Joululahjasaippuoita ja joulusinappia

Joululahjasaippuoita ja joulusinappia

Moikka moi ihana lukijani!

Ilta on pitkällä ja minä se taas kukun ylhäällä kuin mikäkin yökyöpeli. Se tarkoittaa, että mies on yövuorossa ja itse en saa unta..

Ajattelin valmistaa muutamia joululahjoja jo ystäville ja sukulaisille, ja tänä jouluna päätin antaa itse tehtyä saippuaa ja sinappia. Saippuat tein valmismassoihin, sillä mulla ei ole täällä kotona lipeäsaippuan valmistuksen tarvikkeita.

”Saippuatehtaasta” valmistui tänään ruusukuvioitua saippuaa jonka päällimmäisenä kerroksena on viininpunaisella micalla värjättyä kirkasta saippuaa tuoksutettuna inkiväärikakulla, keskellä on keltaisella rautaoksidilla värjättyä vuohenmaitosaippuaa tuoksutettuna ranskalaisella vaniljalla ja alimmaisena valkoinen kerros, sekaan ripottelin valkoisia saippuakuutioita koristeeksi ja kerrokset kaasin niin, että kaataessa värit sekoittuvat vielä hiukan. En ole vielä nähnyt lopputulosta joten se voi olla ihan miten hirveä tahansa 😀

Pari laatallista joulusaippuaa valmistui myös tänään mun tutulla joulusaippua reseptillä, eli kirkkaaseen massaan viininpunaista micaa ja omenahillon ja piparin tuoksuja. Perheen teiniläinenkin osallistui myös yhden erän suunnitteluun ja valmistamiseen, ja pyöreisiin muotteihin tuli kirkkaaseen massaan tehty vaaleanvihreä Miskan Joulusaippua vaniljantuoksulla ja valkoisilla vuohenmaitosaippua rakeilla.

Saippuan teko on todella koukuttavaa niinkuin joku minua jo varoittelikin 😀

Sinappireseptin etsimiseen meni taas hiukan aikaa, sillä kaikki aikaisemmin kokeilemani reseptit tekevät aivan liian tulista sinappia meidän perheen makuun ja niinpä ajattelin kokeilla muunneltuna tätä netistä löytämääni 1909 vuoden sinappireseptiä jonka alkuperäisen version löydät tästä.

Nimesin sinapin Johannan vanhanajan sinapiksi ja muutin reseptiä muutamista kohdista.

Ohje kuuluu näin:
4 rkl. sinappijauhoja
4 rkl. sokeria
1 rkl. ohrajauhoja
1 rkl. kasvisfondia
4 rkl. kiehuvaa vettä
2 rkl. punaviinietikkaa
1/2 tl. suolaa
Pikku rippaus inkivääriä

Sekoitetaan sokeri ja sinappijauho huolellisesti ja lisätään pikkuhiljaa kiehuva vesi sekaan. Lopuksi etikka ja mausteet ja annetaan tekeytyä.

Maku ei ainakaan ensi-nuolaisulla ollut liian tulinen, vaan itseasiassa aika hyvä!

Nyt on aika käydä ulkoeteisessa kokeilemassa joko saippuahalko olisi sen verran jäähtynyt, että uskaltaisin ottaa sen muotista ja katsoa mille se näyttää! Hiukan jännittää, sillä viimeksi mun saippuahalkoon tekemäni kirsikkasaippua epäonnistui tosi pahasti 😀

No, näyttää paremmalta kuin pelkäsin, muttei toki niin hienolta, kuin tarkoitin 😀 Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia 😀

Ps, kirjoituksen kuvat on otettu huonevalossa kännykällä. Otan paremmat kuvat ainakin saippuoista huomenna ja päivitän ne tänne 🙂

Mukavaa, että luit, palataan taas toisella kertaa.

 

 Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: