Kesään oikein makoisasti sopiva Caprese salaatti omalla twistilläni eli freesatuilla tomaateilla.
Tarvitset:
4 tomaattia
Mozarellajuustoa
Lähihunajaa
Tuoretta basilikaa
Balsamicoetikkaa, itse käytin Lidlin Italiamo Crema Balsamicoa jossa mustikkaa, tämä on hiukan paksua, melkein tahnamaista ja makeahkoa.
Suolaa
Pippuria
Öljyä paistamiseen
Aloita halkaisemalla tomaatit ja ripottele niiden halkaisupinnoille suolaa ja pippuria myllystä, molempia saa laittaa ihan reilulla kädellä.
Kaada öljyä pannuun ja freesaa tomaatit kuumalla pannulla ensin ulkopuolelta ja käännä sitten paistopuolet alaspäin. Tarkoitus on antaa tomaatille aavistus pehmeyttä, ei paistaa niitä läpi pehmeiksi ja kuumiksi.
Ota runsas teelusikallinen hunajaa ja laita se lasiin, lämmitä miedolla lämmöllä mikrossa niin, että se juuri ja juuri pehmenee, lähes sulaa.
Kaada sekaan noin 1/3 dl Balsamicoa ja sekoita hyvin.
Leikkaa mozarella noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele tomaattien päälle, ripottele hiukan pippuria myllystä ja revi tuoretta basilikaa muutama lehti näiden päälle.
Nostele lusikalla hunaja-balsamicokastike päälle ja tarjoile 🙂