Ihmisten välinpitämättömyys saattaa nostaa lisää ennestään korkeita verojamme – Korona ja rajoitusten purku

korona rajoitukset vastuullisuus
Kukaan meistä ei halua uutta täys-sulkua. Kukaan ei halua yritysten kompuroivan tämän enempää tai työpaikkojen olevan enempää sulussa, sillä se tietää lopulta meille kaikille vain verojen ynnä muiden ostovoimaa ja elintasoa laskevien seikkojen lisääntymistä.

Korona tuli ja meni, vai menikö? Koronan ensimmäinen Suomeen osunut aalto koettiin kevään ja alkukesän aikana, kun Covid-19 viruksen toinen muunnos (B) levisi epidemiana keskuudessamme. Silloin kaikki energiamme meni viruksen holtittoman leviämisen ehkäisemiseen hinnalla millä hyvänsä ja koko maa laitettiin “säppiin”.

Rajoitukset pysäyttivätkin viruksen etenemisen todella hyvin ja tartuntamäärät saatiin pikkuhiljaa laskuun. Työpaikat ja yritykset kärsivät massiiviset iskut sulun vuoksi, mutta kukaan ei siinä kohtaa vielä ymmärtänyt, että velkarahan lisäksi näitä valtion tulonmenetyksiä paikataan tulevaisuudessa myös massiivisilla leikkauksilla ja veron korotuksilla.

Ensimmäinen korotus astuikin voimaan tänään, kun polttoaineen verotus nousi n. 6-7%. Tämä on pienituloisille työssäkäyville suuri isku, mutta odottakaapas, kun syksyn mittaan nousee myös arvonisäverot, ja ruoka ja muut hyödykkeet kallistuvat!

Silti ihmiset liikkuvat varomattomasti. Joistakin kaupoista ja asiointiliikkeistä on jo käsidesit poistettu näkyviltä ja kokoontumisrajoitukset on purettu. Koronan toinen aalto on alkanut jo ympäri maailman ja mm. Australiassa se leviää kiivaasti ja on saanut kaupunkeja takaisin “lock downiin, niin myös Euroopassa”.

Suomen lintukodossa, jossa kaikki tapahtuu liian myöhään ja jälkijunassa, ollaan tässäkin asiassa muita perässä. Nyt olisi aika reagoida ja ohjeistusten sijaan antaa kansalle määräyksiä! Määräyksiä siitä, että jos esim. tulet ulkomailta, mene karanteeniin. Jos olet sairas, mene karanteeniin. Jos liikut ruuhkaisissa paikoissa, kuten bussi, koulu, kauppa, käytä maskia. Käytä käsidesiä, kun asioit aivan missä tahansa.

Kukaan meistä ei halua uutta täys-sulkua. Kukaan ei halua yritysten kompuroivan tämän enempää tai työpaikkojen olevan enempää sulussa, sillä se tietää lopulta meille kaikille vain verojen ynnä muiden ostovoimaa ja elintasoa laskevien seikkojen lisääntymistä.

Ole siis vastuullinen, niin kuin hallituksemme heppoisten suositustensa kanssa haluaa sinun olevan, noudata hygienia- ja muita ohjeita hieman veren maku suussa, äläkä kulje tuolla tartuttamassa muita. Alla vähän luettavaa aiheesta:

Kokkonen harmittelee, että Muurainen kävi ravintolassa syömässä, vaikka viranomaiset suosittelevat Espanjasta palaaville matkailijoille kahden viikon omaehtoista kotikaranteenia. Miehet olivat tavanneet ennen torstaita ja Kokkonen oli ollut tietoinen siitä, että Muurainen oli käynyt Barcelonassa.

– Jälkikäteen on vaikea tehdä muutoksia, eikä asia tullut mieleen. Hän olisi kyllä voinut olla jonkin muotoisessa karanteenissa. Mutta eihän sekään mikään pakko ole vaan suositus.

Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006586962.html

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: