Ihmisten välinpitämättömyys saattaa nostaa lisää ennestään korkeita verojamme – Korona ja rajoitusten purku

Ihmisten välinpitämättömyys saattaa nostaa lisää ennestään korkeita verojamme – Korona ja rajoitusten purku

Korona tuli ja meni, vai menikö? Koronan ensimmäinen Suomeen osunut aalto koettiin kevään ja alkukesän aikana, kun Covid-19 viruksen toinen muunnos (B) levisi epidemiana keskuudessamme. Silloin kaikki energiamme meni viruksen holtittoman leviämisen ehkäisemiseen hinnalla millä hyvänsä ja koko maa laitettiin ”säppiin”.

Rajoitukset pysäyttivätkin viruksen etenemisen todella hyvin ja tartuntamäärät saatiin pikkuhiljaa laskuun. Työpaikat ja yritykset kärsivät massiiviset iskut sulun vuoksi, mutta kukaan ei siinä kohtaa vielä ymmärtänyt, että velkarahan lisäksi näitä valtion tulonmenetyksiä paikataan tulevaisuudessa myös massiivisilla leikkauksilla ja veron korotuksilla.

Ensimmäinen korotus astuikin voimaan tänään, kun polttoaineen verotus nousi n. 6-7%. Tämä on pienituloisille työssäkäyville suuri isku, mutta odottakaapas, kun syksyn mittaan nousee myös arvonisäverot, ja ruoka ja muut hyödykkeet kallistuvat!

Silti ihmiset liikkuvat varomattomasti. Joistakin kaupoista ja asiointiliikkeistä on jo käsidesit poistettu näkyviltä ja kokoontumisrajoitukset on purettu. Koronan toinen aalto on alkanut jo ympäri maailman ja mm. Australiassa se leviää kiivaasti ja on saanut kaupunkeja takaisin ”lock downiin, niin myös Euroopassa”.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Suomen lintukodossa, jossa kaikki tapahtuu liian myöhään ja jälkijunassa, ollaan tässäkin asiassa muita perässä. Nyt olisi aika reagoida ja ohjeistusten sijaan antaa kansalle määräyksiä! Määräyksiä siitä, että jos esim. tulet ulkomailta, mene karanteeniin. Jos olet sairas, mene karanteeniin. Jos liikut ruuhkaisissa paikoissa, kuten bussi, koulu, kauppa, käytä maskia. Käytä käsidesiä, kun asioit aivan missä tahansa.

Kukaan meistä ei halua uutta täys-sulkua. Kukaan ei halua yritysten kompuroivan tämän enempää tai työpaikkojen olevan enempää sulussa, sillä se tietää lopulta meille kaikille vain verojen ynnä muiden ostovoimaa ja elintasoa laskevien seikkojen lisääntymistä.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Ole siis vastuullinen, niin kuin hallituksemme heppoisten suositustensa kanssa haluaa sinun olevan, noudata hygienia- ja muita ohjeita hieman veren maku suussa, äläkä kulje tuolla tartuttamassa muita. Alla vähän luettavaa aiheesta:

Kokkonen harmittelee, että Muurainen kävi ravintolassa syömässä, vaikka viranomaiset suosittelevat Espanjasta palaaville matkailijoille kahden viikon omaehtoista kotikaranteenia. Miehet olivat tavanneet ennen torstaita ja Kokkonen oli ollut tietoinen siitä, että Muurainen oli käynyt Barcelonassa.

– Jälkikäteen on vaikea tehdä muutoksia, eikä asia tullut mieleen. Hän olisi kyllä voinut olla jonkin muotoisessa karanteenissa. Mutta eihän sekään mikään pakko ole vaan suositus.

Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006586962.html