Kauniit ripset! Valitse oikea ripsiväri ja harja eri ripsityypeille

Kauniit ripset! Valitse oikea ripsiväri ja harja eri ripsityypeille
Kun kesän kuumat ja hikiset päivät ovat edessä ja kasvoilla meikki alkaa vähenemään, on syytä kääntää katse ripsiväriin, joka pysyy koko päivän tahraamatta ja varisematta! Ripset ovat kauneuden symboli ja ne voivat todella korostaa silmiemme kauneutta. Kesän lämpö ja kosteus voivat tehdä ripsivärin pysymista haastavaa, mutta tämän artikkelin ohjeilla luot itsellesi kevyen, mutta näyttävän silmämeikin, joka kestää tahraamatta iltaan asti!

Ripset oi ripset! Nyt kun kesän kuumat ja hikiset päivät ovat edessä ja kasvoilla meikki alkaa vähenemään, on syytä kääntää katse ripsiväriin, joka pysyy koko päivän tahraamatta ja varisematta!

Ripset ovat kauneuden symboli ja ne voivat todella korostaa silmiemme kauneutta. Kesän lämpö ja kosteus voivat tehdä ripsivärin pysymista haastavaa, mutta tämän artikkelin ohjeilla luot itsellesi kevyen, mutta näyttävän silmämeikin, joka kestää tahraamatta iltaan asti!

Paras luonnonkosmetiikan ripsiväri

Itse omaan erittäin herkästi vuotavat silmät ja herkästi turpoavat ja punoittavat luomet. Ripseni ovat harvat ja hauraat, mutta melko pitkät. Olen 47v. elämäni aikana ehtinyt käyttää ripsivärin jos toisenkin ja jokaisessa ei-vedenkestävässä ripsivärissä minulla on ollut sama ongelma; kun ripsivärin ärsyttävät ainesosat saavat silmäni vuotamaan, on ripsiväri luomissa ja poskilla.

Vedenkestävissä ripsiväreissä on usein ihan sama juttu, sillä ripseni on pitkät ja kaartuvat, ja luomeni taas roikkuvat. Tämä saa aikaan sen, että ripset osuvat yläluomiin ja vedenkestäväkin ripsiväri tahraa luomia päivän mittaan, tällainen hikinaama, kun olen! 

Kuvassa minulla on käytössä eräs ulkomaisen luksusmerkin 40€ maksava vedenkestävä ripsiväri. Sama sottaisuus, ellei jopa sottaavampikin oli erään kotimaisen merkin sininen ripsivärituubi, joka sekin oli vedenkestävä.

Olen kuitenkin löytänyt omille ripsilleni parhaiten sopivan luonnollisen ripsivärin, joka ei ärsytä ja vuodata silmiäni, ei sisällä kosmetiikan pahiksia ja, joka kestää tahraamatta, vaikka ei ole edes vedenkestävä. 

Olen tämä ripsiväri silmissä muuten myös snorklannut tuntikausia ilman, että ripsarit oli levinneenä. En toki sukeltanut ilman laseja, mutta nousin vedestä pois useaan kertaan ja nostin lasit silmiltä, jolloin vettä ja kosteutta on päässyt luomiin moneen kertaan, eikä ripsari levinnyt.

snorklaamassa ja ripsiväri pysyi

Kannattaa kuitenkin muistaa, että ripsiä on erilaisia, eikä kaikki ripsivärit toimi samalla tavalla kaikilla.

Vältä nämä virheet ripsivärin käytössä

Miten sitten varmistat, että saat näyttävät ja kestävät ripset?

Valitse oikea ripsiväri tarpeisiisi

Ensimmäinen askel upeiden ripsien saavuttamiseksi on valita oikea ripsiväri tarpeisiisi. Ripsivärit vaihtelevat koostumukseltaan, harjaksiltaan ja lopputulokseltaan, joten on tärkeää tietää, mitä ominaisuuksia etsit. Etsitkö volyymia, pituutta vai taivutusta? Valitse ripsiväri, joka vastaa toiveitasi.

Oikea ripsivärin levitystekniikka

Levitystekniikka on avainasemassa upean lopputuloksen saavuttamisessa. Noudata seuraavia ohjeita varmistaaksesi tasaisen ja kauniin lopputuloksen:

 1. Aloita puhdistetuilla ripsillä. Poista meikit ja rasva ennen ripsivärin levitystä.
  -Mikäli sinulla on rasvoittuvat luomet tai olet levittänyt luomiisi kasvoöljyä tai kosteusvoidetta, puhdista ripset ja luomet huolellisesti, ettei ihosi rasva liuota ripsiväriä päivän mittaan.
  -Mikäli ripsesi taas ovat kuivat, kannattaa puhdistettuihin ripsiin levittää illalla ripsiöljy tai kasvoöljy (joka ei sisällä ärsyttäviä kemikaaleja, esimerkiksi Argan Ruusunmarjaöljy on hyvä ripsillekin), näin vältät ripsivärin sisältämien öljyjen liian imeytymisen kuiviin ripsiin, joka voi aiheuttaa ripsivärin varisemista päivän mittaan. 
 2. Säilytä ripsivärisi suhteellisen lämpimässä, esimerkiksi kylpyhuoneessa. Näin ripsivärin koostumus pysyy pehmeämpänä, joka taas helpottaa ripsivärin levittämistä.
 3. Ravista ripsiväriä kevyesti ennen käyttöä, jotta koostumus sekoittuu tasaisesti. Älä pumppaa ripsiväriharjaa säiliöön, sillä pumppaaminen kuljettaa ilmaa ripsivärituubiin, joka taas saa ripsivärin kuivumaan ja paakkuuntumaan.
 4. Jos ripsiväriharjaan tulee liikaa ripsiväriä, älä pyyhi sitä säiliön reunaan, vaan pyyhi se vaikka puhtaaseen wc-paperiin. Kuivuneet ripsiväri paakut voivat kulkeutua säiliön suulta säiliön sisään, joka taas voi saada aikaan ripsivärisi ennen aikaista paakkuuntumista ja kuivumista.
 5. Aloita ripsivärin levitys juurista ja liikuta harjaa kevyesti ripsien pituutta kohti. Voit myös tehdä sahaavaa sivuttaista liikettä, jolloin saat ripsivärin leviämään tasaisemmin myös ripsien reunoihin. 
 6. Vältä liiallista ripsivärin kerrostamista. Muutama kevyt kerros riittää yleensä luomaan haluamasi efektin. Liian monta kerrosta voi aiheuttaa ripsivärin varisemista päivän mittaan. 
 7. Mikäli huomaat ripsivärin paakkuuntuvan, voit käyttää ripsiharjaa erottelemaan ripset.
 8. Jos ripsivärisi tuntuu kuivahtaneelta tai liian paksulta, voit pitää sitä lämpimässä vesilasissa n. 15 minuuttia ennen levitystä, tai jos ripsivärisi alkaa olla jo loppu ja kuivahtanut, voit viimeiset tipat siitä käyttää vielä notkistamalla ripsivärisi pienellä tipalla esimerkiksi auringonkukkaöljyä (muista sekoittaa hyvin).

Luonnollinen vs ei-luonnollinen ripsiväri

Perinteisissä ripsiväreissä käytetään useita kemiallisia ainesosia, jotka auttavat parantamaan levittyvyyttä ja tuottamaan haluttuja vaikutuksia. Tässä on joitakin yleisiä kemiallisia ainesosia, joita voi löytyä perinteisistä ripsiväreistä:

Synteettiset polymeerit: Näitä ainesosia käytetään usein ripsivärien koostumuksessa antamaan tuotteelle pitoa ja taipuisuutta. Esimerkiksi akrylaatit ja kopolymeerit auttavat ripsiväriä pysymään paikoillaan ja taivuttamaan ripsiä.

Synteettiset polymeerit voivat aiheuttaa ärsytystä ja allergisia reaktioita herkälle iholle. Jotkut ihmiset voivat olla yliherkkiä näille ainesosille, mikä voi aiheuttaa punoitusta, kutinaa, turvotusta tai muita epämiellyttäviä oireita silmänympärysiholla. Lisäksi on olemassa mahdollisuus, että tietyt polymeerit voivat imeytyä ihoon ja aiheuttaa pitkäaikaisia vaikutuksia.

Synteettiset polymeerit eivät hajoa luonnossa helposti ja voivat aiheuttaa ympäristöongelmia. Niiden päästöt vesistöihin voivat vaikuttaa ekosysteemeihin ja aiheuttaa haittaa vesilinnuille, kaloille ja muille eliöille.

Silikonit: Silikonit lisätään ripsiväreihin usein niiden antaman sileyden ja levittyvyyden vuoksi. Silikonit auttavat ripsiväriä liukumaan tasaisesti ripsien päälle ja vähentämään paakkuuntumisen riskiä. Ne voivat myös tehdä ripsistä pehmeämmän tuntuiset.

Silikonit voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja allergisia reaktioita herkälle iholle. Joillakin ihmisillä voi esiintyä punoitusta, kutinaa, turvotusta tai muita epämiellyttäviä oireita silmänympärysiholla silikonien käytön seurauksena. Lisäksi silikonit voivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa epäpuhtauksia tai aknea.

Silikonit ovat biologisesti hajoamattomia aineita, mikä tarkoittaa, että ne eivät hajoa luonnossa helposti. Jos silikoneja päätyy vesistöihin esimerkiksi pesun yhteydessä, ne voivat aiheuttaa ympäristöhaittoja. Silikonit voivat kerääntyä vesiympäristöihin ja vaikuttaa haitallisesti vesilinnuille, kaloille ja muille vesieläimille.

Luonnollisissa ripsiväreissä puolestaan käytetään yleensä luonnollisia ainesosia, joilla pyritään saavuttamaan vastaavia vaikutuksia ilman synteettisiä kemikaaleja. Nämä ainesosat voivat vaihdella valmistajasta toiseen, mutta joitakin yleisiä luonnollisia ainesosia ripsiväreissä ovat:

Kasviuutteet: Luonnollisissa ripsiväreissä voidaan käyttää erilaisia kasviuutteita ja kasviöljyjä, kuten auringonkukkaöljyä, joka tekee ripsistä täyteläisemmät tai karnaubavahaa, joka takaa ripsivärin tasaisen levityksen ripsille.

Mineraalit: Luonnollisissa ripsiväreissä voidaan käyttää erilaisia mineraalipigmenttejä, kuten rautaoksideja tai titaanidioksidia, antamaan väriä ripsille. Nämä mineraalit ovat turvallisia ja luonnollisia vaihtoehtoja synteettisille väriaineille. Ne voivat tarjota sekä kauniin värin että suojaa ripsille.

Luonnolliset ainesosat tarjoavat usein myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten kosteuttavia, hoitavia tai ravitsevia vaikutuksia ripsille. Ne voivat auttaa vahvistamaan ripsiä ja edistämään niiden terveyttä.

Luonnollisissa ripsiväreissä käytetyt ainesosat voivat vaihdella valmistajasta toiseen, ja eri valmistajat saattavat hyödyntää erilaisia kasviuutteita tai mineraaleja ripsivärinsä koostumuksessa.

Eri ripsityypit

Ripsityypit voivat vaihdella pituuden, tiheyden ja taipuisuuden suhteen. Yleisimmät ripsityypit ovat:

Lyhyet ja harvat ripset: Lyhyet ja harvat ripset kaipaavat ripsiväriltä erityistä tuuheuttavaa ja pidentävää vaikutusta. Valitse koostumukseltaan runsaspigmenttinen ripsiväri, joka antaa volyymia ja lisää pituutta. Harja, jossa on tiheämmät ja lyhyemmät harjakset, auttaa saavuttamaan halutun tuuheuden ja erottelun.

Lyhyet ja harvat ripset

Pitkät ja taipuisat ripset: Pitkät ja taipuisat ripset kaipaavat ripsiväriltä tuuheutta ja kestävyyttä. Valitse tuuheuttava ripsivärin koostumus, joka kestää ripsissä kauniisti koko päivän. Käytä tuuheaa harjaa, jolla saat runsaasti väriä kaikkialle ripsiin ja erotellut ripset.

Pitkät ja taipuisat ripset

Ohuet ja hauraat ripset: Ohuet ja hauraat ripset tarvitsevat hellävaraista ripsiväriä, joka ei tee niistä entistä hauraampia. Valitse ripsiväri, joka sisältää hoitavia ainesosia, kuten kastanjauutetta tai oliiviöljyä, vahvistamaan ja suojaamaan ripsiä. Käytä harjaa, jossa on pehmeät harjakset, jotta levitys on mahdollisimman hellävaraista.

Ripsivärien ominaisuudet

Ripsivärejä on erilaisia ja niissä on erilaisia ominaisuuksia. Tässä muutamia yleisiä ominaisuuksia ja harjatyyppejä eri ripsiväreille:

Tuuheuttava ripsiväri on täydellinen valinta niille, jotka haluavat antaa ripsilleen volyymia ja tehdä niistä paksumman näköiset. Tämäntyyppisessä ripsivärissä koostumuksessa voi olla runsaasti kuituja tai vahoja, jotka antavat tuuheutta. Harjassa voi olla paksuja harjaksia tai kuviointia, joka erottelee ripset ja luo tuuheuden tunteen. Levitä tuuheuttavaa ripsiväriä juurista kärkiin pyörivin liikkein, jotta saat ripset näyttämään täydellisen tuuheilta.

Jos haaveilet pitkistä ja ulottuvista ripsistä, valitse pidentävä ripsiväri. Tämä ripsiväri auttaa luomaan illuusion pidemmistä ripsistä. Koostumus voi sisältää kuituja tai silkkiproteiineja, jotka jatkavat ripsien pituutta. Harjassa voi olla pitkiä, kapeita harjaksia, jotka tavoittavat jokaisen ripset ja lisäävät pituutta. Aloita levitys juurista ja vedä harjaa varovasti kohti ripsien kärkiä saadaksesi aikaan kauniin pidentävän vaikutuksen.

Taivuttava ripsiväri on täydellinen valinta niille, jotka haluavat kaartaa ripset ylöspäin ja avata katsetta. Tämäntyyppisessä ripsivärissä koostumus voi olla kevyt ja joustava, jotta ripset pysyvät kauniisti kaartuneina. Harjassa voi olla kaareva muoto tai taivutettu harjasosa, joka tukee ripsien taivutusta. Aseta harja juurien lähelle ja vedä sitä hitaasti ylöspäin taivuttaen ripset haluamaasi muotoon.

Oikean ripsivärin valinta

Kun valitset ripsiväriä omille ripsillesi, on tärkeää ottaa huomioon niiden luonnolliset ominaisuudet ja omat toiveesi. Jotkut ripsivärit voivat tarjota useita ominaisuuksia samanaikaisesti, esimerkiksi tuuheutta ja pituutta, kuten Saaren Taika Ecolution 3in1 ripsiväri. Kokeile erilaisia harjatyyppejä ja koostumuksia löytääksesi juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Lisäksi on hyvä muistaa, että ripsivärin lisäksi ripsien hoito on tärkeää niiden terveyden ja kauneuden kannalta. Käytä aina puhdistettuja ripsiväriharjoja ja vältä jaettujen tai kuivien ripsivärien käyttöä. Pidä myös huolta ripsien riittävästä kosteutuksesta esimerkiksi ripsiseerumin tai öljyn avulla.

Valitsemalla oikean ripsivärin ja huolehtimalla ripsistäsi voit saavuttaa upean ja huolitellun katseen, joka kestää läpi päivän.

Ripsivärien säilyvyys - Kuinka pitkään ripsiväri säilyy käyttökelpoisena?

Ripsiväri on yksi meikkipussimme tärkeimmistä tuotteista, joka auttaa korostamaan silmiemme kauneutta. Mutta kuinka pitkään ripsiväri säilyy käyttökelpoisena?

Ripsivärien säilyvyys voi vaihdella valmistajasta riippuen, mutta yleisesti ottaen suositellaan vaihtamaan ripsiväri noin 3-6 kuukauden välein. Tämä johtuu siitä, että ripsiväri altistuu käytössä bakteereille, joten sen pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa terveysriskejä silmille. Vanhentunut ripsiväri voi myös menettää alkuperäisen koostumuksensa ja tehonsa, jolloin sen levitys ja lopputulos eivät ole enää parhaimmillaan.

Miten tunnistaa vanhentunut ripsiväri?

On tärkeää oppia tunnistamaan merkit siitä, että ripsiväri on vanhentunut ja sen käyttö tulisi lopettaa. Tässä muutamia merkkejä:

 1. Haju: Jos ripsivärissä on epämiellyttävä tai pistävä haju, se voi olla merkki bakteerien kasvusta ja vanhentumisesta.
 2. Koostumus: Jos ripsiväri on paksuuntunut, paakkuuntuva tai muuttanut alkuperäistä koostumustaan, se ei enää levity tasaisesti ja voi aiheuttaa epäsiistin lopputuloksen.
 3. Väri: Vanhentunut ripsiväri voi menettää alkuperäisen värinsä ja näyttää samealta tai haalistuneelta.
 4. Oireet: Jos käytön jälkeen silmät alkavat ärsyyntyä, punoittaa tai kutista, se voi olla merkki siitä, että ripsiväri on vanhentunut tai aiheuttaa allergisen reaktion.

Voit pidentää ripsivärin käyttöikää ja säilyttää sen parhaassa mahdollisessa kunnossa noudattamalla seuraavia vinkkejä:

 1. Älä pumppaa: Vältä ripsivärin pumppaamista, sillä se voi johtaa ilman pääsemiseen tuotteeseen ja sen kuivumiseen nopeammin.
 2. Pidä kansi tiiviisti kiinni: Varmista aina, että ripsivärin kansi on kunnolla suljettu, kun sitä ei käytetä. Näin estät tuotteen kuivumisen ja bakteerien pääsyn siihen.
 3. Älä jaa: Vältä ripsivärin jakamista muiden kanssa, sillä tämä voi lisätä bakteerien leviämisen riskiä.

Haitalliset kemikaalit ripsiväreissä

Ripsiväreissä voi olla joitakin haitallisia kemikaaleja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Näitä kemikaaleja ovat esimerkiksi:

Parabeenit

Parabeenit ovat säilöntäaineita, joita käytetään laajalti kosmetiikkatuotteissa, mukaan lukien ripsiväreissä. Niitä käytetään estämään bakteerien ja homeen kasvua tuotteissa ja pidentämään niiden säilyvyysaikaa. Kuitenkin parabeeneilla on joitakin haittavaikutuksia ihmisten terveydelle ja ympäristölle.

Ihmisille parabeenit voivat aiheuttaa ärsytystä ja allergisia reaktioita, erityisesti herkällä iholle ja silmille. Joillakin ihmisillä voi esiintyä punoitusta, kutinaa, turvotusta tai ihottumaa ripsiväriä käytettäessä, jos he ovat allergisia parabeeneille. Tämä on erityisen tärkeää ottaa huomioon, jos sinulla on herkkä iho tai taipumusta allergisiin reaktioihin.

Formaldehydit

Formaldehydi on säilöntäaine, jota joskus käytetään ripsiväreissä. Se on kemikaali, jolla voi olla haitallisia vaikutuksia sekä ihmisille että luonnolle.

Ihmisille formaldehydi voi aiheuttaa ärsytystä ja epämukavuutta, erityisesti silmissä. Koska ripsiväriä levitetään lähelle silmiä, formaldehydi voi ärsyttää silmänympärysihoa ja limakalvoja, mikä johtaa punoitukseen, kutinaan ja polttavaan tuntemukseen. Herkkäihoisilla henkilöillä formaldehydi voi aiheuttaa allergisia reaktioita, kuten ihottumaa tai silmäluomien turvotusta.

Formaldehydin käytöllä voi myös olla haitallisia vaikutuksia luonnolle. Kun formaldehydiä päätyy viemäriin, se päätyy lopulta vesistöihin ja ympäristöön. Formaldehydi on  myrkyllistä vesieläimille ja muille eliöille, ja se aiheuttaa ekosysteemille haitallisia vaikutuksia.

Ympäristön ja ihmisten terveyden suojelemiseksi on suositeltavaa valita ripsivärejä, jotka eivät sisällä formaldehydiä. Onneksi markkinoilla on saatavilla luonnollisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat turvallisemman vaihtoehdon sekä käyttäjille että ympäristölle.

Ftalaatit

Ftalaatit ovat kemiallisia yhdisteitä, joita joskus käytetään ripsiväreissä ja muissa kosmetiikkatuotteissa. Niillä voi olla haitallisia vaikutuksia sekä ihmisille että ympäristölle.

Ihmisille ftalaatit voivat aiheuttaa ärsytystä ja allergisia reaktioita. Koska ripsiväriä levitetään lähelle silmiä, ftalaatit voivat ärsyttää silmänympärysihoa ja limakalvoja, mikä johtaa punoitukseen, kutinaan ja epämukavuuden tunteeseen. Herkkäihoisilla ihmisillä ftalaatit voivat myös aiheuttaa allergisia reaktioita, kuten ihottumaa tai silmäluomien turvotusta.

Lisäksi ftalaatit ovat herättäneet huolta terveysvaikutuksistaan.

Tietyt ftalaatit, kuten dibutyyliftalaatti (DBP) ja dietyyliheksyyliftalaatti (DEHP), on luokiteltu mahdollisesti haitallisiksi hormonitoiminnalle. Niillä voi olla estrogeenin kaltaisia vaikutuksia kehossa, mikä voi aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa. Tämä voi vaikuttaa lisääntymisjärjestelmään ja aiheuttaa haittavaikutuksia, erityisesti kehittyville sikiöille ja lapsille.

Ftalaatit voivat myös olla haitallisia ympäristölle. Kun ftalaatteja päätyy viemäriin tai ympäristöön, ne aiheuttavat haitallisia vaikutuksia vesieläimille ja ekosysteemeille. Joissakin tapauksissa ftalaatit ovat myrkyllisiä ja voivat kerääntyä elävien organismien kudoksiin, mikä aiheuttaa vaaraa ravintoketjussa.

PFAS-yhdisteet

Ripsiväreissä käytettävät PFAS-yhdisteet ovat fluorattuja aineita, joita käytetään vedenkestävien ominaisuuksien saavuttamiseksi. PFAS-yhdisteillä voi olla haitallisia vaikutuksia sekä ihmisille että luonnolle.

Ihmisille PFAS-yhdisteet voivat aiheuttaa terveysriskejä. Tietyt PFAS-yhdisteet ovat pysyviä ja bioakkumuloituvia, mikä tarkoittaa, että ne eivät hajoa helposti ympäristössä ja ne voivat kerääntyä elimistöön ajan mittaan.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että altistuminen tietyille PFAS-yhdisteille voi olla yhteydessä terveysongelmiin, kuten hormonaalisiin muutoksiin, lisääntymisongelmiin, maksavaurioihin ja immuunijärjestelmän häiriöihin.

Luonnolle PFAS-yhdisteet ovat myös suuri huolenaihe. Koska nämä yhdisteet ovat kestäviä ja vaikeasti hajoavia, ne kerääntyvät ympäristöön ja saastuttavat vesistöjä ja maaperää. PFAS-yhdisteet voivat aiheuttaa haitallisia vaikutuksia vesieläimille ja ekosysteemeille.

Jotkut tutkimukset ovat myös osoittaneet, että PFAS-yhdisteet voivat vaikuttaa eläinten lisääntymiseen ja hormonaaliseen tasapainoon. Näitä yhdisteitä pidetään ympäristölle haitallisina ja niiden käyttöä kosmetiikkatuotteissa pyritään rajoittamaan.

Ripsiväreissä käytettävien PFAS-yhdisteiden käytön vähentäminen ja korvaaminen turvallisemmilla vaihtoehdoilla on tärkeää ympäristön ja ihmisten terveyden suojelemiseksi. 

On suositeltavaa tarkistaa ripsivärin ainesosaluettelo ja valita tuotteita, jotka eivät sisällä PFAS-yhdisteitä. Tämä auttaa vähentämään altistumista näille yhdisteille ja edistää turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää kosmetiikan käyttöä.

Yleisimmät kosmetiikassa käytetyt PFAS-yhdisteet ovat PTFE (polytetrafluorietyleeni), perfluorooktyylitrietoksisilaani, perfluorononyylidimetikoni, perfluoridekaliini ja perfluoriheksaani.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.