Blogihaaste – lempparikuva! Yksi lempivalokuvistani ja tarina sen takana

Blogihaaste – lempparikuva! Yksi lempivalokuvistani ja tarina sen takana

Moikka moi arvoisa lukijani ja oikein mukavaa sunnuntai aamua!

Tänään ajattelin näyttää sulle yhden mun lemppari valokuvistani ja kertoa tarinan miten kuva tuli otettua ja mitä kaikkea kuva on kokenut sen jälkeen. Haastan myös kaikki muut bloggarit mukaan esittelemään oman lempivalokuvansa (ohjeet lopussa)!

Kuva on ”Misty forest” eli usvainen metsä. Se on otettu eräänä syyskuisena aamuna vuonna 2014 Salon Kuusjoella, jossa olimme autoinemme matkalla viemään sitä Turkuun korjaamoon. Reitin valitsin siten, että pääsen matkalla tuttuun satoisaan sienipaikkaani keräämään suppilovahveroita joita paikalla olikin paljon, niin kuin olin arvellutkin.

Aurinko sarasteli puiden lomasta ja kiiruhdin autolta hakemaan kamerani jota kannoin aina mukana. Nappasin muutaman nopean kuvan auringonsäteistä ja usvasta ja vein kamerani takaisin autoon.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Keräsin nopeasti loput suppilovahverot näkösältä ja kiiruhdin autoon. Pääsimme jatkamaan matkaa noin kilometrin verran kun risteyksessä pysähdyttyämme auto alkoi ”ököttelemään” ja sammui. Asiaa tutkittuamme totesimme venttilien ja kannen hajonneen 🙁 . Jouduimme soittamaan hinaajan apuun. Auto oli sen hintainen ettei sen korjaaminen enää kannattanut ja siinä hinausta odottaessamme etsimmekin nopeasti nettiautosta jonkun kahden-kolmensadan auton jossa olisi katsastus voimassa, että mies pääsee kulkemaan 40km matkan töihin.

Kotona sitten jonkin ajan kuluttua otettuani kuvat ulos kamerasta, päätin kokeilla tähän kauniiseen usvaiseen metsään mustavalko edittiä jossa on aavistus sinistä sävyä. Tämä tyyli oli lempparini vuosikausia, mutta myöhemmin, masennuksen hiukan hellitettyä siirryin värillisempiin kuviin 🙂

Lopullinen versio kuvasta on alla ja myöhemmin olen osallistunut sen kanssa muutamaan kansainväliseen kuvakisaan.

  • Misty Forest by Johanna Amnelin
    This month’s winner is 1MP photographer Johanna Amnelin, with this lovely black & white rendering of mist through some tall forest trees in Salo, Finland. Misty, monochrome congrats to Johanna on wonderfully atmospheric submission and for getting her hands on the incredible Slide, which will be on its way to you very soon! Be sure to check out the winning shot in full in the Gallery by clicking on it, along with a link to Johanna’s website where you can see more of her work. Remember you can view a gallery of previous Peak Design and other prizewinners from the Photos of the Month sub-menu on the left hand side on the Gallery’s main ‘Explore’ page. Meanwhile, here’s a peek at what’s heading over to Johanna’s kit bag.
  • Smithsonian magazine and Smithsonian.com PHOTO OF THE DAY: 05.27.15 Misty Forest Johanna Amnelin
  • Our penultimate June award is the ever-popular thinkTANK Photo Shot of the Month, with the legendary ThinkTANK Digital Holster 20 camera bag awaiting the winning photographer. This month it fell to TTP guest judge Lisa Cole who, on browsing the Gallery in search of winner just kept coming back to this misty monochrome image by 1MP photographer Johanna Amnelin: Misty Forest

Mikä on sinun lempparikuvasi ja millainen tarina siihen liittyy? Kommentoi alle tai linkitä siitä kertova blogikirjoituksesi. Jaa myös Instaan hashtagilla #blogihaastelempparikuva #blogihaaste

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Kiitos, että luit ja palaillaan taas 🙂