Fujifilm X-T20 vs. Olympus E-PL7

Tervehdys arvoisa lukijani! Haluan näyttää sinulle ihan vaan omia havaintojani kahdesta eri kamerasta, jotka kummatkin ovat kooltaan sellaisia sopivia kassissa kulkevia, kumpikin on peilitön mikrojärkkäri jotka kummatkin sopivat esim bloggareille oikein hyvin. Olympus on mulla ollut jo kesästä asti ja Fujifilm vasta noin viikon. “Minijärkkäreihin” siirryin Canon 6Deestä ja kameranvaihto-operaatiostani voi lukea tarkemmin esim täältä.

Olen ollut varsin tyytyväinen Olympukseen ja se onkin tuotekuvaamisessa ollut huomattavasti kätevämpi kuin edeltäjänsä Canon. Etenkin todella nopea ja luotettava Wifi, sekä kokonaan pystyyn nouseva näyttö ovat itselleni olleet todella tärkeässä asemassa ja hienoinen kuvanlaadun heikkeneminen on ollut toissijainen seikka näiden kahden kameran kesken (Oly vs. Canon).

Fujin kuvanlaatuun olen enemmän kuin tyytyväinen ja oikeastaan ainoat huonot puolet Fuji vs. Oly jotka olen tämän viiikon aikana huomannut on hitaampi Wifi yhteys (tosin Fujilla saa tuotua useamman kuvan kerralla, kun Olympus tuo yhden kerrallaan) ja liian vähän kääntyvä näyttö.

Esim kuvattaessa suoraan ylhäältä päin ns. tabletop kuvia, antaa kokonaan pystyyn nouseva näyttö paljon enemmän varaa sommitteluun, kun ei ole väliä kuinka korkealle kameraa nostaa. Vähän vajaasti kääntyvllä näytöllä kameraa ei oikeastaan voi nostaa paljon silmien yläpuolelle koska silloin on todella vaikeaa enää sommitella yhtään mitään kun ei nää kunnolla näyttöä.

Alla muutamia vertailukuvia hämärissä sisätiloissa kuvattuna, kynttiläkuvat Snapseedillä editoituna, loput suoraan kamerasta. Fujin värimaailma on varsin realistinen, kun taas Olympuksella heittää aika pahasti kellertävään suuntaan.

CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 500 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 800 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 200 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.01176s (1/85)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 640 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.0125s (1/80)

 

CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 640 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 1600 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 3200 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.03571s (1/28)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 3200 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.06667s (1/15)

 

Kuten kuvista huomaa, tekee Oly aika paljon kellertävämpää kuvaa. Olympuksen värientoisto onkin yksi mihin olin Canoniin tottuneena aika pettynyt. Canonilla kuvatut kuvat lähes poikkeuksetta sai esim. Lightroomissa automaattisella valkotasapainonsäädöllä todella aidon ja realistisen näköisiksi, kun taas Olympuksen kuvat menivät automaatti wb-säädöillä aivan persiilleen ja sisätiloissa Olympuksella otettuja kuvia onkin todella hankalaa säätää sellaisiksi joita esim. tuotekuvien soisi olevan eli luonnonvalolla kuvattuja tai sen näköisiä.

Siinäpä se vertailu joka ei ihan kunnon vertailu tietenkään ole koska esim. objektiivit eivät ole täysin verrattavissa toisiinsa ja kuvat on otettu automaattiasetuksilla, näillä kuitenkin itse pääasiassa kuvaan joten vertailu on minulle enemmän kuin höydyllinen 🙂

Kiitos, että luit, palataan taas toisella kertaa!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.