Epävarmuus itseopitun tiedon suhteen, kuten markkinoinnissa

Epävarmuus itseopitun tiedon suhteen, kuten markkinoinnissa.
Epävarmuus itseopitun tiedon suhteen, kuten markkinoinnissa. Jos vain saisin kerättyä itsevarmuutta luottaa omiin kykyihini, enkä antaisi epävarmuuden ohjata minua seuraamaan kaikkia neuvottuja ohjeita. Usein niiden noudattaminen on johtanut tappioihin, kun taas oma toimintatapani olisi tuottanut parempia tuloksia.

Jos olet lukenut blogiani aiemmin, tiedät, että olen perustanut yhden Suomen nopeimmin kasvaneista luonnonkosmetiikkabrändeistä.

Saaren Taika nousi viidessä vuodessa tyhjästä miljoonamyynnin yritykseksi (2 viimeistä vuotta n. 7milj € liikevaihto), pohjautuen pelkästään omiin oppeihimme ja pääasiassa oman kukkaron varoihin.

Tässä kirjoituksessa käyn läpi henkilökohtaisia haasteitani yrittäjänä, mutta ennen sitä esittelen hieman taustoja niille, jotka eivät ole vielä tunne tarinaamme.

Menestystarina Saaren Taika -brändin takana

Saaren Taika -brändin menestys on ollut uskomaton matka, joka on ollut täynnä oivalluksia ja oppimiskokemuksia, yleensä kantapään kautta!

Rohkea aitous ja omintakeisuus

Yksi suurimmista opetuksistamme on ollut aitous ja omintakeisuus. Me Saaren Taika -brändissä olemme rohkeasti oma itsemme. Emme yritä jäljitellä muita tai mennä massan mukana, vaan uskallamme uida vastavirtaan ja olla erilaisia.

Tämä on toisinaan johtanut negatiiviseen palautteeseen, mutta uskomme, että aitous ja omintakeisuus ovat avaimia uskollisten asiakkaiden voittamiseen. Tämä on erityisen tärkeää alalla, jossa monet yritykset saattavat näyttää samankaltaisilta ja menettää oman ainutlaatuisen identiteettinsä.

Johannalla tylsää

Avoin ja rehellinen viestintä

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Olemme aidosti omia itsejämme yrityksemme takana. Emme yritä esittää jotain, mitä emme ole, vaan tuomme rehellisesti esiin niin yrityksen kulissien takana tapahtuvat asiat kuin myös omat henkilökohtaiset tarinamme.

Olemme kertoneet avoimesti tulevamme vaikeista oloista, ja se onkin syy, miksi yrityksemme on ylipäätään olemassa. Avoin ja rehellinen viestintä on luonut vahvan yhteyden asiakkaidemme kanssa, mikä on myötävaikuttanut yrityksemme menestykseen.

LUE MYÖS: Selviytymistarinani Saaren Taika

Vaikeuksien voittaminen

Olemme selvinneet monista haasteista matkallamme. Yrityksemme perustamisesta lähtien olemme kohdanneet monia kriisejä, kuten koronapandemia, sota, sähkökriisi ja inflaatio. Kaiken tämän keskellä olemme pysyneet hengissä ja jatkaneet toimintaamme. On harvinaista, että yritys selviää näin vaikeista ajoista, mutta olemme osoittaneet vahvuutemme ja sitoutumisemme haasteiden edessä.

LUE MYÖS: Osakeyhtiömme juhlii 5-vuotis synttäreitään!

Tuotekehitystä

Yksilöllinen tausta

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Minulla on rikollinen tausta, joka alkoi, kun olin 13-14-vuotias ja jatkui kolmekymppiseksi asti. Tämä ainutlaatuinen tausta on muovannut suuren osan minua ja sen seurauksena olen myös oppinut arvostamaan rehellisyyttä erittäin suuresti.

Kun olet koko ikäsi elänyt rikollisen elämäntavan parissa ja mm. poliisi on aina olettanut sinun valehtelevan, on siitä seurannut itselleni tänä päivänä suuri tarve olla täysin rehellinen kaikessa. 

Usko tulevaisuuteen

Kaikkien haasteiden ja vastoinkäymisten keskellä olemme aina uskoneet tulevaisuuteen. Olemme valmiita kohtaamaan uusia haasteita ja ottamaan vastaan uusia mahdollisuuksia.

Vaikka menestyksemme on tuonut mukanaan myös ”pärjäämisen häpeän”, tunnemme myös suurta kiitollisuutta siitä, että voimme tehdä työtä, joka on merkityksellistä meille ja asiakkaillemme.

Itseopittujen taitojen synnyttämä epävarmuus

Yrittäjyyden haasteita minulle on aiheuttanut etenkin itseopiskeltujen taitojen synnyttämä epävarmuus. Olen omatoimisesti opiskellut kaiken verkkosivujen luomisesta verkkokaupan perustamiseen – aluksi käytimme itse suunniteltua verkkokauppaa, mutta nykyään olemme siirtyneet käyttämään Shopify-pohjaa, joka ei vaadi niin paljon koodaustaitoa.

Mainonta

Markkinoinnissa olen usein valinnut oman tieni ja rikkonut sääntöjä, kuten tuotekuvauksissamme, joissa käytämme miljöökuvia, mikä oli silloin aloittaessamme ammattilaisten mielestä ehdoton ”ei”, mutta nykyään moni muukin brändi on seurannut esimerkkiämme ja syvättyjä kuvia näkee enää harvemmin.

Samoin sosiaalisen median postausten määrässä – aluksi suosituksena oli yksi postaus viikossa, mutta me postasimme viisi kertaa päivässä, jotta olisimme jatkuvasti asiakkaidemme mielissä. Nykyään suositus on, kanavasta riippuen, 1-7 postausta päivässä.

Moni mainostoimisto on ottanut meihin yhteyttä ja tarjonnut palveluitaan, ja alussa annoimme muutaman yrittää, mutta tulokset olivat pettymyksiä.

Haasteena on, että kun olen opiskellut kaiken itse, minulla ei ole varmuutta tekemisestäni, ja näin ollen saatan helposti eksyä omalta polultani ja kuunnella niin sanottuja asiantuntijoita. Tulokset ovat kuitenkin usein osoittaneet, että oma tietotaitoni olisi ollut parempi vaihtoehto.

Minulla on useita esimerkkejä siitä, kuinka myyntimme on laskenut, kun olemme antaneet mainontamme muiden hoidettavaksi ja uskoneet heidän ylioptimistisia lupauksiaan.

On suhteellisen helppoa luvata tietynlaista tuottoa sijoitetulle pääomalle (ROAS), kun käytössä on pieni budjetti. Kuitenkin kun budjetti kasvaa siihen suuruusluokkaan, johon me tähtäämme, ROAS laskee usein huomattavasti alemmaksi verrattuna itse tekemiimme mainoksiin.

Meille ei ole hyötyä vähäisen budjetin mainonnasta, sillä tuhannen tai kahden tuhannen euron päivämyynnillä ei ole merkitystä, jos päivittäinen myyntitavoitteemme on esimerkiksi vähintään 20 000 euroa.

Viimeksi tein itse virheen juhannuksen tienoilla, kun seurasin Facebookin ohjeita yhdistää kaksi mainosryhmää ja niiden mainosbudjetti. Tämän seurauksena menetimme noin 10 000€ päivämyynnistä ja mainostemme teho laski huomattavasti.

Korjasin mainokset seuraavana päivänä takaisin alkuperäiseen taktiikkaansa vaikka tiesin riskin, että ne voisivat mennä kokonaan rikki. Onneksi näin ei käynyt, vaan mainokset toimivat ja ylitimme myyntitavoitteemme reilusti!

Monet ihmiset suhtautuvat kriittisesti toimintatapoihimme ja antavat mielellään omia neuvojaan meille. Alkuvaiheessa otimme vastaan lähes kaikki saamamme neuvot ja testasimme niitä käytännössä, mutta totesimme usein, että oma tapamme toimia oli parempi. Nykyään olenkin päättänyt, että kuuntelen ainoastaan sellaisten ihmisten neuvoja, jotka ovat saavuttaneet enemmän kuin minä. Muiden mielipiteille en enää anna suurta painoarvoa.

Jos vain saisin kerättyä itsevarmuutta luottaa omiin kykyihini, enkä antaisi epävarmuuden ohjata minua seuraamaan kaikkia neuvottuja ohjeita. Usein niiden noudattaminen on johtanut tappioihin, kun taas oma toimintatapani olisi tuottanut parempia tuloksia.

Kiitos, että luit 🙂

Ps. Saaren Taika shopissa on käynnissä Hinta-Hulabaloot parhaillaan, eli tuotteita jopa -70%

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 803 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

Syksyinen hemmotteluhetki kotona

Haluatko hemmotella itseäsi ja kumppaniasi/kaveriasi kotona, lue vinkit!

Syksy on täydellistä aikaa pysähtyä, rentoutua ja hemmotella itseään ja läheisiään. Kun ulkona tuulee ja sataa, mikä olisikaan parempaa kuin sytyttää kynttilöitä, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia spa-hetkestä oman kodin lämmössä.

Saaren Taian legendaarinen Teepuushampoo nyt nestemäisenä & alekoodi!

Koska oma elämäni olisi todella hirvittävää puolessa päivässä rasvoittuvien hiusteni ja kutisevan päänahkani kanssa, ilman kehittämääni Teepuu palashampoota, olen 100% vakuuttunut, että tämä uusi nestemäinen Teepuu shampoo tulee olemaan paras ja ikiaikainen suosikkini for ever!

Kesän 2023 suosituimmat postaukset

Kesä 2023 oli täynnä unohtumattomia hetkiä, ja blogini heijasteli tätä innostusta. Nyt, kun syksy on saapunumassa ja kesä on jäämässä taakse, on täydellinen aika katsahtaa taaksepäin ja muistella niitä postauksia, jotka keräsivät eniten huomiota ja inspiroivat lukijoitani.

%d bloggaajaa tykkää tästä: