Joulukuussa Madeiralla vuokra-autolla

Portugalin Madeira on eksoottinen saari Pohjois-Atlantilla, vajaa 600 kilometrin päässä Afrikasta. Madeiran saariryhmään kuuluu myös Porto Santo, Desartaisland ja Selvagenssaaret, joista muut ovat asumattomia paitsi Madeira ja Porto Santo.

Saariryhmä on miljoonia vuosia vanha ja se on syntynyt vulkaanisen toiminnan seurauksena. Porto Santo on vanhempi. Se alkoi kohoamaan merenpinnan yläpuolelle 20 miljoonaa vuotta sitten ja sen tulivuoritoiminta loppui 8-10 miljoonaa vuotta sitten. Madeira on saarista nuorin. Se kohoaa suuren vedenalaisen kilpitulivuoren päällä, joka nousee meren pohjasta noin 6 kilometriä. Madeira on syntynyt useiden vedenalaisten tulivuoren purkauksien seurauksena, joista ensimmäisen uskotaan tapahtuneen 15 miljoonaa vuotta siten ja viimeisen 6500 vuotta sitten. Madeiraa ympäröi syvä merialue ja jo muutaman kymmenen kilometrin päästä saaresta löytyy jopa 4 kilometriä syviä syvänteitä!

Madeiran ilmasto on subtrooppinen, mutta saattaa vaihdella voimakkaastikin riippuen missä kohtaa saarta ollaan. Korkeat vuoret tiivistävät pilvet sateeksi saaren pohjoispuolelle ja vuoristossa liikkuessa lämpötila laskee noin 3 astetta per kuljettu 500 metriä. Saarelle tyypillisiä ovat myös pienet paikalliset mikroilmastot. Saimmekin huomata voimakkaat säänvaihtelut ihan lyhyenkin ajan sisässä liikkuessamme autolla kohti vuoristoa. Yhdessä hetkessä saattoi olla aurinkoinen ja kuuma ilma, kun taas toisessa hetkessä sankka usva, tai voimakas sade ja kylmä tuuli.

Saarella ei juurikaan ole hiekkarantoja ja ainoat luonnon uimapaikat olivat suljettuna voimakkaan tuulen vuoksi. Luonnon uimapaikkoja saarella ovat mm. Porto Monizin ja Seixalin tuliperäisten kivimuodostelmien väliin tehdyt uima-altaat.

Vuoristoisen muotonsa vuoksi Madeiralla pääsee ajamaan lukuisien tunnelien läpi ja usein tunnelit jatkuvat uusilla tunneleilla, ja poistutkin tunnelista vain jatkaaksesi seuraavaan ja sitä seuraavaan tunneliin!

Suurten korkeuserojen vuoksi ajelu saarella saattaa käydä “korvien päälle”, sillä korvat menevät vähän väliä lukkoon noustessa tai laskeutuessa saaren jyrkkiä vuoristoteitä.

Nähtävää saarella on varmasti monenlaista, levadat erityisesti, mutta itse emme tällä kertaa niille päässeet hetki sitten tapahtuneen vatsaleikkaukseni vuoksi. Tässä kuitenkin muutama mielestäni varteenotettava nähtävyys saarelta, jotka kaikki on helposti saavutettavissa esim. autolla. Reittimme kulki Funchalin suunnalta saaren länsipuolen suuntaan ja sieltä pohjoiseen. Noin puolivälistä käännyimme saaren halki takaisin kohti Funchalia.

Cabo Girao Skywalk:

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Faja dos Padres näköalahissi alas ravintolaan (ei käyty):

Ponta do Pargo majakka:

Majakan seinustalla majaili tulitikkuaskin kokoinen hämppy!

Porto Moniz:

Miradouro do Veu da Noiva:

Aaltoja ja auringonlaskua voi pysähtyä ihailemaan tien viereen! Tämä paikka Cataplanan ravintolan parkkipaikalta hieman ennen Sao Vincenteä:

Autoksi saarelle kannattaa valita tehokas, mutta pienikokoinen diesel auto, sillä ahtaat ja mutkittelevat vuoristotiet ovat aikamoista rääkkiä autolle!

Tässä bloggauksessa oli oikeastaan yhden päivän tekemiset, sillä ensimmäinen päivä meillä meni iltaan asti matkustaessa ja tänään podetaan flunssaa hiukan rauhallisemmissa merkeissä. Huomenna taas siirrytään rauhallisemmalle saarelle Porto Santoon, jossa vietämme saaren kuuluisan 8km pitkän hiekkarannan edustalta vuokratussa talossa puolet lomastamme.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Madeira on tiuhaan asuttu saari. Sellaista mielenrauhaa emme täältä löytäneet mitä olisimme kaivanneet vaikka tulimmekin tänne turistisesongin ulkopuolella. Täällä tuntuu olevan paljon ihmisiä, taloja ja autoja hyvin pienessä tilassa. Lisäksi saaren tiheän kasvilliston ja tuliperäisten korkeiden rantojen vuoksi näköalat ja valokuvat täältä ovat varsin rauhattomia.

Alta pääset lukemaan kirjoitukseni Porto Santosta:

https://www.starsonmap.com/ulkomaanmatkat/madeiran-porto-santo-pieni-uinuva-saari-atlantin-aaltojen-syleilyssa/

Tällä hetkellä istumme Madeiran Funchalissa ja odottelemme tietoa pääsemmekö jouluksi kotiin vai emme. Koneemme odottelee edelleen kentällä Lissabonissa sankan sumun vuoksi eikä ole päässyt ilmaan taittamaan matkaa tänne Madeiralle. Alunperin meidän piti olla ilmassa klo 18.05 ja jatkolentomme lähteä Helsinkiin klo 22.00 mutta nyt kello paukuttelee jo puoli kahdeksaa eikä koneemme ole siis ede slähtenyt tännepäin Lissabonista. Pahasti alkaa näyttää siltä, että tnä vuonna tulee todella erilainen joulu tyyliin Terminaali (leffa, jossa päähenkilö on juuttunut lentokentällä lähes ikiajoiksi!)

Eilinen iltalaivan saapuminen Porto Santosta Funchaliin oli komea näky. Madeiralla todellakin otetaan joulu tosissaan ja valokoristelut ovat aivan uskomattomat!

Onneksi saimme upgradettua myös paluulentojen paikat ja pääsimme tänne rauhalliseen laungeen pois kiukkuisten ihmisten metelistä ja ihmisvilinästä! Viimehetken lahjaostoksetkin tehtiin vasta täällä kentällä ja onneksi executive-luokalla saa tuoda yhdet ylimääräiset kassit käsimatkatavaroissa niin saadaan lahjatkin mukaan matkustamoon 🙂

Saatiin myös pienet snack kupongit lennon myöhästymisen vuoksi. Harmi ettei tältä kentältä saa muuta kuin sämpylöitä ja leivonnaisia.

Saapa nähdä päästäänkö täältä ollenkaan pois ennen kuin kenttä sulkeutuu klo 23 vai jäädäänkö jo tänne hotelliin? Joka tapauksessa missataan perheemme yhteinen jouluruokailu ja lahjojen avaaminen lasten kanssa 🙁

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: