Ihmisten välinpitämättömyys saattaa nostaa lisää ennestään korkeita verojamme – Korona ja rajoitusten purku

korona rajoitukset vastuullisuus
Kukaan meistä ei halua uutta täys-sulkua. Kukaan ei halua yritysten kompuroivan tämän enempää tai työpaikkojen olevan enempää sulussa, sillä se tietää lopulta meille kaikille vain verojen ynnä muiden ostovoimaa ja elintasoa laskevien seikkojen lisääntymistä.

Korona tuli ja meni, vai menikö? Koronan ensimmäinen Suomeen osunut aalto koettiin kevään ja alkukesän aikana, kun Covid-19 viruksen toinen muunnos (B) levisi epidemiana keskuudessamme. Silloin kaikki energiamme meni viruksen holtittoman leviämisen ehkäisemiseen hinnalla millä hyvänsä ja koko maa laitettiin “säppiin”.

Rajoitukset pysäyttivätkin viruksen etenemisen todella hyvin ja tartuntamäärät saatiin pikkuhiljaa laskuun. Työpaikat ja yritykset kärsivät massiiviset iskut sulun vuoksi, mutta kukaan ei siinä kohtaa vielä ymmärtänyt, että velkarahan lisäksi näitä valtion tulonmenetyksiä paikataan tulevaisuudessa myös massiivisilla leikkauksilla ja veron korotuksilla.

Ensimmäinen korotus astuikin voimaan tänään, kun polttoaineen verotus nousi n. 6-7%. Tämä on pienituloisille työssäkäyville suuri isku, mutta odottakaapas, kun syksyn mittaan nousee myös arvonisäverot, ja ruoka ja muut hyödykkeet kallistuvat!

Silti ihmiset liikkuvat varomattomasti. Joistakin kaupoista ja asiointiliikkeistä on jo käsidesit poistettu näkyviltä ja kokoontumisrajoitukset on purettu. Koronan toinen aalto on alkanut jo ympäri maailman ja mm. Australiassa se leviää kiivaasti ja on saanut kaupunkeja takaisin “lock downiin, niin myös Euroopassa”.

Suomen lintukodossa, jossa kaikki tapahtuu liian myöhään ja jälkijunassa, ollaan tässäkin asiassa muita perässä. Nyt olisi aika reagoida ja ohjeistusten sijaan antaa kansalle määräyksiä! Määräyksiä siitä, että jos esim. tulet ulkomailta, mene karanteeniin. Jos olet sairas, mene karanteeniin. Jos liikut ruuhkaisissa paikoissa, kuten bussi, koulu, kauppa, käytä maskia. Käytä käsidesiä, kun asioit aivan missä tahansa.

Kukaan meistä ei halua uutta täys-sulkua. Kukaan ei halua yritysten kompuroivan tämän enempää tai työpaikkojen olevan enempää sulussa, sillä se tietää lopulta meille kaikille vain verojen ynnä muiden ostovoimaa ja elintasoa laskevien seikkojen lisääntymistä.

Ole siis vastuullinen, niin kuin hallituksemme heppoisten suositustensa kanssa haluaa sinun olevan, noudata hygienia- ja muita ohjeita hieman veren maku suussa, äläkä kulje tuolla tartuttamassa muita. Alla vähän luettavaa aiheesta:

Kokkonen harmittelee, että Muurainen kävi ravintolassa syömässä, vaikka viranomaiset suosittelevat Espanjasta palaaville matkailijoille kahden viikon omaehtoista kotikaranteenia. Miehet olivat tavanneet ennen torstaita ja Kokkonen oli ollut tietoinen siitä, että Muurainen oli käynyt Barcelonassa.

– Jälkikäteen on vaikea tehdä muutoksia, eikä asia tullut mieleen. Hän olisi kyllä voinut olla jonkin muotoisessa karanteenissa. Mutta eihän sekään mikään pakko ole vaan suositus.

Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006586962.html

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.