Jännää! Saaren Taian muutto on käsillä ja hiukan jo paljastuksia asuintilojenkin sisustukseen!

Jännää! Saaren Taian muutto on käsillä ja hiukan jo paljastuksia asuintilojenkin sisustukseen!

Tervehdys ihana lukijani!

Rempat ovat pian edenneet siihen vaiheeseen, että toiveissa olisi tuotannon siirtäminen uusiin tiloihin tällä viikolla! Paljonhan vielä puuttuu tai on vaiheessa, osalle asennuksista saadaan asentajat vasta ensi kuun puolella, mutta sen verran valmista alkaa olemaan, että ainakin suurimman osan tuotannosta, varastosta ja pakkaamosta saisi jo siirrettyä tämän viikon aikana. Aika jännää!

Muutto alkaa jo pikkuhiljaa innostamaan minuakin! Aluksihan en ollut kovin innoissani uuden paikan ”koti-osiosta”. Olen aika rakastunut meidän nykyiseen kotiin, kauniiseen puutaloon venevalkamalla ja hiukan maalaisromanttisella sisustuksella. Uuden paikan talo on huomattavasti nykyaikaisempi niin ulkoa kuin sisältäkin, eikä 80-luvun tiilitalon sisustukseen oikein istu enää rustiikki ja maalaisromantiikka, vaikka maalla edelleen ollaankin. Onkin pitänyt käyttää mielikuvistusta ja aikaa pohtiessa oman näköistä, mutta modernimpaan taloon sopivaa sisustusta, joka ei ehkä ole ominta minääni, mutta pikkuhiljaa alkaa hahmottua mille haluan kotini sisältä näyttävän 🙂

Paljon on tarvinnut ostaa uutta, paljon on joutunut miettimään miten sovittaa talon vanhoihin materiaaleihin sopivia uusia juttuja. Talossa on esim. osassa huoneita kaunis lakattu lautakatto, sellainen jossa on messinkiset isot naulat ja suuret välit. Osassa huoneita on kaunis lakattu lautalattia. Kummatkin noista on aika kullannut, eli puu on väriltään jo aika kellertävää. Sama sävy toistuu keittiön täyspuissa kaapinovissa. Tuo kellertynyt puu ei ole mikään ihan lempparivärini ja onkin pitänyt miettiä mitä niille tekee vai tekeekö mitään?

Tällä hetkellä on ajatuksissa ainakin puhdistaa ja karhentaa keittiön kaapinovien pinta ja kuultolakata se jollakin ehkä tumman tammen sävyisellä lakalla. Keittiön ruskea muovimatto vaihtuu tummanharmaata kivilaattaa muistuttavaan laminaattiin. Tämä sama laminaatti jatkuu takkahuoneeseen, jossa pääosa seinistä on punatiiltä. Lattiassa takan edessä on punertavat kuviolaatat ja lattialla nyt punakuvioinen muovimatto.

Molemmat makuuhuoneet ovat suoraan lakatun lautalattian läheisyydessä, eli niihin ei voi mitään nykyaikaisen näköistä harmaasävyistä puulaminaattia laittaa, vaan tyyli pitäisi olla yhteensopiva lautalattian kanssa. Päädyin Kronon Tammilaminaattiin.

Takkahuoneen ainoa tapettiseinä saa pinnalleen Vallilan Luontopolku tapetin valoa tuomaan muutoin aika tummasävyiseen huoneeseen.

Olkkari, joka on lähes tuplaten isompi kuin vanhassa kodissa, saa vaaleat maalatut seinät ja yhden ison tehosteseinän johon tulee tumma geometrisillä kuvioilla maustettu kuitutapetti Värisilmästä (kuvaa ei saatavilla). Makkarin ja keittiön tehosteseinät tulee molemmat harmaasävyisellä kuviotapetilla, jossa on turkoosit tehosteet.

Talosta löytyi olkkarista hauska retro pallovalaisin, Lampukas, ja ajattelin siirtää sen keittiöön ja hankkia siihen sopivan riippuvalaisimen ruokapöydän yläpuolelle.

Paljon olenkin tehnyt jo myös valaisinshoppailuja! Yksi superyllättäjä oli kylpyhuoneen muovinen lediplafondi, joka valaisi kirkkaammmin kuin mikään aiemmin näkemäni kylppärin valaisin!

Sellasta nyt alustavasti yläkertaan. Kiitos kun luit 🙂 Pian toivottavasti saan jo laitettua hiukan ennen ja jälkeen kuvia asunnosta <3

Terkuin! Johanna 😀

 Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: