Halikonlahti soveltuu kävelylenkiksi tai vaikka lasten kanssa päiväretkipaikaksi!
Alueella kulkee hyväkuntoiset kävelytiet ja -polut sekä useista lintutorneista ja piilokojuista voi tarkkailla lintujen puuhia pidemmänkin aikaa.

Halikonlahti on merkittävä lintualue Salossa. Rehevöitymisensä vuoksi lahdella tavataan harvinaisiakin lajeja.
Ennenvanhaan Halikonlahti oli tärkeä merireitti ja Halikonjoeka pitkin pystyi purjehtimaan pitkälle sisämaahan.
Halikonlahden suuria saaria ovat Vuohensaari, missä on yleinen uimaranta, tanssilava, venelaiturit, ulkokeittiö, leirintäalue sekä kesäravintola, muita saaria ovat Vartsalansaari, Luotsisaari, Angelansaari, Mäntysaari, Papinsaari, Pikkusaari, Kemiö, Karhusaari, Kaisaari, Isoluoto, Vähäluoto, Antholmen, Diskarn, Måsaholmen, Länsmansholmen, Taltenkari, Alaholma, Kalvholm, Furuholm, Konkholma, Långholmen, Teijonsaari ja Teijon Papinsaari.

Halikonlahdella on opastettu lintupolku lintutorneineen.

Opasteista voi tutkiskella alueen linnustoa ja lintutorneista tähystellä maisemaa kauas Wiurilaan tai Halikonlahdelle asti.

Alueella voi myös tavata äkäisiä joutsenia, näitä kannattaa varoa ainakin pesimäaikaan!

Leijavision panoraama Halikonlahden lintualtailta
[pano file=”http://www.naejakoe.fi/wp-content/uploads/pano/R0010059_final_rotated.xml”]
Sijainti: Satamakatu Salo
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Halikonlahti
Lähde: http://www.salo.fi/ymparistojaluonto/luontojaretkeily/luontokohteetjareitit/halikonlahdenlintupolku/

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: