Ekakertalaisen vinkit (auto)lomalle Gran Canarialle

Tervehdys arvoisa lukijani!

Tänään koittaa talvilomamme viimeinen päivä ja viikko täällä Kanariansaarilla on kulutettu loppuun.

Matkustelua olen päässyt kokemaan vasta muutaman vuoden, eli mikään kokenut konkari matkailun suhteen en todellakaan ole! Parista aiemmasta Gran Canariaan liittyvistä lomapostauksista saa syvemmin kuvaa lomastamme täällä, joten tässä kirjoituksessa kerron vain omiin kokemuksiini pohjautuvia vinkkejä jos olet ekaa kertaa tulossa (auto)lomalle Kanarialle.

Sen auton vuokraamista suosittelen todella lämpimästi, sillä auto mahdollistaa oikeastaan koko saaren koluamisen mikäli turisteille pystytetyt keinotekoisen oloiset baari+ranta-systeemit eivät ole sun juttu!

Liikenne täällä on helppoa ja soljuvaa. Ainoastaan ruuhka-aikoina pienissä kaupunkikeskustoissa voi aremman kuljettajan verenpaine hiukan nousta, mutta muina aikoina nekin ovat ihan helppoja liikkua.

Taajaman ulkopuolella taasen ajaminen on aremmallekin kuskille nautinnollista. Täällä on hyvät opasteet, kohtuulliset nopeudet ja kuljettajat ihan järjissään, eli henkensä puolesta ei tarvitse pelätä 😁

Isomman auton vuokraaminen viikoksi täydellä vakuutuksella ja palautus tyhjällä tankilla maksoi n. 150€ ja jos pysyt yhdellä saarella, tuskin joudut kertaakaan tankkaamaan.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Polttoaine on hitusen edullisempaa kuin Suomessa.

Itse kiersimme Gran Canarian lisäksi myös Fuerteventuran, jonne menimme Armas autolautalla. Meno-paluu maksoi n. 250€ autoineen.

Mikäli olet lomailijana samaa tyyppiä kuin me, eli tykkäät mieluummin nähtävyyksistä kuin baatielämästä, niin näillä saarilla on sinulle paljon nähtävää!

Gran Canarian vuoristot on yksi todella mieleenpainuva kokemus ja täällä vuoristoilla on paljon pysähdyspaikkoja näköalojen ihailemiseksi ja myös muutamia kahvila/ravintoloita löytyy vuoristokierrokselta.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Myös Maspalomasin hiekkadyynit ovat mukava nähtävyys. Dyyneillä kävely tuulisena päivänä on kokemus sekin!

Kanarialla on yhteensä 13 saarta, joista 8 asuttuja. Tuliperäinen saariryhmä kuuluu Makronesiaan. Kaikki saaret eivät ole syntyneet samaan aikaan ja siksi ne ehkä ovatkin kaikki toistensa kanssa hybin erilaisia! Fuerteventuralta löytyy jopa yli 20 miljoonaa vuotta vanhoja kiviä, kun taas esim. El Hierron kivet ovat vain miljoona vuotta vanhoja!

Palmuinen Gran Canaria poilleaakin ulkonäöltään hurjasti karusta ja kivisestä Fuerteventurasta! Alkujärkytyksen jälkeen Fuerteventura vaikuttaakin olevan paljon kauniimpi ja nähtävyys-rikkaampi kuin pääsaari Gran Canaria.

Fuerteventuran rannat, dyynit ja vuoristot ovatkin jotakin mitä sanoin on vaikeaa kuvailla, joten annan kuvien puhua puolestaan.

olet korttimaksaja, nosta sen verran käteistä, että voit tipata tarjoilijoita yms.

Älä jätä ruokaa. Jos mukana lapsia , no salad

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.