Jokioisten museorautatien resiinaretki

Jokioisten museorautatiellä on mahdollisuus kokea vauhtia ja hauskoja hetkiä resiinan kyydissä!

Pienet punaiset pumppuresiinat ovat vuokrattavissa 1 tunniksi, 3 tunniksi tai koko päiväksi ja reittejä on joko Jokioisten suuntaan 6 kilometrin verran, jolloin pääsee ylittämään Suomen vanhimman käytössäolevan rautatiesillan ja Jänhijoen tai sitten Humppilan suuntaan, jolloin menomatkalla on ylämäkiä, mutta tullessa taas mukavasti alamäkiä 😀 Resiinan kyytiin mahtuu maksimissaan 4 henkilöä.

Eväät kannattaa varata mukaan ja riittävästi juomista! Museorautatiellä on kahvio, josta voi ostaa mm. virvokkeita ja jäätelöä.

Resiinakyyti on todella hauskaa, kuten ylläolevasta videosta voi todeta, oli hymyt leveässä koko matkan ajan 😀

Matkalla voi pysähtyä juomaan ja pitämään evästaukoa ja jos jaksaa pumpata Jokioisille asti, löytyy sieltä myös puucee 🙂

Museorautatiellä tapahtuu paljon muutakin kuin resiina-ajelua. Siellä pääsee aidon höyryjunan kyytiin kesäsunnuntaisin ja monesti samaan aikaan on myös muuta tapahtumaa, kuten 5.6. 2016 Minkiön Mobiilipäivä, jolloin paikalla on vanhoja autoja, sekä Minkiön Maalaistori 3.7. 2016 jossa myydään paikallisia maalaistuotteita. Tapahtumakalenteri löytyy artikkelin lopusta.

Museorautatiellä saa myös halutessaan opastetun kierroksen museojunien parissa ja pääsee läheltä näkemään mm. “Sohvin”, ensimmäisen itsenäisessä Suomessa valmistetun veturin, joka täyttää ensi vuonna samaan aikaan Suomen kanssa 100 vuotta!

Ennen kuin höyryveturilla pääsee liikkeelle sitä pitää lämmittää n. 16 tuntia. Aikoinaan niiden ollessa käytössä ne olivat lämpiminä läpi vuoden. Jos ne olivat tauolla liikenteestä, oli niillä lämmitysmies, joka kävi heittämässä “puita pesään” tasaisin väliajoin.

Museolla on käytössä Suomen vanhin ajokunnossa oleva höyryveturi, se on rakennettu vuonna 1901.

“Äänekoski-Suolahden rautatiellä veturia kutsuttiin isoksi pässiksi.”

Museolta löytyy myös pieniä söpöjä sähköjunia, joista vanhin oli Fiskarsilta. VR:lle sähköveturit tulivat vasta 70 vuotta myöhemmin!

Tämä Volkswagenin moottorilla varustettu veturi on alunperin Salosta.

 

Jokioisten museorautatiellä korjataan ja huolletaan vetureita ja vaunuja itse ja siellä onkin tällä hetkellä Suomen paras tietämys vanhoihin juniin liittyen.

Museon korjaamolla on tällä hetkellä työn alla yksi venäläinen dielselveturi, josta korjataan parhaillaan sen massiivista vaihdelaatikkoa sekä suomalainen höyryveturi.

Höyryveturit lasketaan Suomen laissa höyrykattiloiksi ja ne poitää katsastaa kahden vuoden välein.

Ulkona oli rakenteilla vanhan, aikoinaan puretun matkustajavaunun rungon päälle uusi matkustajavaunu, joka rakennetaan vanhaa kunnioittaen ja se tulee näyttämään samalle kun alkuperäinen aikoinaan. Uuden vaunun on määrä olla kunnossa ensi kesäksi 🙂

 

Resiinoita löytyy museolta useita, on kevyempiä uudempia resiinoita ja vanhempi raskaampi resiina, joka tosin rullaa painonsa vuoksi paremmin.

Resiinaretkelle kannattaa varata riittävästi juomista ja jos haluaa, niin myös eväät mukaan. Museon kahviosta voi ostaa virvokkeita ym.

Vielä täytyy mainita, että museoalueelta löytyy hyvät nykyaikaiset wc-tilat, joihin on esteetön kulku, eli myös pyörätuolilla ja lastenvauvuilla pääsee vessaan ja wc:stä löytyy kaikki tarvittavat myös vauvan vaipanvaihtoa ajatellen.

Rakennukset alueella ovat alkuperäisiä esim. tässä asemapäällikön toimisto.

Muistakaa laittaa nimet vieraskirjaan!

Museossa on oma toimiva puhelinvaihde, jolla pääsee soittamaan esim. Jokioisten asemalle omaa linjaansa pitkin ilman puheluiden kulkemista valtion verkossa.

 

Ja sitten lähtö resiina-ajelulle!

Ensin saatiin hiukan opastusta kuinka resiina toimii ja muistutus, että risteyksissä kannattaa varoa autoja vaikka resiinalla onkin oikeasti etuajo-oikeus.

Ja sitten matkaan!

Jokioisten suuntaan lähdettäessä päästään ylittämään Suomen vanhin rautatiekäytössä oleva silta.

Resiinan kyydissä saa ihailla maisemia mukavalla tavalla 🙂

Pysähdellä voit missä vaan, vaikka ihailemaan maisemia tai muuta mielenkiintoista taikka vaan pitämään juoma- ja evästaukoa.

Matkaa ei ole pakko jatkaa loppuun asti, vaan voit kääntyä takaisia, kun siltä tuntuu 🙂

Ja jos hyvä tuuri käy, voit nähdä myös huoltojunan liikenteessä 😀

Museon kahviosta saa ostaa virvokkeiden ja jätskin lisäksi myös matkamuistoja, kuten paitoja, kortteja ja alan kirjallisuutta ja -lehtiä. Suosittelen ostamaan ja tukemaan museorautatien toimintaa 🙂

Aukioloajat 2016:

Kapearaidemuseo ja resiinavuokraus Minkiön asemalla 16.5. – 13.8. klo 11.00-18.00.

Aikataulun mukaiset höyryjunat sunnuntaisin 5.6.-28.8. ja lauantaisin 30.7., 10.9. ja 3.12.

Museorautatien tapahtumat: http://www.jokioistenmuseorautatie.fi/fi/aikataulut-tapahtumat

 

Sijainti: Kiipuntie 49 Minkiö

Lähteet: Museorautatien opas, sekä http://www.jokioistenmuseorautatie.fi/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.