Haluatko tietää miksi Saaren Taika tuotteet ovat niin kalliita?

Haluatko tietää miksi Saaren Taika tuotteet ovat niin kalliita
Tervetuloa blogini pariin! Tänään haluan avata teille, rakkaat lukijat, syitä siihen, miksi Saaren Taika tuotteet voivat tuntua hintavilta.

Tervetuloa blogini pariin! Tänään haluan avata teille, rakkaat lukijat, syitä siihen, miksi Saaren Taika tuotteet voivat tuntua hintavilta. Tämä ei ole pelkkä hintalappu, vaan investointi sekä sinulle että ympäristölle. Joten istu alas ja anna minun kertoa, miksi Saaren Taika on paljon enemmän kuin vain kosmetiikkabrändi.

KÄSITYÖ JA TYÖLLISTÄMINEN

Saaren Taika ei ole pelkästään luonnonkosmetiikan brändi; se on myös eettisen ja vastuullisen toiminnan puolestapuhuja. Yksi keskeinen osa tätä on tapamme valmistaa tuotteemme. Kaikki alkaa käsityöstä: sekoittamisesta pullottamiseen ja etiketin kiinnittämiseen, jokainen vaihe on huolellista käsityötä ja työllistää moninkertaisesti enemmän kuin koneellistettu tuotanto.

Esimerkiksi pyykkietikoidemme valmistus on kokonaan käsityötä, joka työllistää 2-3 henkilöä kokoaikaisesti. Koneellistetussa tuotannossa sama määrä pyykkietikkaa voitaisiin valmistaa yhden henkilön toimesta.

Haluatko tietää miksi Saaren Taika tuotteet ovat niin kalliita?

Samoin palasaippuamme valmistetaan alusta loppuun käsityönä, mikä tarkoittaa, että prosessi työllistää 3-5 henkilöä valmistuksessa ja 2-4 henkilöä pakkaamisessa, kun konelinjalla tämäkin sujuisi yhden tuotantotyöntekijän ja yhden pakkaamotyöntekijän voimilla ja tarkoittaisi 3-7 työpaikkaa vähemmän.

Myös meidän voiteemme valmistetaan pienissä erissä käsityönä. Tämä tarkoittaa, että jokainen voidepurkki sekoitetaan, täytetään ja etiketöidaan käsin.

Monilla kilpailijoillamme on suuria sekoittimia ja automatisoituja pakkauslinjoja, joissa 1-2 henkilöä riittää hoitamaan koko prosessin. Meillä tämä käsillä tehty prosessi työllistää 3-5 henkilöä itse voiteen valmistuksessa ja vielä 2-4 henkilöä etikettien kiinnittämisessä.⁠

Myös verkkokauppamme varasto ja tilaustenkäsittely toimii ilman koneellisia paketointilinjoja työllistäen sesongista riippuen 4-8 henkilöä kokopäiväisesti.

TYÖNTEKIJÖIDEN HYVINVOINTI

Mutta emme keskity pelkästään käsityöhön. Panostamme myös työntekijöidemme hyvinvointiin monin tavoin. Tarjoamme kilpailukykyisen palkan, joka kyllä näkyy tuotteidemme hinnoissa, mutta myös takaa työntekijöillemme elämänlaadun, jonka he ansaitsevat.

Lisäksi työntekijämme saavat tulosbonuksia yrityksen menestyksen mukaan. Ja koska hyvinvointi ei ole vain taloudellista, tarjoamme työntekijöillemme myös muita etuja. Yksi näistä on viikoittainen 20 minuutin palkallinen tauko kokovartalohierontatuolissa sekä laajasti kattava työterveyshuolto. Tämä ei ole vain etu, vaan investointi työntekijöidemme hyvinvointiin.

EETTINEN JA VASTUULLINEN TOIMINTA

Meillä Saaren Taiassa eettinen toiminta ei rajoitu pelkästään tuotantoon ja työntekijöiden hyvinvointiin – se ulottuu aina tuotteidemme jälleenmyyjiin saakka.

Vaikka voisimme kasvattaa liikevaihtoamme ja kassavirtaamme huomattavasti sijoittamalla tuotteemme suurten päivittäistavarakauppojen ja halpaketjujen hyllyille, olemme tietoisesti valinneet toisen tien. Haluamme nimittäin tukea suomalaista pienyrittäjyyttä ja varmistaa heille asiakasvirran. Olemme yksi harvoista tämän kokoluokan kosmetiikkatoimittajista, joiden tuotteita ei ole saatavilla suurissa marketeissa.

Tämä valinta on tehty tietoisesti: haluamme jatkossakin olla osa sitä voimaa, joka tukee suomalaista pienyrittäjyyttä. Siksi Saaren Taian tuotteet löytyvät ainoastaan pienten erikoisliikkeiden valikoimista. Tämä on yksi tapa, jolla pyrimme olemaan mukana luomassa vastuullista, kestävämpää ja eettisempää tulevaisuutta.

Korkeampi hinta tuotteissamme ei siis ole vain luku hintalapussa. Se on investointi eettisesti ja ekologisesti kestäviin arvoihin. Se on investointi ihmisiin, jotka valmistavat tuotteemme, ihmisiin, jotka myyvät tuotteitamme ja se on investointi sinuun, joka valitset käyttää tuotteitamme.

Laadukkaat raaka-aineet

Yksi suurimmista tekijöistä, joka vaikuttaa tuotteen hintaan, on käytettyjen raaka-aineiden laatu. Korkealaatuiset ja puhtaat raaka-aineet nostavat tuotteen valmistuskustannuksia, mikä heijastuu tuotteen lopulliseen hintaan. Lisäksi laadukkaat raaka-aineet ovat usein vastuullisesti tuotettuja, mikä myös näkyy hinnassa.

Kun puhumme laadukkaista raaka-aineista, tarkoitamme usein sellaisia ainesosia, jotka ovat korkealaatuisia ja puhtaita, toisin sanoen niistä ei ole kemiallisin menetelmin poistettu niiden sisältämiä vitamiineja ja rasvahappoja, joka on yleinen menetelmä kosmetiikkateollisuudessa.

Laadukkaat raaka-aineet ovat usein myös luomusertifioituja. Korkealaatuiset kasviöljyt sisältävät halpoja öljyjä enemmän esimerkiksi antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiineja, joiden vaikutukset ihonhoitoon ovat merkittäviä. Ne muun muassa suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, jotka aiheuttavat ennenaikaista ikääntymistä.

Kun tarkastelet tuotteen INCI-listaa, eli sen ainesosaluetteloa, pelkkä ainesosan nimi ei kerro koko totuutta. Nimen perusteella on vaikea arvioida, onko ainesosa esimerkiksi luomulaatuista, kemiallisesti käsiteltyä vai valkaisematonta. Lisäksi INCI-lista ei paljasta, onko ainesosasta mahdollisesti poistettu muita vitamiineja tai ravintoaineita kemiallisin menetelmin.

Tämä tarkoittaa, että samanniminen ainesosa voi olla eri tuotteissa eri laatuista. Siksi on tärkeää ottaa huomioon myös valmistajan antamat lisätiedot, kun arvioi tuotteen laatua ja sopivuutta itselleen.

Vaikka saattaisi ensinäkemältä olettaa, että prosessoitu ainesosa olisi kalliimpi, todellisuudessa se onkin usein halvempaa. Tämä johtuu siitä, että prosessoinnin aikana ainesosasta, kuten kasviöljystä, poistetaan monet sen arvokkaat komponentit, kuten vitamiinit, rasvahapot ja polyfenolit.

Nämä ravintoaineet hyödynnetään muissa kosmetiikkatuotteissa. Jäljelle jäävä aines on siis ikään kuin ”tyhjää”, eli se ei tarjoa iholle samoja hyötyjä kuin alkuperäinen, käsittelemätön ainesosa. Siksi prosessoitu raaka-aine on usein edullisempi, mutta samalla myös vähemmän tehokas ihonhoidossa.

Saaren Taian tuotteissa käytetään aina ensisijaisesti prosessoimattomia kasviöljyjä, joista ei ole poistettu niiden sisältämiä iholle tärkeitä ravintoaineita, eikä niissä esiinny kemiallisten puhdistusmenetelmien mahdollisesti jättämiä jäämiä, jotka voivat kertyä kehoosi.

Vastuulliset raaka-aineet

Vastuullisesti tuotetut raaka-aineet tarkoittavat usein, että ne on hankittu kestävällä tavalla, joka ei vahingoita ympäristöä tai aiheuta sosiaalisia ongelmia. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi Reilun kaupan sertifikaatteja tai muita ympäristösertifikaatteja. Vastuullisuus on arvo, joka monille kuluttajille on tärkeä, ja se on usein nähtävissä myös tuotteen hinnassa.

Saaren Taika hankkii kaikki raaka-aineet vastuullisilta, sertifioiduilta toimittajilta.

Laadukkaat raaka-aineet ovat merkittävä tekijä ihonhoitotuotteiden hinnoittelussa. Ne eivät ainoastaan vaikuta tuotteen tehoon ja laatuun, vaan myös sen valmistuskustannuksiin ja sitä kautta lopulliseen hintaan. Vastuullisesti tuotetut raaka-aineet voivat myös nostaa tuotteen hintaa, mutta ne tarjoavat lisäarvoa tietoiselle kuluttajalle.

Toivottavasti tämä antoi yksityiskohtaisemman kuvan siitä, miksi laadukkaat raaka-aineet ovat niin tärkeitä ja miksi ne vaikuttavat tuotteen hintaan.

Kallista vai vastuullista, eettistä ja kestäää

Joten, kun seuraavan kerran mietit, miksi Saaren Taika -tuotteet maksavat enemmän, muista, että maksat paljon enemmän kuin vain tuotteen. Maksat laadusta, eettisyydestä, ja siitä hyvästä tunteesta, että olet osa jotain suurempaa.

Kiitos, että tuet Saaren Taikaa. Yhdessä voimme tehdä maailmasta paremman paikan.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.