Essure sterilisaatio ja sen aiheuttamaat terveysongelmat

Essure sterilisaatio ja sen aiheuttamaat terveysongelmat

Moi 🙂

Juuri tänään kävin taas kirurgin juttusilla Essurenpoistosta aiheutuneiden ongelmien takia. Essuret siis asennettiin viime- vai edellis alkukesällä ja poistettiin edellis syksynä (jos nyt oikein muistan).

Essuret aiheuttivat mm. jäätävää turvotusta nilkkoihin, ja nivelkipuja nilkkoihin ja polviin. Olen nikkeliallerginen, muttei minulta koskaan nikkelistä kysytty, eikä kerrottu Essureissa olevan nikkeliä. Poisto ei ihan onnistunut vaan jokin ”markkeri” jäi jonnekin sisuksiin, eikä sitä kuulemma lähdetä etsimään. Munajohtimet katkaistiin samalla.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Leikkauskohtaan kehittyi kaksi arpityrää, jotka leikatiin keväällä. Paraneminen oli alkuun ihan ok, mutta myöhemmin samankaltaiset tyräkivut ilmantuivat takaisin ja samaan tyräkohtaan ilmaantui myös samanlainen ”tyröklontti” kuin aimmin.

Oma ARVAUKSENI on, että tyräverkko ei ole pysynyt paikoillaan, vaan on valahtanut jonnekin alavatsan seudulle. Alavatsassa onkin jatkuvasti kipua; menkkakivut tulee n. 10 kertaa kuukaudessa, tosin menkkoja ei enää tule, satunnaista vuodon tapaista vain silloin tällöin.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Ruokaherkkyyksiä, tai miksi niitä voi sanoa, on ilmaantunut Essureiden poiston jälkeen vaikka mitä! En voi enää syödä/juoda maitotuotteita, en pastaruokia, en ruisleipää, en paljon salaatteja, en suklaata, en sipsiä (no ne nyt ei ole huono asia 😀 ).

Tänään lääkäri sitten piti mua ihan ääliönä, eikä kuunnellut lainkaan minne mua sattuu ja mistä ruuista kivut tulee. Onneksi sentään laittaa lähetteen viipalekuvaan, jossa katsotaan tyräverkon tilanne.

Näin sitä on siis ihmistä leikelty nyt jo 3 kertaa yksien Essureiden takia, kun munajohdinten katkaisu olisi alunperinkin riittänyt!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Liikuntaa ja tiettyjä liikkeitä en voi enää harrastaa, uiminen yksi harvoja mitä voin. Ruokavalio on varsin yksipuolinen, peruna, riisi ja kauraleipä sopii, samoin kana ja naudanliha. Lähes kaikki muu aiheuttaa jäätävät vatsakivut ja/tai ripulia 🙁