Bloggaavat tuotetestaajat? Onko mielipiteenne aina aitoja?

Bloggaavat tuotetestaajat? Onko mielipiteenne aina aitoja?

Moikka taas ihana lukijani!

Tänään kirjoitan aiheesta, jonka ainakin pitäisi mietityttää sellaisia ihmisiä, jotka lueskelevat tuotearvioita ostopäätöksensä tueksi blogeista.

Tiedän, että kirjoitus saattaa herättää närää joissakin bloggareissa ja syytä olisikin, sillä joidenkin tulokulma tähän hommaan on kerrassaan väärä.

Korostan myös, että suuri osa bloggareista on aitoja ja heidän tuotetestaamiset perustuvat aitoon käyttökokemukseen ja rehelliseen mielipiteeseen kyseistä tuotteesta.

On kuitenkin liikkeellä myös sellaisia bloggareita, jotka ketjukirjeen tavoin ruinaavat ilmaisia tuotenäytteitä kaikilta, joiden sähköpostin vaan löytävät. Tuotetesti on lähinnä tuotteen kotisivuilta kopioitu tuotekuvaus, jonka perässä lukee löyhästi tyyliin: ”tuote oli tosi hyvä ja jää vakituiseen käyttöön” eikä juurikaan muuta.

Meillekin on sattunut näitä hyvä määrä vastaan Saaren Taian elinkaaren aikana ja nykyään katsonkin hyvin tarkkaan tuotteita pyytävän henkilön aikaisemmat vastaavat kirjoitukset.

Itse peri-rehellisenä ihmisenä olen hiukan jopa ärsyyntynyt näistä ja neuvonkin suhtautumaan varauksella kirjoituksiin, joissa ei varsinaisesti ilmene sanoin tai kuvin, että tuotetta olisi edes käytetty ja mieluusti vielä hiukan pidempään kuin kerran!

Itse käytän tuotteen testausvaiheessa testattavaa tuotetta vähintään 1-2 viikkoa (tuotteesta riippuen joskus kauemminkin), jotta sen oikeaa tehoa pystyy kunnolla arvioimaan.

Yksi tai kaksi käyttökertaa esim. saippualla ei kerro mitään vaikkapa saippuan kosteuttavuudesta, sillä iholla voi vielä vaikuttaa jokin aiemmin käytetty tuote, jonka kosteutus ”kuluu pois” vasta vähän pidemmän ajan kuluttua.

Tällaiset ympäripyöreät löyhät mainospuheet, joissa kehutaan jotakin tuotetta kertomatta tai näyttämättä kuvin sen tehoa, jättäisinkin täysin huomiotta.

Monesti etenkin uudet bloggaajat kokevat jäävänsä tuotteen lahjoittajalle jonkin näköiseen ”kunniavelkaan” eivätkä tohdi ilmoittaa lahjoittajalle, mikäli tuote vastannutkaan odotuksia ja päätyvät sitten julkaisemaan blogissaan hyvin lyhyen ja mitään sanomattoman kirjoituksen tuotteesta.

Suosittelenkin katsomaan bloggaajan aikaisempiakin postauksia. Onko ne tehty aidosti tuotteen ominaisuuksiin perehtyen ja tuotetta pidempään käyttämällä vai onko kaikki kirjoitukset yhtä löyhiä. Näistä havainnoista voi jokainen tehdä omat päätelmänsä, joko tuotteesta, tai niiden arvion kirjoittajasta.

Tässä muuten kuvallinen kertomus Saaren Taika Siivoussaippuan käytöstä hankalien tarrojen irroittamisessa. Kuvat puhukoot puolestaan, jätetään sanalliset kehut lausumatta 😊Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: