Jouluntuoksuiset soijavahakynttilät vanhoihin savikippoihin ja laseihin

Jouluntuoksuiset soijavahakynttilät vanhoihin savikippoihin ja laseihin

Tervehdys arvoisa lukijani!

Ajattelin tuossa päivänä eräänä kokeilla millaista on valmistaa itse kynttilöitä. Soijavahakynttilät ovat meille se parempi vaihtoehto, jos nimittäin on pakko kynttilöitä yleensäkään poltella, koska meillä on 2 papukaijaa jotka ovat erityisen herkkiä etenkin steariinikynttilöiden kärylle. Tokikaan emme missään tapauksessa koskaan polttele kynttilöitä samassa huoneessa lintujen kanssa, mutta keittiössä tulee polteltua näin pimeään aikaan lähes päivittäin.

Itse tykkään tuoksuvista kynttilöistä joten oli luonnollista ostaa muutamia tuoksuja samalla, kun ostin soijavahaa ja muita kynttilätarvikkeita. En ole koskaan aiemmin tehnyt minkäänlaisia kynttilöitä, joten tämä on ihan uusi juttu mulle.

Aluksi hoidetaan työpiste siistiksi jotta on tilavampaa työskennellä. Sen jälkeen levitetään kaikki tarvittavat tarvikkeet esille kuten soijavaha, kynttilänsydämet, kipot mihin kynttilöitä aiotaan tehdä, sydänliima, tuoksut, kattila jonka sisälle mahtuu toinen astia jossa soijavahan sulatus tapahtuu ja mahdollisuuksien mukaan myös lämpömittari (minulla ei sellaista nyt ollut).

Sulatin soijavahan pienemmässä kattilassa joka oli upotettuna suurempaan kattilaan, jonne olin kaatanut kiehuvaa vettä. Mittasin soijavahaa noin 5 desiä josta tuli hiukan vajaa 2 kynttiläkipollista täyteen. Olin sen verran laiska etten jaksanut mittailla, punnita ja laskea paljonko tarkalleen tarvitaan joten menin mututuntumalla.

Kun vaha oli sulanut nostin pienemmän kattilan tiskipöydälle jäähtymään. Odottelin, että kattilan ulkopuoli oli jäähtynyt kädellä arvioiden n. 60 asteiseksi jolloin sekoitin sekaan tuoksuina hyasinttia, trooppista saarta ja vaniljaa ja annoin taas jäähtyä hetken aikaa ennen kuin kaasin liemen kynttiläkippoon.

Lähettyvillä on hyvä pitää joku ”tukitikku” jolla saa kynttiläsydämen tuettua kun kuuma vaha löysyttää sen veltoksi. Sydämiä löytyy monenlaisia ja itse otin kokeeksi kahtaa eri sorttia. Kippoina käytin kaikenlaista, alumiinisia kynttilökippoja, tyttären tekemiä keraamisia tuikkukippoja ja vanhanaikaisen näköisiä pikkujuomalaseja jotka kerran epähuomiossa ostin, kun piti ostaa normaali kokoisia.

Kynttilöiden tekeminen tähän asti tuntuu tosi kivalta, saapa vain nähdä onnistuuko nämä miten, kun ei ole sitä lämpömittaria 😀 Näistä tulee ihan kivoja joululahjoja, joskin meidän kaikki lahjat tulevat tänä vuonna myöhässä niille joille lahjat kulkee postilla 🙁 Tässä on ollut niin paljon kaikkea, että koko lahjojen postittaminen on tyystin päässyt viivästymään!

Hyasintti & tropiikki & vanilja mixistä tuli ihan kivasti jouluntuoksuinen setti, mutta halusin tehdä muutaman myös toisella tuoksulla. Tähän toiseen valitsin darjeeling & tea rosea ja caramel applea. Tuoksusta tuli aivan ihana!

Tässä ne kynttilät nyt on, odottamassa jähmettymistä, toivottavasti saan ne huomenna joulupaketteihin ja niistä on iloa saajilleen <3

Kiitos taas, että luit ja palataan jälleen uusilla asioilla uudella kertaa!Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: