Ihana lukijani! Apuasi tarvitaan saarikotimme myynnissä!

Ihana lukijani! Apuasi tarvitaan saarikotimme myynnissä!

Moikka moi arvoisa lukijani!

Tällä kertaa minulla on täällä blogissa hieman erikoinen toive.. Meillä on nimittäin akuutti laajentamisen tarve Saaren Taian tuotantoa ajatellen ja näköpiirissä olisi kiva saarikoti parin saaren päästä. Ongelmamme on, että oma saarikotimme pitäisi myydä ennen ostoa 😀 Ajattelinkin, että kysyn josko Sinulla olisi tiedossasi ystävä tai tuttava, joka etsii parhaillaan kivaa kotia tai kesäkotia? Jos voisit vinkata hänelle, että kotimme on tulossa myyntiin piakkoin Särkisalon hyvämaineisesta saaresta, niin olisin sinulle ikuisesti kiitollinen <3

Virallinen myynti-ilmoitus löytyy esim Etuovi.comista https://www.etuovi.com/kohde/7853652, välittäjänä toimii Kiinteistökolmio

Voisin aluksi kertoa hiukan näistä saarista:

Särkisalo on liitetty Saloon vuonna 2009. Särkisaloon kuuluu pienen mannerpalasen lisäksi 119 eri kokoista saarta joista ns. pääsaari on tämä Isoluoto, jolla kotimmekin sijaitsee. Salolla on merenrantaviivaa yhteensä 360 kilometriä (vrt esim. Helsingillä on vain 130km). Palvelut ovat entisen turkulaisen silmissä erinomaiset, lääkäriin pääsee huomattavasti nopeammin kuin Turussa ja kaupoissakin on laajempi valikoima kaikkea erikoista verrattuna Turkuun.

Salo on varsin hyvä kunta asua siis, vaikka monilla saattaa ollakin mielissä synkät Nokia uutiset vuosien takaa. Salon talous on ollut plussalla jo toista vuotta ja uuden kaupunginjohtajan myötä Salon ja yrittäjien yhteensopivuutta parannetaan merkittävästi erilaisin projektein 🙂 Salossa on kesäisin kuuluisat toritapahtumat joissa ilmaisia esiintyjiä Suomen huipulta, kuten Paula Koivuniemi, Cheek, jne. Lisäksi useita kivoja pikkutapahtumia, kuten Särkisalon silakkamarkkinat, Mathildedalin muinaistulien yö, Raatalan Humpparalli ja paljon paljon muita!

Harrastamaan pääsee niin maalla kuin merelläkin! Salossa on useita laadukkaita heppatalleja, kuuluisa korisjoukkue Vilpas, laskettelu/mäkiautoilurinne, maastopyöräilyä, mahdollisuudet melontaan, golfiin, useita luontopolkuja ja paljon ilmaisia seikkailumahdollisuuksia https://www.naejakoe.fi/.
Lue lisää Salosta: http://www.saloon.fi/

Särkisalo on varsin kuuluisa mahtavista kalavesistään. Meri on täällä puhdasta ja saarilla on todella paljon yhteistä toimintaa jos on sellaisesta kiinnostunut. Lähes joka viikonpäivä on joko urheilua, kahvittelua, kävelyä tai muuta puuhaa joille kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Myös retkiä järjestetään aktiivisesti. Ks. Särkisalon sivuilta lisää aktiviteeteistamme https://sarkisalo.fi/

Särkisalossa on myös Suomenkin mittakaavalla erikoislaatuinen ala-aste, täällä on varsin hyvin varusteltu pikkukoulu jossa on vain n. 30 oppilasta. Koulu järjestää oppilailleen luokkaretken yleensä hiukan pidemmän kaavan kautta ja vähän kauemmas kuin mitä normaaleissa kouluissa. Viime vuonna lapset viettivät leirikoulua reilun viikon verran Lapissa idyllisellä ja aidolla porotilalla.

Oma kotimme sijaitsee entisten kaivostyöläisten pikkukylässä saaren länsirannalla jossa kapean hiekkatien varrella on sekä ympärivuotisia asukkaita, että kesäkoteja. Talomme sijaitsee Metsolantien päässä ja naapureina on kolme kesäkotia. Talollemme kuuluu venevalkama oikeus viereisestä rannasta jonne kävellen tulee talolta matkaa muutama sataa metriä.

Saarilta löytyy palvelut mm. Posti, pikkukauppa ja ravintola Tiiranta (anniskeluoikeudet, vierasvenesatama) kodistamme 6km päässä. Kebabravintola ja Cafe Vinssi 2km päässä, kummassakin anniskeluoikeudet jos sellaisella on merkitystä. Naapurisaaressa Niksaaressa on Cafe Nixor ja Petun saaressa lyhyen lossimatkan päässä on Petun kartanon kesäkahvila.

Venepaikkoja löytyy 2km päästä Förbyn rannasta ja 6 km päästä Tiirannasta. Saarella on myös ainakin 2 veneiden säilytystä, nostoa ja huoltoa hoitavaa yritystä 🙂

Helsinkiin ajaa vajaassa kahdessa tunnissa ja Salosta on hyvät bussi- ja junayhteydet.

Luonto on täällä läsnä ja kotioveltamme muutaman metrin päästä alkavalla kalliolla tepasteleenkin metsäkauriit lähes päivittäin ja myös merikotkan voi nähdä liitelevän pihamme yllä. Lähirannoilla on merikotkien, joutsenten ja muiden lintujen lisäksi nähty myös hylkeitä.

Kuvia Särkisalosta:

Kuvia venevalkamasta:

Talomme on -54 rakennettu puutalo, jossa on kellari, keskikerros, sekä yläkerta, neliöitä n 95m2. Talolla on kaksi kaivoa; vanha kaivo josta vesi käy esim. kukkien kasteluun, autonpesuun jne, sekä uudempi porakaivo josta vesi tulee taloon. Vesi on puhdasta ja raikasta! Jätevesille on umpisäiliö ja muut vedet menevät harmaavesisäiliön jälkeen imeytyskenttään.

Talossa on sähkö+puulämmitys, talo on erittäin lämmin, koko talon lämmitykseen Saaren Taian tuotannon kanssa sähköä kuluu vuositasolla n. 14000 kwh. Tulipesät löytyvät makkarista ja keittiöstä ja lämmittämällä yhtä lämpenee oikeastaan koko talo kellaria lukuunottamatta.

Jätemaksu on n. 50€/vuosi, tiemaksu n. 50€/vuosi, likakaivon tyhjennys n. 125€/kerta. 6-9 kuutiota puita riittää yleensä koko talveksi, talo lämpenee yläkertaan asti parilla pesällisellä ja puut saa kotiin kuljetettuna Karl Forströmm Oy:lta noin 50€/heittokuutio (koivuklapi) hintaan, sis kuljetuksen.

Tontti on n. 3000m2 rinnetontti joka jatkuu ylös lähes kallion laelle asti, kalliolta on muuten merinäköala 🙂 Talossa on hyväkuntoinen uudehko peltikatto (muutama vuosi sitten laitettu), ulkopinnat ovat todella hyvässä kunnossa ja maalissa. Pihalle on ajettu soraa useampi rekkakuormallinen ja samalla tie perille vahvistettu, eli isollakin autolla pääsee perille asti ja autonkin saa yläpihalle parkkiin jos haluaa. Ulkorakennuksia on pari uutta; eli puuvaja ja lämmin ns. toimistokontti, joka on tuotantotilanamme, kontille on rakennettu siisti vinokatto sekä valokatettu kiva terassi.

Talossa on tänä vuonna laitettu keittiön ja olkkarin laminaatit, saunaan uudet lauteet ja kaikki yläkerran ikkunat uusittu. Edellisvuonna rempattu on lähes koko keittiö, vähän olkkaria ja rakennettu uusi vessa, sekä asennettu taloon valokuituliittymä.

Huoneita alakerrassa on 2h+keittiö+wc+eteinen, yläkerrassa 1mh+vaatehuone+1työhuone+2 varastohuonetta.

Kellarissa sauna ja suihku, pesukonehuone ja varastotilaa.

Kuvia pihalta:

Sauna:

Veski:

Makkari:

Olkkari:

Papukaijojen takia sanomalehtisuojaukset, papsut asuvat olkkarissa nimittäin vapaana 🙂

Keittiö:

Sisäeteinen:

Ulkoeteinen:

Eteinen:

Yläkerran makuuhuone: (vanhemmissa kuvissa vielä vanhat ikkunat)

Yläkerran työhuone:

Yläkerran rapputasanne:

Kontti on lämpöeristetty ja sähköistetty 12m2 sisämitoiltaan, jonne voi halutessaan tehdä esim. vierasmökin, työtilan, kesäkeittiön, teiniluolan tai vaikkapa pihasaunan!

Sanoisinkin, että kotimme on mahdollisuuksien koti tai kesäpaikka hiukan omaa rauhaa kaipaavalle, joka kuitenkin tykkää, että hyvät palvelut ovat kohtalaisen lähellä 🙂 Perniössä on terveysasema ja isommat kaupat, huoltsikka, apteekki yläaste ja muuta, matkaa Perniöön tulee meiltä n. 20km 🙂

Kerro siis tuttavallesi, että kotimme on tulossa piakkoin myyntiin ja auta minua tilanpuute ongelmassani <3 Kiitos paljon <3

Ps. talo myydään toki välittäjän kautta, mutta alustavasti lisätietoja voi kysellä minulta vaikka sähköpostitse designeramnelin@gmail.com

Ai niin, ja se hinta! No aika edullinen tietenkin! Kolmen asunnonarvioitsijan mielestä hinta asettuisi johonkin pikkuisen alle 80t 🙂5 thoughts on “Ihana lukijani! Apuasi tarvitaan saarikotimme myynnissä!”

Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: