Essure-implantien aiheuttaman leikkauksen nro 4 toipumista..

Heippa arvoisa lukijani!

Olet varmasti yhtä kyllästynyt tähän Essure asiaan kuin minäkin, mutta minkäs teet, tässä sitä istutaan neljättä kertaa leikkauksesta niiden vuoksi toipumassa. Vatsa tilkkutäkkinä, kivuissa ja tuskissa.

Essuret siis asennettiin sterilisaatioksi 12.6. 2017. Siihen aikaan Ameriikassa nämä oli jo aiheuttaneet sen verran ongelmia, että niiden käyttö oli kielletty, mutta Suomellahan oli erikoislupa asentaa loppuun ne mitä terveydenhuolto oli ehtinyt jo ostamaan varastoonsa tai jotain sellaista.

Essuret sisältävät mm. nikkeliä, jolle olen ERITTÄIN allerginen! En pysty edes rannekelloa käyttämään, saati korviksia jos en eivät ole kultaa. Kutina ja ihottuma alkaa välittömästi! Arvaa muuten kertoiko lääkäri mitään Essureiden ongelmista, mitkä varmasti olivat siihen mennessä kantautunueet jo hänekin korviinsa? Ei. Kysyikö hän minulta nikkeliallergiasta, tai mainitsiko Essureiden sisältävän nikkeliä? Ei!

No mennäänpä pari viikkoa Essureiden asennuksesta eteenpäin.

Kuvassa alla muuten minun normaalit jalkani (silloin ennen). Minulla on aina ollut hoikat jalat ylipainosta huolimatta eikä KOSKAAN eläissäni jaloissa minkäänlaisia nivel-, turvotus-, tai laskimo-ongelmia, ei koskaan!

Pari viikkoa Essureiden asennuksen jälkeen alkoivat nilkkani “löystymään” siten, että kävellessä nilkka “linksahti” sivulle, ihan kuin nivelet olisivat yllättäin tulleet löysiksi. Nivelkipuja ilmaantui nilkkoihin, polviin ja lonkkiin. Jalat alkoivat turvota ekaa kertaa elämässäni (kuva alla, kuva on otettu 28.6. 2017, pari viikkoa Essureiden asennuksen jälkeen).

Polvien nivelet tuntuivat löysiltä ja polvi meni yhtenään ikään kuin pois paikoiltaan. Paino alkoi nousta, nyt 10kg enemmän, vaikka syön vähemmän ja terveellisemmin kuin ennen Essureiden asennusta. Turvotusta nivelissä. Kipuja. Päänsärkyjä. Aikaansaamattomuutta. Väsymystä. Hiustenlähtöä. Kynsien katkeilua. Keliakia- ja laktoosi -tyyppiset ruokavaliorajoitteet. Kaikkea minkä periaatteessa voisi laskea vaikka sattuman piikkiin, mutta kun sattumoisin ne ilmaantuivat perusterveelle hyvinvoivalle ihmiselle suunnilleen 2 viikkoa Essureiden asennuksen jälkeen ja täsmäävät satojen suomalaisten ja kymmenientuhansien muunmaalaisten Essure-uhrien kertomuksiin oireista, jotka ilmaantuivat Essureiden jälkeen.

Nivelkivut, allergia ja muut olivat riittävä syy Essureiden poistoon. Iloitsin! Ehkäpä tervehdyn vielä. Jaksan ja pystyn taas liikkumaan luonnossa kuten ennen. Olemaan kivuton ja turvotukseton! Poistossa oli kuitenkin ongelmia. Toinen Essure oli mennyt rikki ja osa siitä jäänyt elimistööni. Lääkärin mukaan osa on niin pieni, että sitä ei kukaan sieltä etsi eikä löydä.

Olin silti toiveikas, että oireeni lähtisivät pois, kuten lähes kaikilla poistoleikkaukseen päässeillä. Vaan mitä vielä! Turvotukset ja nivelkivut, hiustenlähtö, kynsien katkeilu ja päänsäryt jatkuivat. Lisäksi yhteen tähystysarpeen kehittyi kaksi arpityrää, jotka vaativat uutta leikkausta.

Arpityrät korjattiin huhtikuussa 2019 ja taas olin toiveikas, että jospa tämä NYT olisi sitten tässä näiden Helvetin Essureiden kanssa! Vaan mitäpä vielä! pari viikkoa tyräleikkauksen jälkeen kivut palasivat tyräkohtaan, ruoka-aineongelmat pahenivat ja navan kohdilla pullotti tyrää viestivä “palko”. Lääkärille siis!

Lääkäri oli TODELLA töykeä. Hänen mukaansa ruokavalio ongelmat EIVÄT voi johtua tyrästä tai Essureista vaan minun pitäisi tuskista huolimatta syödä sitä ruokaa mitä ennenkin. Lisäksi kaikki “palot” ja kivut mahassani johtui vain ylipainostani. Sain sentään lähetteen TT-kuvaukseen, kun varovasti ehdotin, että jospa tyräverko on lähtenyt paikoiltaan ja tyrä uusinut. Lääkärin mukaan se ei kuitenkaan olisi mahdollista!

TT-kuvan tuloksista soittikin ihan toisenkuuloinen lääkäri (sama lääkäri, vain asenne oli muuttunut)! Tyräverkko oli pettänyt ja uusi tyrä syntynyt. Leikkausaikaa siis.

Uusi tyräleikkaus oli juuri siis tässä marraskuun alussa ja olen muutaman päivän nyt ehtinyt parannella itseäni kotona.

Aiempi tyräverkko oli 15x20cm. Se oli pettänyt ja mennyt jonkin suolen sisään, jonka lisäksi lähelle vanhoja tyriä oli syntynyt uusi. En ole vielä iljennyt lukea sairaskertomusta, joten tämä muististani miten lääkäri mielestäni asian minulle leikkauksen jälkeisenä päivänä kertoi. Uusi tyräverkko on 20x30cm. Haavoja vatsassa on nyt yhteensä 9. suurin osa on yhden tikin reikiä, mutta parissa on sitten vähän enemmän.

Nuo haavat ei mielestäni edes satu, se on se verkko ja sen kiinnikkeet siellä sisällä, jotka sattuvat!

Enää en toivo mitään ihmettä parantumiseni suhteen. Olen kuullut muiltakin Essure-naisilta, että kuvailemani ruokavalio-ongelmat ovat hyvin tavallisia Essureiden asennuksen jälkeen, ja koska minulle jäi pala sitä implanttia sisääni, se luultavasti aiheuttaa allergista reaktiota minulle lopun elämääni.

Nivelkivut, kynsien heikkous ja hiustenlähtö, ne ovat olleet kanssani Essureista lähtien, enkä usko niidenkään oireiden helpottavan vaikka suurin osa implanteista onkin poissa elimistöstäni.

Yksi kysymys minulla kuitenkin on tähän asiaan liittyen. Nimittäin.. Tiedehän menee jatkuvasti eteenpäin ja ymmärretään koko ajan paremmin ja paremin kaikenlaisista pinnoista ajan saatossa irtoavat kemikaalit. Mm. kosmetiikan muovipakkauksista kertyy elimistöömme asioita. Ruuan muovipakkauksista. Deodorantista kertyy elimistöömme syöpääaiheuttavia ainesosia jne. Miksi kenellekään tulee mieleenkään 2000-luvulla asentaa VIERASESINE ihmisen elimistöön jos se ei ole ehdottomasti ainoa ja pakollinen vaihtoehto?!

Vierasesine on vierasesine, se aiheuttaa aina JOTAKIN! Eikö sterilisaatio olisi helpoin ja halvin tehdä vain katkaisemalla tai polttamalla munajohtimet?

Osaatko vastata?

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 vastausta

  1. Essure on samaa materiaalia kuin sydäninfarktien hoidossa käytettävät stentit (asennetaan sepelvaltimoon pitämään valtimo auki kun siellä on sydämen verenkierron pysäyttänyt tukos). Kieltäytyisitkö siitäkin samalla syyllä vaikka se pelastaisi henkesi?

    Essureistahan ei ole mitään tutkittua vaivaa vaan koko tämä show on alkanut sen jälkeen kun ihmiset alkoivat saada epämääräisiä oireita, jotka sitten joku tavallinen, lääketieteestä mitään tunteva henkilö oli yhdistänyt Essureen ja tehnyt Facebook-ryhmän aiheesta, joka levisi kulovalkean tavoin ympäri maailmaa. Edelleenkään Essuresta ei ole mitään tutkittuja haittavaikutuksia. Miksi esimerkiksi sepelvaltimoihin asennetuista stenteistä ei ole ihmisille mitään ongelmia tai haittavaikutuksia?

    1. No heippa skeptinen. Kerrotkos tuon sinun tutkimustieteesi valossa, että mistä esim. tuon jalkojeni turvotelu sitten tuli. Sitä on terveydenhuollossa tutkittu pian 2 vuotta eikä syytä ole löytynyt, muu kuin todennäköisesti Essureiden aiheuttama. Mikäli Essurehysteria olisi pelkkää hysteriaa, niin hylkäisikö lääkefirma tuottoisan myyntiartikkelin tuosta vaan? Tuskin, mutta kenenkään ulkopuolisen ei tarvitse uskoa, on noita vähättelijöitä nähty maailman sivu milloin minkäkin aiheen parissa 🙂 Mukavaa päivänjatkoa sinulle ja menehän siitä jonkun muun blogiin häiriköimään.

Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.