Kesään oikein makoisasti sopiva Caprese salaatti omalla twistilläni eli freesatuilla tomaateilla.

Tarvitset:

4 tomaattia

Mozarellajuustoa

Kiikalan hunajaa (Kiikalan hunajaa siksi, koska siinä on erityinen, juuri ruuanlaittoon sopiva maku)

Tuoretta basilikaa

Balsamicoetikkaa, itse käytin Lidlin Italiamo Crema Balsamicoa jossa mustikkaa, tämä on hiukan paksua, melkein tahnamaista ja makeahkoa.

Suolaa

Pippuria

Öljyä paistamiseen

Aloita halkaisemalla tomaatit ja ripottele niiden halkaisupinnoille suolaa ja pippuria myllystä, molempia saa laittaa ihan reilulla kädellä.

Kaada öljyä pannuun ja freesaa tomaatit kuumalla pannulla ensin ulkopuolelta ja käännä sitten paistopuolet alaspäin. Tarkoitus on antaa tomaatille aavistus pehmeyttä, ei paistaa niitä läpi pehmeiksi ja kuumiksi.

Ota runsas teelusikallinen Kiikalan hunajaa ja laita se lasiin, lämmitä miedolla lämmöllä mikrossa niin, että se juuri ja juuri pehmenee, lähes sulaa.

Kaada sekaan noin 1/3 dl Balsamicoa ja sekoita hyvin.

Leikkaa mozarella noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele tomaattien päälle, ripottele hiukan pippuria myllystä ja revi tuoretta basilikaa muutama lehti näiden päälle.

Nostele lusikalla hunaja-balsamicokastike päälle ja tarjoile 🙂

 

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: