Salosta Uskelan ja Perttelin kautta Somerolle johtaa historiallinen tie nimeltään Hiidentie.
Tie on ollut olemassa ainakin jo keskiajalla ja mahdollisesti jopa rautakaudella ja sen on katsottu yhdistäneen kaupallisesti yhdessä Hämeen Härkätien kanssa Uskelanlaakson Vanajan Hämeeseen jo rautakaudella.
Tie seurailee Uskelanjoen rantaa aina Perttelin Haalille asti josta se jatkaa Terttillänjoen rantaa Kiikalan Rekijoelle. Tien linajus on pääpiirteittäin säilynyt alkuperäisenä tähän päivään asti.
Alkuperäisimmillään tie on välillä Salo Pertteli nykyisellä Vanhalla Perttelintiellä kunnes Perttelissä muuttuu Mikolantieksi. Perttelin kirkon jälkeen tie seurailee yhdystietä nro 2403 joka ylittää Kurajoen lähes samasta kohtaa mistä alkuperäinen Hiidentie aikoinaan. Tämä jälkeen tie kulkee nykyisten Vähähiidentien ja Rekijoentien paikkeilla Perttelin Haalille ja sieltä Kiikalan Rekijoelle.
Kartanoita vanhan Hiidentien varrella ovat olleet Salon alueella mm Veitakkalan kartano sekä Haalin kartano.
Veitakkalasta Hiidentien läheisyydestä on löydetty myös rautakautisia asuinpaikkoja.
Hiidentie
Hiidentie
Hiidentie
Hiidentie
Hiidentie
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hiidentie

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: