kosmetiikan rutiinia, saat ennemmin tai myöhemmin ihostasi vain todella kuivan. 

Mikäli kuitenkin haluat sitkeästi käyttää vain vedettömiä voiteita, kannattaa ne levittää iholle heti suihkusta tultuasi, kun iho on kevyesti taputtelemalla pyyhekuivattu esimerkiksi pehmeään hamam-pyyhkeeseen. Tällöin iholla oleva kosteus lukkiutuu voiteen alle ja kosteuttaa ihoasi. 

Myös kasvoveden valinnassa kannattaa olla tarkkana, sillä moni kasvovesi sisältää muunmuassa denaturoitua alkoholia, jolla ei ole oikeastaan mitään muuta vaikutusta iholle, kuin kuivattava ja ärsyttävä.

Joidenkin tutkimusten mukaan denaturoitu alkoholi voi jopa aiheuttaa aknea ja finnejä, enkä yhtään ihmettele, sillä niin tehokkaasti se tuhoaa ihon luonnollista suojakerrosta!

Seerumilla vai ilman?

Harva parikymppinen vielä käyttää ihonhoitorutiinissaan seerumeita, ellei sitten kärsi akneihosta, tällöin retinoliseerumista on suuri hyöty. Mutta yleensä seerumit tulevat ihonhoitoon mukaan siinä kolmikymppisenä ja nelikymppisenä. 

Miksi seerumin käyttö siis kannattaa?

No, seerumissa on iholle tärkeitä rakennusaineita super määrä verrattuna esimerkiksi voiteisiin. Nimittäin, kun ihomme alkaa vanheta siinä 25-30 ikävuoden paikkeilla, alkaa luonnollisesti ihossamme olevien solujen määrä vähetä ja uusiutuminen hidastua. Tämä aiheuttaa sidekudoksen lujuuden ja kimmoisuuden vähenemistä, mikä näkyy ulospäin roikkuvana, ohentuneena ja ryppyisenä ihona. 

Myös ihomme pigmenttiä sisältävien solujen määrä vähenee, mikä voi johtaa maksaläiskiin ja muihin ihon pigmenttimuutoksiin. 

Seerumeilla voidaan näitä muutoksia tehokkaasti estää ja vähentää, sillä seerumeihin on pakattu ikäänkuin tiivisteeksi, kaikkia niitä rakennus- ja ravintoaineita, mitä nämä vanhenevaan ihoon liittyvät ihosolut tarvitsevat. 

Siksi itse suosittelen seerumin käyttöä, viimeistään siitä 35 ikävuodesta alkaen, mutta mikäli seerumi ei tunnu vielä omalta, voi näitä osin samoja vaikutuksia tuoda iholle myös laadukkailla kasvoöljyillä

Keski-ikäisen ihon kosteusvoide

Kosteutus, kosteutus, kosteutus. Mikään ei nuorenna ihoa enempää kuin kosteutus. Ihon eri kerrokset ja niissä toimivat solut tarvitsevat kaikki kosteutusta uudistuakseen.

Tiedät varmaan, että ihosi uudistuu kok ajan, aivan joka sekunti. Ihosi alemmissa kerroksissa syntyy joka hetki uusia ihosoluja, jotka matkaavat eri ihokerrosten läpi kohti ihon pintaa, johon ne päätyvät lopulta noin 4:n viikon kuluttua syntymästään. 

Päällimmäinen ihon kerros on kuollutta ihosolukkoa, joka hilseilee pois. Ihon nuorekkuutta voi parantaa myös kuorimalla ihoa säännöllisesti, joka auttaa kuolleen ihosolukon poistumisessa ja paljastaa tuoreempaa, freshimpää ihoa näkyville.

Kuollut ihosolukko onkin hyvä kuoria pois säännöllisesti, sillä monesti kuolleet ihosolut voivat jäädä jumiin ihohuokoseen, jolloin huokoseen voi syntyä mustapää tai finni. 

Jos kärsii näpyistä, mustapäistä tai vaikka aknesta, kannattaa iholle käyttää täsmätuotetta ongelmakohtiin, kuten itse käytän silloin tällöin Salisyylihappo tehovoidetta oman otsani sitkeään mustapäähän. Alkaviin näppyihin parasta on Spot Control, joka illalla levitettynä on poistanut alkavan näpyn aamuun mennessä. 

Hyaluronihappo & Vitamiinit A,C ja E kosteuttaja sopii niin sävyn korjaukseen, kuin rasvoittuvalle ja näppyisälle ihollekin. Se on tehokas anti-age voide, joka on saanut kehuja maasta taivaisiin verkkokaupassamme!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Itse käytän kosteusvoiteina seuraavia:

Kamomilla Sheavoide kesäaikaan tai jos ihollani on ihottumia tai auringon polttamaa.

Kollageeni A-vitamiini (retinoli) kasvovoide näppyjä, juonteita ja ryppyjä vastaan yleensä syksystä talveen, kun aurinko ei enää polta, en siis siksi, että sisältää retinolia, sillä tämän voiteen retinoli on luonnollista öljyistä peräisin olevaa, eli ei reagoi auringon kanssa, vaan siksi, että kesäaikaan tykkään käyttää vain sheavoi pohjaisia voiteita koko vartalolla, myös kasvoissa.

Ja nyt viimeaikoina olen käyttänyt itse kehittämääni Hyaluronihappo Ruusunmarja kasvovoidetta, jolla myös pian 70v. äitini on tuloksellisesti saanut ryppyjään oikenemaan! 

 

Kasvoöljy

Jos et vielä käytä kasvoöljyjä, niin lue tämä. Olin itse myös hieman skeptinen kasvoöljyjä kohtaan, sillä kaikki kasvoöljyt, joita olin aiemmin kokeillut, olivat jättäneet ihoni öljyiseksi ja joistakin oli tullut jopa finnejä.

Kosketiikan kehittäjän kuitenkin tietoni ihon tarpeista ja kasvipohjaisten öljyjen sisöltämistä ravintoaineista on lisääntynyt ja ymmärrän, että ihoni tarvitsee niitä ravintoaineita pysyäkseen terveenä ja nuorekkaana.

Kasvipohjaiset öljyt nimittäin sisältävät juuri samoja rasvahappoja ja rakennuspalasia kuin iho, ja iho pystyy parhaiten käyttämään omaksi hyödykseen kasviöljyjen sisältämät ravintoaineet, sillä ne ovat kasviöljyissä samassa muodossa kuin ihossaakin. 

On siis silkkaa hölmöyttä olla sisällyttämättä öljyjä ihonhoitoonsa, sillä laadukkaat ihonhoitoöljyt, kuten Saaren Taian kasvoöljyt ja vartaloöljyt sisältävät 100% pelkästään kasviöljyjä, ja ihosi pystyy käyttämään 100% niistä uudistumiseensa. Tämä tarkoittaa, että ihosi sileys, kimmoisuus, väri ja terveys hyötyvät 100% näistä öljyistä. 

Ja mikä parasta! Olen kehittänyt jokaisen Saaren Taika ihonhoitoölkjyn siten, että ihosi ei jää öljyiseksi niiden käytöstä. Jotkin kasvoöljymme tekee jopa ihostasi mattapintaisen ja mattaisuus säilyy ihan iltaan asti. 

Mikäli haluat saada samat edut ihollesi, kuin retinolista, kannattaa ottaa käyttöön Saaren Taika Bakuchiol booster Luksus kasvoöljy.

Bakuchiol toimii kuten retinoli ja tutkimusten mukaan se vähentää merkittävästi ryppyjä ja hyperpigmentaatiota, eli ihon värimuutoksia.

Bakuchiol tehostaa kollageenituotantoa ja saa ihostasi pehmeämmän ja kimmoisamman. Lisäksi sen vaikutuksesta hyperpigmentaatioon voi olla apua myös aknearpien häivyttämisessä!

Jos taas ihosi on rasvoittuvamman puoleinen ja siinä on aknea tai hormoninäppyjä, suosittelen Jojoba teepuu kasvoöljyä.

Jojobaöljy on helposti imeytyvä, mutta mattapintaisen suojakerroksen jättävä öljy, joka on erittäin hyvin siedettyä ja ihoa rauhoittavaa. Se auttaa ihoasi talintuotannon tasapainottamisessa ja saattaa siksi hillitä myös aknen syntymistä.

Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihotulehduksia ja infektioita.

Aikuiselle iholle, joka kaipaa lisää kimmoisuutta, sileyttä ja ihon sävyn tasaisuutta, suosittelen Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljyä. Se on kautta aikojen suosituin ja myydyin kasvoöljy, jonka nimeen monet vannovat!

Psoriasisihoa hoitava rauhoittava riittoisa öljy , pisara aamuin illoin varsinkin lämmityskauden aikana tasoittaa lehahtelevaa ihoa.”

”Tuote erinomainen, imeytyi hyvin ihoon ja jätti silkinpehmeän ihon.”

Paras kasvoöljy mitä olen käyttänyt pitkän ikäni aikana. Rypyt ovat silenneet huomattavasti. Jes!”

”Tämä ihmeellinen nestemäinen silkki pullossa. Pieni määrä riittää ja imeytyy hetkessä ja riittää myös käsiin. Iho jää mattapintaiseksi öljyn imeydyttyä, joka oli ihmettelyn aiheena, kun laittaa öljyä kasvoille, jotka paikoin rasvoittuu helposti ja kiiltää.

”Imeytyy ihoon heti, ei jätä öljyistä pintaa. Mukava käyttää!”

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sisältää yhdistelmän tarkkaan valittuja arvokkaita ja tehokkaita öljyjä kasvojen ihon sileyden ja kuulauden aikaansaamiseksi.