Gran Canarian parhaat uimarannat

Kanarian parhaat uimarannat

Mikä on Gran Canarian paras uimaranta, entä mikä uimaranta on rauhallisin?

Tässä artikkelissa kerron omat suosikkini niin rauhallisimman uimarannan, kuin parhaimmankin suhteen. Lue pidemmälle ja katso kuvat sekä kuvaukseni Gran Canarian eri rannoista!

Piscinas Roque Prieto

Pohjoisin uimapaikka missä olemme käyneet on Piscinas Roque Prieto, eli Roque Prieto pools luonnonaltaat. Tänne mennessä kannattaa katsoa nousuveden tilanne, sillä aallot voivat olla hengenvaaralliset veden ollessa korkealla. 

Itsellemme sattui pariin kertaan tuuri, että oltiin aikaisin aamupäivällä liikkeellä (ennen klo 10), jolloin ehdimme pulahtaa ennen liian suuria aaltoja. 

Yhdellä kertaa sitten emmem olleetkaan niin onnekkaita ja yhtäkkinen “rogue wave” pyyhkäisi luonnonaltaan kivireunan yli, ja heitti meidät teräviin kiviin ja koralleihin, jolloin saimme hiukan naarmuja.

Vesi tuolla on kristallin kirkasta ja monet erilaiset kalat ja ravut todella mielenkiintoista seurattavaa uimalaseilla. 

Roque Prieto poolsiin kirkas vesi

Charco de San Lorenzo

Gran Canarian pohjoisosassa sijaitsevassa Moyassa on meidän perheen mielestä paras uimapaikka Gran Canarialla, sen nimi on Charco de San Lorenzo ja se on lähinnä paikallisten suosiossa, joskin useimmiten todella rauhallinen.

Charco de San Lorenzo sijaitsee aika tien vieressä ja sinne on todella helppoa ajaa. Rannalla on yleensä muutamia rauhallisia paikallisia ja sielä saa suht rauhassa uiskennella ja sukellella.

Vesi on kristallin kirkasta ja pohjalla näkyy monevärisiä kaloja. Charco de San Lorenzo on luonnonallas eli Natural pool, jonka aallot, riippuen nousuveden korkeudesta, ovat usein varsin vaimeat, joten se sopii hyvin myös perheen pienemmille. 

Viereisellä parkkipaikalla on yleensä hyvin tilaa ja jos haluaa hiukan rauhaa esim. uikkareiden vaihtoon, kannattaa ajaa vähänmatkaa parkkipaikalta vielä eteenpäin, jolloin tienvarren korkea kiviaita antaa suojaa auton toiselle puolelle ja auton vieressä voi hyvin vaihtaa vaatteita kenenkään näkemättä. 

Charco de San Lorenzon kristallin kirkas vesi ja uimareita
Charco de San Lorenzon luonnon allas
Portaat luonnonaltaaseen

Las Canteras

Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmasissa sijaitseva Las Canterasin uimaranta sijoittuu saaren pohjois päähän ja on turisteille suunnatun alueen suosituin ranta. 

Omaan makuuni Las Canteras on aivan liian ruuhkainen, mutta monien muiden mielestä se on vallan mainio ranta. 

Rantabulevardilla on moneen makuun ravintoloita ja kauppoja. Alueella pyöri jonkun verran vorojen näköisät porukkaa maidän ollessa siellä ja lisäksi aurinkolasikauppiaita oli runsaasti ja jotkut olivat aika tunkelevia. 

Las Canteraksen ranta kuvattuna rantahotellin terassilta korkealta

Castillo del Romeral

Gran Canarian itäreunalla sijaitseva Castillo del Romeral on paikallisten suosiossa oleva luonnonallas. Castillo del Romeralin altaiden vieressä on myös ulko kuntosali sekä koripallokenttä, mikäli haluaa harrastaa liikuntaa lomansa aikana. 

Altaita on kaksi ja kumpaankin johtaa hyvät portaat. Paikalla mahtuu myös hyvin ottamaan aurinkoa, sillä alueella on sekä hiekkaranta alue, että suuren suuret betoniset porras tasanteet, joille mahtuu varmasti satoja ihmisiä.

Vesi oli (huhtikuussa) kylmempää, kun muilla rannoilla tähän aikaan ja ainakin toisen altaan pohjassa näkyi jonkin verran roskia. Vesi myös näytti hieman likaiselta. 

Castillo del Romeralin betonoportaat joilla voi ottaa aurinkoa
Castillo del Romeralin toinen altaista
Castillo del Romeralin ulko kuntosali

Tarajillo, tuntemattomampi ranta Bahia Felizissä

Playa de Tarajalillo on tuntemattomampi ranta lähellä Bahia Feliziä. Kivipohjaisella rannalla näytti oleva suht puhdas vesi ja vain vähän ihmisiä. Tie rannalle oli aika kivikkoinen, eli autolla mennessä kannattaa noudattaa varovaisuutta.

Playa de San Agustín

Playa de San Agustín on kohtalaisen iso uimaranta San Agustinissa, jonka rannalla on hotelleja ja ravintoloita. Rannassa sijaitsevasta kahvilasta sai herkulliset croisantit ja tuoremehua, muutoin ranta oli aika “perus”, ei mitään ihmeellistä tai mainitsemisen arvoista. 

Ranta sijaitsee Costa Canarian varrella. Costa Canaria on eteläisen Gran Canarian pisin ja kaunein rantabulevardi, jonka varrelta on jatkuva merinäköala. 

Tyhjä uimaranta Playa de San Agustín

Playa de las Burras

Playa de las Burras San Agustinissa aivan edellisen rannan vieressä on yksi suosikki rantojamme! 

Se on kohtalaisen rauhallinen ranta, riippuen toki ajankohdasta, esim. nyt Pääsiäisenä ranta oli aivan pikúkassa, sillä kaikki paikallisetkin ovat tulleet tänne etelään lomilleen!

Rannan toisessa päässä on hotelli, mutta muuten rannan vieressä on vain matalia bungaloweja eikä ravintoloita.

Rannalta Inglesiin päin lähdettäessä on yksi rantakahvila, josta saa jäätelöä, ruokaa, leivonnaisia, smoothieita jne.

Ranta sijaitsee Costa Canarian varrella.

Playa de las Burras uimaranta
Playa de las Burras rannan kaunis sininen aalto

Playa El Veril

Playa El Veril sijaitsee myös Costa Canarian varrella ja on yksi mielestämme parhaista rannoista Costa Canarialla.

Ranta on yleensä aika rauhallinen ja suojaisa, ja sen auringonlasku kannattaa toki käydä uiden ihastelemassa!

Rannan yläpuolella on Tropical ostari, josta alueen parhaimmat pihvi- ja pastaruuat tarjoaa Guarapo ostarin ylimmässä kerroksessa!

Veril Playan vieressä on vielä yksi rauhallinen ja suojaisa ranta, jonne pääsee sekä Veril Playan kautta, että Ingelsin kautta. 

Pinkki auringonlasku Playa El Veril rannalla

Playa del Inglés

Playa del Inglés lienee kuuluisin ranta Gran Canarialla eikä suotta, sijaitseehan se vilkkaalla turistien suosimalla alueella yhdessä Maspalomasin hiekkadyynien kanssa Costa Canarian varrella. 

Playa del Inglésin itä päässä on Aqua Sports, josta voi vuokrata vesijetit tai käydä leijailemassa veneen perässä roikkuvasta riippuvarjosta sekä kaikkea muuta vesikivaa, mitä nyt mieleen tuleekaan. 

Keskemmällä Playa del Inglésin rantoja on kauppoja ja ravintoloita sekä aika häiritsevästi tuputtavia aurinkolasikauppiaita.

Länsireunalla taasen alkaa Maspalomasin dyynit vallita näkymää eikä siellä ole hetkeen muuta kuin varpaistelijoita ja muutama hengenpelastuskoppi. 

Playa del Inglesin pitkä hiekkaranta

Playa de Amadores

Gran Canarian aurinkoisemmalla puolella sijaitseva Playa de Amadores on kunnon turistirysä. Korkeilla vuoren rinteillä sijaitsevia hotelleja on päällekkäin, vierekkäin ja allekkain lähes silmän kantamattomiin ja ranta tupaten täynnä ihmisiä.

Vedessä on kuitenkin lapsille kivaa, sillä siellä näytti olevan vesipomppulinna tyyppisiä juttuja vedessä.

Kaunis uimaranta Playa de Amadores Puerto Rico

Playa del Cura

Playa del Cura on Amadoreksesta seuraava ranta ylöspäin ja varsin kirkasvetinen uimaranta olikin. Rannan lähellä on ravintolat ja kauppoja ja se oli suht rauhallinen, pieni paikka. 

Playa Puerto De Mogan

Playa Puerto De Mogan on Moganin satamakaupungissa sijaitseva pieni uimaranta, jossa on suhteellisen rauhallista. Ravintolat rannan lheisyydessä, sekä Moganin vanhan kaupungin tunnelma ovat kokemisen arvoisia.

Moganista pääsee vesiretkille mm. delfiinejä bongaamaan sekä voi ihastella rikkaiden jahteja, jotka ovat venesatamassa. 

Tästä voi myös suunnata auton kohti vuoristoa ja matkalla ihastella Moganin kuuluisaa tuulimyllyä, joka on Kanarian saarten suurin. 

Moganin kaunis ranta, taustalla vanhan kaupungin tunnelmaa
Venetsiatyyppinen joenuoma Moganissa
Vanhan kaupungin tunnelmaa Moganissa

Playa de Veneguera

Playa de Veneguera on hankalapääsyinen, mutta erittäin rauhallinen ja yksityinen ranta, jossa kirkas vesi.

Autolla tänne pääsi vuoristojen sekä banaaniviljelmien kautta tietä, joka oli vaikeakuluista ja kuoppaista noin 7 viimeisen kilometrin matkalta!

Ranta on todellakin näkemisen arvoinen mikäli rohkeus riittää tänne lähteä 🙂

Playa de Venegueran jylhä ranta
Playa de Venegueran idyllinen hiekkaranta

Playa de Tasarte

Playa de Tasarten ranta on kivinen eikä alueella ole kuin yksi paikallisten suosimia ravintola. Auringonottoon on paikalla korokkeita, joilla voi makoilla. 

Auringonottotaso tasartessa ja meri taustalla

Puerto de La Aldea

Puerto de La Aldea on pieni kalastajakylä Gran Canarian länsireunalla, jossa on kaunis pieni uimaranta sekä kalastajaveneitä, että pieni matkamuistokauppa. 

Rannan erikoisuus on kallioon louhittu tunneli, jonka läpi voi kuvata rantaa tai kylää reunustavia vuoria.

Uimaan täällä voi mennä joko hiekkarannalta tai kiviportaista, jotka ovat rannasta hieman eteenpäin, lähellä kalastajapaatteja. 

La Aldean ranta sekä pieni kalasatama
La Aldean pienet kalastajapaatit
Vuorin La Aldeassa sekä uimaranta

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.