Jättimäisten muutosten aika, kuka ottaa toimitusjohtajan paikan yrityksessäni?

Kaikki nämä yhdessä on aiheuttanut vakavaa ajatusten hajoamista, lähimuistin menetystä, väsymystä, stressiä ja kaikkein eniten yritystoiminnan toimimattomuutta. Vaikka kalenterit (sähköinen ja paperinen) ovat apuna muistilappujen lisäksi, on tällaisella ihmisellä hankaluuksia muistaa kaikki ja ottaa kaikki tarpeellinen huomioon. Siksi nyt onkin aika luovuttaa yrityksen hallinta sellaiselle, jolla on paremmat mahdollisuudet jatkaa yrityksen kasvua ja laajenemista :)

Heippatirallaa ihana lukijani!

Kun aloitin yrittäjänä vuonna 2013 valokuviini pohjautuvilla tuotteilla, en osannut arvatakaan mihin se tulee myöhemmin johtamaan. Olin sairastanut pitkän vaikean masennuksen, josta vasta aloin nousta jaloilleni, jaloilleni tarkoittaa tässä kohtaa, että en tarvinnut enää “kuin” 3-4:n tunnin päiväunet. Joka päivä!

Vaikea-asteinen masennus oli kohdallani sellaista, joka veti paksun harmaan verhon kasvojeni eteen. En nähnyt, en tuntenut iloa, en surua. En ollut kiinnostunut itsestäni, en lapsistani. Elin tuossa sumussa yli 10 vuotta.

Kun sitten vuonna 2011 syksyllä pääsin muuttamaan maalle, aloin vihdoin saada tuota sumeaa verhoa edestäni. Ulkoilin pihassani, tein puutarhahommia, aloin taas näkemään maailman värejä ja tuntemaan arjen fiiliksiä. Kahden vuoden kuluttua pidin jo valokuvanäyttelyitä ja myin teoksiani. Kehitin niistä tuotteita, joita myös myin.

Päiväunet olivat jääneet ja jaksoin arjessa jo “ihan hyvin”. Ihan hyvin tarkoittaa tuossa kohtaa, että jaksoin nousta aamulla ylös, pestä ehkä koneellisen pyykkiä, käydä valokuvaamassa, tehdä ruuan lapsille ja mennä ajoissa nukkumaan. Vaikka masennuksen painava verho alkoikin väistyä, ei minulla ole sen jälkeen ollut sellaista energiaa, jota toisilla ihmisillä on.

Masennus on sairaus, joka on taustallani luultavasti aina. Toiset parantuvat masennuksesta, toiset oppivat elämään sen kanssa, toiset takeltelevat synkkyydessään. Masennusta on monenlaista ja jokainen kokee sen omalla tavallaan. Masennusta ei pääse karkuun, jos se on päättänyt jäädä sisällesi asumaan.

Masennuksen lisäksi minulla on diagnosoidut sosiaalisten tilanteiden pelko ja tarkkaavaisuushäiriö. Kuitenkin kaikkien näiden kanssa perustin toiminimen, jonka kautta myin alkuun omia tuotteitani ja myöhemmin myös muiden käsityöläisten tuotteita.

Verkkokauppabusiness lähtikin yllättäin kasvamaan niin hurjasti, että monen muuttujan jälkeen jouduin myymään sen oman jaksamiseni tähden vuonna 2018. Saman vuoden maaliskuussa perustin osakeyhtiön, jossa keskityttiin vain itse kehittämieni kosmetiikka ja puhdistusaineiden valmistukseen. Ensimmäisen vuotemme liikevaihto kipusi n. 430 000 euroon ja toisen vuoden liikevaihto n. 720 000 euroon. Kolmantena vuonna, eli vuonna 2020 ensimmäisen 6kk:n liikevaihto lähentelee jo 900 000 euroa.

Tämä kaikki on saatu aikaan villeillä unelmilla ja perheen sekä ystävien tuella. Lainarahaa meillä ei yrityksen pyörittämiseen tai perustamiseen ole koskaan otettu. Emme myöskään ole saaneet tai edes hakeneet mitään avustuksia, tukia, starttirahoja tai vastaavia. Sijoittajiakaan meillä ei ole, eikä ole koskaan ollut. Yritys on ruokkinut itse itseään ja pyörinyt omalla tulollaan, ja kaikki mitä on tullut, on panostettu voimakkaaseen kasvuun.

Nyt liikkuvia osia alkaa olla jo sen verran, että tarkkaavaisuushäiriöstä kärsivällä on pahoja vaikeuksia saada pidettyä kaikki pyörät pyörimässä ja kaikki toiminnot toimimassa. Masennus ja väsymys jokapäiväisenä ystävänäni enenevissä määrin aiheutti jälleen päiväunien tarvetta. Sosiaalisten tilanteiden pelko taas vaikeuttaa työntekijöiden palkkaamista ja nekin vähät, joita on pystytty palkkaamaan, aiheuttaa mahdotonta väsymistä arjessani vaikka kohtaamiset ovatkin todella vähäisiä.

Kaikki nämä yhdessä ovat aiheuttaneet vakavaa ajatusten hajoamista, lähimuistin menetystä, väsymystä, stressiä ja kaikkein eniten yritystoiminnan toimimattomuutta. Vaikka kalenterit (sähköinen ja paperinen) ovat apuna muistilappujen lisäksi, on tällaisella ihmisellä hankaluuksia muistaa kaikki ja ottaa kaikki tarpeellinen huomioon (huumetaustani vuoksi minun ei ole mahdollista saada keskittymiskykyä helpottavia lääkkeitä). Siksi nyt onkin aika luovuttaa yrityksen hallinta sellaiselle, jolla on paremmat mahdollisuudet jatkaa yrityksen kasvua ja laajenemista 🙂

Tyttäreni Veera astuu toimitusjohtajan saappaisiin ja jatkaa tästä mihin minä jäin. Osa-aikainen asiakaspalvelijamme Iida aloittaa kokopäiväisenä ja vakituisena työntekijänä samaan aikaan, ja panostamme nyt täyspainoisesti myös sähköpostien ja someviestinnän aktiivisuuteen 🙂

Odotan innolla tätä uutta aikaa ja odotan myös, että saisin oman terveyteni takaisin. Viimeiset 4 vuotta ovat tuoneet yli 20 kiloa painoa, masennusta, väsymystä, aikaansaamattomuutta, muistamattomuutta ja erinäisiä muitakin ongelmia arkeeni. Toivon, että tuleva antaa minulle edes osan siitä energiasta ja halusta liikkua ulkona takaisin, jota minulla vielä ennen menestystä oli.

Pysyn edelleen taustalla ja neuvon jos neuvoja kaivataan. Muutoin toivon, että saan keskittyä hetkisen puutarhaani, valokuviini ja blogiin vaikka 🙂

Kiitän kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet minulle tämän hyvin opettavaisen matkan <3

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.