Jokioisten museorautatien resiinaretki

Jokioisten museorautatiellä on mahdollisuus kokea vauhtia ja hauskoja hetkiä resiinan kyydissä!

Pienet punaiset pumppuresiinat ovat vuokrattavissa 1 tunniksi, 3 tunniksi tai koko päiväksi ja reittejä on joko Jokioisten suuntaan 6 kilometrin verran, jolloin pääsee ylittämään Suomen vanhimman käytössäolevan rautatiesillan ja Jänhijoen tai sitten Humppilan suuntaan, jolloin menomatkalla on ylämäkiä, mutta tullessa taas mukavasti alamäkiä 😀 Resiinan kyytiin mahtuu maksimissaan 4 henkilöä.

Eväät kannattaa varata mukaan ja riittävästi juomista! Museorautatiellä on kahvio, josta voi ostaa mm. virvokkeita ja jäätelöä.

Resiinakyyti on todella hauskaa, kuten ylläolevasta videosta voi todeta, oli hymyt leveässä koko matkan ajan 😀

Matkalla voi pysähtyä juomaan ja pitämään evästaukoa ja jos jaksaa pumpata Jokioisille asti, löytyy sieltä myös puucee 🙂

Museorautatiellä tapahtuu paljon muutakin kuin resiina-ajelua. Siellä pääsee aidon höyryjunan kyytiin kesäsunnuntaisin ja monesti samaan aikaan on myös muuta tapahtumaa, kuten 5.6. 2016 Minkiön Mobiilipäivä, jolloin paikalla on vanhoja autoja, sekä Minkiön Maalaistori 3.7. 2016 jossa myydään paikallisia maalaistuotteita. Tapahtumakalenteri löytyy artikkelin lopusta.

Museorautatiellä saa myös halutessaan opastetun kierroksen museojunien parissa ja pääsee läheltä näkemään mm. “Sohvin”, ensimmäisen itsenäisessä Suomessa valmistetun veturin, joka täyttää ensi vuonna samaan aikaan Suomen kanssa 100 vuotta!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Ennen kuin höyryveturilla pääsee liikkeelle sitä pitää lämmittää n. 16 tuntia. Aikoinaan niiden ollessa käytössä ne olivat lämpiminä läpi vuoden. Jos ne olivat tauolla liikenteestä, oli niillä lämmitysmies, joka kävi heittämässä “puita pesään” tasaisin väliajoin.

Museolla on käytössä Suomen vanhin ajokunnossa oleva höyryveturi, se on rakennettu vuonna 1901.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

“Äänekoski-Suolahden rautatiellä veturia kutsuttiin isoksi pässiksi.”

Museolta löytyy myös pieniä söpöjä sähköjunia, joista vanhin oli Fiskarsilta. VR:lle sähköveturit tulivat vasta 70 vuotta myöhemmin!

Tämä Volkswagenin moottorilla varustettu veturi on alunperin Salosta.

 

Jokioisten museorautatiellä korjataan ja huolletaan vetureita ja vaunuja itse ja siellä onkin tällä hetkellä Suomen paras tietämys vanhoihin juniin liittyen.

Museon korjaamolla on tällä hetkellä työn alla yksi venäläinen dielselveturi, josta korjataan parhaillaan sen massiivista vaihdelaatikkoa sekä suomalainen höyryveturi.

Höyryveturit lasketaan Suomen laissa höyrykattiloiksi ja ne poitää katsastaa kahden vuoden välein.

Ulkona oli rakenteilla vanhan, aikoinaan puretun matkustajavaunun rungon päälle uusi matkustajavaunu, joka rakennetaan vanhaa kunnioittaen ja se tulee näyttämään samalle kun alkuperäinen aikoinaan. Uuden vaunun on määrä olla kunnossa ensi kesäksi 🙂

 

Resiinoita löytyy museolta useita, on kevyempiä uudempia resiinoita ja vanhempi raskaampi resiina, joka tosin rullaa painonsa vuoksi paremmin.

Resiinaretkelle kannattaa varata riittävästi juomista ja jos haluaa, niin myös eväät mukaan. Museon kahviosta voi ostaa virvokkeita ym.

Vielä täytyy mainita, että museoalueelta löytyy hyvät nykyaikaiset wc-tilat, joihin on esteetön kulku, eli myös pyörätuolilla ja lastenvauvuilla pääsee vessaan ja wc:stä löytyy kaikki tarvittavat myös vauvan vaipanvaihtoa ajatellen.

Rakennukset alueella ovat alkuperäisiä esim. tässä asemapäällikön toimisto.

Muistakaa laittaa nimet vieraskirjaan!

Museossa on oma toimiva puhelinvaihde, jolla pääsee soittamaan esim. Jokioisten asemalle omaa linjaansa pitkin ilman puheluiden kulkemista valtion verkossa.

 

Ja sitten lähtö resiina-ajelulle!

Ensin saatiin hiukan opastusta kuinka resiina toimii ja muistutus, että risteyksissä kannattaa varoa autoja vaikka resiinalla onkin oikeasti etuajo-oikeus.

Ja sitten matkaan!

Jokioisten suuntaan lähdettäessä päästään ylittämään Suomen vanhin rautatiekäytössä oleva silta.

Resiinan kyydissä saa ihailla maisemia mukavalla tavalla 🙂

Pysähdellä voit missä vaan, vaikka ihailemaan maisemia tai muuta mielenkiintoista taikka vaan pitämään juoma- ja evästaukoa.

Matkaa ei ole pakko jatkaa loppuun asti, vaan voit kääntyä takaisia, kun siltä tuntuu 🙂

Ja jos hyvä tuuri käy, voit nähdä myös huoltojunan liikenteessä 😀

Museon kahviosta saa ostaa virvokkeiden ja jätskin lisäksi myös matkamuistoja, kuten paitoja, kortteja ja alan kirjallisuutta ja -lehtiä. Suosittelen ostamaan ja tukemaan museorautatien toimintaa 🙂

Aukioloajat 2016:

Kapearaidemuseo ja resiinavuokraus Minkiön asemalla 16.5. – 13.8. klo 11.00-18.00.

Aikataulun mukaiset höyryjunat sunnuntaisin 5.6.-28.8. ja lauantaisin 30.7., 10.9. ja 3.12.

Museorautatien tapahtumat: http://www.jokioistenmuseorautatie.fi/fi/aikataulut-tapahtumat

 

Sijainti: Kiipuntie 49 Minkiö

Lähteet: Museorautatien opas, sekä http://www.jokioistenmuseorautatie.fi/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: