Moikka arvoisa lukijani!

Olet varmaan seurannut ekologisten siivousniksieni blogiartikkelisarjaa tai muuten vaan luonnonmukaisemmasta puhdistuksesta kiinnostuneena päätynyt lukemaan tätä kirjoitusta. Hyvä niin, sillä itseänikin kiinnostaa ekologisemmat puhdistusvaihtoehdot ja olen koittanut etsiä tietoa niistä sekä käyttää luonnomukaisempaa puhdistusta aina kun se vain on mahdollista!

Tällä kertaa kerron yhden ekologisemman hellanpesuniksin ja se on hellan puhdistus ruokasoodalla!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Pinttynyt rasva ja muut kokkauksesta aiheutuneet likakerrostumat voivat joskus aiheuttaa päänvaivaa. Kokeilin omaan hellaamme, joka siis jätettiin uusimatta muuttoremontin yhteydessä, koska se oli suht puhdas, toimiva ja oikein hyväkuntoisen näköinen, vaikka onkin ns. vanhaa mallia eli ei keraaminen (josta en edes henk.koht. edes tykkää). Liesilevyjen reunoille oli kuitenkin pinttynyt likaa jota en saanut lähtemään vaikka olin kokeillut useampaakin uuninpuhdistajaa ja karhunkieltä niihin.

Lopulta kyllästyin ja ajattelin kokeilla tehokkaaksi puhdistusaineeksi kehuttua ruokasoodaa. Suihkutin likakohtiin “kostukkeeksi” ihan perus suihkepuhdistusainetta (ekologisempaa on suihkuttaa pelkkää vettä, sillä puhdistusaineella ei tässä hommassa ole mitään tehoa tai hyötyä) ja ripottelin päälle ruokasoodaa, töpöttelin sen vielä ruokaveitsellä aivan kiinni likakohtiin ja jätin kaupassakäynnin ajaksi vaikuttamaan.

Hellan levyjen puhdistus ruokasoodalla

Kotiin palattuani otin pehmeän rätin ja ruokaveitsen ja ruokaveistä apuna käyttäen hinkkasin liat pois. Huomaa jos käytät veistä, että se menee pikkuhiljaa läpi rätistä ja raapii hellaa, tarkkaile siis asiaa ja kohenna rätin paikkaa aina kun veitsi meinaa päästä läpi.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Tuloksena aika puhdas ja kiiltävä hella 😀

Hellan levyjen puhdistus ruokasoodalla

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: