Kattoremontti päivässä?(päivitetty)

vesivek uusi katto päivässä2

Moikka moi ihana lukijani!

Meillä onkin ollut täällä jännät paikat, sillä Vesivek tuli tekemään meille kattoremonttia 80-lukulaiseen tiilitaloomme! Myyntimiehen mukaan rempan piti olla päivässä valmis, ja tavallaanhan se onkin, vain viimeistelytiimi ja heidän myötä piipun pellitykset, rännit, tikkaat, lumiesteet ja saumapellit puuttuvat 😀

Remontti oikeastaan alkoikin kyllä jo eilen (tiistaina 5.5. ), kun talon ympäri rakennettiin rakennustelineet, mutta vasta tänään alkoi suurin osa työstä, eli vanhan asbestikaton purku ja uuden katon rakentaminen. Nopeastihan se näytti käyvän! Katolla oli varmaan 4-5 työmiestä ja purkujäte häipyi tontilta työmiesten mukana, eli sinällään kyllä nopeaa ja siistiä toimintaa!

Viimeistelytiimillä oli huomiselle toinen keikka, joten meidän rännit ja loppusiivous jää perjantaihin. Toivottavasti sitten tulee jo kokonaan valmista, ettei tarvitse näiden rakennustelineiden yli ja väleistä taiteilla kovin pitkään.

Alla kuvia alkutilanteesta ja remontin etenemisestä tähän asti:

Valintamme osui muutamasta syystä juuri Vesivekiin. Syksyllä erään myrskyn jäljiltä oli sadevesi päässyt tuulen tuivertamana vanhan katon saumojen välistä välikattoon ja tiputteli vettä toimiston oven edestä sisään. Huolestuimme kovasti ja vain muutamalla kattofirmalla oli aikaa tulla asiaa heti tutkimaan! Vesivek oli yksi niistä, mutta toinen syy oli, että vanha kattomme on asbesti-mineriittiä ja asbetin purkamiseen tarvitaan luvat, joita kaikilla kattofirmoilla ei ole. Vesivekiltä löytyi nekin.

Lopulliseen ostopäätökseen vaikutti myös remontin luvattu nopeus, meitä kun ei kiinnosta olla työmiesten saartamana viikkokausia, vaan nopeus oli ehdottomasti yksi tärkeä seikka, joka vaikutti valintaamme! Ja ehkä tärkein kaikista, jolla mielestäni voi hyvin perustella ehkä hivenen kalliimman hinnan, oli se, että katto-esittelijä demonstroi hyvin ymmärrettävästi miksi tuplatuuletus välikaton rimojen ympärillä on katon kestävyyden ja tulevien kosteus/home/mätä ongelmien kannalta tärkeä ja miksi siitä kannattaa pikkuisen enemmän maksaa. Itse olen erittäin kriittinen kaiken maailman kosteus- ja tuuletusongelmille, enkä todellakaan halua ottaa pienintäkään riskiä, että tuleva uusi kattomme olisi kenties alttiimpi kosteusvaurioille, koska halvempien kattojen rimojen toisella puolella ei pääse ilma kulkemaan! Totta vai tarua, se selvinnee seuraavan 20 vuoden kuluessa 😀

Vanhan katon alta tippunutta roskaa on nyt kaikkialla ja terassilta jo pahimmat pesinkin hetki sitten pois! Valmista ei tullut päivässä, kuten myyntimies lupasi, mutta jos tämä nyt perjantaiksi valmistuu, niin olen täysin tyytyväinen 🙂

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Palaa muuten viikonlopun jälkeen katsomaan miten asiassa kävi, sillä kirjoitan tämän blogikirjoituksen loppuun sitten, kun kattokin on valmis 🙂


Ja niin saapui perjantai aamu, eli kolmas päivä itse kattoremontissa, neljäs päivä telineiden rakentamisesta. Kello tuli 9, ja 10, ja 11, ja sitten pyysin miestäni kyselemään perään, että mihin aikaan rännit ja muut tullaan laittamaan. -Puolilta päivin, oli vastaus. No hiukan ennen yhtä saapuikin kaksi miestä pienellä pakettiautolla eikä ränneistä tietoakaan. Tänään saatiinkin vasta katon saumat ja piipun pellit. Rännit sitten maanantaina.

Saapa nähdä onko ”kattoremontti päivässä” valmis vielä viikonkaan kuluttua 😀 Palaan taas päivittämään tätä kirjoitusta myöhemmin 🙂

Perjantaina kello 16.00. Ei ollutkaan niitä saumoja, eikä piipun peltejäkään vielä saatu laitettua. Ilmeisesti mitat eivät pitäneet kutia tai jotakin vastaavaa. Onneksi saatiin edes työtelineet siten, että maanantaina saapuvan usean sadan kilon raaka-aine toimituksen vastaanotto onnistuu tuotantotilojen ovista 😀 Toivottavasti koirat eivät satuta tassujaan maahan levälleen jätettyihin pelteihin ja toivottavasti kallis sääasemani ei tipahda katolle kenoon jätetyn antennin mukana alas ja hajoa…

Alla kuvia tämän päivän tilanteesta, eli varsinaisen kattoremontin päivä nro: 3.

Maanantai 11.5. Kattoremontin 4. arkipäivä ja yhteensä 7. päivä jos telineiden pystyttämisestä asti lasketaan ja otetaan viikonloppu mukaan 😀

Katto tuli valmiiksi ja hieno katto onkin! Telineet on vielä talon ympärillä, mutta kaikki muu on valmista 🙂 Alla kuvia katosta:

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tyylikäs katto. Maalien ei pitäisi myyjän mukaan hilseillä kuten joissakin vanhemmissa peltikatoissa. Peltikaton pinnoitteella onkin 20 vuoden takuu, joka kattaa hilseilyt ja muut värimuutokset, ja puhkiruostumattomuudella on 50 vuoden takuu.

Valkkasimme ruskean katon siksi, että se sopi talon väreihin parhaiten. Viime vuonna uusittujen ikkunoidenkin ulkopellit olivat ruskeat ja ruskea oli hiukan pehmeämpi sävy kuin musta. Punainen ja vihreä eivät taas olleet minulle vaihtoehto eikä varsinkaan harmaa, joka ei olisi istunut talon väriin yhtään 😀 Ruskea katto on ihan kaunis. Ja jos vertaa tähän vanhaan, niin onhan tämä uusi suorastaan upea tuohon verrattuna!

Päivitän vielä paremmat kuvat kun on nuo telineet saatu pois, sitten näkee katon lopullisen kauneuden 🙂

12.5. tiistaina vihdoin telineet purettiin ja sain kuvia valmiista katosta 🙂

Tyylikäs katto ja aika kova urakka pojilla, että lopulta varsinaista kattoremppaa tehtiin 3 päivää, ja telineet koottiin ja purettiin yhteensä kahdessa päivässä. Ihan ei katto ollut ”päivässä valmis”, kuten myyjämies sen meille kauppasi, mutta viikossa nyt kaikenkaikkiaan, kun oli työmiehillä välipäivä ja yksi viikonloppukin välissä 🙂

Roskatkin kutakuinkin siivottu ja jopa telineiden väliin jääneet liljat säilyivät vahingoittumattomina!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

5 vastausta

  1. Olipa nopea remontti! Meillä on myös vanhassa omakotitalossame alkamassa kattoremontti ensi kuussa. Tämä tulee kyllä kestämään pidempään, mutta toivottavasti jälki tulee olemaan yhtä hyvää kuin teilläkin!

  2. Onpas kiiltävä ja kaunis tuo uusi katto. Olet oikeassa, että Suomen sääolosuhteissa on kyllä tärkeää, että tuuletus toimii hyvin ja kosteusongelmia ei pääse syntymään. Meilläkin on muutaman vuoden päästä edessä kattoremontti, joten täytynee alkaa katsella mahdollisia materiaaleja ja värejä vähän sillä silmällä.

  3. Siitähän tuli oikein siistin näköinen, ja uskomattoman tehokasta toimintaa. Pojan taloon olisi tarkoitus myös uusia katto. Ovat harkinneet juurikin tuollaisen peltokaton asennusta.

  4. Olipas nopea homma, vaikka kyseessä on noinkin iso katto! Ystävälläni on alkamassa myös kattoremontti täällä Oulussa, pitääpä käydä mielenkiinnosta kurkistamassa miten tuollainen projekti oikein hoituu. Meillä taas olisi tarkoitus remontoida tänä keväänä keittiö ja nyt odottelemme asbestitarkastuksen tuloksia.

  5. Onpas teillä sujunut kattoremontti sutjakkaasti. Hyvältä myös näyttää myös lopputulos. Meilläkin on piakkoin kattoremontin vuoro täällä Oulun suunnalla, joten oli erittäin mielenkiintoista luettavaa.

Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: