Moikka moi ihana lukijani!

Usein näkee herkullisia ruokabloggauksia tyylikkäästi asetelluin annoksin ja itseäni harmittaa miksei minulla riitä aika ja energia noin ihanien annosten loihtimiseen! Tänään ajattelin näyttää, että nopeasti ja suht helpostikin saa näyttäviä annoksia eikä sellaisen valmistamiseen tarvitse käyttää tuntikaupalla aikaa ja vaivaa.

Ruuaksi tänään erinomaisen maukasta riisiä, broilerfilettä currykermassa ja lisukkeena caprese salaatti jonka nopean ohjeen löydät tästä.

Minulla unohtui tuore basilika, mutta en anna asian häiritä, vaan teen sitten tällä kertaa caprsesen ilman basilikaa 🙂

Broilerista ostan nykyään tätä Kariniemen antibioottivapaata kanan lihaa, sillä tiedostan, että lihassa ja kalassa oleva antibiootti pikkuhiljaa estää lääkkeeksi syömämme antibiootin tehoa. Harmillista etten ole vielä löytänyt vegaania itsestäni vaikka kosmetiikka ja siivousaineet meillä jo vegaanisia onkin.

Riisistä sen verran, että kerran matkallamme muistaakseni Tallinnaan poikkesimme mieheni kanssa Helsingissä syömässä Kebabbimestassa nimeltä Eerikin Pippuri ja sain siellä riisiannoksen jonka riisi oli suussa sulavan maukasta, aivan toisesta maailmasta kuin missään muualla ja aivan toiselta planeetalta kuin kotona kokkaamani Rainbow tai Uncle Bens riisi. Instassa sitten joku kokki ohjeisti kerran, että kannattaa riisi ostaa etnokaupasta, sillä Suomen markkinoille tuotava riisi on yleensä laadultaan sitä huonointa ja mauttominta, pahnan pohjimmaista niin sanotusti. Salosta löytyi sitten etnokauppa josta ostin kokeeksi kaksi erilaista riisipussia ja näistä toisessa oli makua! Nykyään en suostu muuta riisiä meille enää ostamaankaan koska riisipuurolle maistuva riisi ei ole mieleeni enkä viitsi käyttää riisiin useita mausteita maun saamiseksi jos jostakin kaupasta kerran voi ostaa valmiiksi maistuvaa riisiä 😀

Ja tunnelmaa tuomassa tietty mun Saaren Taika tuoksusoijakynttilät <3

Mittasin siis kattilaan 3dl tätä erinomaista riisiä, ripaus suolaa ja 7 dl vettä. En liottanut riisejä vaan haudutan ne hellan kolmosella kypsäksi kannen alla.

Samaan aikaan paistan capreseen tulevat halkaistut tomaatit joiden pinnalle on ripoteltu suolaa ja mustapippuria, sekä broilerfileet. Fileitä en maustanut millään lailla vaan marinadin mausteet ja currykerman maku saa jäädä broilereille ainoiksi mausteiksi.

Ruuan valmistus oli tosiaan nopeaa, aikaa meni noin 30 min. ja annokset oli katettu lautasille!

Kaikki maistuivat todella hyviltä, niin hyvitlä, että miekin ihan sulki silmänsä syödessään ekoja haukkupaloja! 🙂

Kiitos, että luit, toivottavasti saat tästä ohjeesta vaihtelua kiireisen arkesi kokkaushetkiin.

 

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: