Ekakertalaisen vinkit (auto)lomalle Gran Canarialle

Tervehdys arvoisa lukijani!

Tänään koittaa talvilomamme viimeinen päivä ja viikko täällä Kanariansaarilla on kulutettu loppuun.

Matkustelua olen päässyt kokemaan vasta muutaman vuoden, eli mikään kokenut konkari matkailun suhteen en todellakaan ole! Parista aiemmasta Gran Canariaan liittyvistä lomapostauksista saa syvemmin kuvaa lomastamme täällä, joten tässä kirjoituksessa kerron vain omiin kokemuksiini pohjautuvia vinkkejä jos olet ekaa kertaa tulossa (auto)lomalle Kanarialle.

Sen auton vuokraamista suosittelen todella lämpimästi, sillä auto mahdollistaa oikeastaan koko saaren koluamisen mikäli turisteille pystytetyt keinotekoisen oloiset baari+ranta-systeemit eivät ole sun juttu!

Liikenne täällä on helppoa ja soljuvaa. Ainoastaan ruuhka-aikoina pienissä kaupunkikeskustoissa voi aremman kuljettajan verenpaine hiukan nousta, mutta muina aikoina nekin ovat ihan helppoja liikkua.

Taajaman ulkopuolella taasen ajaminen on aremmallekin kuskille nautinnollista. Täällä on hyvät opasteet, kohtuulliset nopeudet ja kuljettajat ihan järjissään, eli henkensä puolesta ei tarvitse pelätä 😁

Isomman auton vuokraaminen viikoksi täydellä vakuutuksella ja palautus tyhjällä tankilla maksoi n. 150€ ja jos pysyt yhdellä saarella, tuskin joudut kertaakaan tankkaamaan.

Polttoaine on hitusen edullisempaa kuin Suomessa.

Itse kiersimme Gran Canarian lisäksi myös Fuerteventuran, jonne menimme Armas autolautalla. Meno-paluu maksoi n. 250€ autoineen.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Mikäli olet lomailijana samaa tyyppiä kuin me, eli tykkäät mieluummin nähtävyyksistä kuin baatielämästä, niin näillä saarilla on sinulle paljon nähtävää!

Gran Canarian vuoristot on yksi todella mieleenpainuva kokemus ja täällä vuoristoilla on paljon pysähdyspaikkoja näköalojen ihailemiseksi ja myös muutamia kahvila/ravintoloita löytyy vuoristokierrokselta.

Myös Maspalomasin hiekkadyynit ovat mukava nähtävyys. Dyyneillä kävely tuulisena päivänä on kokemus sekin!

Kanarialla on yhteensä 13 saarta, joista 8 asuttuja. Tuliperäinen saariryhmä kuuluu Makronesiaan. Kaikki saaret eivät ole syntyneet samaan aikaan ja siksi ne ehkä ovatkin kaikki toistensa kanssa hybin erilaisia! Fuerteventuralta löytyy jopa yli 20 miljoonaa vuotta vanhoja kiviä, kun taas esim. El Hierron kivet ovat vain miljoona vuotta vanhoja!

Palmuinen Gran Canaria poilleaakin ulkonäöltään hurjasti karusta ja kivisestä Fuerteventurasta! Alkujärkytyksen jälkeen Fuerteventura vaikuttaakin olevan paljon kauniimpi ja nähtävyys-rikkaampi kuin pääsaari Gran Canaria.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Fuerteventuran rannat, dyynit ja vuoristot ovatkin jotakin mitä sanoin on vaikeaa kuvailla, joten annan kuvien puhua puolestaan.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

olet korttimaksaja, nosta sen verran käteistä, että voit tipata tarjoilijoita yms.

Älä jätä ruokaa. Jos mukana lapsia , no salad