Jättimäisten muutosten aika, kuka ottaa toimitusjohtajan paikan yrityksessäni?

Kaikki nämä yhdessä on aiheuttanut vakavaa ajatusten hajoamista, lähimuistin menetystä, väsymystä, stressiä ja kaikkein eniten yritystoiminnan toimimattomuutta. Vaikka kalenterit (sähköinen ja paperinen) ovat apuna muistilappujen lisäksi, on tällaisella ihmisellä hankaluuksia muistaa kaikki ja ottaa kaikki tarpeellinen huomioon. Siksi nyt onkin aika luovuttaa yrityksen hallinta sellaiselle, jolla on paremmat mahdollisuudet jatkaa yrityksen kasvua ja laajenemista :)

Heippatirallaa ihana lukijani!

Kun aloitin yrittäjänä vuonna 2013 valokuviini pohjautuvilla tuotteilla, en osannut arvatakaan mihin se tulee myöhemmin johtamaan. Olin sairastanut pitkän vaikean masennuksen, josta vasta aloin nousta jaloilleni, jaloilleni tarkoittaa tässä kohtaa, että en tarvinnut enää “kuin” 3-4:n tunnin päiväunet. Joka päivä!

Vaikea-asteinen masennus oli kohdallani sellaista, joka veti paksun harmaan verhon kasvojeni eteen. En nähnyt, en tuntenut iloa, en surua. En ollut kiinnostunut itsestäni, en lapsistani. Elin tuossa sumussa yli 10 vuotta.

Kun sitten vuonna 2011 syksyllä pääsin muuttamaan maalle, aloin vihdoin saada tuota sumeaa verhoa edestäni. Ulkoilin pihassani, tein puutarhahommia, aloin taas näkemään maailman värejä ja tuntemaan arjen fiiliksiä. Kahden vuoden kuluttua pidin jo valokuvanäyttelyitä ja myin teoksiani. Kehitin niistä tuotteita, joita myös myin.

Päiväunet olivat jääneet ja jaksoin arjessa jo “ihan hyvin”. Ihan hyvin tarkoittaa tuossa kohtaa, että jaksoin nousta aamulla ylös, pestä ehkä koneellisen pyykkiä, käydä valokuvaamassa, tehdä ruuan lapsille ja mennä ajoissa nukkumaan. Vaikka masennuksen painava verho alkoikin väistyä, ei minulla ole sen jälkeen ollut sellaista energiaa, jota toisilla ihmisillä on.

Masennus on sairaus, joka on taustallani luultavasti aina. Toiset parantuvat masennuksesta, toiset oppivat elämään sen kanssa, toiset takeltelevat synkkyydessään. Masennusta on monenlaista ja jokainen kokee sen omalla tavallaan. Masennusta ei pääse karkuun, jos se on päättänyt jäädä sisällesi asumaan.

Masennuksen lisäksi minulla on diagnosoidut sosiaalisten tilanteiden pelko ja tarkkaavaisuushäiriö. Kuitenkin kaikkien näiden kanssa perustin toiminimen, jonka kautta myin alkuun omia tuotteitani ja myöhemmin myös muiden käsityöläisten tuotteita.

Verkkokauppabusiness lähtikin yllättäin kasvamaan niin hurjasti, että monen muuttujan jälkeen jouduin myymään sen oman jaksamiseni tähden vuonna 2018. Saman vuoden maaliskuussa perustin osakeyhtiön, jossa keskityttiin vain itse kehittämieni kosmetiikka ja puhdistusaineiden valmistukseen. Ensimmäisen vuotemme liikevaihto kipusi n. 430 000 euroon ja toisen vuoden liikevaihto n. 720 000 euroon. Kolmantena vuonna, eli vuonna 2020 ensimmäisen 6kk:n liikevaihto lähentelee jo 900 000 euroa.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tämä kaikki on saatu aikaan villeillä unelmilla ja perheen sekä ystävien tuella. Lainarahaa meillä ei yrityksen pyörittämiseen tai perustamiseen ole koskaan otettu. Emme myöskään ole saaneet tai edes hakeneet mitään avustuksia, tukia, starttirahoja tai vastaavia. Sijoittajiakaan meillä ei ole, eikä ole koskaan ollut. Yritys on ruokkinut itse itseään ja pyörinyt omalla tulollaan, ja kaikki mitä on tullut, on panostettu voimakkaaseen kasvuun.

Nyt liikkuvia osia alkaa olla jo sen verran, että tarkkaavaisuushäiriöstä kärsivällä on pahoja vaikeuksia saada pidettyä kaikki pyörät pyörimässä ja kaikki toiminnot toimimassa. Masennus ja väsymys jokapäiväisenä ystävänäni enenevissä määrin aiheutti jälleen päiväunien tarvetta. Sosiaalisten tilanteiden pelko taas vaikeuttaa työntekijöiden palkkaamista ja nekin vähät, joita on pystytty palkkaamaan, aiheuttaa mahdotonta väsymistä arjessani vaikka kohtaamiset ovatkin todella vähäisiä.

Kaikki nämä yhdessä ovat aiheuttaneet vakavaa ajatusten hajoamista, lähimuistin menetystä, väsymystä, stressiä ja kaikkein eniten yritystoiminnan toimimattomuutta. Vaikka kalenterit (sähköinen ja paperinen) ovat apuna muistilappujen lisäksi, on tällaisella ihmisellä hankaluuksia muistaa kaikki ja ottaa kaikki tarpeellinen huomioon (huumetaustani vuoksi minun ei ole mahdollista saada keskittymiskykyä helpottavia lääkkeitä). Siksi nyt onkin aika luovuttaa yrityksen hallinta sellaiselle, jolla on paremmat mahdollisuudet jatkaa yrityksen kasvua ja laajenemista 🙂

Tyttäreni Veera astuu toimitusjohtajan saappaisiin ja jatkaa tästä mihin minä jäin. Osa-aikainen asiakaspalvelijamme Iida aloittaa kokopäiväisenä ja vakituisena työntekijänä samaan aikaan, ja panostamme nyt täyspainoisesti myös sähköpostien ja someviestinnän aktiivisuuteen 🙂

Odotan innolla tätä uutta aikaa ja odotan myös, että saisin oman terveyteni takaisin. Viimeiset 4 vuotta ovat tuoneet yli 20 kiloa painoa, masennusta, väsymystä, aikaansaamattomuutta, muistamattomuutta ja erinäisiä muitakin ongelmia arkeeni. Toivon, että tuleva antaa minulle edes osan siitä energiasta ja halusta liikkua ulkona takaisin, jota minulla vielä ennen menestystä oli.

Pysyn edelleen taustalla ja neuvon jos neuvoja kaivataan. Muutoin toivon, että saan keskittyä hetkisen puutarhaani, valokuviini ja blogiin vaikka 🙂

Kiitän kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet minulle tämän hyvin opettavaisen matkan <3

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: