Joensuun kartano sijaitsee Halikossa Prisman ja Halikonlahden välissä.
Kartanon tarkkaa perustamisvuotta ei ole tiedossa, mutta kirjallisia merkintöjä siitä on löytynyt 1300 luvulta mistä lähtien Hornit omistivat kartanon 1700 luvulle asti. Tämän jälkeen tila siirtyi Armfelteille ja nykyisin sen omistaa Nalle Wahlroosin poika.
Joensuu oli Suomen mittakaavassa suurmaatila ja ennen toista maailmansotaa sen koko oli lähes 5000 hehtaaria.
Kartano oli keskiajalla rälssisäteri ja ensimmäinen nimeltä tunnettu kartanoon liittyvä henkilö oli Petrus de Åminne 1300 luvun puolivälistä, Joensuun Pietari mainittiin 1352 asuvan tai omistavan Joensuun.
Kartanon maille pääsee kävelemään ja pyöräilemään.

j
Joensuun kartano
Joensuun kartano
Kartanoalueella on paljon kauniita rakennuksia ja kaunis puutarha, fasaanejakin voi alueella nähdä.
Kartanon rakennuksien kuvia ei saa turvallisuus syistä julkaista, mutta jokainen voi itse käydä käyskentelemässä kartanon mailla ja ihastelemassa sen kaunista arkkitehtuuria ja luontoa ja aistimassa vanhaa suomalaista kartanoelämää.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Sijainti: Halikossa  Valtatie 58 kohdilta Meriniityntien risteyksestä lähtee puukuja kartanolle

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: