Kattoremontti päivässä?(päivitetty)

vesivek uusi katto päivässä2

Moikka moi ihana lukijani!

Meillä onkin ollut täällä jännät paikat, sillä Vesivek tuli tekemään meille kattoremonttia 80-lukulaiseen tiilitaloomme! Myyntimiehen mukaan rempan piti olla päivässä valmis, ja tavallaanhan se onkin, vain viimeistelytiimi ja heidän myötä piipun pellitykset, rännit, tikkaat, lumiesteet ja saumapellit puuttuvat 😀

Remontti oikeastaan alkoikin kyllä jo eilen (tiistaina 5.5. ), kun talon ympäri rakennettiin rakennustelineet, mutta vasta tänään alkoi suurin osa työstä, eli vanhan asbestikaton purku ja uuden katon rakentaminen. Nopeastihan se näytti käyvän! Katolla oli varmaan 4-5 työmiestä ja purkujäte häipyi tontilta työmiesten mukana, eli sinällään kyllä nopeaa ja siistiä toimintaa!

Viimeistelytiimillä oli huomiselle toinen keikka, joten meidän rännit ja loppusiivous jää perjantaihin. Toivottavasti sitten tulee jo kokonaan valmista, ettei tarvitse näiden rakennustelineiden yli ja väleistä taiteilla kovin pitkään.

Alla kuvia alkutilanteesta ja remontin etenemisestä tähän asti:

Valintamme osui muutamasta syystä juuri Vesivekiin. Syksyllä erään myrskyn jäljiltä oli sadevesi päässyt tuulen tuivertamana vanhan katon saumojen välistä välikattoon ja tiputteli vettä toimiston oven edestä sisään. Huolestuimme kovasti ja vain muutamalla kattofirmalla oli aikaa tulla asiaa heti tutkimaan! Vesivek oli yksi niistä, mutta toinen syy oli, että vanha kattomme on asbesti-mineriittiä ja asbetin purkamiseen tarvitaan luvat, joita kaikilla kattofirmoilla ei ole. Vesivekiltä löytyi nekin.

Lopulliseen ostopäätökseen vaikutti myös remontin luvattu nopeus, meitä kun ei kiinnosta olla työmiesten saartamana viikkokausia, vaan nopeus oli ehdottomasti yksi tärkeä seikka, joka vaikutti valintaamme! Ja ehkä tärkein kaikista, jolla mielestäni voi hyvin perustella ehkä hivenen kalliimman hinnan, oli se, että katto-esittelijä demonstroi hyvin ymmärrettävästi miksi tuplatuuletus välikaton rimojen ympärillä on katon kestävyyden ja tulevien kosteus/home/mätä ongelmien kannalta tärkeä ja miksi siitä kannattaa pikkuisen enemmän maksaa. Itse olen erittäin kriittinen kaiken maailman kosteus- ja tuuletusongelmille, enkä todellakaan halua ottaa pienintäkään riskiä, että tuleva uusi kattomme olisi kenties alttiimpi kosteusvaurioille, koska halvempien kattojen rimojen toisella puolella ei pääse ilma kulkemaan! Totta vai tarua, se selvinnee seuraavan 20 vuoden kuluessa 😀

Vanhan katon alta tippunutta roskaa on nyt kaikkialla ja terassilta jo pahimmat pesinkin hetki sitten pois! Valmista ei tullut päivässä, kuten myyntimies lupasi, mutta jos tämä nyt perjantaiksi valmistuu, niin olen täysin tyytyväinen 🙂

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Palaa muuten viikonlopun jälkeen katsomaan miten asiassa kävi, sillä kirjoitan tämän blogikirjoituksen loppuun sitten, kun kattokin on valmis 🙂


Ja niin saapui perjantai aamu, eli kolmas päivä itse kattoremontissa, neljäs päivä telineiden rakentamisesta. Kello tuli 9, ja 10, ja 11, ja sitten pyysin miestäni kyselemään perään, että mihin aikaan rännit ja muut tullaan laittamaan. -Puolilta päivin, oli vastaus. No hiukan ennen yhtä saapuikin kaksi miestä pienellä pakettiautolla eikä ränneistä tietoakaan. Tänään saatiinkin vasta katon saumat ja piipun pellit. Rännit sitten maanantaina.

Saapa nähdä onko “kattoremontti päivässä” valmis vielä viikonkaan kuluttua 😀 Palaan taas päivittämään tätä kirjoitusta myöhemmin 🙂

Perjantaina kello 16.00. Ei ollutkaan niitä saumoja, eikä piipun peltejäkään vielä saatu laitettua. Ilmeisesti mitat eivät pitäneet kutia tai jotakin vastaavaa. Onneksi saatiin edes työtelineet siten, että maanantaina saapuvan usean sadan kilon raaka-aine toimituksen vastaanotto onnistuu tuotantotilojen ovista 😀 Toivottavasti koirat eivät satuta tassujaan maahan levälleen jätettyihin pelteihin ja toivottavasti kallis sääasemani ei tipahda katolle kenoon jätetyn antennin mukana alas ja hajoa…

Alla kuvia tämän päivän tilanteesta, eli varsinaisen kattoremontin päivä nro: 3.

Maanantai 11.5. Kattoremontin 4. arkipäivä ja yhteensä 7. päivä jos telineiden pystyttämisestä asti lasketaan ja otetaan viikonloppu mukaan 😀

Katto tuli valmiiksi ja hieno katto onkin! Telineet on vielä talon ympärillä, mutta kaikki muu on valmista 🙂 Alla kuvia katosta:

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tyylikäs katto. Maalien ei pitäisi myyjän mukaan hilseillä kuten joissakin vanhemmissa peltikatoissa. Peltikaton pinnoitteella onkin 20 vuoden takuu, joka kattaa hilseilyt ja muut värimuutokset, ja puhkiruostumattomuudella on 50 vuoden takuu.

Valkkasimme ruskean katon siksi, että se sopi talon väreihin parhaiten. Viime vuonna uusittujen ikkunoidenkin ulkopellit olivat ruskeat ja ruskea oli hiukan pehmeämpi sävy kuin musta. Punainen ja vihreä eivät taas olleet minulle vaihtoehto eikä varsinkaan harmaa, joka ei olisi istunut talon väriin yhtään 😀 Ruskea katto on ihan kaunis. Ja jos vertaa tähän vanhaan, niin onhan tämä uusi suorastaan upea tuohon verrattuna!

Päivitän vielä paremmat kuvat kun on nuo telineet saatu pois, sitten näkee katon lopullisen kauneuden 🙂

12.5. tiistaina vihdoin telineet purettiin ja sain kuvia valmiista katosta 🙂

Tyylikäs katto ja aika kova urakka pojilla, että lopulta varsinaista kattoremppaa tehtiin 3 päivää, ja telineet koottiin ja purettiin yhteensä kahdessa päivässä. Ihan ei katto ollut “päivässä valmis”, kuten myyjämies sen meille kauppasi, mutta viikossa nyt kaikenkaikkiaan, kun oli työmiehillä välipäivä ja yksi viikonloppukin välissä 🙂

Roskatkin kutakuinkin siivottu ja jopa telineiden väliin jääneet liljat säilyivät vahingoittumattomina!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

3 vastausta

  1. Olipa nopea remontti! Meillä on myös vanhassa omakotitalossame alkamassa kattoremontti ensi kuussa. Tämä tulee kyllä kestämään pidempään, mutta toivottavasti jälki tulee olemaan yhtä hyvää kuin teilläkin!

  2. Onpas kiiltävä ja kaunis tuo uusi katto. Olet oikeassa, että Suomen sääolosuhteissa on kyllä tärkeää, että tuuletus toimii hyvin ja kosteusongelmia ei pääse syntymään. Meilläkin on muutaman vuoden päästä edessä kattoremontti, joten täytynee alkaa katsella mahdollisia materiaaleja ja värejä vähän sillä silmällä.

  3. Siitähän tuli oikein siistin näköinen, ja uskomattoman tehokasta toimintaa. Pojan taloon olisi tarkoitus myös uusia katto. Ovat harkinneet juurikin tuollaisen peltokaton asennusta.

Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.