Fujifilm X-T20 vs. Olympus E-PL7

Tervehdys arvoisa lukijani! Haluan näyttää sinulle ihan vaan omia havaintojani kahdesta eri kamerasta, jotka kummatkin ovat kooltaan sellaisia sopivia kassissa kulkevia, kumpikin on peilitön mikrojärkkäri jotka kummatkin sopivat esim bloggareille oikein hyvin. Olympus on mulla ollut jo kesästä asti ja Fujifilm vasta noin viikon. “Minijärkkäreihin” siirryin Canon 6Deestä ja kameranvaihto-operaatiostani voi lukea tarkemmin esim täältä.

Olen ollut varsin tyytyväinen Olympukseen ja se onkin tuotekuvaamisessa ollut huomattavasti kätevämpi kuin edeltäjänsä Canon. Etenkin todella nopea ja luotettava Wifi, sekä kokonaan pystyyn nouseva näyttö ovat itselleni olleet todella tärkeässä asemassa ja hienoinen kuvanlaadun heikkeneminen on ollut toissijainen seikka näiden kahden kameran kesken (Oly vs. Canon).

Fujin kuvanlaatuun olen enemmän kuin tyytyväinen ja oikeastaan ainoat huonot puolet Fuji vs. Oly jotka olen tämän viiikon aikana huomannut on hitaampi Wifi yhteys (tosin Fujilla saa tuotua useamman kuvan kerralla, kun Olympus tuo yhden kerrallaan) ja liian vähän kääntyvä näyttö.

Esim kuvattaessa suoraan ylhäältä päin ns. tabletop kuvia, antaa kokonaan pystyyn nouseva näyttö paljon enemmän varaa sommitteluun, kun ei ole väliä kuinka korkealle kameraa nostaa. Vähän vajaasti kääntyvllä näytöllä kameraa ei oikeastaan voi nostaa paljon silmien yläpuolelle koska silloin on todella vaikeaa enää sommitella yhtään mitään kun ei nää kunnolla näyttöä.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Alla muutamia vertailukuvia hämärissä sisätiloissa kuvattuna, kynttiläkuvat Snapseedillä editoituna, loput suoraan kamerasta. Fujin värimaailma on varsin realistinen, kun taas Olympuksella heittää aika pahasti kellertävään suuntaan.

CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 500 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 800 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 200 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.01176s (1/85)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 640 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.0125s (1/80)

 

CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 640 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 1600 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.01667s (1/60)

 

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
CAMERA Fuji X-T20 LENS XF35mmF1.4 R ISO 3200 FOCAL LENGTH 35.0 mm (53.0 mm in 35mm) APERTURE f/1.4 EXPOSURE TIME 0.03571s (1/28)

 

CAMERA Olympus E-PL7 LENS LUMIX G 25/F1.7 ISO 3200 FOCAL LENGTH 25.0 mm (50.1 mm in 35mm) APERTURE f/1.7 EXPOSURE TIME 0.06667s (1/15)

 

Kuten kuvista huomaa, tekee Oly aika paljon kellertävämpää kuvaa. Olympuksen värientoisto onkin yksi mihin olin Canoniin tottuneena aika pettynyt. Canonilla kuvatut kuvat lähes poikkeuksetta sai esim. Lightroomissa automaattisella valkotasapainonsäädöllä todella aidon ja realistisen näköisiksi, kun taas Olympuksen kuvat menivät automaatti wb-säädöillä aivan persiilleen ja sisätiloissa Olympuksella otettuja kuvia onkin todella hankalaa säätää sellaisiksi joita esim. tuotekuvien soisi olevan eli luonnonvalolla kuvattuja tai sen näköisiä.

Siinäpä se vertailu joka ei ihan kunnon vertailu tietenkään ole koska esim. objektiivit eivät ole täysin verrattavissa toisiinsa ja kuvat on otettu automaattiasetuksilla, näillä kuitenkin itse pääasiassa kuvaan joten vertailu on minulle enemmän kuin höydyllinen 🙂

Kiitos, että luit, palataan taas toisella kertaa!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: