Hereillä klo 3 yöllä Madeiralla, flunssa iskemässä, leikkauksesta toipuminen sakkaa

Heipä hei ihana lukijani!

Kirjoittelen matkakuulumisia poikkeuksellisesti tähän “diipadaapa” blogiini, sillä tämän kertainen kirjoitus sivuaa vähemmän matkaa, kuin muuta asiaa vaikka matkalta tätä parhaillaan kirjoitankin.

Leikkauksestani on nyt kulunut 6 viikkoa ja ikäväkseni jouduin huomaamaan, että toipuminen ei ole ollut kovinkaan onnistunutta 🙁 Onnekseni tajusin ottaa mukaani sairaalasta leikkauksen jälkeen käyttööni saamani vatsatuen tai tyrävyön, mikä ikinä se onkaan, sillä sille on nyt täällä matkalla kuitenkin käyttöä!

Vatsaani on siis leikelty nyt neljättä kertaa, joista 2 kertaa on ollut tyrän korjaamista. Eka tyrä, tai oikeastaan kaksi, syntyi Essure-implanttien poisto-operaation arven kohdille ja sen korjausleikkaus epäonnistui. Tyrä ilmaantui takaisin entistä suurempana (vatsan seinämän reikä oli halkaisijaltaan 7cm). Mikäli haluat lukea kaikki ällöttävät yksityiskohdat miten 15×20 senttisen tyräverkon koko alaosa oli työntynyt vatsaonteloon jne, kurkkaa tästä blogista avainsanalla Essure.

Anyway. Sairaalasta ohjeistettiin tällä kertaa, että tyrävyön kassa tulee olla yötä-päivää 2 viikkoa (olin 3 viikkoa), jonka jälkeen käyttää sitä päivisin 2 viikkoa lisää (käytin yli 2,5 viikkoa), mutta tuo aika on kyllä aivan riittämätön omassa tapauksessani. Sairaalasta myös ohjeistettiin nousemaan sängystä kyljen kautta, jonka totesin heti kotona ihan idioottimaiseksi neuvoksi, joka sopii ehkä muille, muttei minulle. Jäätävät viiltokivut heti tyrän- ja tähystysreikien kohdalla! Onneksi meillä sattuu oleman moottorisänky, jota ilman haavat olisivat revenneet auki miljoona kertaa!

Nyt olen sitten lähtenyt matkalle pitämättä tyrävyötä päälläni (koska sairaalan ohjeiden mukaan sitä ei enää tarvitsisi käyttää) ja eilen jo ennen jatkolentoa kivut olivat voimistuneet! Tuttu “arven repeämis” kipu tuntui aluksi yhdessä kohdassa navan vasemmalla puolella (korjattu tyrä on oikealla puolella) ja lopulta myös korjatun tyrän kohdalla ja kolmas kipukohta siitä hieman ylempänä. Onneksi tajusin ottaa sen vyön mukaan ja nyt siis nukuin se päällä! Ja toivon totisesti, että olisin väärässä kehoni suhteen, että tämä kipu EI olisi auennut tyrä tai uusi tyrä, vaan ihan jotain muuta!

Eilen meillä oli välilasku Lissabonissa ja aikaa oli reilut 5 tuntia, joten päätettiin vihdoin käydä katsomassa Cristo Rein patsasta, joka on aikaisemmilla Portugalin reissuilla aina jäänyt jostakin syystä.

Portugalissa oli sateista ja kylmä tuulikin puhalteli aina silloin tällöin. Kotona poikamme aloitti sairastamisen jäätävällä nuhalla ja yskällä jo pari päivää ennen lähtöämme, ja meillä kummallakin oli kurkussa tunne, että ollaan myös tulossa kipeiksi. No nyt se ilmeisesti iski ainakin minuun. Kurkku ja keuhkot oireilee, ja tulin ottamaan astmalääkettä ja hunajaa. Samalla ajattelin ottaa ennakoivasti tulehduskipulääkeen, mutta sepä alkoikin närästää (ibuprofeiini ei sovi vatsalleni, mutta lääkärin määräyksestä on niitäkin nyt tullut syötyä), joten oli noustava ylös hakemaan närästyslääkettä, joka ei ainakaan vielä ole tehonnut, joten makuullaan ei pysty juuri nyt olemaan.

Tässäpä sitä sitten podetaan monenkin asian oireita keskellä yötä Madeiran vihreällä saarella ja mietin miten perseestä on, että ihminen on jatkuvasti vajaakuntoinen!

Eipä mulla kai muuta nyt tässä kohtaa. Itse reissusta pääsee pian lukemaan täältä: https://www.starsonmap.com/

Kiitos, että luit! Tuleekos sinulle muuten meidän Saaren Taika Shopin uutiskirjettä? Sieltä tulee tänään salainen alekoodi Saaren Taika tuotteisiin 🙂

https://www.starsonmap.com/ulkomaanmatkat/joulukuussa-madeiralla-vuokra-autolla/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.