Epävarmuus itseopitun tiedon suhteen, kuten markkinoinnissa

Epävarmuus itseopitun tiedon suhteen, kuten markkinoinnissa.
Epävarmuus itseopitun tiedon suhteen, kuten markkinoinnissa. Jos vain saisin kerättyä itsevarmuutta luottaa omiin kykyihini, enkä antaisi epävarmuuden ohjata minua seuraamaan kaikkia neuvottuja ohjeita. Usein niiden noudattaminen on johtanut tappioihin, kun taas oma toimintatapani olisi tuottanut parempia tuloksia.

Jos olet lukenut blogiani aiemmin, tiedät, että olen perustanut yhden Suomen nopeimmin kasvaneista luonnonkosmetiikkabrändeistä.

Saaren Taika nousi viidessä vuodessa tyhjästä miljoonamyynnin yritykseksi (2 viimeistä vuotta n. 7milj € liikevaihto), pohjautuen pelkästään omiin oppeihimme ja pääasiassa oman kukkaron varoihin.

Tässä kirjoituksessa käyn läpi henkilökohtaisia haasteitani yrittäjänä, mutta ennen sitä esittelen hieman taustoja niille, jotka eivät ole vielä tunne tarinaamme.

Menestystarina Saaren Taika -brändin takana

Saaren Taika -brändin menestys on ollut uskomaton matka, joka on ollut täynnä oivalluksia ja oppimiskokemuksia, yleensä kantapään kautta!

Rohkea aitous ja omintakeisuus

Yksi suurimmista opetuksistamme on ollut aitous ja omintakeisuus. Me Saaren Taika -brändissä olemme rohkeasti oma itsemme. Emme yritä jäljitellä muita tai mennä massan mukana, vaan uskallamme uida vastavirtaan ja olla erilaisia.

Tämä on toisinaan johtanut negatiiviseen palautteeseen, mutta uskomme, että aitous ja omintakeisuus ovat avaimia uskollisten asiakkaiden voittamiseen. Tämä on erityisen tärkeää alalla, jossa monet yritykset saattavat näyttää samankaltaisilta ja menettää oman ainutlaatuisen identiteettinsä.

Johannalla tylsää

Avoin ja rehellinen viestintä

Olemme aidosti omia itsejämme yrityksemme takana. Emme yritä esittää jotain, mitä emme ole, vaan tuomme rehellisesti esiin niin yrityksen kulissien takana tapahtuvat asiat kuin myös omat henkilökohtaiset tarinamme.

Olemme kertoneet avoimesti tulevamme vaikeista oloista, ja se onkin syy, miksi yrityksemme on ylipäätään olemassa. Avoin ja rehellinen viestintä on luonut vahvan yhteyden asiakkaidemme kanssa, mikä on myötävaikuttanut yrityksemme menestykseen.

LUE MYÖS: Selviytymistarinani Saaren Taika

Vaikeuksien voittaminen

Olemme selvinneet monista haasteista matkallamme. Yrityksemme perustamisesta lähtien olemme kohdanneet monia kriisejä, kuten koronapandemia, sota, sähkökriisi ja inflaatio. Kaiken tämän keskellä olemme pysyneet hengissä ja jatkaneet toimintaamme. On harvinaista, että yritys selviää näin vaikeista ajoista, mutta olemme osoittaneet vahvuutemme ja sitoutumisemme haasteiden edessä.

LUE MYÖS: Osakeyhtiömme juhlii 5-vuotis synttäreitään!

Tuotekehitystä

Yksilöllinen tausta

Minulla on rikollinen tausta, joka alkoi, kun olin 13-14-vuotias ja jatkui kolmekymppiseksi asti. Tämä ainutlaatuinen tausta on muovannut suuren osan minua ja sen seurauksena olen myös oppinut arvostamaan rehellisyyttä erittäin suuresti.

Kun olet koko ikäsi elänyt rikollisen elämäntavan parissa ja mm. poliisi on aina olettanut sinun valehtelevan, on siitä seurannut itselleni tänä päivänä suuri tarve olla täysin rehellinen kaikessa. 

Usko tulevaisuuteen

Kaikkien haasteiden ja vastoinkäymisten keskellä olemme aina uskoneet tulevaisuuteen. Olemme valmiita kohtaamaan uusia haasteita ja ottamaan vastaan uusia mahdollisuuksia.

Vaikka menestyksemme on tuonut mukanaan myös “pärjäämisen häpeän”, tunnemme myös suurta kiitollisuutta siitä, että voimme tehdä työtä, joka on merkityksellistä meille ja asiakkaillemme.

Itseopittujen taitojen synnyttämä epävarmuus

Yrittäjyyden haasteita minulle on aiheuttanut etenkin itseopiskeltujen taitojen synnyttämä epävarmuus. Olen omatoimisesti opiskellut kaiken verkkosivujen luomisesta verkkokaupan perustamiseen – aluksi käytimme itse suunniteltua verkkokauppaa, mutta nykyään olemme siirtyneet käyttämään Shopify-pohjaa, joka ei vaadi niin paljon koodaustaitoa.

Mainonta

Markkinoinnissa olen usein valinnut oman tieni ja rikkonut sääntöjä, kuten tuotekuvauksissamme, joissa käytämme miljöökuvia, mikä oli silloin aloittaessamme ammattilaisten mielestä ehdoton “ei”, mutta nykyään moni muukin brändi on seurannut esimerkkiämme ja syvättyjä kuvia näkee enää harvemmin.

Samoin sosiaalisen median postausten määrässä – aluksi suosituksena oli yksi postaus viikossa, mutta me postasimme viisi kertaa päivässä, jotta olisimme jatkuvasti asiakkaidemme mielissä. Nykyään suositus on, kanavasta riippuen, 1-7 postausta päivässä.

Moni mainostoimisto on ottanut meihin yhteyttä ja tarjonnut palveluitaan, ja alussa annoimme muutaman yrittää, mutta tulokset olivat pettymyksiä.

Haasteena on, että kun olen opiskellut kaiken itse, minulla ei ole varmuutta tekemisestäni, ja näin ollen saatan helposti eksyä omalta polultani ja kuunnella niin sanottuja asiantuntijoita. Tulokset ovat kuitenkin usein osoittaneet, että oma tietotaitoni olisi ollut parempi vaihtoehto.

Minulla on useita esimerkkejä siitä, kuinka myyntimme on laskenut, kun olemme antaneet mainontamme muiden hoidettavaksi ja uskoneet heidän ylioptimistisia lupauksiaan.

On suhteellisen helppoa luvata tietynlaista tuottoa sijoitetulle pääomalle (ROAS), kun käytössä on pieni budjetti. Kuitenkin kun budjetti kasvaa siihen suuruusluokkaan, johon me tähtäämme, ROAS laskee usein huomattavasti alemmaksi verrattuna itse tekemiimme mainoksiin.

Meille ei ole hyötyä vähäisen budjetin mainonnasta, sillä tuhannen tai kahden tuhannen euron päivämyynnillä ei ole merkitystä, jos päivittäinen myyntitavoitteemme on esimerkiksi vähintään 20 000 euroa.

Viimeksi tein itse virheen juhannuksen tienoilla, kun seurasin Facebookin ohjeita yhdistää kaksi mainosryhmää ja niiden mainosbudjetti. Tämän seurauksena menetimme noin 10 000€ päivämyynnistä ja mainostemme teho laski huomattavasti.

Korjasin mainokset seuraavana päivänä takaisin alkuperäiseen taktiikkaansa vaikka tiesin riskin, että ne voisivat mennä kokonaan rikki. Onneksi näin ei käynyt, vaan mainokset toimivat ja ylitimme myyntitavoitteemme reilusti!

Monet ihmiset suhtautuvat kriittisesti toimintatapoihimme ja antavat mielellään omia neuvojaan meille. Alkuvaiheessa otimme vastaan lähes kaikki saamamme neuvot ja testasimme niitä käytännössä, mutta totesimme usein, että oma tapamme toimia oli parempi. Nykyään olenkin päättänyt, että kuuntelen ainoastaan sellaisten ihmisten neuvoja, jotka ovat saavuttaneet enemmän kuin minä. Muiden mielipiteille en enää anna suurta painoarvoa.

Jos vain saisin kerättyä itsevarmuutta luottaa omiin kykyihini, enkä antaisi epävarmuuden ohjata minua seuraamaan kaikkia neuvottuja ohjeita. Usein niiden noudattaminen on johtanut tappioihin, kun taas oma toimintatapani olisi tuottanut parempia tuloksia.

Kiitos, että luit 🙂

Ps. Saaren Taika shopissa on käynnissä Hinta-Hulabaloot parhaillaan, eli tuotteita jopa -70%

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.