Heipä hei ihana lukijani!
Olen koko kesän ja syksyn murehtinut sitä ettei ole ollut jaksamista tehdä yhtään herkullisen näköistä ruokabloggausta, mutta tänään asiaan onnekseni tuli muutos, sillä mieheltäni meni eilen selkä, eikä muutenkaan viileässä syyssateessa huvita ulkoilla tai tehdä pihahommia.
Syksy ja sadepäivät ovatkin tällaisen masentuneen kannalta parhaita päiviä, sillä silloin ei tule paha mieli siitä ettei jaksa tehdä puutarhahommia tai ettei jaksa käydä kävelyllä. Viimeiset kaksi vuotta masennukseni on asteittan syventynyt, huomaan. Suututtaa ja harmittaa, että elämä vilisee ohi itseni nukkuessa huonoja yöunia ja pitkiä päiväunia, ja milloin kivuissa tai stressissä 🙁 Mitä paremmin yritykselläni menee, sen enemmän olen masentunut ja voimaton. En tiedä liittyykö ne edes toisiinsa, tuskin, mutta ikävä yhteensattuma kuitenkin!



Mutta tänään, tänä ihanana sateisena sunnuntaina nautin takkatulen loimotuksesta, tuoksuvista kynttilöistä ja siitä, että olen varannut koko keittiön itselleni tätä blogikirjoitusta varten! Inspiraatiota kuville hain, mistäs muualtakaan kuin Pinterestistä ja siinä samalla tuli uudelleenjärjestettyä myös oma profiilin siellä. Katso se tästä: https://fi.pinterest.com/JohannaAmnelin/
Ruokabloggauksen tekemiseen menee muuten (ainakin minulla) n. 2 kertaa niin kauan aikaa, kuin jos tekisi pelkän ruuan ilman kuvaamista, kuvien editoimista ja sommitteluja 😀 Kuitenkin ruokabloggaaminen on parhaimmillaan ihanaa puuhaa, terapeuttista, rentoa, innostavaa ja luovaa! Pahimmillaan se voi myöskin olla hieman stressaavaa, hengästyttävää ja hetkistä!



Ohje on sama, jonka olen joskus julkaissut Kotikokissa ja reseptissä ei ole käytetty tomaattimurskaa tai tomaattipuretta, eli maku on makean tulinen ilman kitkeryyttä 🙂
400g Naudan jauhelihaa
1 Pilkottu sipuli
MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Paistetaan, sekaan:
1/2rkl valkosipulirouhetta
Pippuria
Suolaa
Paprikajaugetta
Chilijauhetta (kaikkia mieluummin runsaalla kädellä kuin varovasti)
Oreganoa
MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Basilikaa (paljon kumpaakin)
1dl Meira ketsuppia (Huom, tärkeää maun kannalta, että nimenomaan Meiran ketsuppia!)
2dl Kolmen juuston kermaa (tänään käytin Valion Eila kolme yrttiä ruokakermaa)
1/2dl Rainbow sweet chili kastiketta (tänään käytin Tescon makeachilikastiketta)
Juustokastike:
1/2dl margariinia
1dl jauhoja
9dl laktoositonta maitoa
2-3dl juustoraastetta
1rkl basilikaa
Pippuria
Suolaa
Keitetään paksuksi.
Ladotaan vuokaan jauhelihakastike ensin, sitten juustokastike, sitten lasagnelevyt (tänään käytin Urtekramin gluteenittomia lasagnelevyjä), niin monta kerrosta kuin haluaa, lopuksi päällimmäiseksi juustokastiketta.
Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 40 min.
Tarjoile Aurajuuston tai juustoraasteen kera.
Sillä välin kun lasagne hautuu uunissa on hyvä käydä pihalla kävelemässä ja ihastelemassa puutarhan syksyä.
Terassillamme on jo hieman syksyn tuntua. Lyhdyt on tuotu varastoistaan ja erilaisia kanervia laitettu jo purkkeihin.


Viimeiset pelakuut kukkivat vielä. Toivottavasti onnistun tämän kaunokaisen talvettamisessa!
Kosmoskukatkin vielä seisovat kirkkaina eivätkä taivu syyssateiden voimasta!
Syksyn väistämättömyydestä kielii myös ylitse täyttyneet kastelukannut.



N. 40 min paistuttuaan lasagnella näyttää olevan mukavan rapsakka pinta. Pari stailattua kuvaa vielä ja sitten tämän herkkuruuan kimppuun!



