Auta saippuantekijää dilemmassa ja voita itsellesi 3 kotimaista käsintehtyä suolasaippuaa joiden arvo on yhteensä yli 35€!

Auta saippuantekijää dilemmassa ja voita itsellesi 3 kotimaista käsintehtyä suolasaippuaa joiden arvo on yhteensä yli 35€!

Moikka taas arvoisa ja ihana lukijani!

Toivoisin, että voisit antaa näkemyksesi mieltäni painavaan ongelmaan, eli auttaa minua päättämään tuleeko ihanille luonnollisille saippuoillemme silkkipaperi vai ei 😀

Pulma voi tuntua mielestäsi pieneltä, mutta pikkuasioilla on yleensä suuren suuri merkitys, ainakin jos pohditaan laadukasta kotimaista käsintehtyä artesaanisaippuaa, jonka halutaan erottuvan tuhansien saippuoiden massasta, sillä erottuva tuotehan meillä on;

Saaren Taika artesaanisaippuat ovat aitoja käsintehtyjä saippuoita aivan lipeän liuottamisesta, aina pakkauspaperin käärintään asti. Ne valmistetaan Isoluodon saarella Salon saaristossa, laadukkaista aineksista ja vain muutaman kappale kerrallaan. (Valmiissa saippuassa ei enää ole lipeää, vaan se on muuttunut saippuoitumisprosessin aikana saippuaksi.)

Jotta saippuat sopivat myös herkkäihoisille, on niiden tarkkaan valikoidut ainesosat pidetty mahdollisimman vähäisinä. Saippuoissa ei ole käytetty lainkaan keinotekoisia ainesosia, hajusteita eikä väriaineita.

Jokainen saippua on luonnollisista ainesosista valmistettu, vegaaninen, säilöntä- ja lisäaineeton. Saippuat ovat täysin biohajoavia, eli ne eivät sisällä synteettisiä tuoksuja tai puhdistusaineita, jotka vahingoittavat luontoa joutuessaan jätevesivirtaan.

Toivoisin, että yllä mainitut seikat ilmenisivät jo saippuan pakkauksesta ja, kun ostaja pitelee saippuaa kädessään, hän tuntee ja tietää, että kyseessä on aidosti käsin tehty tuote jollaista täysin samanlaista ei löydy toista.
Se ei ole putkahtanut saippuatehtaan koneesta muottiin ja kulkenut käärimäkoneen kautta tipahtaen kymmeniä saippuoita kuljettavaan pahvilaatikkoon, vaan se on huolella ja rakkaudella valmistettu yksittäiskappale, saippua joka on tehty vaihe vaiheelta käsin noin kolmenkymmenen toisen samoja ainesosia sisältävien saippuoiden kanssa, sillä niin pienissä erissä Saaren Taika saippuat valmistuvat täällä Isoluodon saarella Salon eteläisessä saaristossa.

Olen kuvannut malliksi Särkisalon Suolasaippuaa pakattuna kauniiseen ranskalaiseen kartonkivyötteeseen sekä silkkipaperin kanssa, että ilman.
Aiemmin saippuoidemme silkkipaperi oli kiinnitetty takaa teipillä, mutta muoviton maaliskuu havahdutti myös minua sen verran, että teippi on nyt jätetty pois, samoin kun meiltä on jätetty pois kokonaan valmismassaan tehdyt ”sulata & kaada muottiin” Vuohenmaitosaippuat, joiden pakkauksen oli pakko olla ilmatiivistä muovia (sellofaania).

Tutkiskele kuvia sillä silmällä, että kumpi pakkaus kuvastaa mielestäsi paremmin Saaren Taika artesaanisaippuoiden periaatteita ja kerro se minulle kommenteissa. Kaikki kommentin jättäneet ovat mukana arvonnassa jonka voittaja saa itselleen 3 kappaletta tätä ihanaa Särkisalon Suolasaippuaa. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi ja voiton lähettämiseen tarvitsen yhteystietojasi joita ei tallenneta minnekään myöhempää käyttöä varten.

Arvonta suoritetaan 21.3.2018 klo 21 ja voittajalle ilmoitetaan sine median kommenteissa josta voittaja on valikoitunut. Arvonta on käynnissä Facebookissa, Instagramissa ja täällä blogissa 🙂

Kerron vielä hiukan saippuoistamme:

Saippuan arvellaan olevan jopa 5000 vuotta vanha keksintö! Kukaan ei tiedä varmaksi miten ensimmäiset saippuat tulivat keksityiksi, mutta n. 3000 vuotta ennen ajanlaskun alkua käyttivät muinaiset sumerilaiset tuhkan “lietettä” raa’an villan puhdistamiseen ennen kankaan värjäämistä. Emäksinen tuhkaliete oli puhdistavaa, koska se reagoi kankaassa olleen rasvan kanssa ja muuttui saippuaksi. Sumerilaiset huomasivat pian, että mitä enemmän rasvaa, sen parempi puhdistavuus ja keittelivätkin pian rasvoja tuhkalietteessä ennen aineen käyttämistä puhdistukseen.

Kuuluisin vanha saippuaresepti on Alepponsaippua jota oli valmistettu Syyrian Aleppossa tuhansia vuosia sekoittamalla laakeripuunöljyä, oliiviöljyä ja soodaa, ja samalla reseptillä sitä valmistetaan vielä tänäkin päivänä.

Muinaisessa Aleppossa valmistettuja saippuoita kuskattiin Silkkitietä pitkin ja pian eurooppalaiset ristiretkeläisetkin pääsivät tämän eksoottisen hygieniatuotteen makuun ja toivat ensimmäiset saippuareseptit Eurooppaan. 1000-luvun alussa Espanjan niemimaalla tehtiin kuuluisaa oliiviöljystä valmistettua Castilensaippuaa ja 1400-luvulla ranskalaisten aatelisten suosiossa oli merivedestä, tuhkasta ja oliiviöljystä tehty Marseillensaippua.

Aina 1800-luvulle asti saippua oli kuitenkin varakkaamman väen tuote, mutta lopulta sotavuosien jälkeen ja teollisen vallankumouksen ansiosta saatiin saippuaakin tuotettua tehtaissa, reseptejä kehiteltyä miellyttävämmiksi ja saippuaa kaiken kansan ulottuville! Saippuan markkinoimisessa eräs suuri vaikuttaja oli Proctor & Camble, joka kulutti tv-mainontaan niin massiivisia summia rahaa, että termi saippuaooppera on saanut siitä alkunsa.

Nämä muinaiset saippuat, joiden valmistamisessa on käytetty vain hyvin vähän raaka-aineita, ovat Saaren Taika artesaanisaippuoiden yksi suurin inspiraation lähde. Muinaisten saippuoiden rosoinen ja yksinkertainen muotoilu antaa toivottua vaihtelua nykypäivän koneteollisuudesta putkahteleville identtisille, sileille ja täydellisen muotoisille saippuoille. Saaren Taika saippuoille onkin jätetty hieman viimeistelemättömälle näyttävä pinta muistuttamaan meitä entisistä ajoista, jolloin saippuoissa käytetyt raaka-aineet olivat luonnollisia ja yksinkertaisia. Emme lisäile saippuoihimme mitään lisäaineita tai ylimääräistä vain, että saippuamme kuulostaisivat hienommilta. Luonnolliset ja vähät mutta toimivat ainesosat ovat kaikkien artesaanisaippua reseptiemme ydin.

Mainos
Saaren Taika - Aidosti ekologista!
Saaren Taika jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Kiitos, että luit loppuun. Kerro mielipteesi pakkauksesta kommenteissa 🙂

Ps. tuotteitamme voit ostaa jälleemyyjiltämme ympäri Suomen, löydät heidät tästä linkistä: https://www.saarentaika.com/jalleenmyyjat/ Verkkokaupat on merkattu vihreällä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.com

 

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.com65 thoughts on “Auta saippuantekijää dilemmassa ja voita itsellesi 3 kotimaista käsintehtyä suolasaippuaa joiden arvo on yhteensä yli 35€!”

 • Jotenkin tuote saa viimeistellymmän näön ja arvokkaamman olon kun ympärillä on silkkipaperi. Ja jotenkin itselle tulee olo, että on hygienisempi niin, kun sen avaa paketista, eikä niin että siinä on vain vyöte ympärillä.

  Toisaalta paperin kuluttaminen pelkästään pakkaukseen on hölmöä, jos tuote ei sitä aidosti vaadi. Saippua itsesään on jo kaunis, joten välttämätönhän tuo paperi ei ole ulkonäön kannalta. Pääasia on, että itse tuote on hyvä ja toimiva, mitä se onkin, tuo pakkaus joka tapauksessa lentää roksikseen heti, kun käyttöön pääsee. 🙂

  • Kiitos kommentista. Itse en ostaisi saippuaa pelkällä vyötteellä, koska saippuaankin tarttuu pöpöt, vaikka vallalla tuntuukin olevan joku hassu ymmärrys etteikö muka tarttuisi 😀

 • Itse pidän enemmän tuosta, jossa ei ole silkkipaperia ympärillä. Jotenkin ”aidomman” ja kotitekoisemman tuntuinen, siinä ns. näkyy saaristo 🙂 Ja mitä vähemmän pakkausjätettä, niin sen parempi!

 • Mielestäni silkkipaperi tekee saippuasta vielä yleellisemmän. =) Sillä mikä onkaan ihanampaa kuin kääriä kaunista hyvältä tuoksuvaa saippuaa silkkipaperin sisältä. Saippua on kaunis kyllä myös ilman paperia mutta silkkipaperissa on sitä jotain, myös vanhan ajan tuntua ❤🌹

 • Ilman käärettä siitä syystä, että kaiken minkä voi jättää pois on turhaa 🙂 Toisaalta on viimeistellymmän näköinen silkkipaperin kanssa ja kuljetuksessa irtoavat muruset jäisivät kääreeseen talteen. Luulen , että tälläisen tuotteen ostaja osaa kierrättää/ hyödyntää kääreen oli se mitä materiaalia tahansa 🙂

  ps. Saaren Taika on ihan super ❤

 • Sanoisin että mitä vähemmän pakkausmateriaalia, sen parempi. Olisipa kyllä kiva päästää tutustumaan näihin tuotteisiin!

 • Minusta saippua ei tarvitse silkkipaperia. Kaunis ilmankin ja mitä vähemmän pakattu, sitä parempi mielestäni.😊

 • Silkkipaperi ilahduttaa asiakasta sen muutaman sekunnin ennen avaamista, minkä jälkeen se onkin jäte. Ilman silkkipaperia pakkaus on ”aidompi” ja edustaa periaatteitanne.

 • Silkkipaperi pakkauksen ympärillä tekee tuotteesta hygienisemmän tuntuisen. Vaikka tosiaan pakkausjätettä pitäisi minimoida, mutta jos ajattelee, että tuote on esim. jälleenmyyjän hyllyllä ja ihmiset käyvät käpälöimässä niitä, niin on se kivempi, että siinä on paperi päällä.

 • Vaikea valita! Kissa varmaan ilahtuisi rapisevasta silkkipaperista, joten sille tulisi jatkokäyttöä joksikin aikaa…

  Ostajana haluaisin ehkä tuntumaa saippuaan ja päätyisin ostokseen, jossa on pelkkä vyöte.

  Teipistä puheen ollen, mites washit, askartelussa käytettävät paperiteipit?

 • Turhan pakkaussälän vastustajana haluaisin sanoa, että ilman silkkipaperia. Mutta kun… silkkipaperi vaan tuo pakkaukseen sen oikean fiiliksen!

  • Kiitos kommentistasi <3 No niinhän se antaa ja lisäksi suojaa tietty pöpöiltä 🙂

 • Mäkin olen kyllä silkkipaperiversion ystävä. Tuntuu myös, että se on helpompi kuljettaa esim. laukussa. Käytettäiskö pakkauksessa säästetty paperi loppujen lopuksi johonki paperipussiin tms., johon tuote pakattais kotiinviemistä varten?

 • Mielestäni silkkipaperin kanssa paras! On ylellinen ja ’suojaa’ saippuaa..ihania tuotteita sinulla!

 • Laittaisin saippuat silkkipaperiin. Verkkokaupassa kuvista näkee miltä saippua näyttää ilman käärettä. Kivijalkaliikkeessä voi kauppias halutessaan ottaa kääreen pois, jotta asiakkaat näkevät saippuan, mutta kääre pitäisi muut saippuat siisteinä. Itse en ainakaan henkilökohtaisesti halua iholleni saippuaa tai muuta tuotetta, josta en tiedä kuka sitä on kosketellut mahdollisesti likaisilla käsillään.

  • Kiitos kommentista, näin juuri, kasvoillekin käytettävä saippua olisi kiva jos se olisi puhdas

 • Tykkään enemmän silkkipaperin kanssa, sillä se näyttää ylellisemmältä ja käytännöllisemmältä (ei sotke kuljetuksen ja varastoinnin aikana).

 • Mielestäni silkkipaperi tekee tuotteesta ylellisemmän ja spesiaalimman 🙂 itselleni on kuitenkin tärkeintä pakkausmateriaalien kierrättämismahdollisuus. Ehdoton ei muoville! Paras kombo olisi silkkipaperiin kääritty saippua kierrätyspahvisessa rasiassa ♡ 🙂

 • Ilman käärettä. 🙂 Se säästää luontoa, on etiketin fiilikseen sopivan rouhea ja yksinkertaisesti näyttää paremmalta. Mukava myös nähdä mitä on ostamassa. Kauniit ovat <3 Kääre etenkin! Hatunnosto. Ideologia myös huikea! Keep up the good work! 🙂

 • Itse ostaisin mieluummin silkkipaperiin käärityn saippuan. Silkkipaperi ei mielestäni vie pois mitään tuotteen ”puhtaudesta” ja imagosta, mutta on siistimmän ja tyylikkäämmän näköinen. Lapset uusiokäyttää meillä silkkipaperit tehokkaasti askarteluissa, joten ”ylimääräistä” roskaa ei niistä edes meille tulisi 🙂

 • Voi apua kuinka hankala kysymys…. Kun minusta on molempi parempi 😀 Toisaalta tykkäisin ehdottomasti enemmän tuosta ilman silkkipaperia, mutta toisaalta silkkipaperin kanssa saattaa olla käytännöllisempi… Jos esim ostat tuon saippuan liikkeestä niin melkein ensin pakattava paperipussiin ettei kähmäänny laukun pohjalla. Tai jos haluaa antaa lahjaksi niin olisko tosiaan tuo silkkipaperi silloin kätevä. Mut joka tapauksessa tuotteesi ovat IHANIA <3 Tämäkin saippua, paperilla tai ilman 🙂 Ihanaa kevättä <3

 • Kummatkin hyvännäköisiä. Silkkipaperikääre alleviivaa 1800/1900-lukujen vaihteen lookkia. Viimeistellympi ja arvokkaampi ilme.

  Ilman käärettä tuote pääsee framille heti luoden kuvan nykyaikaisemmasta artesaanituotteesta. Tällöin vältetään yksi materiaalikulu, yksi työvaihe sekä jätettä.

  Mikäli silkkipaperilla ei ole mitään varsinaista suojaavaa funktiota, voisi sen jättää pois.

  • Kiitos kommentistasi <3 Silkkipaperi suojaisi kyllä saippuaa pöpöiltä, sillä saippuaankin tarttuu kyllä bakteerit

  • Moi Antti ! Koska sä annoit noin mahtavan näkökulman tuohon silkkipaperiin ja meidän rakastamaan saippuan historiaan niin haluan erikseen palkkita sinutkin ihanalla suolasaippuallamme, jos näet tämän viestin, niin laita minulle sähköpostiin sinun yhteystietosi saarentaika@gmail.com -Johanna

 • Ilman silkkipaperia. Mielestäni silkkipaperi on turhaa pakkausmateriaalia, jota tulisi välttää.

 • Silkkipaperi varsinkin kun antaa lahjaksi tai ei tule heti käyttöön.

 • Silkkipaperi pitää hygienisempänä. Kauniita ovat molemmat.
  Tykkään myös ilman paperia olevasta kun on niin puhtaan ja rouhevan oloinen.
  Kuinka nopeasti tavara liikkuu eteenpäin. Likaantuuko yms.
  Silkkipaperisen vaihtoehdon kuitenkin ostaisin ja ilman paperia kuviin laittaisin.

  • Kiitos kommentista, itseasiassa saippuakin likaantuu, vaikka yleisesti valloilla tuntuu olevan käsitys, että saippuaan ei tartu bakteerit, mutta kyllä siihen tarttuu 🙂

  • Kiitos kommentistasi <3 Pakkohan ei ole, mutta suojaa se kuitenkin saippuaa pöpöiltä 🙂

 • Kinkkinen kysymys…ehkä mä kumminkin kallistun tuon silkkipaperin kannalle. Antaa viimeisen silauksen kokonaisuudelle ja on ehkä hygieniankin kannalta hyvä. Jotenkin ajattelen silkkipaperin olevan vähän kuin piste iin päällä.

  • Kiitos kommentistasi <3 Hygieniaa ja suojaa se nimenomaan antaisi saippualle 🙂

 • Suosisin kyllä silkkipaperia, antaa viimeistellyn loppusilauksen. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään marketin ”tusinasaippua” vaan kotimaisen käsityön arvostettava tuote.

 • Mielestäni paperiin käärittynä näyttää viimeistellymmältä ja enemmän myyvältä kuin ilman. Jotenkin tuo pelkkä vyöte saa omaan silmääni tuotteen näyttämään keskeneräiselle, ihan kuin siitä puuttuisi jotain ja silkkipaperi antaa siihen kivan lisän.

 • Mielestäni silkkipaperiin käärittynä saippua näyttää paremmalta ja viimeistellymmältä.

 • Silkkipaperi tekee saippuasta ylellisemmän näköisen, mutta mä ainakin tykkään hiplata ja tunnustella saippuan pintaa sitä tuoksutellessa ostovaiheessa – oletus tietty et oon kivijalkakaupassa 😀
  Mulle ei oo siis henk.koht väliä onko saippuassa pelkkä vyöte vai silkkipaperi, sillä jos mä haluun sen, mä ostan sen 🙂

 • Hei! Kyllä nyt pistit pahan: molempi parempi. Viime viikolla ostin itselleni saippuan ja siskolleni kaksikin Carafashionista ja kaikki tyytyväisesti kotiutin ilman silkkipaperia. Toki nyt ajatellen silkkisessä on oma luksuksensa ja minä rankkaan nämä saippuat ekoluksusluokkaan, joka tässä kohtaa varsinkin on positiivinen ilmaus.Että omalla työllään ja hyvällä omallatunnolla voi kustansaa itselleen jotain ekstraa. Jollei ole silkkipaperia, täytyy pyytää kaupasta pussi,etteivät tähmäänny laukussa.Ja toisaalta: silkkipaperia voi jatkokäyttää esim. pikkulautasten välissä,jotteivät pinossa naarmuta toisiaan.Tai kirjanmerkkinä. Jatkossakin ostan kyllä sinun saippuoitasi silkkipaperilla tai ilman.Eli eipä ollut hyötyä tästäkään vastauksesta.Mutta ihanaa,aurinkoista kevättä sinulle!

 • antaa hygieenisemmän kuvan tuo silkkipaperissa oleva… mutta kauniita pakkauksia molemmat

 • Silkkipaperillinen voi tuntua ehkä hygienisemmältä ja ylellisemmältä, mutta toisaalta kaikenlaista roskaa on maailmassa muutenkin aika paljon. Päälliset lentää kuitenkin roskiin, tärkeintä on mitä on paketin sisällä. Paperi voisi olla kierrätysmateriaalista tai ainakin kierrätykseen sopiva. Kunhan et laita päälle muovipakettia niin maailmakin kiittää 🙂

 • Silkkipaperilla. Tai ainakin jollain käärittynä. Ostaessa voi luottaa, ettei kukaan ole räpelöinyt itse tuotetta + saan sen kokonaisena kotiin.

 • Mielestäni ilman silkkipaperia. Näyttää kivemmalta ilman, silkkipaperin kanssa pakkaus tuo mieleeni vähän valkohomejuustopakkauksen :s

 • Paperiin käärittynä haluaisin saippuani mutta jos se nostaa hintaa roimasti niin käy se ilmankin, tiukka talous kun on.

 • Hei Johanna,
  silkkipaperi + vyöte ja tämä vastaus, koska silkkipaperi:
  – antaa tuotteelle arvokkuutta
  – luo fiiliksen arjen luksuksesta
  – suojaa saippuaa kolhuilta ja lialta. Monet meistä ostavat tavaroita ennekoiden, joten saippua ei välttämättä heti tule käyttöön, etenkin jos asiakas tilaa kerralla useamman.
  – sopii suoraan lahjaksi, tuliaiseksi, pieneksi muistamiseksi, kun pakkaus on kaunis ja viimeistelty silkkipaperilla.

Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: