Haukkamäen luolat

Haukkamäen luolat löytyvät Salosta Merikulmantieltä ihan Fulkilan kartanon risteystä vastapäätä lähtevän pienen hiekkapolun päästä.
Hiekkapolun päähän voi ajaa autollakin, joskin matalan auton kanssa kannattaa ajaa varoen.
Tie on noin puolisen kilometriä pitkä ja päättyy jyrkänteen reunalla olevalle käännöspaikalle.
Jyrkänne on aidattu matalalla betoniaidalla ja siltä avautuvat näkymät niin kauas, että näet Halikon vesitornin sekä Märyn tuulivoimalat vaivatta. Myös Halikonlahtea näkyy jyrkänteen reunalta.


Luolille on parasta mennä näin syksyn aikaan, johtuen alueen herkästä luonnosta.
Parhaiten pääset luolille, kun laskeudut betonivallin oikealta puolelta alas heinikkoa pitkin. Lasku on paikoin todella jyrkkä ja kivikkoinen ja ainakin näin syksyllä pienellä pakkasella myös todella liukas!Alas päästyäsi kulje pellon reunaa oikealle, kunnes tulet pienen vesialueen luo, jatka vesialueesta vielä eteenpäin ohi pienten kuusten, jotka on istutettu rivin tapaiseksi pellolle. Pian näiden kuusien jälkeen voit alkaa siirtyä louhikkoon ja jatkaa matkaasi kohti kallioseinämää. Luolia on useita tässä louhikossa ja myös päällesi kaareutuva kallioseinämä lasketaan puoliluolaksi ja lienee yksi Varsinais-Suomen komeimpia ja suurimpia lippaluolia.


Lohkareiden seasta löytyy useita pieniä luolia sekä pari isompaa, noin 15 metrin luolaa jotka kulkevat lohkareiden alla ja väleissä.
Jyrkänteen juurelta löytyy isompi lohkareluola joka on mitaltaan noin kymmenen metriä. Alueelta löytyy vielä yksi luola joka haarautuu kolmihaaraiseksi ollen yhteensä n. 33 metriä pitkä.
Luoliin ei kannata mennä kovin pitkälle mikäli ei ole kokemusta ja varusteita luolissa liikkumiseen. Jutun lopusta löytyy pari linkkiä kokeneiden luolamiesten bloggauksiin tästä samaisesta paikasta.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY


Jotkut rohkeat ovat myös kiipeilleet täällä.
Myös kallion päältä aukenevat kivat näkymät.Sijainti: Merikulmantie 546 Salo, Fulkilan (kyltti näkyy tielle) kartanon risteyksestä vastapäätä lähtevän pikkutien päässä.
Lähteet: http://retkipaikka.fi/vapaa/luolaloytoja-salossa/
http://luolamiehenblogi.blogspot.fi/2013/09/haukkamaen-luolat-salo.html
 

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY