Blogihaaste – lempparikuva! Yksi lempivalokuvistani ja tarina sen takana

Moikka moi arvoisa lukijani ja oikein mukavaa sunnuntai aamua!

Tänään ajattelin näyttää sulle yhden mun lemppari valokuvistani ja kertoa tarinan miten kuva tuli otettua ja mitä kaikkea kuva on kokenut sen jälkeen. Haastan myös kaikki muut bloggarit mukaan esittelemään oman lempivalokuvansa (ohjeet lopussa)!

Kuva on “Misty forest” eli usvainen metsä. Se on otettu eräänä syyskuisena aamuna vuonna 2014 Salon Kuusjoella, jossa olimme autoinemme matkalla viemään sitä Turkuun korjaamoon. Reitin valitsin siten, että pääsen matkalla tuttuun satoisaan sienipaikkaani keräämään suppilovahveroita joita paikalla olikin paljon, niin kuin olin arvellutkin.

Aurinko sarasteli puiden lomasta ja kiiruhdin autolta hakemaan kamerani jota kannoin aina mukana. Nappasin muutaman nopean kuvan auringonsäteistä ja usvasta ja vein kamerani takaisin autoon.

Keräsin nopeasti loput suppilovahverot näkösältä ja kiiruhdin autoon. Pääsimme jatkamaan matkaa noin kilometrin verran kun risteyksessä pysähdyttyämme auto alkoi “ököttelemään” ja sammui. Asiaa tutkittuamme totesimme venttilien ja kannen hajonneen 🙁 . Jouduimme soittamaan hinaajan apuun. Auto oli sen hintainen ettei sen korjaaminen enää kannattanut ja siinä hinausta odottaessamme etsimmekin nopeasti nettiautosta jonkun kahden-kolmensadan auton jossa olisi katsastus voimassa, että mies pääsee kulkemaan 40km matkan töihin.

Kotona sitten jonkin ajan kuluttua otettuani kuvat ulos kamerasta, päätin kokeilla tähän kauniiseen usvaiseen metsään mustavalko edittiä jossa on aavistus sinistä sävyä. Tämä tyyli oli lempparini vuosikausia, mutta myöhemmin, masennuksen hiukan hellitettyä siirryin värillisempiin kuviin 🙂

Lopullinen versio kuvasta on alla ja myöhemmin olen osallistunut sen kanssa muutamaan kansainväliseen kuvakisaan.

  • Misty Forest by Johanna Amnelin
    This month’s winner is 1MP photographer Johanna Amnelin, with this lovely black & white rendering of mist through some tall forest trees in Salo, Finland. Misty, monochrome congrats to Johanna on wonderfully atmospheric submission and for getting her hands on the incredible Slide, which will be on its way to you very soon! Be sure to check out the winning shot in full in the Gallery by clicking on it, along with a link to Johanna’s website where you can see more of her work. Remember you can view a gallery of previous Peak Design and other prizewinners from the Photos of the Month sub-menu on the left hand side on the Gallery’s main ‘Explore’ page. Meanwhile, here’s a peek at what’s heading over to Johanna’s kit bag.
  • Smithsonian magazine and Smithsonian.com PHOTO OF THE DAY: 05.27.15 Misty Forest Johanna Amnelin
  • Our penultimate June award is the ever-popular thinkTANK Photo Shot of the Month, with the legendary ThinkTANK Digital Holster 20 camera bag awaiting the winning photographer. This month it fell to TTP guest judge Lisa Cole who, on browsing the Gallery in search of winner just kept coming back to this misty monochrome image by 1MP photographer Johanna Amnelin: Misty Forest

Mikä on sinun lempparikuvasi ja millainen tarina siihen liittyy? Kommentoi alle tai linkitä siitä kertova blogikirjoituksesi. Jaa myös Instaan hashtagilla #blogihaastelempparikuva #blogihaaste

Kiitos, että luit ja palaillaan taas 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.