Halikon vanha silta on puurakenteinen museosilta, jonka rakentaminen on aloitettu 1865 ja se valmistui saman vuoden syksyllä.
Halikon siltapaikka on ollut osa Suurta Rantatietä, joka kulki Turun ja Viipurin välillä.
Ensimmäinen merkintä Halikon sillasta on asiakirjamaininta, jossa kihlakunnanoikeus on määrännyt koko pitäjälle sakot huonokuntoisen sillan takia. Jokaisen oli määrä ottaa osaa sillan korjaamiseen ja uuden rakentamiseen.
Halikon museosilta

Sillan pituus on 75 metriä ja jännemitta 27 metriä.
Sillan kaksinkertainen kansilankutus jouduttiin uusimaan 1940 luvulla ja samalla uusittiin kaiteet.
Sillalta on upeat näkymät jokea pitkin kumpaakin suuntaan ja sillan vierestä pääsee luontopoluille pappilanmäen luontoon ja kauniiseen joenrantaympäristöön.
Halikon museosilta
Ruotsin armeija hävitti sillan Suuressa Pohjan sodassa vuonna 1713 ja venäläiset rakensivat tilapäisen sillan sen tilalle sillan vanhoista hirsistä, jonka kuntoa seurattiin tarkasti. Uusi siltakin oli määrä rakentaa, mutta rakennustöihin ei koskaan päästy vaan vanhaa siltaa korjattiin aina tarpeen vaatiessa.
Nykyisin paikalla on kolme siltaa, vanha silta, uusi silta ja rautatiesilta.
Halikon museosilta
Halikon museosilta
Halikon museosilta
Halikon museosilta
Halikon museosilta
Sijainti:Vanha Turuntie 11 24800 Halikko
Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: